Erre utal az utóbbi napok pánikhangulata, a csalás volt lesz hangulat mesterséges korbácsolása és a legújabb fidesz indítvány: a szavazólapokat a választási bizottság előtt kelljen a borítékba helyezni.
98-ban a Fidesz még a vessző helyett is "polgárt" mondott... majd bele lehetett őrülni. A polgárok nem szeretik, ha a gőzfürdőben a péniszüket bámulják és a polgárok követelik, hogy a kormány időben tudassa a tarhonyavetés optimális időpontját...
Most a szegény szocik is találtak egy vesszőparipát, el kell viselni, majd kinövik.
A tűzzel csak Gyurcsány játszhat, tudom. Nézz bele az Amőba-blogba, olvasd a sok nemszervilis kommentet. De van egy nagy különség Orbán és Gyurcsány között: Gyurcsány felett nincs média-kontroll. Ha Orbán kormányoz, a sok független minden hibáját ízekre szedi. Ha Gyurcsány...
Köztársaság lenne, nyilván, különösebb felhajtás nélkül. Lehet, hogy nem hangzana el minden kormánypárti beszédben x-szer. Cserébe talán azt sem akarja majd megmondani az új kormány, hogy ki a jó köztársasági, s ki nem az.
Friss hír a mai izraeli választásokról az Indexen:
"A szavazók közönyére jellemző, hogy mindhárom nagy párt, a baloldali Munkapárt, az egyre inkább jobbra tolódó Likud és a centrista Kadima is nagyarányú mozgóstásba kezdett a nap folyamán. Az Ehud Olmert vezette Kadima sms-ek százezreit küldte szét, a Likud telefonon mozgóstotta az otthonmaradt Likud-szavazókat."
ezt most nem tudod elhülyülni, kifejezetten dühös vagyok rád, mert nagyon jól tudod, hogy mit csináltok és csak cinikusan kiröhögöd a sok szerencsétlent, akit uszítotok, a tűzzel játszotok Ákos és a legkevesebb, hogy be fogtok pisilni...
"Ami rosszabb: nem is akarom érteni Gyurcsány köztársaságát, amit a jelek szerint te is magadénak érzel. Ahogy Seres írta: a köztársaság egy blöff. Védjétek csak, aztán adjátok át üdvözletemet a 17 emeletesnek. Lehetne valami kis felvonulást is rögtönözni a 17 emelet tiszteletére. A világ legnagyobb politikusi arcmása - minden diktátor belesárgul, ha meglátja."
akkor szerinted orbán köztársasága az igazi köztársaság?
de ha nem az, akkor mégis definiáld légyszives mi lészen az államforma, ha vityka véletlenül nyerítene????
Talán még te is átláttad, de ha nem, akkor megvilágosítom elmédet: olyan embereknek javalltam ezt, akikről eleve feltételezhető volt, hogy nem elszánt hívei a balliberális tábornak.
Tudom, épp ezt mondom. Ahhoz képest egy órája ragasztották le mindenhol itt a környéken a Rogán plakátjait a Pető képével.
Nem baj, aki kampányolt már, az tudja, hogy ha egy plakátra ráragasztanak egy másikat, azt nagyon könnyű leszedni mert az újnak a ragasztója átáztatja az alatta lévőt. :)
Gondolom holnap majd jönnek a Cukor utcából és visszateszik a Rogánt.
"Senki, a Fidesz az MSZP-ről is azt állítja, hogy vett szavazatokat. Sőt, mindenki mindenkiről azt állítja. És mindenkinek van az elmúlt szavazásokból névjegyzék-listája, amiket azóta is karban tart, sőt, bejegyez hovatartozást, miegymást. Hogy döntöd el, ki mond igazat?"
van egy apró, alapvető különbség. nagyon apró, de azért elgondolkoztató.
az mszp adatbázisa kapcsán ugye az OVB nem tett rendőrségi feljelentést - vagyis abban nem talált olyan utalásokat, amelyek pártszimpátiára engednek következtetni.
ha afidesznek is csak ilyen névjegyzéke lenne?! senkinek egy szava sem lehetne.
ráadásul mikor derült ki, hogy az mszp-nek szplnokon van?
amikor már a gyulai ügy - igaz még nem a nyilvánosság fele!! - de már napok óta létezett!!! (márc. 12-n volt kéthetes... ugye akkor már febr. 28-n volt!)
ebből az következik hogy DFT meg akarta előzni a gyulai botrány kipattanását!!!
csak ilyen apró a különbség.
azt, hogy vannak adatbázisok, nem tartom önmagában sérelmesnek (rám, mint szavazóra nézve..!), mivel az országos névjegyzéket hivatalosan meg lehet vásárolni!
- akár megemnak is megvehetem, ha úri kedven és az asszony is! :-)) úgy tartja jónak.
azonban, ha ezt az adatbázist olyan adatokkal egészítem ki, amelyek alapján pártszimpátia elbírálható??? akkor kicst baj van.
a fidesz állítj az mszp-ről, de minden halvány bizonyítási kísérlet nélkül. normálus ember szemében ez teljesen egyenértékű azzal, mintha én rólad itt azt állítanám. nem?
viszont ha valami ügy a bíróságig eljuthat, akkor valósabb alapja van egy ilyen vagdalkozós állításnál. (más kérdés - hogy dönt a bíróság?!)
alapvetően nem igazán hiszek egyiknek sem... azt próbálom meg kikövetkeztetni, melyik "csúszatás" a kisebb.
bár... nincs kis hazugság, de egy kampányban minden megengedett.
sajnos, előitéletes vagyok, amióta orbán a szemebe hazudott: '98-as első forduló előtt: nem lesz koalició a kisgazdákkal. aztán az eslő forduló hajnalán már nagyot álmodott.