Keresés

Részletes keresés

mizseiszilvi Creative Commons License 2008.07.14 0 0 156
Dr Mona Tamás
Az én kislányomat műtötte kizáródott lágyéksérvvel és nagyon jól sikerült, még a heg is alig látszik.
A 450-3728as telefonszámon tudsz érdeklődni, hogy mikor rendel és akkor odamenni. Sajnos időpontot nem lehet hozzá kérni, ez a normál sebészeti rendelés. Beutalót lehet kérni sztem. Bár mi SOS mentünk egy szép vasárnap éjszaka, de az ügyeletes doki adott beutalót.
Nem valószínű, hogy rögtön meg is műtik, mert ha altatják, akkor előtte nem ehet egy jó fél napig.

De előtte még tényleg próbáljátok meg a Ftorocort kenőcsöt. Nagyon sok kisfiúnak megoldotta már a problémáját. Azért ha lehet, ne műtsék, ha van más megoldás is.
Előzmény: Pipacsvirág14 (152)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.07.14 0 0 155
Tudom ajánlani a XI. ker. sztk-ból dr Kis Margit gyereksebésznőt, ő csak végszükség esetén ajánlja a kést, hátha nektek is talál valami szelídebb gyógyítási módot. Egy tünemény az a nő.
Előzmény: Pipacsvirág14 (154)
Pipacsvirág14 Creative Commons License 2008.07.14 0 0 154
Kb. 1 éve próbáltuk, semmi. Mivel a gyereknek egyáltalán nem lehet hátrahúzni, picit sem, tehát magát csak a bőrt tudom bekenni.
Kiváncsi vagyok, mit mond rá a gyerekorvos. Én lennék a legjobban meglepve, ha ez hatna. És baromira örülnék neki:))
Előzmény: AliceCsodaországban (153)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.07.14 0 0 153
Azért mielőtt a kés alá viszed, próbáljátok ki a jó öreg Ftorocort-os kezelést. Naponta egyszer a fitymát kicsit hátrahúzva be kell vele kenni a kukit. Ne is foglalkozz vele, hogy cortizon van benne, mert ez a mennyiség se nem oszt se nem szoroz, viszont mellékanyagként van benne valami, ami éppen erre jó. Az unokámnak így hozták rendbe két nappal a kés előtt. (Mármint két nappal előtte javasolta egy gyerekbarát sebésznő ezt a kezelést, és pár hét mulva már nem is volt semmi probléma.) Azért a késnek is van ám kockázata, nem is kevés. (Hibás hegesedés).
Előzmény: Pipacsvirág14 (152)
Pipacsvirág14 Creative Commons License 2008.07.14 0 0 152
Sziasztok!
Elolvasgattam (újra) amiket írtatok, háááát... nem mondom, hogy nem vagoyk begyulladva:)
Enyém gyerek 3,5 éves, mm-nyit sem mozdul a bőr. Gondolom, ezt nyisszantással kell megoldani.
Eddig direkt nem húzogattuk, sőt, a doki néni sem, de hát már nagy fiú, most már ideje lenne, gondolom.
A héten megmutatom a gyerekorvosnak, rákérdezek a vazelinre is, bár sztem kicsi az esélye, hogy nálunk jó legyen.

A lent említett orvost (nem emlékszem a pontos nevére, TAmás) a Madarászban továbbra is ajánljátok? Kell oda beutaló? Vagy egyszerűen csak felhívom a dokit, hogy mikor mehetnénk?
Hányszor kell menni? Először megnézi, aztán időpont vagy rögtön az első alkalommal meg is csinálja?
Bocs a sok kérdésért, csak szeretném tudni, mire számítsak, mennyit kell utaznunk, mennyit kell ott maradnunk stb.
(Itt Vácon nem nagyon merném neki megcsináltatni)
Mondjuk erősen meglepett, hogy ezek után is még visszatapadhat.
Anilee Creative Commons License 2008.01.03 0 0 151

sziasztok!

