Na ennyit én is elértem, egyetemen tanítok, jó fizetést kapok, van egy kis vállalkozásom, szellemi szabadúszó vagyok, írok , publikálok, kocsi, ház...etc. a harmincas éveim elején járok. Nekem ennél nem kell több. Nem irigykedek, csak feleslegesnek tartom a hajcihőt. Nem kell innen elmenni. Dolgozni kell és gondolkodni és tenni azért , hogy jobb legyen. Ennyi a történet.
Az, hogy itthon melyik szakmának milyen a megbecsültsége és miért nem úgy működnek a dolgok mint máshol az a röpke elmúlt 1000 év egyenes eredménye kis hazánkban. Ezen kár parázni.
Tanárnő vagyok,a férjem meg informatikus-mérnök,itt a tanárok megbecsült,jólfizetett népség,nagy a túljelentkezés az egyetemen,nem diplomás-minimálbéren tengődő proli. A tanárképző meg nem a "nemvettekfelmáshova"-emeberek gyülekezőhelye. Itt persztízs tanárképzőre bekerülni,alap lenne egy társadalomban,hogy a tanárokat becsüljék anyagilag-erkölcsileg,mert nem mindegy,hogy ki tanítja az elkövetkező nemzedéket. Feleslegesek az antiszemita beszólásaid,hogy kár,hogy én tanítom:)) Tudod,ne másra irigykedj,hanem próbálj valamit te is elérni
Az a baj,hogy a mai oktatási rendszer a seggelős-magolós-szószerintbenyalós embereknek kedvez,de attól,hogy valaki benyal 24 könyvet,ttól még lehet logikátlan sikhülye,ezért is van hogy pedálmedál 5ösre elvégzi elitkart,de mivel agyasemmi csak magolni tudott,sírdogál,hogy bruahahahah BME-s diplomám van és mégis munkaélküli vagyok.Mert a munkáltató nem csak a adiplmára kiváncsi,hanem a logikára,fineszre,talpraesettségre is. Vannak dolgok,amelyeket nem lehet egyetemen tanítani,mégis fontosak a jó munka elnyeréséhez.
//sokkal inkább megér/ne/ egy misét annak kifejtése, hogy milyen áldásos mellékhatásokkal jár/t/ egyesek kreativitásának meg egyéni képességeinek kifejtése a rajta kívül állók megfojtására; pedig élvezetes tárgy lehetne //
"Ugye kicsit sem tartod nevetségesnek a felvetésedet? Jó pár milliót beleölünk egy diplomás képzésébe, hogy téglát trógeroljon. Ügyes!"
Nyugaton egyáltalán nem meglepő, ha a családi gazdaságot - mondjuk szőlő -, az egyik agrármérnök gyerek viszi... (Pár hónapja láttam egy ilyen gazdaságról szóló műsort a királyin. Gyönyörű, ÁPOLT kert/jószágok, valami napi x óra netezés a minisztériummal, meg minden...) nálunk meg ilyen józsibá'-félék hat elsővel meg két másodikkal, TZ-vel, meg itt-ott még lóval szántanak. No, úgy nem lehet versenyezni, hogy se ész nincs, se pénz. (Anno - még a csatlakozás előtt -, letöltöttem a fiúknak az EU-s anyagot a céges gépre böngészni... az egyetlen, aki komolyan leült a gép elé és jegyzetelt, egy mérnök volt. No, neki nincs is oka panaszra, megy a szekere... A többiek meg annyit "tudtak", hogy "nem termeszthetek gyesznót a zejuba!" 'szt ríttak, mint a fürdős. Mer' azt a legkönnyebb! Hát, én azóta köpök az összes sztrájkoló-útlezáró parasztra nagy ívben.)
Nem tudok linket. Annyi tortent, hogy elso vizsgan megbukott diakok 90%-a. Masodik vizsgan meg marha sokan atmentek. Ekkor a tanar osszevetette a dolgozatokat es kiderult, hogy teljesen mas a keziras csomo dolgozatban. Erre megprobalt eljarni a diakok ellen. De nem sok sikerrrel jart, mert "idejeben" kirugtak mondvan tevekenysege veszelyezteti az intezmeny tovabbi mukodeset.
