Kicsit ágynak esve elkezdtem az elejétől elolvasgatni a fórumot: hát utólag is köszönet a topikbéli húzóember(ek)nek egyrészt a sok kitartásért, másrészt, meg az érdekes és hasznos véleményért/infóért!
És igen, ez úton is megerősítem a következőket, ahogy írtad: "a zenekar tagjai felnevettek közben, meg szerintem mindenki más ma is, aki meghallgatja" - valóban zseniális! :)
(az inkriminált video: https://www.youtube.com/watch?v=soe6SzN4udk&t=78 :)
ma este lesz Katie fellépése a berlini Night of the Proms keretei között. (Ez nem az ő saját koncertje, lesz számos más fellépő is, neki 4-5 száma lesz.)
A lényeg az, hogy én sajnos lebetegedtem és máig vacilláltam, hogy menjek-e vagy sem, de még túl nagy falat lenne az utazás, úgyh. sajnos buktam a koncertet.
Szóval, ha van v.kinek ismerőse Berlinben és környékén, akkor szívesen átadom a koncertjegyet (az eventim.de a hely, ahonnan rendeltem) és akár a szállodai szobát is - ha én nem jutok ki, akkor legalább pocsékba ne menjen. :]
A koncertjegy az O2 Arena VIP részlegébe szól, szóval elég baráti (kényelmes bőrfotelek a nézőtéren, premium longue), a szállodai szoba pedig a közeli nHow Hotelben van.
Ha valakinek van kint ismerőse és érdekes lehet, az szóljon: smtpccnt@gmail.com
Élőszőr azt hittem valami rossz vicc aztán láttam a képeket is.Erre már ugranak ez már érdekes mivel más szaftos híreket nem lehet írni róla.Mi tagadás elég fülbemászó a zenéje,nem?
Előbb szarvasok most meg pókok,nem hagyják azt a szegény lányt :)
Katie Melua már egy hete zúgást érzett a fülében, most elment az orvoshoz, aki egy pókot talált benne. Valószínűleg a fülhallgatóval került oda be, amit Katie a repülések alkalmával használ. Nem egy nagy pók, de benne a fülében...?
Kíváncsi vagyok, hogy a majd megjelenő K. Melua válogatás albumon az új bónuszdalok grúz nyelvűek lesznek-e? (KM. a harmincadik születésnap családi megünneplése mellett dalokat írni és felvenni járt otthon.)
"You arrive in there by plane and go straight to a posh hotel. In the morning you have 4 interviews. In the afternoon 6 interviews with various journalists and then a tv show in the evening, that is 11 interviews in a day. Most interviewers are very nice and often polite but the subject of each and every single interview is 'me' and 80% of the questions are identical. Now multiply this by say spending on average two days in one country then multiply that by all the countries you have been to and what do you get? A Zombie! Talking about yourself constantly to strangers and giving the more or less same answers makes you self centered and delusional!
There is also a strange imbalance going on when you meet a journalist, a human being just like yourself but they know quite a bit about what you do and you almost know nothing about them. This could explain why some famous people consider themselves more important than anyone else.
Of-course I am not excusing diva-ish behavior but am merely giving a reason and or a plausible explanation for why perfectly sane nice ordinary people turn into self-centered egotists after getting to the top. Have I succumbed to this disease? I hope not but of course how can I give an honest answer as I am the person I am talking about?!" (2005) (Katie Melua)
Volt szerencsem ma Katie koncertjehez Ulm varosaban, nagyon nagy elmeny volt! :]
Az ideut eleg kalandosra sikerult, a koncert elott este 7kor pedig olyan felhoszakadas ontotte el a varost, hogy szinte biztosra vettem, hogy elmarad a koncert... de a taxisofor csak vigyorgott, mondta, hogy Nemeto.nak ezen a reszen ilyen a nyar (van egy jo honapjuk a nyar kozepen es kalap-kabat, jon a sz@r ido. Szoval mondta, hogy ne aggodjak - es bejott, amit mondott, megvolt a koncert! :) De azert a barcelonai kanikula sokkal jobb volt egy honapja!
Ez a koncert is marha hangulatu eloadas lett! Katie-hez huen egy szep helyszinen, egy kastely udvaran, remek akusztikaval: nagyon jol szolt! Sajna eleg hideg volt, Katie egesz vegig a kezet lehelgette, de mondta, hogy ebben a vacak idoben legalabb meg jobban otthon erzi magat, mert olyan, mint London. :]
A szinpadkep v.mi egesz szokatlanul szep volt, vegig a fenyekkel jatszottak es nagyon jo hangulatot termetettek! Vegre rendes fenykepezogepet tudtam vinni, szoval keszithettem rendes kepeket is. Karie sokat vigyorgott, a vegen ugy megpakoltak viragcsokrokkal, hogy alig latszott ki aloluk.
Az elso sor most nem jott ossze, de igy is nagyon kozel volt a szinpad (az A szektor 12. sora) es a vege fele a jonep ugysem bir magaval, elkezdtunk elore szivarogni... :] Na, akkor sikerultek a legjobb kepek! A vegen a biztonsagi orok megint kitereltek minket, komolyan nem ertem, hogy akinek sikerul autogramot szerezni az hogyan csinalja! Bar a lenyeg a koncert, szoval toll a security-sek fulebe. :]
Holnap este hazaertem utan rakok fel kepeket, ha valakit erdekel, akkor itt majd megtalalja a linket.
Nekem némileg hype-osnak tűnik, úgy értem, hogy orbitális fény/pompa/csillogás/hujujujjjjj, meg rengteg ember.
Ez persze se nem jó, se nem rossz, biztos sokan szeretik, de tartok tőle, hogy pont a koncertjére/zenéjére jellemző bensőségességgel nem feltétlenül fog teljesen passzolni.
I am excited to announce that I am going to be performing at Night of the Proms in Europe at the end of this year. I consider it one of the greatest honours to perform with this orchestra, and I'm delighted to be part of the concert series for this season. I will be singing classic songs such as Closest Thing to Crazy and Nine Million Bicycles. It will be a joy to do this within such a magical setting.
De azt itt pont elkaptad, amint Katie M. elmondja, hogy Polly éppen mostanában házasodott. (A sráccal, akihez hozzáment, már egy ideje közösen írják a dalokat, és együtt lépnek fel, vagyis Polly S. valójában már egy duó. :) Glenn Kerrigan amúgy eredetileg Emmy The Great, vagyis Emma-Lee Moss együttesének a tagja.
Igen, én a veszprémire gondoltam, hogy itt régen elfogyott, ott meg még előtte pár nappal is volt. :-)
Bár itthon is előfordul, hogy közönségszervezőknél vannak kint jegyek - ez a pénztárnál olyan, mintha el lenne adva - aztán az előadás előtt pár nappal visszaadják. Pl. a MüPában jártam így.
felütöttem a ticketmaster.es honlapot, ők a szervező/jegyterjesztő spanyol cég, felhívtam őket a koncert előtti pénteken és ők mondták, hogy a honlapjukon még van jegy, volt is - mirákulum mirákuli az első sorba :) egyébként a képen, amit linkeltem, aztán Te is linkeltél, látszik a dátum a visszaigazoló levélen
azt nem tudom, hogy hogy érted, hogy "nálunk egy hónappal ezelőtt elfogyott mind", mert szerintem itthon nem lehetett jegyet kapni a barcelonai koncertre
vagy Te a veszprémi koncertről beszélsz? mert arra már jóval előtt, május végén megrendeltem a jegyet
az utolsó tippem az, hogy teljesen elbeszélünk egymás mellett :)