érdeklődnék hogy kapott már vki közületek fityma letapadás kezelésére Diprosalic kenőcsöt?

Sajnos nekünk nem nagyon használ, másik fiunknál Ftorocortot írt fel egy másik doki--az nagyon bevált, de ez sajna nem. 

Van vkinek tapasztalata ezzel a Diprosalic-al?

várom válaszaitokat

Ani

Előkelő idegen Creative Commons License 2008.01.03 0 0 150
Ide is már csak ti hiányoztatok b****g

Szerencsére az anyukák és nagymamák nincsenek olyan szinten, mint ti, akik gyerekek megcsonkítását propagáljátok. Csak már unalmas.
Előzmény: Jóvágású fiú (139)
Tulla Creative Commons License 2007.12.16 0 0 149
Szia!
Én minden este a pelus alá tettem rá jó sok vazelint. Reggelente és este fürdés után (krémezés előtt) próbáltuk húzogatni. Esetleg mielőtt használod, kérdezd meg a dokidat, mert nálunk egyértelműen mondta, hogy nem szűkület, hanem letapadás, és hogy próbálgassuk felhúzni. Ezért mertem a vazelint bevetni. De ha szűkület is van, azért az más, akkor nem kenegetném, nehogy begyulladjon, csak várnék türelmesen. Nekünk teljesen fájdalom nélkül sikerült így megoldani a problémát, két és fél éves korban. És a luk gombostűfejnyi volt az induláskor.
Előzmény: Böbi baba (148)
Böbi baba Creative Commons License 2007.12.15 0 0 148
Köszi a gyors választ és azt hiszem rohanok vazelint venni.Viszont még kérdeznék párat.Minden pelenlázásnál érdemes bevazelinozni?Ha bevazelinoztad akkor mindig csak picit húztál rajta vagy hogyan csináltad és hogyan tisztítottad ki,mert ugye a vazelin elég makacs zsíros krém?Én még azt sem tudom pontosan,hogy hogyan látszik,hogy levan tapadva,mert nem néztem amikor a doktor néni nézte csak hallgattam amit mondott.
Előzmény: Tulla (147)
Tulla Creative Commons License 2007.12.14 0 0 147
Szia!
Mi is nem húzogatósak vagyunk:)
Két éves korig hozzá sem nyúltunk, az orvos is ezt javasolta, meg az én megérzésem is. Aztán viszont ahogy elkezdtük nézegetni, reménytelenül kicsinek tűnt a lukacska a végén, de nem erőltettük, csak csendben aggódtunk néha kicsit miatta. Két és fél éves korában elkezdtem utánanézni a jó és főleg kíméletes sebészeknek, hátha kell majd.
És akkor ajánlotta valaki, hogy kenjem be minden este vazelinnel a fiam fütyijét de nagyon vastagon. (A szteroidos krémig még nem jutottunk el, azt sem akartam. Én ilyen várakozós vagyok.) Gondoltam, ez ártalmatlan dolog, vettem egy nagy doboz vazelint, minden este rákentem, húzogattuk finoman és két hét alatt feljött az előbőr, fájdalom nélkül! Valahogy felpuhította a krém. Azóta is működik ahogy kell, már krém nélkül. Javaslom, hogy kérdezz rá az orvosnál erre is. Én személy szerint a tépkedést nem hagynám, (konkétan ráüvöltenék a dokira) a szondás leválasztást vagy végső esetben a nyisszantást (csak az előbőrét:))) meg csak akkor ha bizonyítottan szűkület van és nem letapadás, vagy gyulladást okoz ott valami.
Üdv,
Tulla

Előzmény: Böbi baba (146)
Böbi baba Creative Commons License 2007.12.13 0 0 146

Sziasztok!

