Keresés

Részletes keresés

maffiavadász Creative Commons License 2006.01.05 0 0 43

Szia apple!

Csak egyet tudok érteni veled!Sajnos...

Előzmény: apple48 (37)
kavkaz Creative Commons License 2006.01.05 0 0 41
Az más. A megyei másodosztálynak nincs köze ahhoz, amit magyar fociként emlegetnek. Lenn, a megyében futbaloznak. Mint ahogy az alacsonyabb osztályokban is ismerik még a játékot.

De nem is erről beszélek. A bajnokságról beszélek!
Előzmény: BELABACSI (35)
BELABACSI Creative Commons License 2006.01.05 0 0 40
Okoskodj csak, bár a tényekről fogalmad sincs! Tv riportrnek kéne menned, vagy Győzike műsort csinálnod! Az szinvonalas, arra van igény. Vagy tévedek?
Előzmény: apple48 (37)
BELABACSI Creative Commons License 2006.01.05 0 0 38
Hát Újpest városa, csak az utánpótlásképzésre ad némi pénzt, szigorúan elkülönítetten. Nincs egyedül. Persze, arra soha nem elég. Én tudom, hogy magam vettem mezeket, labdákat a fiaméknak mikor nem is olyan kis csapatban éveken át focizott. Nem biztos, hogy ez a megoldás, tahát valóban kellene több arra is. Viszont az állam többnyire másra ma nem is ad a fociban. (Ahogy mondtam, egy-két önkormányzat kivétel.)
Előzmény: Dumás Sanyi (33)
apple48 Creative Commons License 2006.01.05 0 0 37
Öt millió ember? Hol élsz te? 50 ezret nem tudnál felmutatni! Én imádom a focit, de sok évtizede már, h kishazánkban nincs ilyen sport. Egyébként nem csodálom, h bélreted van. :-)))  Nekem meg hasmenésem attól ami ma nálunk focinak neveznek. Így lerombolni ezt a sportot!?
Előzmény: BELABACSI (20)
BELABACSI Creative Commons License 2006.01.05 0 0 36
Magyar-Barzil, Újpest-Stuttgart, stb.

Előzmény: Törölt nick (32)
BELABACSI Creative Commons License 2006.01.05 0 0 35
Miért megy ki a falu negyede agy megyei másodosztályú meccsre? Olyan nagy a szinvonal? Vagy mert az övék? Ezt hívják lokálpatriotizmusnak, nagyobban, meg nemzeti érzületnek.
Előzmény: kavkaz (31)
BELABACSI Creative Commons License 2006.01.05 0 0 34
Ki is mondott olyat, hogy "hűdejó"? Ne idézz tülem olyat amit mégcsak meg sem pedzettem!

Én csak azt mondtam (telejesen nyugodtan és bizonyossáhggal, hiszen magam is dolgoztam a kutatáson), hogy az emberek legalább felét igen is érdekli. (Azokat nem is említettem, akiket nem nagyon érdekel, de néhány meccset azért megnézenk a tv-ben.) Tudod, mert a mienk. Ahogy a fiad-lányod-apád-anyád is érdekel, ha nem a világ legjobbja, akkor is. Sőt, ha nincs az első millióban, akkor is.

Az meg, hogy a vazatésnek menni kell, nem vitatéma. Ne rajtam kérd számon! MLSz, Liga, egy kutya. Ettől a tények, tények maradnak.
Előzmény: Törölt nick (30)
Dumás Sanyi Creative Commons License 2006.01.05 0 0 33

Máshol, szerencsés országban/rendszerben a fiaikra is gondolnak. Sőt, sokszor csak rájuk. De nem csak ez a bibi, hanem az is, hogy már nincs szervezett, támogatott tömegsport.

(Vmikor olvastam, hogy az ötvenes években felállítottunk egy olyan rekordot, amit csak a kínaiak tudtak megdönteni a ping-ponggal: a férfilakosság nagyon nagy százaléka sportkönyvvel rendelkező /igazolt?/ focista volt. Mert népmozgalommá tették. Nem tudom, mennyi volt ebből a kényszer, de szerintem a tömegsport még a „piacgazdasági” államnak is jó befektetés.)

Előzmény: BELABACSI (18)
kavkaz Creative Commons License 2006.01.05 0 0 31
Dehát mi érdekli őket benne??? Még arra se lennének jók a magyar focisták, hogy célt kínáljanak hadgyakorlaton, mert mozgó célhoz túl lassúak, állóhoz meg túl gyorsak...
BELABACSI Creative Commons License 2006.01.05 0 0 29
Maradj ebben a hitben, hogy a helyszínen meccsnézés, az érdeklődés egyetlen formája.

Bár, ha valaki idejönk, aki egy kicsit is érdekes, telt házak vannak. Biztos, mert utálják az emberek a focit.
Előzmény: Törölt nick (27)
BELABACSI Creative Commons License 2006.01.05 0 0 28
És a déli bunkókról?
Előzmény: Dumás Sanyi (26)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.05 0 0 27
,,Nyugodtan elhiheted,az ország felét ma is érdekli a foci.A magyar is."Látom is azt a tömeget a meccseken.Ennél kevesebben már csak a parlamenti lelátón ücsörögnek.
Dumás Sanyi Creative Commons License 2006.01.05 0 0 26
A hülye északiakról ne beszéljünk! ;-)
Előzmény: BELABACSI (17)
BELABACSI Creative Commons License 2006.01.05 0 0 25
Helyesen: Nem, én a Kisteleki vagyok.
Előzmény: BELABACSI (24)
BELABACSI Creative Commons License 2006.01.05 0 0 24
Nem a Kisteleki vagyok.

