Keresés

Részletes keresés

Gép-ész Creative Commons License 2006.03.24 0 0 37
Már vagy 15 éve, hogy utoljára Pécsett voltam, úgyhogy nem tudom, most milyen, de már akkor szebb város volt, mint most Debrecen és attól tartok, nem romlott azóta :) Mondom ezt debreceniként :) Debrecen fejlődése csak az előző szdszes városvezetéshez képest látványos Kósa alatt, amúgy nem egy nagy szám.
Előzmény: Fine Tune (20)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.24 0 0 36
nem attól lesz szebb Pécs, hogy másik várost leszólunk.
Előzmény: Törölt nick (35)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.24 0 0 35

Pécsett is ki van jelezve a lámpáknál a hátralévő idő.

Ettől persze tetszhet jobban egy buherált zőccségesromantikás főterű alföldi mezőváros, (rossz) ízlés dolga, ezen nem fogunk összevitatkozni.

hátmagát Creative Commons License 2006.03.24 0 0 34
Ez torzított kép?? :)
Előzmény: Törölt nick (30)
digidagi Creative Commons License 2006.03.24 0 0 33
Én is így tudom. Gyakran járok arra, van egy hangulata a városnak, amit nagyon lehet szeretni. Na és a környék, Villány...hm:-)
Előzmény: Törölt nick (14)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.24 0 0 32
valaki magyarázza már meg, hogy ez a fotósoppolt torzítás miért olyan menő a jobbsiknál
Előzmény: Törölt nick (30)
digidagi Creative Commons License 2006.03.24 0 0 31
Jó kis kutyaszros V. ker., de szép is!:-)
Előzmény: hátmagát (28)
Fine Tune Creative Commons License 2006.03.24 0 0 29

A külvárosok a külső kerületek. Tény, hogy különösebb varázsa egyiknek sincs. Talán a Városligetet tudnám említeni a pesti oldalról. A többi elég jellegtelen.  

Előzmény: hátmagát (28)
hátmagát Creative Commons License 2006.03.24 0 0 28
Ilyen alapon Pest is szép, ha nem mész ki az V. kerületből :))
Előzmény: Törölt nick (22)
Fine Tune Creative Commons License 2006.03.24 0 0 27

Talán pár órát lehettem ott, nagyon nem néztem körül.

Viszont volt ott egy gasztronómiai rendezvény. Kipakoltak az utcára, a turisták pedig ami belefér:)

Egyébként ami nálunk hiányzik, az a lokálpatriotizmus. Ez szinte mindenhol másutt megvan. Bemész egy étterembe és látod:)

Előzmény: Törölt nick (22)
toloba Creative Commons License 2006.03.24 0 0 25

"Ha Toller az év polgármestere címet a város "fejlődéséért" kapta, tulajdonképp még örülnöm is kéne

Milyen lehet más városokban?"

na, ládd-e...nem is olyan nagy dolog az a Debrecen..pláne, ha az a dósságát nézed...
Előzmény: Törölt nick (15)
Fine Tune Creative Commons License 2006.03.24 0 0 24
Nyáron arra járok, keresem:)
Előzmény: hátmagát (23)
hátmagát Creative Commons License 2006.03.24 0 0 23

OFF

Debrecen? Az egy más világ. Rend tisztaság. Igaz hosszú a piros, de tényleg látod a hátralévő időt. Ha legközelebb arra járnál, ugorj be a Csokonay sörözőbe. Érdemes :))

ON

Törölt nick Creative Commons License 2006.03.24 0 0 22

Nálunk is mutatja a rendőrlámpa a zöld és piros idejét:-))

Bár szerintem ez tök lényegtelen a város szépsége szempontjából, mert ez pusztán elektronika kérdése.

Jártálé a Tettyén? A szűk belvárosi utcácskában?

Ezek a helyek igazi kis gyöngyszemek és valami sajátos és egyedi hangulatot árasztanak.:-)

Széchenyi térből pedig csak egy van. Az egyik legszebb tér az országban szvsz. (nekem persze a legszebb)

Törölt nick Creative Commons License 2006.03.24 0 0 21

az az  érdekes, hog ynekem pl. kimondottan unszimpatikus a fickó, és nem is szavaztam rá eddig soha.

De, be kell látnom, a város mostanában nem fejlődött ennyit, mint az utóbbi pár évben. (ha Pávára gondolok vissza, csak bosszus leszek, mert az az ürge pl. csak arra használta a polgármesterséget, hogy hol ide-hol ida utazott. Sose volt itthon.)

Az igaz, hogy a bányászat megszüntetése, az ország periféráján levő földrajzi elhelyezkedésünk - összekötő uthálózat nélkül - a klinikai halál állapotába jutatta a várost.

Mostanában mintha kezdene éledezni, de nem akarom elkiabálni.

Szóval, lehet, hogy most őssze rá fogok szavazni, félretéve a személyes ellenszenvemet.

Fine Tune Creative Commons License 2006.03.24 0 0 20

Tavaly voltam Pécsen, nem igazán meggyőző, bár a város közepén, egy nagyon lerobbant helyen sikerült megállnom. Nem tett rám a város igazán jó benyomást, igaz, szerintem sokat is vártam. 

