A topic célja a BMW motorkerékpárok tulajainak és azoknak a szimpatizánsokanak az összefogása, akik szeretik ezt a motormárkát.
Szinte hihetetlen, hogy nincs ilyen Topic még!
Az autóban Carplay-t használok, de egyértelműen az AA/CP megoldásoké a jelen-jövő, amíg van térerő, és/vagy van offline térkép.
A budget kategóriában igen, mert ott se pénz, se szándék saját rendszert építeni. A prémiumban mindig lesz gyári navi. (Egy ConnectedDrive-ot nem lehet Waze-szintű fapados applikációkból összeácsolni.)
Ezt passzolom. Én a GM-et nem használom sokat. Ha A-ból B-be akarok eljutni akkor Waze, ha élvezetesebb utakat keresek, akkor Kurviger.
Az AA-val nincs tapasztalatom. Az autóban Carplay-t használok, de egyértelműen az AA/CP megoldásoké a jelen-jövő, amíg van térerő, és/vagy van offline térkép.
Amint megjön a Kurvigerhez a CP támogatás (AA van már), akkor végleg repül a Garmin.
Én a Garminban a legjobban azt szerettem, hogy a BMW-vel ki van minden találva. Nem kell tartót farigcsálni, tápot reszelni. Csak bepattintom, bezárom és kész.
Kinyílik előtted a 10 útvonalpontnál hosszabb motorozások világa. 😎
Ezzel kapcsolatban érdekes dolgot tapasztaltam.
Pár hónapja használom navigálásra az Android Autót a googlemaps-szel és futtattam rajta több olyan útvonalat, amiket még az ITN Converterrel terveztem és Garmin kompatibilis *.gpx formátumban mentettem el. A meglepő és örömteli tapasztalat, hogy ezeket a *.gpx fájlokat a googlemaps-be exportálva és a telefonra küldve is, simán megkajálja a 10+ útvonalpontot a google és gond nélkül vezet végig az AA-n keresztül, akár 18 útvonalponttal is.
(Ennél több útvonalpontot tartalmazó útvonaltervem jelenleg nincs, egyelőre csak ennyiről tudok nyilatkozni.)
Ráadásul a googlemaps kezelőfelülete az AA-n keresztül kimondottan felhasználóbarát, tehát még a kezelhetősége is felveszi a versenyt – számomra – a Garmin készülékeivel.
Szóval 10+ év Garminozás után azt kell mondjam, tényleg van élet a googlemaps-szel is :-)
Pedig én tényleg annyira megkedveltem a Garmint, hogy pár éve még egy tutorial videót is tettem fel a yt-ra az ismerősöknek (amiben ki is emeltem a te szerepedet :-) ), mert annyira jónak és könnyűnek találtam a használhatóságát.
Ez minden fórumon így van, ám ennek az okai nem a fb, vagy nem csak az.
1. nyilván 15 évvel öregebbek vagyunk, (pl a vstrom klubban már mindenki nagypapa), pár kivétellel, nem több idő lett motorozni, hanem kevesebb. A pénz is ilyen, támogatni kell az unokákat (is), ha van kis pénz elmotorozni, akkor az 1-2 túra alatt elmegy, ezután találkozók, meg kajálásra járkálások, már nem férnek bele sem időben, sem pénzben.
2. sok lett az új (én is az voltam 7 éve, de ide is csak 4 éve jöttem, miután megvettem Stenmark motorját), nyilván ez a hígulás
3. egy bizonyos létszám felett megindul a klikkesedés
4. az első 3 pont miatt azok is csalódottak, akikre ez nem igaz, utána már nem könnyű jól érezni magad, mikor csak az jár az eszedbe, hogy te hívtad motorozni és még csak nem is válaszolt, vagy válaszolt, de nem jött, stb....
5. az emberek frusztráltak, egymáson töltik ki/vezetik le, aztán innen jön, ja vele nem akarok találkozni, inkább menjünk nélküle túrázni, nem fogadjuk be az újakat, stb.