Remélem,hogy még valaki nézegeti ezt a topikot ugyanis én most jutottam el a kukiproblémához.Első gyermekem és most volt 18 hónapos és amikor született ott még azt hallottam,hogy ne nagyon huzogassam,de a páromnak meg egy ismerőse mondta akinek fia van,hogy huzogatni kell finoman.Én nem mertem hozzányúlni,mert láttam a picin,hogy nem nagyon tettszik neki és különben is a soktor néni mindig nézegette neki ezért én megvoltam nyugodva,de most voltunk a féléves oltáson és mondta,hogy két éves kora körül elkell menni a sebészetre,mert levan tapadva.Hát most egy picit megijedtem.Tulajdonképpen mi lett volna a helyes ki hogyan csinálta ezt egyáltalán,kell huzogatni vagy nem,most mi van?!A párom most őrjöng,hogy miért nem szóltak és hogyan fog kinézni ha megvágják és egyáltalán hogyan fogják csinálni!!!!Úgyhogy kész idegroncs az ember.

agimami Creative Commons License 2007.09.02 0 0 145

S ha már itt vagyok,  még egy kérdésem lenne: azt hallottam, hogy a fiúknak pisiléskor érdemes visszahúzni a bőrt a makkról. Nekem eddig csak úgy pisiltek, hogy rajta volt a bőr és kifolyt elől a lyukon a pisi. De most már, hogy ilyen klasszul visszahúzható a fityma, tényleg jó lenne átszoknunk a csupasz-makkal-pisilésre?

Bocsánat, ha butákat kérdezek, de nálunk csupa-csupa lány volt a családban (de az jó sok), így ilyen alapdolgokról fogalmam sincs.

Gyerekkukihoz egyébként tapasztalataim szerint a gyereksebészek szoktak érteni (elsősorban a pasik), na és nyilván a gyerek-urológusok, de gyerekurológia nagyon kevés helyen van.   

agimami Creative Commons License 2007.09.02 0 0 144

Sziasztok!

Egy év elteltével beszámolok a tapasztalatokról:

Végülis nem vágtak semmit a szűkület miatt tavaly ősszel a nagyobbik fiamnak, csak feloldották a letapadást (altatásban), és a lelkemre kötötte a doki, hogy rendszeresen húzogassuk vissza a bőrt, mert csak a makkon tud kitágulni.

Azóta mindkét kisfiamnak (9 éves, 3 éves) klasszul működik a kukija! Minden fürdéskor tiszta vízben visszahúzzuk, jó alaposan lepucoljuk (tiszta vízzel, mert a szappan nem tett jót), illetve fürdés után is 3-4-szer visszahúzogatjuk. Letapadás azóta nem volt (illetve egy icipici alul a fék (asszem így hívják) mellett, de azt is meg szoktuk húzogatni + néha Ftorocorttal bekenni, és az tényleg segít, most már szinte minimális van.

Mindkét fiú viszonylag szűk fitymája elég jól kitágult, magától ugyan még nem csúszik fel, de most már könnyedén fel lehet húzni. Most már nem is balhéznak visszahúzáskor.

Amióta rendszeresen csináljuk ezt a részletes és alapos foglalkozást minden esti fürdésnél, azóta már nem is olyan érzékeny a makkjuk (pl. hozzá lehet érni zuhany vizével, ujjal stb.). Gondolom azért volt olyan érzékeny addig, mert a fityma védte és nem szokta meg az érintést.

Összegezve:

1. Utólag úgy látom, hogy a fiacskáimnak nagyon komoly letapadása volt, és közepes méretű szűkülete.

2. Nagyon örülök, hogy ezt a letapadást hozzáértő orvos oldotta fel, és altatásban. Ha nekiesik a védőnő, csak összeszakadozott volna rettenetes fájdalmak árán (azóta is több ilyen esetet hallottam, sajnos).

3. A fityma tehát ilyen közepes méretű szűkületnél is tényleg ki tud tágulni, ha az ember rendszeresen húzogatja.

4. Nem szabad túl sokáig várni vele, szerintem 3 éves kor körül érdemes megcsináltatni, vagy legalább sulikezdés előtt. Ha később (10 éves körül) oldják fel a letapadást, egyrészt nagyobb trauma, másrészt állítólag már nem is tud úgy kitágulni a fityma, mert már nem olyan rugalmas a bőr.

