Keresés

Részletes keresés

battila63 Creative Commons License 2007.07.31 0 0 2784

Tömör, mégis kimerítő válasz volt.

Ezért szép a magyar nyelv. Ebből a rövid szóból, mennyi mindent ki lehet olvasni:)

Előzmény: Erzsébeti (2783)
Erzsébeti Creative Commons License 2007.07.31 0 0 2783
Vagyok.
Előzmény: battila63 (2782)
battila63 Creative Commons License 2007.07.31 0 0 2782

Jó reggelt mindenkinek!

Hol vannak a régi jó jáccótársak?

Persze én se írtam már ide jó ideje, ezért eszembe se jut ekézni bárkit is.

Csak felhoztam.........hátha.

kissifur Creative Commons License 2007.02.16 0 0 2781
nem rossz, nem rossz..de az előbbi jobb vót! ,-)
Előzmény: GPS (2780)
GPS Creative Commons License 2007.02.16 0 0 2780

Szeretnéd tudni mi ?

Cserébe (neked és a kollegáknak is) itt egy illusztris példa arra, hogyan is működik ma a magyar árképzés.

Kis kellemes teló-csevej a (pont elpártolni szándékozó) ügyféllel - és máris ...nyissssz. Úgy on-line módon - és akár azonnal.

.

Előzmény: kissifur (2779)
kissifur Creative Commons License 2007.02.16 0 0 2779
a kérdés második részét visszavonom! Nem volt rajzam szemüveg :)
Előzmény: kissifur (2778)
kissifur Creative Commons License 2007.02.16 0 0 2778

Saját fotózás?:)))

Milyen pénz az?

Előzmény: GPS (2777)
GPS Creative Commons License 2007.02.14 0 0 2777

Nagyon jól mondtad tuutuu barátom.

A BARÁTSÁG LEGBIZTOSABB ALAPJA A SZIGORÚ ELSZÁMOLÁS.

Lám, még egy illusztrációval is alá tudom támasztani ezt az alapigazságot :-)))

.

Előzmény: tuutuu (2776)
tuutuu Creative Commons License 2007.02.14 0 0 2776

Azért azt az elvet nem szabad feladni, hogy a barátság legbiztosabb alapja a szigorú elszámolás..:}}

Haveri alapon max. annyi lehet, hogy a haver a legnagyobb kedvezményt megkapja akkor is, ha nem vett 100-nál több holmit, oszt' ennyi.

Én se fogadok el 10 liter bort csak úgy, mert azzal voltak költségek, ergo normális árat fizetek érte.

Aztán legföljebb együtt megisszuk...:}}

Előzmény: faqkac (2774)
tuutuu Creative Commons License 2007.02.14 0 0 2775

Már bocsánat, de azért ezt velem biztosan nem csinálták volna meg.

Ugyan már, miért kellett kifizetni?

Volt hibafelvételi jkv.? Az még az átkosban is volt a sarki kiskoszos szervizben.

Minek van szája a kuncsaftnak, ha mindenki ilyen hülye, még inkább le fognak(próbálnak) vágni mindenkit.

Előzmény: GPS (2765)
faqkac Creative Commons License 2007.02.14 0 0 2774
A késleltetett fizetés Mo-n nemigazán jön be.

Ha csak a gyerekori haverjaimtól megkapnám a kintlévőségeimet, jó darabig nem kéne, hogy fűrészporos legyen a ruhám!
Amikor azt mondtam, hogy majd kifizeted ha lesz pénzed, nem volt semmi baj. A baj csak ott van, hogy azóta sincs soha pénze. Az ember a barátját ugye, nem szexuálhatja szájba! És akkor még nem beszéltem az idegenekről.

(Az én autómon is ki kéne cserélni a cartergáz visszahúzó rugót!!:-))
Előzmény: GPS (2763)
Mbazsika Creative Commons License 2007.02.14 0 0 2772
Az emberek nagy reszenek fel sem tunne, ha a MIL lampa gyujtaskor nem vilagit :-)
Előzmény: Törölt nick (2771)
Mbazsika Creative Commons License 2007.02.14 0 0 2770
Ok :-)
Egyebkent gondolom a motordiagnosztika visszajelzoje egett... Ennek lehet az oka pl az EGR szelep kokszosodasa, de nyilvan minimum egy hibakod olvasasal kell kezdeni, aztan lehet probalkozni javitassal...
Egyebkent mar tervezesi idoszakban elkezdodik a 'ne javits, cserelj!' elv alkalmazasa, erre pelda az a muszerfal, ahol ha egy darab visszajelzo led megadja magat, a gyar rendelheto alkatreszkent csak komplett muszerfal panelt szerepeltet a katalogusban.. stb.
Előzmény: GPS (2769)
GPS Creative Commons License 2007.02.14 0 0 2769

Tuuuudom, hogy vetted a lapot :-)))). Az "ész-megállást" meg a döbbenetre értettem - nem a "kéményseprésre".