A világ pedig felgyorsult, a tanulnivalók megsokszorozódtak. 50 éve valaki kitanulta a hidegburkolást, 5-10 évente jött új anyag, megnézte, ha tetszett kipróbálta, stb. Ma ha nem figyelsz 1 év múlva csak lesel, hogy milyen megoldások vannak..., vízszerelés dettó, hol van már a régi kócos 1"-os csövezés, menetvágás? Múltkor láttam egy short videót, hogy csatlakoztathatsz össze két réz csövet..., hát nem is tudom, forrasztás, roppantós kötés, peremezős, gépi roppantós spec. elemekkel, stb. csak lestem. A villanyszerelést valamennyire követem, kicsit talán értem is, hát ott is vannak megoldások, ötletek pl csak vezetékek összekötésére..
Ha semmi más nem változott volna csak ez, már ez önmagában elviszi az időt a barátoktól, hiszen a munkád miatt is tanulni kell.
15(!) évvel korábban életre hívtunk egy közösséget, azon Honda kapcsán, saját weboldallal.
A domin nevet megvettem, azóta is fizetem és az oldal tárhely ktg.-t is ami több 10e Ft.
Na már most 15 évvel korábban amikor az ottani fórumon meghirdettünk egy közös eseményt akkor néhány nap alatt kb.30-40 en iratkoztunk fel és jöttünk össze, találkoztunk személyesen.
Aztán ”beköszöntött” az általad is említett időszak … azóta az a fórum elhalt és úgy felhígult a ”csapat” hogy azon a plattformon majd 200 tag lett!
Ám azokból már talán 10 olyan embert sem lehet összehozni, hogy valóban találkozzunk is és ismét összehozzuk a micijainkat.
Írtam neked emailt, nem válaszoltál - ajajjjj !!!!! Bocsánatodért esedezem így utólag is. A helyzet az, hogy nem láttam olyan levelet tőled amit válasz nélkül hagytam volna.
Ez esetben valami a technika ördöge lehetett.
Az viszont tagadhatatlan, hogy nem vagyok túl aktív itt a fórumon de azért rá nézek az oldalra időnként.
Ami jó hír, a cimborámnak a beavatkozásod óta nincs hibaüzenete :-)
Én sajnálom, hogy halódik dolog! Azt szerettem benne, hogyha egy darabig nem írtam, akkor is vissza tudtam olvasni, és képbe kerültem, hogy mi is történt. A facsén állandóan zizegni kell, ezért használom csak télen, amikor muszáj.
Azért én még erőlködök néha, hátha páran olvassák, és esetleg válaszolnak is. Mondjuk jön a holtszezon, illetve nekem a síszánokkal babrálás, remélem kevés időm lesz mostanság.
Ez a formátum már jó pár éve lejtmenetben van. Olyan ez mint Nikon-al filmre fotózni a kamerás mobilokkal szemben. (pont Horáth69 István gyönyörű fotókkal járult hozzá a topic színvonalához) A Pofakönyv népszerűbb mint valaha, aki meg akarja mutatni az élményeit ott nyüzsög, ott minden happy, évi 12 hónap a vakáció!
Írtam neked emailt, nem válaszoltál, ide sem írtál régóta, akár csak Hamvasat. (őt hívtam telefonon még augusztusban), de azóta sem tudok róla semmit.
Szóval a szintén zenész annyit jelentett volna, hogy te is eltűntél.
Fogynak a topiklakók. :( Most olvasom, hogy HorváTH 69 István is búcsúzkodik, mindössze egy mínusz miatt. Ez egyrészt nem jelent semmit, másrészt ezen a felületen két dolgot lehet (illetve hármat), + gombot nyomni, - gombot nyomni (illetve nem csinálni semmit). Nem jó, de itt ez van, ráadásnak név nélküli, ez hiba, de hát itt a felhasználói nickeket is össze vissza lehet törölni, miért ez a likeolás szerű lenne jobb? Én is figyelmen kívül hagyom, ha valakinek ez jó érzés, hogy kifejezi az egyet nem értését, hát tegye.
Ne feledjük, hogy ha mindenki kedvel, akkor valamit rosszul csinálsz ! :D
Eljött ez az idő is . El köszönök tőletek . A miuszolóknak remélem sikerült kis örömöt szereznem vel , A többieknek meg kívánok kitartást a hátra lévőkhöz...