A Bozóky rendkívüli károkat okozott. Csak a változásban bízhat, aki szereti a magyar focit.

Előzmény: maffiavadász (23)
maffiavadász Creative Commons License 2006.01.05 0 0 23
Kedves BELABACSI!Nem te vagy véletlenül Bozóky?
Előzmény: BELABACSI (22)
BELABACSI Creative Commons License 2006.01.05 0 0 22
A tény, a te véleményedtől függetlenül is tény marad. Megmutatják a kutatások.

És mielőtt azt mondanád, hogy csak a senkiket érdekli a foci, elárulom, hogy a környezetemben sokkal több "valaki" (művész, médiaszemélyiség, vállakozó, orvos, politikus, stb.) ül, mint segédmunkás. Igaz nekem a legjobb helyek egyikére van bélretem.
Előzmény: Törölt nick (21)
BELABACSI Creative Commons License 2006.01.05 0 0 20
Igen, és ezzel mintegy ötmillió ember szórakozását lehetetlenné tenni.

Szerinted, a politika miért ragaszkodik a focihoz? Mert ismerik a tényadatokat. Magam is közreműködtem ezek készítésében, feldolgozásában. Nyugodtan elhiheted, az ország felét ma is lérdekli a foci. A magyar is.
Előzmény: kavkaz (19)
kavkaz Creative Commons License 2006.01.05 0 0 19
MLSZ-t lebombázni!
Pályát felszántani!
Focit betiltani!

Aztán majd meglátjuk...
BELABACSI Creative Commons License 2006.01.05 0 0 18
Legfeljebb máshol (szerencsésebb orszgoban), ettől még maga a rendszer is viszonylag elvan.
Előzmény: BELABACSI (17)
BELABACSI Creative Commons License 2006.01.05 0 0 17
Ebben lehet igazság. Viszont ne gondold, hogy máshol ez másként működik! Semmilyen rendszerben nem.
Előzmény: Dumás Sanyi (14)
BELABACSI Creative Commons License 2006.01.05 0 0 16
Ja, vagy mikor? Régebben tizenhatszor is. Akkoriban jó ötletnek tűnt.
Előzmény: BELABACSI (15)
BELABACSI Creative Commons License 2006.01.05 0 0 15
Nem.
Előzmény: Dumás Sanyi (13)
Dumás Sanyi Creative Commons License 2006.01.05 0 0 14
Fejétől bűzlik a hal. Mennyit kaptak a csapatok a „Borsodi”-pénzből? És a sörgyár ügynöksége? És az ügynökségtől (gondolom zsebbe) valaki odafenn?
Előzmény: BELABACSI (12)
Dumás Sanyi Creative Commons License 2006.01.05 0 0 13

Te voltál az, aki kétszer-háromszor-xszer

ugyanazt a hsz-t küldted el?

1 másodpercen belül.

Előzmény: BELABACSI (12)
BELABACSI Creative Commons License 2006.01.05 0 0 12
Ez igaz. Csak az okokat és a felelősöket kellene végre megkeresni. (Ebben a vszonylatban elsősorban a foci kérdésében.) Viszont állíthatom, néhány klubban megindult a valós fejlődés. Hirtelen a Loki, az MTK és az Újpest jut eszembe. Talán ebből lesz valami.
Előzmény: Der Beste (10)
BELABACSI Creative Commons License 2006.01.05 0 0 11
Ha az Újpestére gondolsz, azt államosították, most költsenek rá! (nem teszik, minden költség az Újpesté, csak a tulajdonjog nem.) Bár a rendszerváltás után visszakértük, de nem adták. Minden szart lehetett privatizálni, csak a stadionokat nem. Az Újpesté a harmincas években Európában a legkorszerűbbek közt volt, harmincezer hellye, mindkét hosszú oldalon fedett lelátóval. Mit is kaptunk helyette?

Mindenesetre az infrstruktúra megteremtése, nem biztos, hogy nem állami feladat, hamár közbejöt az a sok-sok nem kívánt szovjet év és az eredeti állapotokat egyik kormány sem akarta helyreállítani.

Az önkormányzati pnzekről lehetne vitatkozni, de azért egy-egy csapat nemzetközi szereplése, sokat jelenthet hínévben a városnak. Ezt sokszor tapasztaltam, kölföldön. Még arabolk is voltak akik ismerték az Újpest nevet. Pestszenterzsébetet valahogy nem.
Előzmény: Törölt nick (5)
Der Beste Creative Commons License 2006.01.05 0 0 10

Az biztos, a magyar foci helyzete s viszonyai tökéletesen leképezik a az egész ország viszonyait.

Ebben az országban semmi sem úgy működik, ahogy egy normális országban kellene, miért pont a foci lenne kivétel?

BELABACSI Creative Commons License 2006.01.05 0 0 9
Ez így van. Ha a focit tízszer többen nézik a tv-ben, mint a kosárlabdát, akkor arra költenek többet, mert onnan remélik megtérülni a reklámköltségeiket. Nem tudom, miért osszabb a focit támogatni hirdetések formájánan, mint a Népszabadságot, vagy a Magyar Nemzetet.
Előzmény: Dumás Sanyi (4)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!