Keresés

Részletes keresés

ottofon Creative Commons License 2009.01.09 0 0 29

Na végre  találtam egy jó topikot. :) Láttátok a Kapcsolatot? Sok idióta fikázza a port.hu fórumon.

http://port.hu/pls/fi/films.film_page?i_film_id=1268

Ne engedjétek hogy a világ egyik legnagyszerűbb emberének alkotását alázzák!

paramia Creative Commons License 2009.01.05 0 0 28
Nekem pl. tetszik.
Előzmény: Csillagnezo (25)
pint Creative Commons License 2008.12.31 0 1 27
kinek tetszik, kinek nem. tény, hogy nem éppen a legmodernebb, na de mitől is lenne, mikor régi. ami viszont érdekes, az ez:

"több megalapozatlan állítást vagy kimondott tévedést (szándékos ferdítés?) találtam"

ezeket felsorolhatnád, hátha tanulhatunk belőle, akár te magad is.
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.31 0 0 26
Vigyázz, mert itten tabu tudósokat kritizálni. Még az a vád is érhet a legvégén hogy kreacionista vagy. :)
Csillagnezo Creative Commons License 2008.12.31 0 0 25
Ha itt ennyi rajongója van Sagan-nak meg a kiváló sorozatának, nem akarja valaki megvenni tőlem a 7 DVD-s sorozatot?

Sajnos megvettem az egyik gyerekemnek karácsonyra, de szerencsére volt annyi eszem, hogy előtte belenéztem és így végül mást kapott. Nagyon érdekli a tudomány és a csillagászat, de ezen a vackon halálra unta volna magát. Ráadásul nehezen tudnám elmagyarázni, minek vannak benne a szerintem értelmetlen képi trükkök (pl felrobbanó csillag-szerű izék). Ahhoz van ugyanis szoktatva, hogy amit egy ismeretterjesztő filmben lát, az úgy is van...

Nekem sem kell és olyan sincs az ismeretségemben, akinek jó szívvel adnám ajándékba, mert egyrészt még a felnőttek számára is unalmasnak tartom, másrészt kevés olyasmi van benne, amit egy átlagos műveltségű ember ne tudna. Ami mégis újdonság, abban több megalapozatlan állítást vagy kimondott tévedést (szándékos ferdítés?) találtam. Az már csak hab a tortán, hogy "Kozmosz" címen leggyakrabban Carl Sagant láthatjuk.

Dühöngve vittem vissza a boltba, mert hatalmas átvágásnak tartom, de egyelőre elhajtottak. Azért még próbálkozom, hogy adják vissza a pénzemet.

Azért itt is megkérdezem: kell valakinek a DVD-s magyar változat, valahol a bolti ár közelében? A lemezek többsége egyszer volt használva, a többi egyszer sem.
Előzmény: Interstellar Itinerant (16)
I k r e k Creative Commons License 2008.10.13 0 0 24
gusson Creative Commons License 2008.09.19 0 0 23
Tegnapelőtt megjelent!
Íme:
http://www.xpress.hu/dvd/film.asp?FILMAZ=9676
pint Creative Commons License 2008.06.26 0 0 22
emule-lal :)
Előzmény: Laviatana (21)
Laviatana Creative Commons License 2008.06.26 0 0 21
Sziasztok,nem tudja valaki,honnan lehet letölteni a full sorozatot??? Az indavideón fenn van,de nem lehet letölteni.
f_csabi Creative Commons License 2008.06.04 0 0 20
National Geographic-tól meg lehet most rendelni a DVD-ket:

http://www.geographic.hu/index.php?act=dvd
uh Creative Commons License 2007.11.05 0 0 19
Feliratot lehet szerezni mashonnan is. Igaz, akkor mar kenyelmesebb letolteni az egesz sorozatot melle. ;)
Előzmény: Interstellar Itinerant (16)
Interstellar Itinerant Creative Commons License 2007.11.02 0 0 18

iWiW -en:

http://www.iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=11277367

Jelöljétek be őt!

Carl Sagan 4ever!!!!!!!!!!!!!!!!!

Interstellar Itinerant Creative Commons License 2007.10.31 0 0 17

pfft nem csatolta fel a képet... szal itt van

cosmos Dvd

Interstellar Itinerant Creative Commons License 2007.10.31 0 0 16

Na, ezt az igényes kiadású DVD -t várom a hazánkban...

MEG IS RENDELNÉM KÜLFÖLDRŐL, de a gond az ott van, hogy nincs rajta magyar felirat... így egy büdös szót sem értenék belőle...

Interstellar Itinerant Creative Commons License 2007.10.31 0 0 15

na és, ha egy-két képi trükk avitt? Akkoris önmagában qrvajó sorozat.

