Ez a topic olyan nőkről,házaspárokról,élettársi viszonyban élőkről szól akik TUDATOSAN nem/vagy még nem/vállalnak gyereket.Hogyan élnek,mit szól hozzá a környezetük,eddig miért nem vállaltak?A késői gyerekvállalás előnyei és hátrányai.Véleményeket,hozzászólásokat,tapasztalatokat várok.
Egyenlőre az első találkozás az jól sikerült, bár még csak felületesen ismerjük egymást. El kellene teli pár hónapnak hogy mélyebb kapcsolat alakulhasson ki köztünk. Kérdés, hogy megéri-e ezt kialakítani ~15 év korkülömbség mellett? Most még vissza lehetne lépni anélkül, hogy nagyon megbántanák egymást. Következő alkalomkor már azért ezt a témát is fel szeretném hozni, hogy tudjam ő mit szeretne. Nem a legjobb megoldás, de meg kell kérdeznem.
Aha. Én gyereket mindenképp szeretnék MAJD! Így nekem hirtelen lenne ő meg már lassan kimegy abból a korból hogy biztonságosan gyereket válalhasson. Valahogy finoman elmondom az álláspontomat.
Férjem 31, én 41, tegnapelőtt ünnepeltük a 10. házassági évfordulónkat, 11,5 éve vagyunk együtt, gyerekeink 6 és 2 évesek. Gondolom, mi vagyunk a statisztikai kivétel, mert a következő évtizedeket is együtt kívánjuk tölteni. :-)
Gondold végig, leginkább azt, mennyire vagytok egy hullámhosszon. Szerintem a vonzalmon túl a hasonló életfelfogáson, elvárásokon múlik a kapcsolat. Nálunk az első perctől egyértelmű volt, hogy összetartozunk, én eleinte féltem ugyan a korkülönbségtől, de hamar megnyugtatott. Ugyan garancia semmire nincs, de bármi is történik ezután, minden pillanat megérte.
A sógorom van kapcsolatban egy nála csak nyolc évvel idősebb nővel. Onnan indultak, hogy a nő döntse el fél éven belül, hajlandó-e gyereket vállalni. Nem hajlandó. A sgornak fontos volt a gyerek, akkor még. Maradtak a kapcsolatban, gyerek nincs, már nem is lehet. Évekig nagyon erősen kötődtek egymáshoz, most ez már azért múlik. A nő sokáig nagyon fiatalos volt, majd hirtelen "megöregedett". De a sógor nem. Szerintem még nagyjából egykorúaknál is necces egy hosszútávú kapcsolat, az én férjem két évvel fiatalabb, mint én, de ebből sem tudom, mi lesz a jövőben. : )))n Beláthatatlan ez a korkülönbség, akkor is, ha fiatalos a nő.
Értem! Nemtom ez mennyire tapasztalat vagy tanács de átgondolom. Még talán az első randi után nem alakulhatott ki olyan kötődés, hogy a vég az rosszul essen.
Az hogy ő mennyinek nézet engem arra nem szerettem volna kitérni a beszélgetésben, de én őt 30 körülinek saccoltam. Gyűrűt nem láttam, tele van energiával, humoros, jókedvű stb. Akkor még úgy gondoltam 6 év lehet köztünk ami nekem nem számít, így viszont már... :S
Ma volt az elő randim egy nővel, és itt derült ki hogy van egy kis korkülömbség kettőnk közt.:(
Neten kicsit utána jártam a témának, én azt szűrtem le, hogy ez már kicsit sok. Ő 39 én 24 gyermekek nélkül. Így az elő találkozás után nagyon megkedveltem őt, szerintem még bármi lehet. Kérdezném ilyen téren tapasztaltakat, hogy érdemes-e folytatni a kapcsolatot vagy inkább ne? Én szeretnék gyereke(ke)t, csak hát a kor!
Meg lehet azt idővel szokni, hogy nincsen gyerek... A lányomat 24 évesen úgymond "kipakolták" , petefészek-rákot úszott meg ezáltal. Évekig visszafogta a párkapcsolat-teremtéstől a meddősége. Ma már - bár úgy tudjuk, a férfiak nagy hányada nem akar gyermeket - úgy tűnik, hozzászokott a pártalansághoz. Jó társasága van, vitorlázik, elfoglalja magát. A legkiválóbb ember különben, akit valaha ismertem, sajnálom, hogy egyedül van. Örökbe fogadásra csak párosan van lehetőség. A kör bezárul.
Persze, nyilván az anya családját érdemes nézni, mennyire számíthat tőlük segítségre az anya, ha az apával történik valami, ami mondjuk 68 évesen nem az a típusú elméleti lehetőség, mint 30 évesen... Ezt nem bántásból írja senki, de szembe kell nézni a helyzettel.
Itt az anyajelölt 38 éves. Az apajelölt 60+ Az apajelölt szülei 90 évesek.
Az anyának kell eldönteni, hogy ha egyszer a kaszás elragadja az ő párját, vállalja-e egyedül.
20 évesen is meg lehet halni, 30 évesen is. Minden hétvégén 25 ember hal meg Magyarországon közlekedési balesetben. Gondolom, nem csak a 68 éveseket üti el a villamos...
Hááát.... azért meggondolandó. A várható élettartam mennyi aktuálisan? Legnagyobb valószínűség szerint kisiskolás korában árván marad a gyerek :( persze attól is függ, hogy milyen család van a háttérben, átveszik-e a gyerekgondozást a szülő halála esetén.
Hát, a tegnapi idióta Hóbagolyprodukció után lehet, hogy lesz...
Előző hozzászólóhoz: képzeld el, amikor a gyereket utáló, hatására idegbeteg fúriává váló személy az adófenyegetettség hatására (hülyeség... a gyerek úgyis többe kerül) mégis csak szül egyet... abból mennyire lesz idegbeteg ember? Az se nagyon akar majd utódot...
Nincs ezzel semmi baj. Az így gondolkozó ember nem teremt utódot, tehát nem örökítheti tovább ezt a fajta gondolkodásmódot. Természetes kiválasztódás....