Keresés

Részletes keresés

beszti1 Creative Commons License 2006.11.27 0 0 16

Miért szeretnétek leválasztani a lépcsőházat? Erre szükség van?

Abszolút nem tudom miről van szó, csak olvasom néha a "szomszédok" topicját is, ha nem veszitek sértésnek. A tetőre amúgy nekünk nem javasoltak semmit rakni, főleg nem olyat, amit fúrni kell, mert meghibásodásokhoz vezethet. És már azt is tudjuk, hogy légkondit csak az udvarra néző lakásokhoz lehet felszerelni és mi naná utcaiak vagyunk, de ez az oldal talán hűvösebb is nyáron és talán nem is kell majd. Így spórolunk a villanyszámlával:), a készülék áráról nem is beszélve:).

Előzmény: pacni (14)
pacni Creative Commons License 2006.11.23 0 0 15

Klíma

Elrettentésül

pacni Creative Commons License 2006.11.20 0 0 14
  Kicsit leült a topik, megpróbálok életet lehelni belé.

Nektek mi a véleményetek erről a lépcsőház leválasztósdiról? Én kicsit elfogult vagyok, gondolom engem is az önző érdekeim motiválnak:

Ha már mindenáron le akarják választani egyesek a lépcsőházat, legalább szabályozott keretek között. Ez egy külön szakma. Egy építész ügyel az arányokra, súlypontokra, színek harmóniájára, stb. A lakók ilyen értelemben kontárok. Gyorsan el lehet cseszni egy épületet, és ez érvényes a légkondira is. Egy építész ettől a haját tépné. Szerintem mindenképpen csak azzal a feltétellel fogadja el a közgyűlés, ha a tulajdonos kötelezi magát arra, hogy az épületet eredetileg tervező személy/cég végezze a leválasztás megtervezését, hogy legalább homogén legyen a hatás. Nem szeretném, ha igénytelen, toldozott-foltozott putri jelleget öltene a ház. Ha elcsesszük, visszamenőlegesen sokkal nehezebb helyrehozni a hibát, visszabontatni a leválasztást. Melinda sem gondolta végig ezt a légkondit. Én belátom, hogy mérlegelni kell a kényelmet és az esztétikát, belátom, hogy szükség van kompromisszumokra, de nem mindegy, milyen áron. És ha van rá lehetőség, hogy kevésbé fájjon, akkor miért ne? Pl. lehetne mindenkinek, akinek kell légkondi, némi többletköltség árán a tetőre raknia a külső hőszivattyút. Nem látszik az utcáról, senkit nem zavar. Vagy ha már mégis az ablak mellé, legalább ugyanoda, ugyanazt a típust. Én ezt egyedül nem fogom tudni keresztülvinni a következő közgyűlésen, ha nem segítetek. Ha precedenst teremtünk, holnap már a kertet is leválasztják/fát vágnak ki. A következő közgyűlésen tombolni fogok, az biztos.

xszamikax Creative Commons License 2006.08.01 0 0 13
Kedves Lakók!

Olvastuk a hozzászólásokat és meglepődve tapasztaltuk, hogy még mindig vannak lakók, akik nem tudják, hogy mennyi közös költséget kellene fizetniük. Az is homály még, hogy ez az összeg miből tevődik össze. Az is rejtély, hogy mostani állás szerint tartozunk  vagy túlfizettünk. Sajnos a legutolsó elszámolás ugyan olyan rossz- átláthatatlan, mint a korábbiak. A ház kintlévőségének (1,7 MFt) behajtásáról tudomásunk szerint nem intézkednek.

A legutolsó közgyűlés óta eltelt másfél hónap és sem jegyzőkönyvet nem kaptunk, sem elszámolást a garanciális javításokról. Ez a takarító csapat továbbra sem jobb, mint pár hónapja volt, viszont drágább!! A mostani közös képviselő olyan, mintha fantom cég lenne-éjszaka járnak ide és soha nem látják őket a lakók. Ha üzenetet hagysz nekik, nem hívnak vissza, mintha nem is léteznének. Ezért úgy gondoljuk, hogy sürgősen le kellene váltani őket, ehhez viszont szükség lenne arra, hogy minél több lakó jelenjen meg a közgyűlésen, vagy meghatalmazást adjon  olyan szomszédnak, aki eltud jönni. Sajnos, eddig nagyon kevés lakó jelent meg a közgyűléseken, ezért rossz döntések születnek, vagy a közös képviselő megváltoztatja azokat önkényesen. Bármi kérdésed van feléjük,  simán elutasítanak. Ezért magunkra maradunk a tisztázatlan, megválaszolatlan kérdéseinkkel, és a ház gazdátlansága miatt le fog romlani.

Kérjük a lakókat, hogy új közös képviselő jelölteket keressenek a szeptemberi közgyűlésig.

