Mer ki volt a legjobb szted? A portugál és olasz csapat meg se közelítette azt a szintet, amit a spanyolok toltak.. Ez túl evidens ahoz, hogy vitázni kelljen róla.
Érdemes visszaolvasni az olasz topikban, hogy a csoportmeccsek során miket irkáltak Pirlo-ról. A legfinomabb vélemények szerint is egy lassú kerékkötő szar volt, akit már ki sem kellett volna vinni az EB-re :) Persze mindig az a játékos a legjobb, aki éppen nem játszik. Donadoni (szerintem helyesen) felmérte, hogy a spanyolokat csak masszív védekezéssel lehet megverni. Azzal kalkulált, hogy a világklasszis kapusa megfog legalább 1 tizenegyest (bejött), a többiek meg úgy rúgják majd mint a VB döntőn (nem jött be). Tudták, hogy nyílt játékban nincs esélyük, ezért meg sem próbálták.
A török szurkolók is érvelhetnének, de egytől sem hallottam, hogy hiányzott Volkan, ha Ő ott van akkor EB győztesek lehetnek. Csak az olasz szimpatizánsok próbálnak érveket hozni mi lett volna ha.
Akkor én most azt mondom a franciáknak az a 10 perc hiányzott. Cáfold meg! Feltételezés mindkettő. Honnan tudod mi lett volna ha játszik. Ilyenről kár is vitázni.
senkinem írta h B csapat, nem az. attól h hiányzik 2 ember még nemlesz B. De mégsem teljes A. Hamár a betüknél tartunk. A horvát és portugál példa rossz ide.
Az a közös vonás, hogy soha nem fogják emlegetni ki játszhatott ki nem. Csak a tények lesznek leírva.
Most akkor jöhetnének a francia szurkolók is, ha Zidane a pályán maradhat a VB döntőn feltehetőleg megverik az olaszokat és megnyerik a VB-t. Ez is olyan feltételezés mint a mostani eset, ha Pirlo játszhat...
Igen, és többek között a spanyolok azért emelkedtek ki a mezőnyből, mert náluk az egész keret bivalyerős volt. A kényszercserék vagy egy-egy játékos kiesése meg sem látszott rajtuk.
És milyen közös vonás van egy barátságos meccs vagy egy már tét nélküli csoportmeccs és egy negyeddöntő között?
A legjobb olasz játékos nem játszhatott a spanyolok ellen, ez egy tény. Az is, hogy saját hülyesége miatt történt ez meg, és az is, hogy a kutyát nem érdekli, ki játszott, ki nem, csak az eredmény számít.
1986-ban mikor a magyar válogatott 3-0 ra megverte a brazilokat akkor sem azt írta a sajtó, hogy Magyarország -Brazilia B 3-0 vagy tévedek?
De ha nem akarunk a kőkorszakba vissza menni a mostani EB-n sem a Horvátország B csapatata verte meg a lengyeleket hanem Horvátország , mint ahogy nem Portugália B játszott Svájc ellen hanem Portugália.
Nehéz legyőzni őket, de a fordítottja is igaz. Az utolsó négy nagy tornából három esetben csak egy-egy győzelmet szereztek. Vagyis a döntetlen számukra mindkét irányból a legvalószínűbb eredmény. Arról nem beszélve, hogy az EB-n a két csapat addigi teljesítménye alapján a spanyolok ellen az egyetlen esélyük a továbbjutásra az a taktika volt, amit választottak. Csak nem jött be a tizenegyes lutri.
(Egyébként a svédek is megjátszották ugyanazt a totálisan defenzív játékot a második félidőben, csak nekik nem volt akkora szerencséjük.)
"Nem játszottak se szépen, se jól, ez tény, ezzel együtt azt gondolom, teljes csapattal bedarálták volna a spanyolokat is."
ezt írta a kollega. Ez esetben nem lett volna foggal-körömmel való védekezés (na jó + Donadoni hüje taktikája is kellett), hidd el. ÍGy nem lett volna olyan csapat aki úgy nyeri ezt az ebt h védekezik.
Szerintem az olaszok voltak az egyetlenek, akik tudták, mit kell játszani a spanyolok ellen.
Egyetértek azzal, amit valaki korábban írt. Az olaszokat szabályos körülmények között az egyenes kieséses szakaszban nagyon nagyon ritkán győzik le EB-n vagy VB-n. Ezen az EB-n is 11-esekkel estek ki. Nem játszottak se szépen, se jól, ez tény, ezzel együtt azt gondolom, teljes csapattal bedarálták volna a spanyolokat is.
Szerintem ott a spanyolok arra vigyáztak nehogy kikapjnak, az pedig csak hab volt nekik a tortán, hogy a 90. percben sikerült győztes gólt elérniük így a görögök elleni meccsen már szerepet kaphattak a tartalékok is.
Én pedig úgy gondolom a spanyolok voltak a legmeggyőzőbbek. Nekik talán az olaszok elleni meccs volt gyengébb az elvártnál, de arról sem igazán ők tehettek.
Mondjuk arra kíváncsi lettem volna, mi van akkor, ha az orosz- hollandon a hollandok szerzik meg a vezetést és utána tudják játszani a nekik fekvő kontra játékot amivel az olaszokat, franciákat, és a románokat is elintézték. Így viszont futhattak az eredméyn után amibe a 90 perc alatt annyira belefáradtak, hogy a taktikusan és szépen játszó oroszok a hosszabbításban teljesen föléjük nőttek.
Nehéz, mert 11-nél többen teljesítettek jól az EB-n. Így aztán ki kellett hagynom olyan embereket, akik akár be is férhetnének, csak hát adott a létszám :-)
Az All Starba nálam is befért volna Arda Turan, és talán még Tuncay Sanli is, bár pont a középpályán eléggé nyomasztó a spanyol jelenlét :-) Portugáliából nálam nem fért volna be senki.