Évtizede megy a nyílt és az alattomos propaganda, hogy a marihuána nem káros, nem okoz függőséget és ezért legyen szabad. Itt szeretném összegyűjteni az ellenérveket.
Mellesleg abban én sem hiszek amit a filmekben látok, hogy egy pohár pezsgőtől nyihognak a lányok és eufórikus hangulatba kerülnek.
Pedig hihetsz benne, ez a híres-neves placebo-effektus. Ezt az állapotot várják, ennek az elfogadására vannak beállva, ez fog eljönni:))) Nem mellesleg a drog-témában se elhanyagolható a placebó effektus: láttak már kezdő drogost desztillált víztől hányni, mint a murányi kutyát, mert azt hitte, heroin, és attól ugye kezdetben hányni kell. ÉÁs persze a csontdaganatosok 40%-50%-a jelentős fájdalom-mérséklődésről számol be a desztvíztől is, ha azt hiszi, hogy morfium. Pedig a csonttumor objektíven qrvára fáj.
Ez nem "rosszul működés", benned ez van. No, meg ezek a dolgok tudományosan még nem igazán körüljártak, mondhatni csak vakargatva vannak. Lehet jól hangzó elméleteket költeni a klf szaklapokba pl a szerotonin agyi mozgásáról, de ... az egyedi tapasztalat általában nem szokta követni az elméleteket.
Nem te működsz rosszul, lehet, hogy a szervezeted nem bírja feldolgozni az alkohol okozta "mérgezést" Mellesleg abban én sem hiszek amit a filmekben látok, hogy egy pohár pezsgőtől nyihognak a lányok és eufórikus hangulatba kerülnek. Én speciel kihánytam az első pohár pezsgőmet - és elgondolkodtam rajta, vajon miért tiltakozik a szervezetem?
Ezzel csak az a gond, hogy a Csernushoz kerülő füves nyilvánvalóan problémás, különben nem került volna oda. Nem igazán célszerű általános következtetéseket levonni az ő állapotukból.
Biztos elszívnék egy füves cigit alkalomadtán megfelelő társaságban, nem ítélek el senkit, aki - ahogy mondod - mértékkel (lazításként, buliban) él vele. A lényeg az utolsó mondatodban van - mértékletesen...
Szerintem a szövegkörnyezetből egyértelmű az utóbbi. Pl. a "tudathasadásos elmezavar" kifejezést tartalmazó mondatrész után "e betegség" stb.
Hmm, rosszul működöm. Mielőtt kipróbáltam volna a füvet, az alkohol depresszált, gátlásaimat nem oldotta, egyetlen jól érzékelhető hatása a túladagolásos rosszullét volt. Mostanában erősen euforizál és ijesztően leépíti a gátlásaimat, ezért nem is fogyasztok egy bögre forralt bornál vagy egy pohár pezsgőnél többet. Szóval mást tapasztalok :)
szóval, lehet, hogy én beszari vagyok, de nekem az a film mindent elmondott a drogról.
Attól függ, hogy ettől hogyan kezdesz el reagálni. Én pl láttam már néhánytíz alkoholistát meghalni széteső máj következtében, de ettől még megiszom a sörömet, ha arra támad kedvem. Szóval a tanulság szerintem az élvezeti cikkek helyes és mértékletes használata, és nem a róluk való lemondás...
Mellébeszélsz. Nyilvánvaló, hogy a hír csak és kizárólag azért érdekes számodra, mert szerepel benne a "marihuána" szó. Ha nem így lenne, te sem szerepelnél a többi tényezővel kapcsolatos topikokban.
Be kell-e tiltani a kismotorozást? Szükség van-e éjszakai kijárási tilalomra? Éberebbé kell-e tenni az állampolgárokat a rendőrök önazonosításával kapcsolatban, egészséges bizalmatlanságra nevelve őket? Be kell-e zárni a moteleket?
Nem ránézés kérdése - a füves fickón látta azokat az ún. "jeleket", ami már a függőséget bizonyítja. És ugyan miért ne hinnék neki, hiszen önnön maga is drogos volt, sőt a portréfilmjében az a költő srác is (aki végül meghalt.... most nem jut eszembe a neve).... szóval, lehet, hogy én beszari vagyok, de nekem az a film mindent elmondott a drogról.
Egyébként ez nem hit kérdése, persze hogy káros. Az összes élvezeti szer az, és talán pont ez a jó bennük, ezért szeressük őket.:))) A B1 vitamin pl hasznos, de abban, ha B1 vitamint rágcsálsz, nincs semmi jó, semmi pláne. Hacsak az nem, hogy jobban bírod tőle a piát:)))
fel lehet hozni az általad ismert, szerintem légből kapott eseteket.
