Hozzunk létre egy kuratóriumot, a kuratórium nevezzen ki egy ál-igazgatót a törvényes igazgató helyére, az ál-igazgató pedig bizonyítsa be, hogy az egész intézet veszteséges és tegyen javaslatot a Kútvölgyi úti ingatlan értékesítésére. Az értékesítésen befolyt összeget pedig osszuk szét magunk között. Ha a dolgozók méltatlankodnak, fenyegessük meg őket. Ha a bíróság visszahelyezi az igazi igazgatót, a parlamentben a miniszterelnök ennek ellenére nevezze ki az ál-igazgatót.
Mutassuk meg hogy működik ma Magyarországon a demokrácia!
Igazad van..............én is folyamatosan olvasom a honlapjukat.Nem értem,miért nem veszik figyelembe,amit az alkotmányjogász írt?
Ha a Pető módszert át akarnák alakitani,nagy botrány lenne,......ráadásul most lett hungarikum.
Egy ilyen intézményt sem szabad bezárni.Ezért küzdenek a dolgozók,akik fel tudják mérni,mekkora hatása van ennek a módszernek.
Aki nem e-mellett van,annak ajánlom,töltsön el egy napot az Intézetben.
De ajánlom,hogy nézzétek meg a Hálózat tv-ben márc. 15-én az Előttem az élet c. filmet.Ennek szereplői olyan gyerekek,akik ezen a módszeren nevelkedtek.
Egyszerű: a tények azok, amik pl az intézet honlapján elérhetőek. Én pl elolvastam :) Amit viszont páran itt összehordanak, hogy megszüntetik az intézetet, vagy megváltoztatják a nevelési módszert, kitaláció. Persze az ilyet csípőből cáfolják, úgyhogy akik ilyen hülyeségeket terjesztenek, ezzel pont a jogsértők malmára hajtják a vizet, mert hiteltelenné teszik a tiltakozókat.
Minden nagyobb intézménynek van jogásza,aki képviseli pl peres ügyekben az intézményt.Valószinű,hogy a birósági ügyben nem az áhitott oldalt képviselte az ügyvédnő és ezért kapja a dádát..............
Te nem véletlenűl a kuratórium tagja vagy? :-((
.................egy már biztos: a gyereked nem mozgássérült.......igy fogalmad sem lehet a dolgokról.
Minek egy intézetnek egyáltalán ügyvéd, én már rég kirugtam volna a felesleges kenyérpusztítókat a kuratórium helyében. Az ügyvédnek az a dolga, hogy a gazdáit képviselje, a törvényesség védelmére a felügyelőbizottság az alkamas intézmény.
Hírzárlatot rendeltek el csütörtökön a Pető Intézetben. A Népszabadság úgy értesült, hogy a kuratórium összehívta a főiskolai tanács rendkívüli ülését.
A tanácskozás kezdetén azonnali hatállyal felmondtak az intézmény ügyvédnőjének, de a jogász törvénytelennek minősítette az eljárást, és ezért Ferenczi Tibor kuratóriumi elnök és Makói Zita, az új főigazgató elhagyta a termet.
Közben az intézet 300 dolgozója közül 250 fő a főiskolai tanács oldalára állt, és egyetemek, főiskolák munkatársai isszolidaritásukról biztosították a Pető Intézet alkalmazottait."
Ma reggeli hiradás:hirzárlat ..............................a Pető Intézet ügyvédnőjének azonnali hatállyak felmondott a főiskolai tanácson a kurratórium......................egy terhes nőnek.................no comment
Az a baj, hogy ez már csak találgatás. Nem kellene mindenféle hülyeséget kitalálni, csak, hogy durvább legyen a dolog, épp elég durva anélkül is. Persze ha a tiltakozók le akarják járatni magukat, akkor nyugodtan szakadjanak el a tényektől.
Hoppá.............kezdődik az etetés.Eljutunk majd oda,hogy ezért szükséges összevonni a Pető Intézetet Czeizel Barbara cégével....................lehet,hogy Ő több állami támogatást kap?Vagy netán neki van szüksége többre?
Magyar Nemzet (Szerző: Z. N.) ,,Súlyos helyzetben a Pető Intézet
Súlyos helyzetbe kerül jövőre a nemzetközi hírű Pető Intézet, mivel a tavalyihoz képest az idén egyáltalán nem emelkedett az intézmény állami támogatása, s az Oktatási Minisztérium (OM) 2001-re vonatkozó előirányzatában is alig háromszázalékos növelés szerepel állítja az intézmény gazdasági vezetője, Ferenczi Gábor. A Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézete 1999-ben és 2000-ben is 540 millió forintos állami támogatást kapott az OM-től. Ez az előzetes elképzelések szerint jövőre 560 millió forintra nőne, de ez még az infláció szintjét sem éri el...''
Lefogadom, azt fogják kideríteni, hogy össze lehet vonni a Pető Intézetet a Korai Fejlesztő Központtal és így el lehet adni a Kútvölgyi úti ingatlant. Esetleg a Villányi útit is, bár az kisebb falat, de hát aki a kicsit nem becsüli.... :(
"az intézet munkatársai félnek, az új vezető nem a világhírű Pető-módszert akarja használni a beteg gyerekeknél. Attól tartanak, hogy régi barátnője, Czeizel Barbara, a Budapesti Korai Fejlesztő Központ vezetője pozíciót kap az intézetben, és az általa alkalmazott módszereket vezeti be. Czeizel Endre lánya a feltételezéseket cáfolta a lapnak.
Kibújt a szög a zsákból..................
Nekem a gyerekem járt oda,csodálatos munkát végeztek a konduktorok.
Teljesen ki vagyok akadva,mikor azt mondja a kurratórium,hogy nem jó a Pető-módszer.Talán meg kellene kérdezni azokat a szülőket,akik sokat köszönhetnek az intézetnek.
A komcsik minden pozícióba havarokat, rokonokat ültetnek:
"Rendőrség avatkozott közbe a Pető Intézetben
február 28. kedd 19:31
[MTI]
Feltörette a Pető intézet új vezetője, Makói Zita az intézmény főigazgatói szobáját - olvasható a Pető Intézet közleményében. Makói Zita és Ferenci Tibor kuratóriumi elnök hétfő este bement az intézmény főiskolai részlegébe, felmutatták az új főigazgató kinevezésének miniszterelnöki megerősítéséről készült, február 20-i keltezésű, nem hitelesített fénymásolatot, kirúgással fenyegették a jelen lévő vezető munkatársat és rajta keresztül a főiskolai tanácsot, és a kinevezésre hivatkozva két lakatossal feltörették a főigazgatói szobát - tudatta közleményben az intézet. Az ügyeletes konduktor rendőrt hívott az esethez."