Én még meg is fejeltem az "égéstér tisztítást" pár további és nagyon "szakszerű" művelettel:

- cserélhettek volna csapágyat az előgyújtásban

- beállíthatták volna a löket-térfogatot

- felköszörűlhették volna a gyújtó-kábeleket (kívül-belül)

- vagy akár új menetet is vághattak volna az olajnyomásra.

Basszák meg - és akkor még "fincsi" voltam.

.

Előzmény: Mbazsika (2768)
Mbazsika Creative Commons License 2007.02.13 0 0 2768
Csak poen volt...
Előzmény: GPS (2767)
GPS Creative Commons License 2007.02.13 0 0 2767

Neked is megállt az eszed egy pillanatra, mi ?

Egyébként nem titok a cég neve, amelyik hibát elhárítani nem tud ugyan  -de kéretlenül "égéstér-tisztítást" végezni - 16 rugóért - azt igen. 

Az Opel Maxabo -ról van szó !!! Gratula nekik.

.

Előzmény: Mbazsika (2766)
Mbazsika Creative Commons License 2007.02.13 0 0 2766
- "égéstér tisztításért" !!!!

Nem a kemenyseprokhoz kellett volna vinni! :-))
Előzmény: GPS (2765)
GPS Creative Commons License 2007.02.13 0 0 2765

De nyugi - nem csak a kereskedőkre van panasz M.o.-n. Olyan dolgokat hallottam autó-szervizekről - hogy égnek állt a hajam.

Azontúl, hogy fingjuk sincs az autóhoz (ugyanis ezek nem autójavítók - csak fődarab-cserélő "alkalmazottak") - hihetetlen lehúzásokra képesek - amit akkor is felszámolnak, ha képtelenek megjavítani a hibát - amiért bevitték a verdát.

Legutóbb egy kollega egy Daewoo Kalos-t vitt be  hogy feszt ég a hibát jelző lámpája a műszerfalon - mi lehet a baj?

Persze fingjuk sem volt - a lámpa azóta is virít - de lehúzták 16 ezerrel - "égéstér tisztításért" !!!! - amit nem kért. 

Én 30 éve autózok, de ekkora pofátlan lehúzást még nem basztam.

Mégis mivel pucolták ki azt az égésteret 16 rugóért ??? Üvegmosóval?

Hogy nem sül ki a szemük.

.

Előzmény: kerdojel (2764)
kerdojel Creative Commons License 2007.02.13 0 0 2764
Akkor a magyar vállalkozókkal valami baj van:)
Előzmény: GPS (2763)
GPS Creative Commons License 2007.02.13 0 0 2763

Hát ez az vazzze. Szerinted a román kereskedő az tanácsi alkalmazott? Ugyan már. 

Csakhogy amikor egy városban 8-an importálják és árulják ugyanazt a szart - ugyanannak a zárt célközönségnek - akkor már azt sem tudják, hogy milyen furfangos új seggnyalási-technikát alkalmazzanak - csak el ne veszítsék a visszajáró pácienst. Például, a törzsvedégeknek:

- ingyen szabás-optimizálnak szoftveresen

- féláron vagy akár ingyen lap-szabnak

- ingyen (célgéppal) szegélyeznek - ha ott veszed a szegőt

- ingyen (célgéppel) bemarják a kivetőpántokat - ha ott veszed a pántot

- városon belül ingyen elfuvarozzák a cuccot - a megyében is szinte csak üzemanyagot kérnek

De olyan is volt már - hogy egy nagyobb melónál - kisegítették az asztalost egy nagy autóval - hogy le tudja szállítani a szarját a megrendelőhőz.

A rugalmas fizetési határidők mindennaposak - türelmesen kivárják ameddig az asztalos is inkasszál....mert senki nem multimilliomos - hogy csípőből fizessen, mint a kuplerájban.

Erre varrj gombot, Kérdő barátom. Ezek is vállalkozók ám.

.

Előzmény: kerdojel (2759)
Mbazsika Creative Commons License 2007.02.13 0 0 2762
Bezzeg amikor mo-n olcsobban kaptam az Intel procikat darabra, mint ami az Intelnek a 10000 darabos tetelre adott ara volt :-)
Előzmény: kerdojel (2761)
kerdojel Creative Commons License 2007.02.13 0 0 2761
Hja, ha a magyar dealer is vállalkozó....:)
Előzmény: Mbazsika (2760)
Mbazsika Creative Commons License 2007.02.13 0 0 2760
Nekem az szokott tetszeni, hogy adott x kutyu, aminek az USA-ban a belfoldi kisker ara (adoval novelve) 100 USD, ennek a kutyunek a nemet disztributornal a nagykerara 100 euro es vegul a magyar dealernel netto 35eFt-ert kapom meg...
Előzmény: mzdude (2758)
kerdojel Creative Commons License 2007.02.13 0 0 2759
Az itt ismeretlen, hogy "felár". Azonnal el is küldenék őket a picsába az asztalosok - de mondom: fel sem merül a kérdés.

Ja, csak itt a kereskedők is vállalkozók, azokat meg ismered....