Ja és annyi: a korábban szintén kérdezett fehér foltok valószínűleg az uszoda klóros vizétől voltak a makkon. Ahogy abbamaradt az uszodábajárás, eltűntek és azóta sincs semmi.

Mindenkinek sok szerencsét és gondmentes, ügyes kukit:)!

Agimami/ alias Utazó

kriszi Creative Commons License 2007.08.31 0 0 143
Gyerekurológiára is lehet vinni.
Előzmény: silva77 (140)
silva77 Creative Commons License 2007.08.31 0 0 142
Koszonom!
Előzmény: foldiroberta (141)
foldiroberta Creative Commons License 2007.08.30 0 0 141

Hát ha már ilyen brutál volt a védőnőtök, akkor jóddal öblögesd és körömvirágkrémmel kenegesd. Ne hagyd visszatapadni! Igazándiból nem is tudom hová lehetne vele menni. Talán gyereksebészet?

Nem értem ezt a brutalitást, itt lentebb már olyan krémről is írtak a többiek, ami minden fájdalom nélkül megoldja a letapadást!

Előzmény: silva77 (140)
silva77 Creative Commons License 2007.08.30 0 0 140
Sziasztok!
Lenne egy nagy probelmank! Kisfiamnak (aki 10 hos), tegnap elott a vedono felhuzta a bort a futyijen szinte teljesen. Most piros, duzzadt es voros csikok vannak a hegyen.
Mit csinaljak vele? Hova lehet ilyenkor elvinni?

Segitegeteket elore is koszonom!
Silva
Jóvágású fiú Creative Commons License 2007.08.14 0 0 139
Tudnivalók a fitymáról és a fitymaszűkületről a www.korulmeteles.hu honlapon!
vergődő madár Creative Commons License 2007.07.23 0 0 138

A kerületi gyereksebésznő álláspontja pedig a következő: egyáltalán nem kell kétségbeesni, nem szabad fájdalmasasn hátraráncigálni, műteni meg pláne nem! A gyereknek is fitymaszűkülete volt, és sajnos egyik nap olyan 2 éves kora körül be is gyulladt. A János kórház sebészetén jól lebarmolták a lányomat, hogy miért nem műttette meg hamarabb, aztán - mivel gyulladt volt - kapott rá betadint, és hazaküldfték, hogy majd 4-5 nap mulva megoperálják. A lányom meg elvitte a gyereket a kerületi gyereksebészetre, ahol a fent említett doktornéni adott rá Ftorocort kenőcsöt, amit minden reggel használni kellett : kicsit hátrahúzni a kukit, és bekenni.

Egy hónap alatt látványos javulás volt tapasztalható, és mire a kenőcs elfogyott tökéletesen fellazult a fityma.

(Még azt is mondta, hogy a lányomnak eszébe ne jusson elolvasni a kenőcs mellé adott figyelmeztetést, mert a gyerek annyira keveset kap belőle naponta, hogy ygakorlatilag semmi mellékhatása nem lesz - nem si volt - viszont ebben a kenőcsben van valami adalékanyag, ami éppen a fitymát lazítja.)

Előzmény: helego (133)
vergődő madár Creative Commons License 2007.07.23 0 0 137

Igen megszokott!!!

Hidd el, hogy kisfiúk tömege ezt teszi, többek között a mi unokánk is, majd elmúlik. Ha kétségeid vannak, olvasgass egy kis Vekerdyt. Nincsen mit tenni, rá kell szólni, hogy ejnye ezt nem illik mások előtt, aztán annyi. Eleinte rá se ránt, de később tudatosul benne, no meg megszokja, hogy van neki olyan érdekes csingilingije.

