LOL! dehogynem! addig kell őket ütni, amíg szét nem esnek. más komoly erő nincs a láthatáron, az újabban baráti madöfből nem mostanában lesz erős, meghatározó ellenfél, sőt ha igazi magyarosch szolgalélekkel vannak megáldva, akkor sohasem fognak a segítő kézbe harapni. ( bár ezt 1x már megtették a másik oldalon)
Más a kritizálás, meg más a másik oldal ügyeibe való beleszólás.
Marhaság. Nincs olyan, hogy mások ügyei. Egy Magyarország van, ami itt töténik, az mindannyiunkkal történik. Mindenkinek joga van beleszólni. Sőt, mindenkinek joga van elfogadni a beleszólást, bár ezzel általában kevesen élnek.
Abból a szempontból, ahogy te gondolod, nincs jobboldal és baloldal. Bárki bárkire szavazhat. És persze bárki ellen is.
Amúgy sincs vegytiszta bal és jobb: minden normális ember ötvözi magában a liberalizmust, a baloldaliságot és a konzervítivizmust, csak legfeljebb más-más mértékben, és különböző helyzetekben mást és mást lát fontosabbnak.
Nem kell hazudozni. Mióta a ti "megmondó-embereitek" kezében van a média nagy része, azóta minden jobboldali vezéri ambíciókkal van megáldva, de legalábbis egy kis Hitler vagy Mussolini lakozik benne. Ez a ti szóhasználatotok, ezzel is sugallva a veszélyt, ami jobbról fenyegeti a békés baloldali jövőtöket. Hogy jön ide Bencsik? Mintha ideges lennél attól, hogy az igazat olvasod. Ejnye.
Nem lehetett azt a napi ötletelést válasz nélkül hagyni, amit Viktor az utolsó fél évben művelt. Másrészt az adjutánsainak a mélységesen szint alatti fröcsögésére is reagálni kellett, mert mégsem járja, hogy mindenki összevissza beszél és hazudik.
Harmadrészt meg: sajnos, a médiába és a sajtóba csak ezzel az oda-vissza fröcsögéssel lehet már szinte bejutni, egy higgadt politikai program, vagy egy jelentős kormányzati intézkedés kap 10 mp-et a Híradóban. De hogy ki hol viselheti a fülbevalót, arról elemzőműsorok tömkelege születik...
Persze, hogy csak a jobboldal válthatja le a vezért, és is pontosan így gondoltam.
A normálisak majd rájönnek, mekkora bakot lőttek, és pár év múlva szégyellni fogják, hogy bedőltek egy szélhámosnak. Ahogy az egykori baloldali értelmiség jó része is megbánta, hogy felült Rákosinak.
Én maradok annál a verziónál, hogy a jobbos választók majd döntenek ebben a kérdésben. Egyébként ne légy álságos, a beszédhibás vezéreteket úgy puccsolta meg ez a mostani, hogy tátva maradt a szátok, egy nyikk nem jött ki rajta, nemhogy kritika.
A jobboldal vezérét magának a jobboldalnak kell leváltani ha akarják. Persze ehhez segít a baloldal abban, hogy megverik a választásokon. Mágsem tartom jó ötletnek egyetlen baloldali szavazótól vagy politikustól ha állandóan a jobboldal vezérével foglalkozik. Ez a mumuscsinálás fölösleges és szerintem nem is igazán éri el a célját, sőt vissza is fordulhat. Hagyni kell, aztán az idő megoldja.
Sztem Orbán Viktor két alapvető hibát követett el, ami a bukásához vezetett.
1. Egy rakat szolgalelkű hülyével vette körül magát, akik légmentesen elzárták a valóságtól. (Békéscsabán OV nagygyűlésére csak meghívóval lehetett bemenni, amit a fidesz-aktivisták osztogattak a megbízható szimpatizánsaiknak megyeszerte.)
2. Élethalálharccá misztifikálta a kormányzati hatalom kérdését. (És nem gondolt arra, hogy ezzel nem csak a saját táborát mozgósítja, hanem a másikat is.)
Milyen képmutatók vagytok. Mintha eddig bármi vagy bárki megakadályozott volna, hogy Gyurcsányt kritizáld. Én egyetlen olyan hozzászólást nem olvastam balról, amiben megtiltanák nektek ezt.