Engem abszolúte nem zavar, hogy régi béna trükkökkel csinálták meg a sorozatot. ez itt benne a feeling. a régi tudományos sorozat. :)

KÖVETELEM, HOGY ADJÁK KI DVDBEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: Bonampaq (14)
Bonampaq Creative Commons License 2007.10.31 0 0 14

Támogatom az ötletet!

Ha néhány vonatkozásában el is évült, ha egy-két képi trükkje ma már avittnak is tűnik, ha bizonyos megállapításai máig is nyitott kérdésnek számítanak - ez volt az egyetlen, átfogó, közérthető ismeretterjesztő sorozat, amely összefüggéseiben próbálta bemutatni a világot. És még szórakoztató is volt!

Nem miattunk - nosztalgiázási magáningereim miatt nem óhajtanám az újrasugárzást. A sok mamlasz kölök miatt, akiknél, ahogy tapasztalom, nem hogy fehér folt, hanem egyenesen nem létező ez a tudásterület. Próbáljátok ki, kérdezzetek rá, mi a különbség az asztronómia és az asztrológia között!

Ha valaki tudja, miként lehetne befolyásolni a köztévé műsorstruktúráját ennek érdekében, számíthat támogatásomra!

Törölt nick Creative Commons License 2007.10.30 0 0 13

Rohadtul felháborító, hogy a magyar kiadók, rohadtul leszarják a Costmost... Egyik legjobb csillagászattal foglalkozó sorozat. Egyik legjobbtól.

Már majdnem minden fórumban beírkáltam, hogy adják ki a boltokban a cosmos gyűjteményt MAGYAR felirattal (azért magyar felirattal, mert szinkronosan nem értem a filmet, a hallásom miatt). erre sehol semmi...

ez a magyarország, kéremszépen. Csak a szar hollywood filmeket dobnak ki, semmi okosat. Szégyen és gyalázat minden kiadóknak.

Agnoszticizmus Creative Commons License 2006.08.15 0 0 12
A francba! Úgy szeretem Carl Sagant!
Agnoszticizmus Creative Commons License 2006.08.14 0 0 11

A neten nincs?

Előzmény: paramia (10)
paramia Creative Commons License 2006.08.14 0 0 10
Anno boltban lehetett kapni, nekem három rész megvan.
Előzmény: Agnoszticizmus (9)
Agnoszticizmus Creative Commons License 2006.08.14 0 0 9
Magyarul nincs video róla?
Előzmény: zauberdrache (3)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.12 0 0 8
...a csillagokat vétek nem szeretni... s ez a vonzódás hogy szűnhet meg???
Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.11 0 0 7

Igen, csodálatos filmsorozat volt. Sagan elragadó egyinisége és a remek -remélem ma is- korszerű illusztrációi nagyon megfogtak. Na persze, akkoriban épp a csillagászat felé vonzódtam, de ennek már régen vége.

Mindenesetre nagyon szerettem azt a sorozatot.

Előzmény: atoncsi (-)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.21 0 0 6

...Sagan a kedvencem... tanítani kellene azt a mélyen őszinte, nyílt, önzetlen emberi hozzáállást, amivel a világra nézett, amivel annyi embernek annyi értéket, élményt adott...

Maximálisan támogatom a felvetést, ha csak most találtam is a témára!

(valami gond van most pl. a site-on, mert a saját keresője sem ad vissza oldalakat)

Előzmény: rugo- (4)
rugo- Creative Commons License 2006.04.15 0 0 5

"...Ennyi év után újra megnézve egyébként csalódást okozott..."

milyen értelemben okozott csalódást?

Előzmény: zauberdrache (3)
rugo- Creative Commons License 2006.04.15 0 0 4

http://www.planetary.org/html/news/articlearchive/headlines/1996/headln-122196.html

bár aki itt van gondolom mindenki olvasta, de azért mégis...

zauberdrache Creative Commons License 2006.04.15 0 0 3
Sagan teljes Kozmosz sorozata megnézhető és letölthető a Google Video
segítségével: http://video.google.com/videosearch?q=carl+sagan
(Ennyi év után újra megnézve egyébként csalódást okozott...)
Callie Creative Commons License 2006.01.21 0 0 2
Ha szerkesztesz egy mailt az "illetékeseknek " ez ügyben,és lehet támogatót maileket küldeni,én megteszem.
Előzmény: Törölt nick (1)
kavkaz Creative Commons License 2006.01.21 0 1 0
A k0zm0szban sok a nulla.
Előzmény: atoncsi (-)
atoncsi Creative Commons License 2006.01.21 0 0 topiknyitó
Idén decemberben lesz 10 éve, hogy meghalt Carl Sagan. Kérni
kellene a Magyar Televíziót, hogy az évfordulóra ismételje meg
a Kozmosz című sorozatot. Emlékszik itt rá valaki? Nekem nagyon
tetszett.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!