Szerinted légbőlkapott minden olyan, a statisztikában szereplő nemierőszak-eset (én az összesről beszéltem ui.), amelyben nem derült fény arra, hogy az elkövetők marihuánát fogyasztottak? Érdekes :)
A kiskorú hölgyek tanuljanak inkább tőled? Bulvárlogikájú demagógiát? Az kéne még csak!
Ez szerintem egy (lehet, hogy szándékos:)) pontatlan fogalmazás, ebből a mondatból nem tudom eldönteni, hogy a szerzője hogy gondolta. Ha úgy gondolta, hogy a skizofréniára hajlamosaknál a hasadásos tüneteket fogja előhozni elsősorban, akkor akár helyesen is gondolta:) Ha úgy gondolta, hogy ezek szinoním dolgok, akkor nem gondolta helyesen.
Mellesleg a cannabis ilyen téren alkoholszerűen müxik, a pia is azt hozza ki, ami megvan benned. Azt hiszem, mindenki megtapasztalta már, hogy ha egy mély letargiában kezd inni, akkor rövid időn belül (esetleg egy rövid irracionális eufóriásabb állapot után) még letargikusabb lesz :)
Nem hiszem, hogy a marihuána nyugtató hatású lenne. Te magad vagy rá jó ellenpélda. Az is lehet persze, hogy elvonási tüneteid vannak. Akkor viszont az nem igaz, hogy a marihuána nem okoz függőséget!
Nézd barátom, ennek témának a címében az áll, hogy marihuána. Természetes, hogy itt a marihuána "áldozatairól" esik szó. Ha lesz egy hasonló topik az Orbit rágó veszélyeiről, akkor ott fel lehet hozni az általad ismert, szerintem légből kapott eseteket. Bizony törődöm a többi esettel is, de itt azok témán kívüliek lennének.
amiről még kéne beszélni, az a stílusod. Nem illik ilyen ordenáré módon beszélni. Ez egy olyan fórum, amit kiskorúak, ifjú hölgyek is olvashatnak. Jó lenne tekintettel lenni rájuk is!
Teljesen igazad van. Nem kell megfeledkezni róluk, mint ahogyan te kiemeled a többiről megfeledkezve, akik esetében nem ostorozhatod a szörnyű marihuánát, ezért aztán le is szarod őket magasról... te nagy emberbarát :-O~
"Kevéssé ismert egy másik tény, amelyet Keizer még megemlít: e faramuci helyzet ellenére a holland hatóságok szigorúan betartatják a törvényeket. Csupán a 2000. évben negyvenezer kilogramm cannabist foglaltak le a holland hatóságok, hatszázhatvanezer szál kendert koboztak el, és 1372 termesztőhelyet zárt be a rendőrség." (www.daath.hu)
Nézd, a skizofrénia egy diagnózis (ráadásul nem is egzakt, pl jelentős különbség van amerikai és európi pszichiátriai iskolák között), a tudathasadás meg egy tünet, egy jelenség, a gondolkodás egyfajta zavara. Lehet a skizofrénia jelensége IS...de van skizofrén tudathasadás nélkül is, és van tudathasadásos, aki nem skizofrén:)
Végig a skizofrénekről ír, szinonímaként használja a többes személyiség kialakulását szinesítésként, és azzal asszociálja a skizofrénia tüneteit, de ettől függetlenül az csak egy beszúrás, aha, persze :D
Ám ez mégsem jelenti azt, hogy meg kéne feledkeznünk közülük azokról, akiket olyanok erőszakoltak meg, akik tettük előtt vagy közben marihuánát fogyasztottak!
Ez így van. Pont ahogy azokról se szabad megfeletkezni, akik a tettük előtt vagy közben mentás Orbit rágógumit rágtak. Pont ugyanúgy meg kell őket büntetni, mint a többit.
Tény, hogy nagyon sokan esnek nemi erőszak áldozatául. Ám ez mégsem jelenti azt, hogy meg kéne feledkeznünk közülük azokról, akiket olyanok erőszakoltak meg, akik tettük előtt vagy közben marihuánát fogyasztottak!
Ez meg voltmár. Ugyanaz, mint a "Hollandiában nagyon megbánták a legalizációt és rövidesen kemény szigorítás várható" szöveg, amit már azelőtt olvastam valami rendőrrel készült interjúban, hogy egyáltalán füvet láttam volna, és azóta is felmerül évente egyszer-kétszer :)