Amikor leülsz (v fekszel) ellazulsz, külvilágot kikapcsolod; és vagy csk pihensz, relaxálsz vagy aktív meditációban vmi problémádra keresel megoldást.
Miert fontos szamodra a meditacio?
Mostanában nem foglalkoztam vele, de régebben azért szerettem mert nagyon pihentető+csomó hasznos dolog eszedbejut közbe, amire normál állapotban nem is gondolnál.
Mikkel probalkoztal eddig?
Hipnózissal meg agykontrollal. Útóbbiból dolgok nagyrésze egész jól ment, pár tehnikát még most is meg tudok csinálni. Kedvencem az a tehnika volt, amivel meg tudsz jegyezni első hallásra úgy 40 (vgy akár több) szót, h ha megkérdezik pl, h mi volt a 26. akkor meg tudod mondani, ha pedig 1szót mondanak, akkor meg tudod mondani, h hányadik volt.
Par kerdes, mert jo elöbb tudni, mire gondol a masik:)
1. Te mit ertesz meditacio alatt? Miert fontos szamodra a meditacio?
2. Mikkel probalkoztal eddig?
"meg bármire, ami működik és jó vmire." ---- ez lenne a lenyeg!
Hogy ne csak filozofaljunk, hanem a tettek mezejere lepjünk :)
Leteznek - mindig is leteztek - belsö (ezoterikus) vallasi iranyazatok, ahogy egy forumozo tarsunk erröl szokott irni. Ezek mindig csendben tevekenykedtek, hatottak.
Azt irtak a valfil-en, hogy a keresztenysegben ilyen lehetett a rozsakeresztesseg, az iszlamban a szufi, vagy a zsido haszidizmus.
A vallas tehat szent, ösi ertelmeben veve nem egyenlö a mai egyhazakkal!
Aminah végűl is te indítottad ezt a topikot,bár már kétségeim támadtak azfelől hogy mire is lettél volna kiváncsi,esetleg más témát nem találtál.Mindegy.Azt azonban gondolom senki nem képzeli,hogy egyik este lefekszik és másnap reggel "megvilágosod va"ébred,ez a csodák kategóriájába tartozik. Akinek szimpatikus a rengeteg meditáció a filozófikus elmélkedés,egyszóval a sajátmagán végzett kemény munka,az majd elöször a környezete visszajelzéséből fog igazolást kapni hogy jó úton jár.
Légyszíves tisztelj meg azzal,hogy valami emberi nyelvezetet használsz,mert így nem sokat értek abból amit itt összehordasz.Írd meg mire vagy kiváncsi és én ha tudok próbálok érdemben válaszolni. üdv:házszegi.
Üdvözlöm a megfejtőket, mert én nem tudtam addig eljutni, hogy lukat talátam volna azokon, akik magukat rozsakereszteseknek hivnak, de rendkivül nyitott agyu s mindenre érzékeny emberek! Talán a saját egyéniségünk fejlesztése? s abszi ulti nem találtam volna ellenseggeskedést bennük, pedig direkt trudok próbázni, viszon kerezztül, na itt a kereszt, láttak rajtam? vagyis hogy most hátulrusz jösz, kis coma, s itt egy tövis, a popsidba? nem, free missionárisok?
Az alapvető dolgokat megtanúltam,de főként egy helytelen értelmezés módot,helyesen értelmezi.Az alchimiát és az alchímistákat akiket úgy tart számon a művelt világ,hogy sok mindennel foglalkoztak de az aranycsinálás maradt fenn amiért említést érdemelnek. Nos a rend szívesen hivatkozik rájuk mint a középkorban élö brilliáns képességekkel megáldott tagjaira is,de a munkásságuk helyesen értelmezve a lélek alchímiájáról szól,nem a hitvány anyagból nemes anyag (arany) misztikában burkolt átváltoztatása.Ez szó szerint azt jelenti,hogy a tanúló aki erre az útra lép és van kitar- tása lélekben,élet és halál kérdésében egy transzformáción megy át,a kérdések melyek re választ szeretne más besorásba kerűlnek,átértékelődnek.
Mikor még dolgoztam,nem jelentett problémát az évi tagdíi,sokszor a családom kará- csonyi ajándékként befizette nekem.Igazából talán most is kifizetné a fiam,de nem jó érzés,nem szeretek szívességből elfogadni semmit,de a valódi ok mégis az lehetett hogy az első fokozat tanúlmányait befejezve Bécsbe kellett volna menni,hogy beavatást nyerjek a következő fokozatra.Magyaroszágon nics alkalmas templom ami a rend által elfogadott.Nos annyira megszoktam a havi tanúlnivalót,hogy már néztem a postaládát és mindíg azonnal végigolvastam a két kis füzetet.A tananyag amit én kaptam akkor jó szintű fordítás,érthető és pontosan követik egyénenként ki hol tart. Én mindíg előbbre szerettem volna járni,de gondolom mások is,viszont közben lekőltöz- tek Tatára,a régi budapesti lakást és azt az idős házaspárt aki addig intézte a rend levelezéseit felmentették a növekvő taglétszám és a könyvtár többnyelvű gondozása már meghaladta a képességeiket.Mindenkor szeretettel gondolok rájuk.Én nem tud- tam Tatára járni,kocsim nincs,soha nem is volt,csak magyarúl beszélek,tehát nekem a könyvtár könyvei is korlátozva lettek volna,ha vonattal elmegyek.Nagyon kicsinek és kiszolgáltatottnak éreztem magam az egyre növekvő gépezetben. Ilyen gondolatok között döntöttem úgy hogy nem utazom Bécsbe.Folyt.köv.
Kedves Rózsakeresztesek, az AMORC. -Rendnek tagja voltam úgy kb.3 évig eljutottam az elsö fokozat végéig.Szívesen megosztom e három év tapasztalatát azokkal akiket érdekel.