(Gondolom sok kisfiú nemrég hagyta el a pelenkát, és csak most tudatosult bennük, hogy mit is rejtett eddig az a zárt biztonságos csomag, milyen érdekes játékot... :-) )

Előzmény: baujv (135)
corp Creative Commons License 2007.07.21 0 0 136
Férj a feleségnek,lefekvés előtt:Ha majd akarsz valamit,húzd meg háromszor...ha semmit,akkor 33szor..!
baujv Creative Commons License 2007.06.11 0 0 135

Üdv! Nekem 3 éves a fiam.A kérdésem, mit csináljak, hogy ne fogdossa egész nap a kukacát? Nem fáj neki, és pisilnie sem kell. Csak állandóan markolássza.Ez megszokott? Amúgy a mi dokink a letapadássra azt mondta mot a nyáron esedékes, mert már nem használunk pelust, és a jó idő itt van.

Ha tudtok segíteni azt előre is köszönöm.

helego Creative Commons License 2007.05.13 0 0 134
Közben eszembe jutott AZULENOL. Gyári kiszerelésben 800 Ft körül (volt tavaly), a gyógyszertárban kikeverve 85-90 Ft (??????????:))
helego Creative Commons License 2007.05.13 0 0 133
A mi drnénink álláspontja: 1 éves korig nem kell piszkálni, bántani, huzogatni, semmi teendő vele. Akkor ő megnézi, egy mozdulattal (nem durva, de határozott) eligazítja. Utána vmi kék kencével kenegetni kell, amíg pelusos (nem ugrik be a neve, de nem az elhangzottak közül való), abba van gyull. csökkentő, vazelin, meg nem tudom mik...
Gondolom az átlagos nagy problémáktól mentes kukikra vonatkozik.
A nagy zűrösebb volt, neki 2 részletben oldotta meg, meg 1X-re nagyon drasztikus lett volna.
A kicsinél 8 hónaposan mondta, hogy úgy látja szépen feljön és nem lesz vele baj (mire odanéztem, túl volt rajta) aztán kiderült, hogy csak 80 %os a siker, mondta a többit befejezhetem én. (persze nem mertem) Azt 1 évesen intézte. Ő egyáltalán nem sírt a "beavatkozás" alatt.
Pisilésnél sírás volt mind a kettő esetén, de ennek az az oka, hogy pisi csípi a "megsértett" bőrt. Vissza is tartották, ezért én beültettem egy kád langyos vízbe minden pisilésnél (kb 1,5 napig) őket. Nekünk bejött, 3 nap múlva kutya bajuk, nem volt szisszenés sem pisinél.
Persze az enyémek nem igazán problémás gyerekek voltak, és a drnénink ügyes, és csöppet sem durva.
A védőnönk szerint (más körzethez tartotunk) az 1 éves kor a legalkalmasabb, az itteni doki 3 évesen csinálja ugyanezt, mondván, hogy akkor, ha nem pelusba pisil, hátra lehet húzni a bőrt, így nem csípi a vizelet. (persze a gyerek nem engedi, hogy az éppen fájó kukijához hozzáérjenek)
Unokatesómék dokija meg egyáltalán nem foglalkozik vele, meg se nézi, az ő kisfiának begyulladt emiatt.
Gondolom, ha vki elég bátor, az átlagos kukit eléntézheti egyedül is a gyereknek, mi a drnénire bíztuk
Nyuszog Creative Commons License 2007.05.13 0 0 132
Jobbak vagytok, mint az összes kapcsolódó cikk meg kiadvány együttvéve. Most már legalább van valamilyen elképzelésem a teendőkről. Csak a gyakorlatban ne kelljen alkalmazni, mert a gondolattól is rosszul vagyok, hogy ott nekik mennyire fájhat...
foldiroberta Creative Commons License 2007.05.10 0 0 131

Bocs. Apukára vonatkozóan nem akartam bántó lenni.

