az az igazság, be kell ismernem, hogy Mikola istván nagyon kellemetlen módon nyilatkozik meg, valahányszor mikorofon elé kerül ..
én a FIDESZ-re fogok szavazni - de MIKOLA-val NEM értek egyet .. szinte semmiben ..
......................és a nép az istenadta nép meghozta ítéletét a mikola félékről...........................szegény viktor élete egyik legrosszabb döntése volt ez a barom.......................
Ez a hátránya annak, hogy csak egy jobbos párt van. A Fideszre szavazásra van ítélve mindenki, aki nem szereti a volt elvtársakat.
A Fidesz 2.000.000 körüli szavazótáborának szerintem a fele se vallásos, sőt sokakat közülük kifejezetten irritálnak az Istent, a hitet túlságosan gyakran emlegető politikusok.
Ha ez a választás rosszul alakul, meg kell szervezni a Fidesz részekre bomlását minél előbb, hogy a következő választásokig stabilizálódjanak a létrejött új pártok. Kell egy nem-vallásos párt is, akire az "MSZMP-MSZP-KISZ-Április-4-igenis-felszabadulás" stb kultúrkörrel szemben állók szavazhatnak.
Mikola tényleg gáz, de ha választani kell GyF és közte, nem hezitálok.
Mikolában az a szép, hogy kíváló megtestesítője az elvek nélküli gátlástalan fideszes politikusnak. Qrva jó, amikor az egészségügy 2001-es főprivatizátora most az egészségügy állami kézben való megtartásáról dumál. Ennél már csak az a gusztustalanabb, amikor a Róza nevű szeretővel a háta mögött a keresztény családi értékekről pofázik.
Azt egy másik, most nem nagyon szeretett gondolkodó mondta, hogy a politika a gazdaság koncentrált kifejeződése. Nálunk a gazdagság koncentrált kifejeződése.
És ez mindent megmagyaráz. Mármint azt, hogy miért nincs kompromisszumkészség.
Navracsics 1998-ban a Miniszterelnöki Hivatalban Orbán Viktor beszédírói szabadcsapatát vezette, az emberei azon kajánkodtak, most vagy soha, mert a FIDESZ többet úgysem kerül kormányra. Aztán - lássatok csudát - ő lett a programírói csapat feje és Orbán Viktor kabinetfőnöke, miniszteri várományos. Nem vagyok elragadtatva a szerepléseitől. Egy fegyelmezett, kulturált demagóg, ami a legveszélyesebb, mert kevésbé nyilvánvaló.
Volt ilyen "szédületes" karrier nem is egy. Kollégiumi nevelőtanárból csúcspolitikusnak kikiáltott politikai szereplő, majd kampányfőnök (Rogán - bár én csak Arrogánnak szólítom magamban).
És itt az új csodafegyver. Hogy is mondta Orbán Viktor: - több mint program, Mikola!
A politika mint a kompromisszumok művészete, hát erről tényleg nem Orbán jut az ember eszébe. De a kompromisszumkészség nem erénye az új magyar politikai elit egészének sem. Hogy ez miért nem gázos sokak szemében, az számomra teljes talány. És valóban gáz.
Most vetik majd be Kövér Lászlót, Mikola után, vele biztos a Fidesz győzelem és még néhány hasonló Mikola beszólással Mikola -féle szabadságkorlátozásokkal .
Mikoláról még nem született könyv, remélem, nem is fog. Adalékként, íme egy szösszenet őkelméről (http://www.nol.hu/framed/382413/) : "Október 5-én Siófokon, a Magángyógyszerészek Országos Szövetségének (MOSZ) kongresszusán Mikola István miniszter a százezer forint pénzjutalommal járó Batthyány-Strattmann László emlékéremmel tüntette ki öccsét, Mikola Bálintot, aki ezen a napon a Gyógyszerészetért Életműdíjat is megkapta. Feleségét odaadó munkája elismeréseként a nizzai gyógyszerészkongresszusra delegálták. A kongresszus sajtófőnöke gyermekük, Mikola Gergely volt. Mikola Bálintot az ő alelnöksége alatt működő MOSZ terjesztette föl kitüntetésre. A korábbi miniszterek mindig kikérték a Magyar Gyógyszerészkamara véleményét is, de Mikola István nem kérte, mert úgyis tudta.". Hát ilyen emberek ajánlkoznak sorsunk jobbra fordítására, és a frakk-féléknek ők kellenek.
