Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.03.09 0 0 36
én ismerek ilyet: már nem fog rájuk szavazni !
Előzmény: Törölt nick (11)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.09 0 0 35
szerintem meg inkább a szadesz !
Előzmény: tüzes fal (27)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.09 0 0 34

Akkor szerinted mi motiválja az OM-et ebben a történetben ?

Az OM és a kuratorium a megismert eseményekben rendkívül erőszakosan lépett fel és tonizálta a sajtó domináns részét is.

Nem értem, hogy ki az a vezetés, akinek a nevében megállapodtak Kozmánéval ?

Előzmény: Gép-ész (31)
ovics Creative Commons License 2006.03.08 0 0 33

Teljes a döbbenetem.Miértmegy el a régi főigazgató,ha fél évig azon pereskedik,hogy visszakapja az állását??????????????

Megegyezett a kurratóriummal................de mivel vették rá?

A Főiskolai Tanács most Alkotmánybirósághoz fordul,mert továbbra is aggályosnak tartják Makói kinevezését és új pályázat kiirását kérik.

Ja......és a www.peto.hu honlapról eltünt az összes cikk,Dr Kolláth véleményezése......szóval minden,ami a helyzetre vonatkozott.

ovics Creative Commons License 2006.03.06 0 0 32

Igazad van..............én is folyamatosan olvasom a honlapjukat.Nem értem,miért nem veszik figyelembe,amit az alkotmányjogász írt?

Ha a Pető módszert át akarnák alakitani,nagy botrány lenne,......ráadásul most lett hungarikum.

Egy ilyen intézményt sem szabad bezárni.Ezért küzdenek a dolgozók,akik fel tudják mérni,mekkora hatása van ennek a módszernek.

Aki nem e-mellett van,annak ajánlom,töltsön el egy napot az Intézetben.

De ajánlom,hogy nézzétek meg a Hálózat tv-ben márc. 15-én az Előttem az élet c. filmet.Ennek szereplői olyan gyerekek,akik ezen a módszeren nevelkedtek.

Én már láttam.

Előzmény: Gép-ész (31)
Gép-ész Creative Commons License 2006.03.06 0 0 31
Egyszerű: a tények azok, amik pl az intézet honlapján elérhetőek. Én pl elolvastam :) Amit viszont páran itt összehordanak, hogy megszüntetik az intézetet, vagy megváltoztatják a nevelési módszert, kitaláció. Persze az ilyet csípőből cáfolják, úgyhogy akik ilyen hülyeségeket terjesztenek, ezzel pont a jogsértők malmára hajtják a vizet, mert hiteltelenné teszik a tiltakozókat.
Előzmény: ovics (23)
ovics Creative Commons License 2006.03.05 0 0 30

merre jártál eddig ?

olvasd először el a történetet, hogy megkíméld magad és mások idejét is

Előzmény: pert1 (28)
turi Creative Commons License 2006.03.03 0 0 29

Minden nagyobb intézménynek van jogásza,aki képviseli pl peres ügyekben az intézményt.Valószinű,hogy a birósági ügyben nem az áhitott oldalt képviselte az ügyvédnő és ezért kapja a dádát..............

Te nem véletlenűl a kuratórium tagja vagy?  :-((

.................egy már biztos: a gyereked nem mozgássérült.......igy fogalmad sem lehet a dolgokról.

Előzmény: pert1 (28)
pert1 Creative Commons License 2006.03.03 0 0 28
Minek egy intézetnek egyáltalán ügyvéd, én már rég kirugtam volna a felesleges kenyérpusztítókat a kuratórium helyében. Az ügyvédnek az a dolga, hogy a gazdáit képviselje, a törvényesség védelmére a felügyelőbizottság az alkamas intézmény.
Előzmény: turi (24)
tüzes fal Creative Commons License 2006.03.03 0 0 27

A szocik nem nyughatnak, még a választások előtt sürgősen ezt az intézményt is el akarják foglalni, törvénytelenségek árán is.

Már csak egy hónap és kiszavazzuk őket a hatalomból.

Előzmény: turi (25)
turi Creative Commons License 2006.03.03 0 0 26

Tájékoztass légyszives,hogy mi a valóság,mert tényleg csak a sajtóra alapozunk.

Előzmény: Gép-ész (22)
turi Creative Commons License 2006.03.03 0 0 25
"

Hírzárlatot rendeltek el csütörtökön a Pető Intézetben. A Népszabadság úgy értesült, hogy a kuratórium összehívta a főiskolai tanács rendkívüli ülését.

A tanácskozás kezdetén azonnali hatállyal felmondtak az intézmény ügyvédnőjének, de a jogász törvénytelennek minősítette az eljárást, és ezért Ferenczi Tibor kuratóriumi elnök és Makói Zita, az új főigazgató elhagyta a termet.