Nem lenne szabad, hogy ennyire érzékeny legyen a bőr. Szerintem elsőkörben urulógushoz vidd el. Kérj beutalót a gyerekorvostól. (valamilyen szinten azért egy orvosnak, még ha nő is, illene érteni ehhez a finom műszerhez :-)) Aztán az urulógus esetleg tovább küld.

Írd meg mindenféleképpen, hogy mire jutottatok!!! Zárójelben (nem vagyok orvos), szerintem valami gombás fertőzés lehet és valamilyen kencével pár nap alatt helyre lehet hozni.

Előzmény: Utazó_1 (130)
Utazó_1 Creative Commons License 2007.05.08 0 0 130

Szia Roberta, koszi a választ!

(NB. nyilván azért kérdezem, mert apuka nem a megfelelő orákulum...)

Egyébként az enyémeimnek annyira érzékeny a bőre a makkon, hogy nem tudják WC-papírral megtörölni, mert az fájna (hozzá sem lehet érni), hanem csak kívül szoktam megtörölgetni nekik ("bőröstül"). Ezért sem tudom, mit tegyek...

Egyébként megkérdeznék dokit is, de nem tudom, hová lehet vini ilyen kicsi férfiúkat. Urológiára? Bőrgyógyászatra?

(A gyerekorvost ne mondjátok, naygon kedves, de ő is nő, és kukiügyekben nincs igazán otthon:))

Előzmény: foldiroberta (129)
foldiroberta Creative Commons License 2007.05.08 0 0 129

Jó késő válasz.

A fütyit mindig karban kell tartani, mert visszatapadhat. A mindennapos tisztálkodás elegendő.

Előzmény: ciza (126)
foldiroberta Creative Commons License 2007.05.08 0 0 128

Szia!

Első kérdés: Apuka???

Nem normális a fehér folt, ha nem jön le szappannal és vízzel, akkor szerintem ne kapargasd, mutasd meg dokinak. Lehet, hogy valami gomba. Nem fáj neki, nem viszket?? Egy fütyi/kuki felhúzva is szép rózsaszín.

Nekem 3 fiam van. 8 és fél, 5 és fél éves és egy 8 és fél hónapos. Szóval a nagyok napközben nem húzzák fel a fütyit csak itthon pisilés után és wc papírral megtörlik. Én erre kényes vagyok. De ez Apánál is természetes. Erre nincsen lehetőség a suliban, oviban, meg ott állva pisilnek stb. Szerintem jó ha hozzászoknak, úgyis elsumákolják néha :-) De gondolj csak bele, ez ugyanolyan, mintha mi csajok nem törölnénk ki wc-zés után :-/ Este fürdésnél, mindennap teljesen felhúzzák (most már ők egyedül, amíg kicsik voltak én v. az apjuk) bevizezik, szappannal jó alaposan megmossák, aztán jó alaposan leöblítik (nem jó, ha ott marad a szappan), aztán törölközéskor megint felhúzzák és szárazra törlik. Ennyi. Ha bármilyen gyanus, nem odaillő dolgot látsz mutasd meg dokinak, max. azt mondja, hogy semmi gond.

Előzmény: Utazó_1 (127)
Utazó_1 Creative Commons License 2007.05.07 0 0 127

Kedves fiús mamák, kérlek, írjátok már meg, hogy mit kell tudni a kuki tisztításáról! Igaz, hogy nekem 3 és 8 éves fiaim vannak, de ez a kérdés még mindig nem teljesen tiszta nekem :))  és állandó bizonytalanságban vagyok :((  (pl. fehér foltok a makkon: nem tudom h. nem a túl sok mosástól-e; le kell-e szedni, ha nem jön le sima vízzel, akkor le kell-e piszkálni (pl. körömmel)? Szabad-e a fütyit (makkot) szappannal mosni, vagy ellenkezőleg, csak tiszta vízzel? Kell-e minden pisilésnél visszahúzni a bőrt, vagy csak este fürdéskor?

Stb.

Help!  

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!