Par eve volt botrany, hogy fizetos suli kirugta a tanart mert annak feltunt, hogy szamos diak kezirasa gyokeresen megvaltozott (valami matek) utovizsgara.
Te nem hallottál arról, hogy Dr Kuckó remek tanár az egyetemen, követel, vizsgáztat buktat. Dr Kuckó ugyanezt a fizetős suliban, kevesebb órában, könnyedebben, a vizsgákon újságot olvasva tudja le?
Szakmai gyakorlat Nemzetközi Kapcsolatok szakosoknak FONTOS!
Zsigmond Király Főiskola
Nemzetközi és Politikai Tanulmányok Intézete
FELHÍVÁS
Felhívjuk a IV. évfolyamos nappali és levelező tagozatos, nemzetközi kapcsolat szakos hallgatók szíves figyelmét, hogy a szakmai gyakorlati képzés teljesítése feltétele a záróvizsgára bocsátásnak. A nappali tagozatos hallgatóknak 360 óra szakmai gyakorlatot kell teljesíteni olyan intézményben, cégnél, munkahelyen, ahol a főiskolán tanult elméleti ismeretekhez és a készítendő szakdolgozathoz megfelelő gyakorlati tapasztalatot szerezhetnek.
A levelező tagozatos hallgatóknak munkaköri leírásukkal kell igazolni a kötelező szakmai gyakorlati követelmények teljesítését.
Ezekről a kötelezettségekről hallgatói fórumot, tájékoztatót tartottunk. Sajnálatos módon azok, akik nem vettek részt a személyes találkozáson, nem ismerik a követelményeket, félő, hogy nem tudják teljesíteni az előírt feladatot.
A levelező tagozatos hallgatók számára a dokumentumok megtalálhatók a ZsKF Hallgatói Tájékoztatójában (Honlap).
Azok a hallgatók, akik záróvizsgát e tanév végén szeretnének abszolválni, azoknak a szakmai gyakorlati képzés követelményét április végéig kell teljesíteni.
Kérjük mindazokat a nappali tagozatos hallgatókat, akik nem rendelkeznek gyakorlati hellyel, mielőbb keressék meg a szakmai gyakorlat felelős tanárait: Dr. Dovala Márta, Molnár István, B. épület, 110/3-as szoba.
A levelező tagozatos hallgatók ugyanitt adhatják le a munkaköri leírásukat, vagyis a gyakorlati képzési követelmények teljesítésének igazolását.
Felhívjuk a III. és IV. évfolyamos nemzetközi kapcsolatok szakos hallgatók figyelmét, hogy pályázni lehet a MALÉV-hez szakmai gyakorlati feladatok teljesítésére.
A szakterület, ahol a gyakorlati követelmények teljesítésére van lehetőség: „Oneworld csatlakozási koordinátor”, akinek feladata csatlakozási feladatterv marketing feladatainak koordinálása, a feladatterv naprakészen tartása, figyelemmel kísérése; társosztályokkal a marketing feladatok koordinálása; részvétel csatlakozási értekezleteken, a kapott feladatok, felmerült problémák jelzése asz osztályvezetőnek.
Elvárások: kitűnő angol nyelvtudás, jó kommunikációs képesség, gyors észjárás, precizitás, nagyfokú önállóság, world, excel, project programok ismerete.
További információt személyesen vagy telefonon (454-7600/145) csütörtökön vagy pénteken tudunk adni a B épület 110/3-as szobájában.
Magyaroszág ebben is USA-t akarja majmolni,ebben a rangsorosdiban,de hülyeség.Magyarország nem USA-még szerencsére) Mo kicsi ország,nincsenek nagy különbségek. Dr Mackó tanít Pesten,Miskolcon,Szegeden. Dr. Kuckó tanít Pesten,Debrecenben,Győrött Dr.Huckó tanít Peste,Pécsettt,Debrecenben
Pár tudós körbetanitja az országot,ebben a pici országban nincsenek nagy távolságok,ráadásul a tanárok is rákényszerülnek,hogy több helyen tanítsank egyszerre. Ha egyszer Dr. Kuckó jó tanár és elismert szakember,akkor nem mindegy,hol hol vizstáztatva írja be az ötöst,Pesten vagy Debrecenben??