Tényleg gáz. De Orbán találta ki Mikolát egyedül, Orbáné a felelősség is. A Fidesz múlt heti kongresszusán egy jelölt volt a Mikola pozíciójára, a Mikola. Ha lett volna több jelölt, akkor Orbán utólag a Fidesz kongresszusra foghatná: ti választottátok, nektek baromkodik. De Mikola Orbán kiválasztottja, nem volt más jelölt, így most Orbánnak baromkodik. A Fideszben ezt ne feledjétek: vezéretek demokratikus hatalomgyakorlása juttatta ezt az idióta Mikolát oda, ahova jutott.
kepenu! Figyelj egy kicsit jobban Mikolára! Nem "hatalmi jogkorlátozás"-ról volt szó! Mikola szerint "korlátoznia kell az egyén szabadságvágyát"!!! A lényeg a VÁGY-on van! Ha a Fidesz jut hatalomra, akkor ezek szerint felállítaná a gondolatrendőrséget? Orwell nem alkotott hiába!
Nehéz lehet hozzászokni, hogy a kampányfinisben az ügyeletes Fidesz-lúzer vagy kötéllel vagy hatalmi jogkorlátozással fenyegetőzve elcseszi az addig felépített imázst. Persze ez csak azoknak érdekes, akik addig nem láttak át a szitán.
A liberális pártelnök élesen bírálta a Fideszt, hogy annak jelenlegi második embere megdöntené a demokráciát, a hatalmat csak zsákmányként tekinti. Kuncze úgy vélte: Orbán Viktor és a Fidesz egyszerűen fél a szabadságtól. http://www.hirszerzo.hu/cikk.php?id=10565
Mikola István megosztja immár a Fidesz vezetőit is - Magyar Hírlap 2006. március 25. 08:07
A Fideszben azok is elfordultak Mikola Istvántól, akik eddig jó szakembernek és jó szónoknak látták őt - írja a lap. Az ellenzéki párt elnökséghez közel álló tagjai úgy látják: a kormányfőhelyettes-jelöltje pécsi beszédével többet ártott, mint a Vizsla-ügy, a szerverbotrány és a kalocsai zsarolás együttvéve.
Két bajom van ezzel amit most írsz, de az alapállás azért rokonszenves, és pont emiatt mondom el mi zavar. Kezdjük a könnyebbel Kóka=/=Mikola. Kókát eleve az SZDSZ jelölte, de persze a jelölésnél tekintttel volt arra is, hogy Csillag István után ne nyiljon újabb front a tárcánál. Ezért aztán pártokon kívüli jelöltet állított, olyat, akinél nem könnyű pártalapon lobbyzni. Kóka viszont már régóta résztvett különböző SZDSZ programok kidolgozásában, szakértésében. Végül Kóka János éppen az SZDSZ kampánynyitó küldöttgyűlésén jelentette be, hogy belép, oszt ezzel azon gyűlésen éppen ő aratta a legnagyobb sikert, ami egyben azt is jelzte, hogy az SZDSZ küldöttei nem érezték őt idegennek vagy máshonnan ejtőernyözőnek. Ott voltam, láttam. Szóval erősen sántit a legyszerűsítő és önigazoló formulád. És egyébként is nagyon zavar az a Fityesz reflex, hogy hát nem szép amit tettünk teszünk, de más pártnál is van valami hasonló, vagy ha nincs hát azt hazudjuk valamiről, hogy ugyanaz az eset.
Engem nem kell győzködnöd, pontosan tudom, hogy a Fidesz támogatók döntő többsége rendes emeber. Mint ahogy az MSZP támogatói sem elaggott vérekezű komcsik, és az SZDSZ támogatói sem buzik és/vagy narkosok. Abban is egyetértünk, hogy Jobbik-MIÉP és hasonszörű politikai formációk parlamenti jelenléte nem kívánatos, és Torgyán dr. is nélkülözhető eleme a politikai palettának. Az a technika, azonban hogy e kívánatos célokat mindig bekebelezéssel oldotta meg a Fityesz nekem valkahogy az MSZP kampányfönökéről készített gerillaklippet juttatja az eszembe. De a fő baj nem is ez, hanem az, hogy Orbán Viktor teljesen képtelennek tűnik pártok közötti együttműködésre, a politikai reflexei mindig legyűrésről szólnak, sohasem kompromisszumokról, érdekegyeztetésekről. Végül a legfőbb baj az, hogy ezt Te és még nagyon sok rendes, normális Fidesz támogató már is érzi gázosnak .
Az MSZP politikájában benne van az, hogy koalícióban gondolkozik, így aztán számíthat is a 2. fordulóban koalíciós partnere támogatására. Kanibál Kovács kartács azonban nem egy koalíciós együtműködést vázolt az eszmefuttatásában.