Közben az intézet 300 dolgozója közül 250 fő a főiskolai tanács oldalára állt, és egyetemek, főiskolák munkatársai isszolidaritásukról biztosították a Pető Intézet alkalmazottait."

turi Creative Commons License 2006.03.03 0 0 24
Ma reggeli hiradás:hirzárlat ..............................a Pető Intézet ügyvédnőjének azonnali hatállyak felmondott a főiskolai tanácson a kurratórium......................egy terhes nőnek.................no comment
ovics Creative Commons License 2006.03.02 0 0 23
Szerinted mi a tény?
Előzmény: Gép-ész (22)
Gép-ész Creative Commons License 2006.03.02 0 0 22
Az a baj, hogy ez már csak találgatás. Nem kellene mindenféle hülyeséget kitalálni, csak, hogy durvább legyen a dolog, épp elég durva anélkül is. Persze ha a tiltakozók le akarják járatni magukat, akkor nyugodtan szakadjanak el a tényektől.
Előzmény: ovics (16)
ovics Creative Commons License 2006.03.02 0 0 21
Hoppá.............kezdődik az etetés.Eljutunk majd  oda,hogy ezért szükséges összevonni a Pető Intézetet Czeizel Barbara cégével....................lehet,hogy Ő több állami támogatást kap?Vagy netán neki van szüksége többre?
Előzmény: pert1 (20)
pert1 Creative Commons License 2006.03.02 0 0 20
Magyar Nemzet (Szerző: Z. N.)
,,Súlyos helyzetben a Pető Intézet

Súlyos helyzetbe kerül jövőre a nemzetközi hírű Pető Intézet, mivel a tavalyihoz képest az idén egyáltalán nem emelkedett az intézmény állami támogatása, s az Oktatási Minisztérium (OM) 2001-re vonatkozó előirányzatában is alig háromszázalékos növelés szerepel – állítja az intézmény gazdasági vezetője, Ferenczi Gábor. A Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézete 1999-ben és 2000-ben is 540 millió forintos állami támogatást kapott az OM-től. Ez az előzetes elképzelések szerint jövőre 560 millió forintra nőne, de ez még az infláció szintjét sem éri el...''

Előzmény: verz (5)
Berzsián Creative Commons License 2006.03.02 0 0 18
Lefogadom, azt fogják kideríteni, hogy össze lehet vonni a Pető Intézetet a Korai Fejlesztő Központtal és így el lehet adni a Kútvölgyi úti ingatlant. Esetleg a Villányi útit is, bár az kisebb falat, de hát aki a kicsit nem becsüli.... :(
Előzmény: ovics (16)
ovics Creative Commons License 2006.03.02 0 0 17
Ő nagyon jól alátámasztotta jogszabályilag,hol volt gyanús az ügy............de úgy látszik,ez senkit nem érdekelt.
Előzmény: Berzsián (6)
ovics Creative Commons License 2006.03.02 0 0 16

"az intézet munkatársai félnek, az új vezető nem a világhírű Pető-módszert akarja használni a beteg gyerekeknél. Attól tartanak, hogy régi barátnője, Czeizel Barbara, a Budapesti Korai Fejlesztő Központ vezetője pozíciót kap az intézetben, és az általa alkalmazott módszereket vezeti be. Czeizel Endre lánya a feltételezéseket cáfolta a lapnak.

Kibújt a szög a zsákból..................

Nekem a gyerekem járt oda,csodálatos munkát végeztek a konduktorok.

Teljesen ki vagyok akadva,mikor azt mondja a kurratórium,hogy nem jó a Pető-módszer.Talán meg kellene kérdezni azokat a szülőket,akik sokat köszönhetnek az intézetnek.

Sir Balamber Creative Commons License 2006.03.01 0 0 15
Nem lehetne mégis valahogy belekeverni orbánt? Nagyobb érdeklődésre tarthatna számot az ügy.
tüzes fal Creative Commons License 2006.03.01 0 0 14
biztos örülnek neki...
Előzmény: Törölt nick (11)
Curika Creative Commons License 2006.02.28 0 0 12
Miért adnák el, enyi erövel eladhatjuk az embereket mint rabszolgákat.
gyulahut Creative Commons License 2006.02.28 0 0 10
Ez észbontó, túlmegy sok határon!
Előzmény: tüzes fal (7)
IDKFA Creative Commons License 2006.02.28 0 0 9
No, mindjárt el is tűntek a ballibek. Itt nem lehet Orbánozni, mert ez 100%-ban az ő szemétségük, innentől nem érdekes a téma.  
Előzmény: Berzsián (6)
Süti67 Creative Commons License 2006.02.28 0 0 8
Azon gondolkodom, ha ezt meg merik tenni a választások előtt, akkor mi lesz itt ha megnyerik a választást? :(
tüzes fal Creative Commons License 2006.02.28 0 0 7
A komcsik minden pozícióba havarokat, rokonokat ültetnek:     "Rendőrség avatkozott közbe a Pető Intézetben

február 28. kedd 19:31

[MTI]

Feltörette a Pető intézet új vezetője, Makói Zita az intézmény főigazgatói szobáját - olvasható a Pető Intézet közleményében. Makói Zita és Ferenci Tibor kuratóriumi elnök hétfő este bement az intézmény főiskolai részlegébe, felmutatták az új főigazgató kinevezésének miniszterelnöki megerősítéséről készült, február 20-i keltezésű, nem hitelesített fénymásolatot, kirúgással fenyegették a jelen lévő vezető munkatársat és rajta keresztül a főiskolai tanácsot, és a kinevezésre hivatkozva két lakatossal feltörették a főigazgatói szobát - tudatta közleményben az intézet. Az ügyeletes konduktor rendőrt hívott az esethez."

Berzsián Creative Commons License 2006.02.28 0 0 6
Egy cikk a Népszabóból:

http://www.nol.hu/cikk/395407/

Itt meg dr. Kolláth György alkotmányjogász értékelését olvashatod el:

www.peto.hu

Előzmény: verz (5)
verz Creative Commons License 2006.02.28 0 0 5
Forrás?! (Lehetőleg ne a Ma Is Hazudtunk egy Jót!)
Előzmény: Berzsián (2)
messelg Creative Commons License 2006.02.28 0 0 3

O

Előzmény: Berzsián (2)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!