Én attól sem jövök zavarba ha olyan kormányaink lennének mint a skandináv országokban, sőt annak örülnék legjobban... meg annak, ha olyan gazdasági helyzetben lennénk és még a nevét sem tudnám a miniszterelnöknek... szavazáskor is csak abból kellene kiindulni, hogy ha új lesz, az sem lesz rosszabb.
Nem csak a kormányváltás lehet a váltás. Most éppen a jobboldal önjelölt vezérének leváltását kezdte meg a választók józan része. Jobb lesz ez így mindenkinek.
Egyébként meg Orbán, mint rablás megakadályozója, a Nemzet NAgy Vagyonőre még csak nemis fikció, hanem egszerűen röhej.
Egyetértek veled ami a beleszólást illeti. De, ha ők beleszólnak, akkor én is üzenhetek.
Mondhatnám a balosoknak, hogy most a legveszélyesebb ellenfelük Gyurcsány.
Próbáltak keresni maguknak egy vezéralakot, aki hasonlít Orbánra, csak egy kicsit elmalőrözték magukat. Mert azon a palin egészen egyszerűen nincsen fék, a kontrollt meg már rég elvesztették felette. De nem ezzel foglalkoznak.
Nem is az ellenzéket, a jobboldalt vagy a Fideszt támadják a balosok mostanában mindenütt. Egyetlen embert, Orbánt millióan, neten, TV-ben, újságban. Ezek a szerencsétlenek már mindenütt Orbánt vizionálnak. Próbálják elhitetni, hogy Orbánnak vége, közben pedig összevissza hadonásznak, hátha sikerül néha eltalálni. Ezzel persze szabályos kultuszt teremtenek köré és ettől még idegesebbek, még vadabbul hadonásznak.
Igen, de igaz ez mindkét oldalra egy kicsit... Aért az is érdekes, ha megkérdezel szavazókat akkor a többség sem bal, sem jobb oldalon nem fog tudni jelentős elemeket felsorolni a pártja rövid, közép és hosszútávú elképzeléseiről, csak álalánosságokat és baromságokat, olyanokat amivel a fejüket tömik: kommunista veszély, náci veszély, antiszemitizmus...stb. Az ilyen szavazóknak az is elég ha legyőzték Orbánt, Hornt....az, hogy mi van ezután...
tudod, én sokadmagammal többedszerre megverem vezéredet a választásokon, ettől nyilvánvalóvá válik politikai kudarca, és a növekvő belső ellenzéke félresöpri őt
hát látod, ilyen egyszerűen szólok én bele
miközben orbán nyaloncai maguktól ezt sose érték volna el, mert kapott volna a pofájára, aki kritizálni mer
4 éce cuclib kúrmány van, ti mégis orbánt váltanátok. ennyire félelmetes? ugyan-ugyan. nem kell fosni. ő már nem fog felelősségre vonni. (sajnos) azt már antallnak kellet volna megtennie. mivel lesz jobb, ha orbán nem lesz többet? szabadabb lesz a rablás? az lehet. útban van nektek. ezért ütitek-veritek 8 éve.
ad 1: ha majd eljő a rettenetes és nagy erejű, akkor majd megbeszéljük, hogy boldogul vele a bal - de egyelőre nem érkezett el
ad 2: ovibaba még nem győzetett le, nyugtával dicsérjük a napot
ad 3: sokan őt látják a legerősebb embernek a jobb oldalon? igen, sajnos jelenleg ő az, nem tévedés - bár nem is hízelgő a jobb oldalra nézve
ad 4: nem attól lesz valaki jó politikus az ellenfél szemében, mert verhetőnek látszik, hanem mert ésszerű eszközökkel és fair play keretek között küzd, miközben a célja neki is az, hogy az országot igyekezzen építeni, és ehhez járuljon hozzá akár kormányon, akár ellenzékben
Csak úgy, megemlítem: H.Kohl ké vagy három alkalommal is elbukott s csak azután lett az NSZK kancellárja, Nixon is vereséget szenvedett Kennedy-től és A.Lincoln is vagy ötször bukott /szenátusi, képviselőházi stb/ mielőtt megválasztották. Ilyen a sors. Vagyis nem ezen, nem csak ezen múlik a dolog.És példa is van még rengeteg.
különösen ez jó: "Egy tizenhat éve demokráciában élő ország polgárait nem lehet megtéveszteni."
dehogynem. magyarország, tizenhat éve demokráciában élő polgárainak nagy részének, halovány lila fingja sincs a demokráciáról. ezt használják ki balfékeink is.