Fogjunk össze, különben ilyen könyvelés mellett csődbe megy a ház.

Pl. a garázskapu garanciális még, ezért az eddig ráfordított javítási költségeket vissza kellene perelni a kivitelezőtől. Nem tudjuk, tettek-e ez ügyben lépéseket. Mindig mindent megígérnek, ha rákérdezel dolgokra, de semmit sem tesznek meg.

Kérjük minél többen írják meg véleményüket és problémájukat!

pacni Creative Commons License 2006.07.26 0 0 12
Szia Katus, szia topolowa! A legutóbbi közgyűlésen én sem értettem, mi az az 1000 Ft/hó, úgyhogy rákérdeztem: ez az összeg fedezi a melegvíz keringetéséből adódó hőveszteség költségeit, mely akkor is jelentkezik, ha valaki egyáltalán nem használja a lakását. Gyanúsan kerek az összeg :) A leolvasás díja nem tudom, hogy mennyi. Amúgy ha valaki pl. a hőmennyiséget nem olvasná le/írná ki, akkor a háznak kellene a közös költségből meghiteleznie, mivel a gázművek leszámlázza a háznak. A közös költség összetételére vonatkozólag érdeklődésemet azzal utasította el az új közös képviselő, hogy az a számvizsgáló bizottság hatásköre. :( Szia Beszti! Sajnos nem tudom, mert két hónapja vettem a lakást, de annyi biztos, hogy amíg az ÖK nem adja meg a használatbavételit, addig senki nem költözhet.
Előzmény: Katus954 (10)
beszti1 Creative Commons License 2006.07.24 0 0 11

Sziasztok!

Nektek hogy volt a lakásátvétel? Szerződésben foglalt időpontban be tudtatok költözni vagy esetleg volt akinek már korábban is engedték?

És mennyi kb. egy 60nm körüli lakás össz. rezsije nálatok (fűtés, víz, villany, közös ktg, stb)?

Köszi! Ja! Szembe szomszéd leszek:)!

Katus954 Creative Commons License 2006.07.24 0 0 10

Jó reggelt kedves Szomszédok! :)

Okos ötlet volt a topic megnyitása.

Sajnos én sem voltam az utolsó megbeszélésen, így nem is tudom, mi az a 55 e Ft-os leolvasási díj. Hétvégén megkaptam az elszámolást a közös költségről, amin egy kicsit meglepődtem, hiszen eddig plusszom volt, most meg minuszom. Szerencsére egyeztetni lehet, hátha utána okosabb leszek.

Nem tudom, arról volt-e szó, hogy a közös költség összege miből tevődik ki? Mire, kinek mennyit fizetünk?

További szép napot Mindenkinek!

topolowa Creative Commons License 2006.07.23 0 0 9

hello, gondoltam felhozom egy kicsit a topikot..

sztm tök jó 5let a fórum, remélem hamarosan többen leszünk, jó hogy kiírtátok.

kérdésem is van: sajnos nem voltam a múltkori lakógyűlésen, lehet h ott született döntés róla, de ez az 1000Ft/hó leolvasási díj nekem egyáltalán nem tetszik.nem bírom felfogni mi kerülhet ezen ennyibe, miért kell a leolvasónak havonta 55e Ft-ot fizetni??? szóval ha vki tudja h mi is ez az lszi ossza meg velem.

köszi!

Ace Combine Creative Commons License 2006.05.29 0 0 8
Köszi!

Még annyit hogy, milyen netlehetőségek vannak?
Előzmény: pacni (7)
pacni Creative Commons License 2006.05.25 0 0 7
145/nm
Ace Combine Creative Commons License 2006.05.08 0 0 6
Sziasztok! A szemközti házból írok:) A közösköltség, meg egyáltalán a többi költség(fűtés stb.)mennyi nálatok?
pacni Creative Commons License 2006.04.19 0 0 5
Mégegyszer: ITT vannak!
Előzmény: liliana01 (3)
pacni Creative Commons License 2006.04.19 0 0 4
ITT még van!
Előzmény: liliana01 (3)
liliana01 Creative Commons License 2006.04.19 0 0 3
Van még eladó garzon a házban ?
Előzmény: pacni (2)
pacni Creative Commons License 2006.04.19 0 0 2
sehol senki :(
pacni Creative Commons License 2006.03.16 0 0 1
Üdvözlet minden kedves szomszédnak. Azért hoztam létre ezt a fórumot, hogy egy jó, fiatalos, joviális, lokálpatrióta lakóközösség alakuljon ki. Talán lehetőség nyílik a ház közös dolgainak megvitatására is. Várom a hozzászólásokat.

Kép a házról
bindera Creative Commons License 2006.03.13 0 0 0
0
Ace Combine Creative Commons License 2006.03.13 0 0 topiknyitó
A topic leírása a helyén, sok sikert a házhoz!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!