Legalábbis Debrecenhez képest, ahol szintén voltam. Debrecen belvárosa nagyon meg van csinálva. A lámpák pld. mutatják a gyalogosoknak a piros és a zöld idejét, villamosmegállókban elektronikusan kijelezve mikor jön a tuja, csak lestem.

Mellesleg ahol kajáltunk (a színházzal szemben egy sörőző) is nagyon korrekt, széles választék, helyi specialitások, barátságos árak. 

Ezekben a vidéki városokban különben az tetszik, hogy autóval nagyon biztonságosan lehet közlekedni, mindenki nyugodt, nem érzi az ember, hogy állandóan le akarják előzni:)  

Előzmény: Törölt nick (15)
hátmagát Creative Commons License 2006.03.24 0 0 19

Nos, akkor csak az lehet, hogy nem ugyanabba a kocsmába járunk. :))

Országos ritmus?? Ez a Kóka féle "dübörög" ?

Előzmény: Törölt nick (17)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.24 0 0 18
Azért próbáld csak meg.
Én ezt látom, ezt hallom vissza ismerőseimtől.
Akik érdekes módon zömével jobbosok.
Előzmény: Irgalmas (16)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.24 0 0 17
Ez a rész nekem nem jön keresztül.
Akikkel kapcsolatban állok azok egytől-egyig konszolidáltan fejlődnek, boldogulnak.
Abban lehet valami, hogy a rendszerváltáskor a nem sokkal korábbi dél-szláv pozitív, fejlődést generáló előzmények miatt nagyobb elánnal indultak be.
Mostanra felvették ők is az országos ritmust.
Előzmény: hátmagát (13)
Irgalmas Creative Commons License 2006.03.24 0 0 16
Ekkora baromságra mit lehet írni.
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.24 0 0 14
Nem hiszem, hogy a neve számítana.
A személyisége sem különösen. Nem egy pihe-puha bársony a pali.
Tudtommal Toller szociáldemokrata szemlélettel viszi az ügyeket és mindenhol méterekről látszik a lokálpatriotizmus a döntéseknél.
Nem privatizáció centrikus, hanem inkább költséghatékonyan üzemeltet.
Ez mellett igyekszik a rászorulók felé egy védernyőt kialakítani.
Összességében nem túl népszerű, de nem is népszerűtlen. Se jobbról, se balról. Jó gazdának tartják végül is mindkét oldalról.
Előzmény: hösurg (12)
hátmagát Creative Commons License 2006.03.24 0 0 13
Érdekes egy pécsi barátom, az ellenkezőjéről beszélt. Szerinte elszegényedett a város, cégek szűntek meg és az emberek nem tudnak elhelyezkedni. Nemtom kinek van igaza, de valszeg más ott élni és más leszaladni egy jó ebédre vagy vacsorára :)
Előzmény: Törölt nick (11)
hösurg Creative Commons License 2006.03.24 0 0 12
Lehet, hogy a neve segít neki eladni magát? Pécs-Fünfkirchen; -  főleg a történelme, eléggé németes beütésű.
Előzmény: Törölt nick (11)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.24 0 0 11
Toller ide, Toller oda, de Pécs egy jó hely.
És tényleg fejlődik. Évente kétszer-háromszor töltök ott néhány napot, mindig valamiért érződik a dinamizmus. Nem látványos dolgok, hanem a szemlélet.
Előzmény: hösurg (-)
hösurg Creative Commons License 2006.03.24 0 0 10
Ne érts félre, Pécs különben a szívem csücske lenne.
Előzmény: sarpy (8)
hösurg Creative Commons License 2006.03.24 0 0 9
Medgyessyről mondhatnak akárkit, de legalább úriember benyomását kelti...ritkaság.
Előzmény: Irgalmas (7)
sarpy Creative Commons License 2006.03.24 0 0 8

Pécsett köztudott, hogy a pasi nem veti meg a piát!

De, kedves topicnyitó, nehogy már a polgármesterről meg egy pizzázo személyzetéről itélj meg egy várost.

Én pl. soha nem szavaztam rá, még nem is bunkóztak velem egy pécsi pizzázóban sem. Pedig sokszor járok. És Toller sem akadályoz meg, hogy szeressem a városomat.

Én sem a Déli meg a Kelei pu. állapotáról itélem meg a Pesten élő embereket.

Előzmény: Irgalmas (0)
Irgalmas Creative Commons License 2006.03.24 0 0 7
Medgyessyt minek választották meg?
Előzmény: hösurg (6)
hösurg Creative Commons License 2006.03.24 0 0 6
Megvallom Tollert alig ismerem. Meglep viszont, hogy ma néztem pár percig, és maximum csak a községháza juthatott az eszembe. Viszont már nem tudom hanyadszor megválasztják simán Pécsett?? Tudom, hogy az összeomlott bányaipar felől sokan beköltöztek stb., mégse egészen értem.
Előzmény: taltam (4)
Daikini Creative Commons License 2006.03.24 0 0 5
Voltal mar Budapesten egy aluljaroban? ;-)
Előzmény: hösurg (3)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!