;)
Előzmény: GPS (2757)
mzdude Creative Commons License 2007.02.13 0 0 2758
Most rendelek egy kütyüt Németországból. A dolog úgy kezdődik, hogy a szállítás belföldre 12 EUR, külföldre 25 EUR. Oké. Ja, a 2004-ben belépett 10 tagországba 50 EUR, és kizárólag Fedex választható. Azanyátok...

Fizetni utalással fogok, az se lesz olcsó.

Igaz, hogy csak kicsiben, de kezdem érteni, amikor a nagyok arról magyaráznak, hogy nehéz ebből az országból üzletelni. :-(
Előzmény: GPS (2757)
GPS Creative Commons License 2007.02.13 0 0 2757

Sajnos - ezt (mármint a magyar szak-kereskedelem botrányos felhígulását) én is észrevettem.

A '90-es évek elején (amikor itt még semmit nem lehetett kapni) - számunkra a debreceni (tán InterSparr) volt a szakma Eldorádója - valódi kincsesbányának számított akkor.

Csakhogy nagyot fordult ám a kocka azóta.  Csak Nagyváradon legalább 8 darab - direkt-importőr (!!!) szak-kereskedés van - nemegyszer többezer négyzetméteres tele-tömött raktárral, kötelező saját lapszabászattal, targonca-flottával, kamion-rámpával, ipari vágánnyal.

Újabban NC vezérlésű MDF maróművel és vákuum-lamináló (vagy festő) egységgel is - ajtók, fiók-előlapok, stb. rendelésre-gyártására.

Többnyire régi, meglévő ipari-létesítményeket vettek meg és modernizáltak - ahol az infrastruktúrák már eleve  adottak voltak.

Az itt ismeretlen, hogy "felár". Azonnal el is küldenék őket a picsába az asztalosok - de mondom: fel sem merül a kérdés. Általában hetente jön kamion vagy vagon - nem nagy kunszt gyorsan kiszolgálni a vevőt.

Ha például  összesen csak két darab lapot, vagy szekrényhátat, vagy bármit rendelsz - az fent lesz a következő rakományban - kis szerencsével holnapután - rossz esetben max. 1 hét alatt leszállítják neked.

Ehhez képest az egykori debreceni "Eldorádó" - ma már egy béna kis szatócs-boltnak számít csak. Sajnos.

.

Előzmény: susujka (2756)
susujka Creative Commons License 2007.02.13 0 0 2756
Pontosan erre próbáltam felhívni a figyelmedet.

Szakmailag mindkettő működéséhez más szemlélet és más gépek, más emberek kellenek.

Ami a 2-esnél jó, az-az e1-esnél nem válik be, és fordítva.

Mindkettőnek más a vevőköre

Igen lamináltból is lehet szépet készíteni, abban az esetben, ha megkapod a kereskedőtől azokat az anyagokat amit szeretnél. Nem nagy az igényem (vagy mégis) csupán annyi, hogy ugyan abból a színből megkapjam a 4 mm-es hátfaltól kezdve a 12, 18, 25, mm-es anyagot is.
Lehetőleg ne 5-6 hétre és dupla áron, mint a jelenleg sztenderd 18-ast.

Amikor ilyen anyagot keresek, mindig az a válasz, hogy nincs rá kereslet, de amikor nincs a boltban és csak iszonyatos felárral szerezhető be, akkor ki a bánat fogja megrendelni.

El nem tudod képzelni milyen bumfordi, használhatatlan bútorokat látok időnként, mert csak egyféle anyagból dolgoznak (vagy tudnak dolgozni) az asztalosok.

Előzmény: GPS (2755)
GPS Creative Commons License 2007.02.13 0 0 2755

susujka barátom. Ne keverjük a

1) kézműves-jellegű, nagyértékű, egyedi, mestermunka-jellegű darabokat előállító szakműhelyt 

2) a "laminált"-termékeket előállítő  üzemmel - ahonnan naponta (!!!) 3-5 komplekt, egyedi-tervezésű konyha, vagy iroda gurul ki.

Vagy netán egy többszáz (egyen)darabos széria-munka (szállodáknak, otthonoknak, iskoláknak, nagyintézményeknek) - merthát az is kell.

Szerintem mindkettőnek meg van a maga fontos, társadalmi szerepe - szakmailag a 2)-est sem érdemes lebecsülni - mert azt is lehet nagyon profi-módon ...de nagyon szarul is csinálni.

Mindkét verzióból kaptam már némi "ízelítőt" - ezért állítom ilyen határozottan.

.

Előzmény: susujka (2754)
susujka Creative Commons License 2007.02.12 0 0 2754
Másra jár az agyunk, mert más körülmények között dolgozunk.

Ez valahol a kézművesség kategóriába tartozik.

Nagyon változatos, és nem csak fejben kell kitalálni, de el is kell készíteni.
Elég vegyes a kép, van amikor a jelen anyagaival és szerszámaival dolgozol, de néha gondolkodásban vissza kell lépned egy százast.

Néha egy félnapot gondolkozol, és utána két perc alatt kész vagy a munkáddal, de az elkövetkező tíz évben nem jön elő ugyan ez a probléma. Utána már legfeljebb, csak rémlik valami, hogy már találkoztál hasonló feladvánnyal, de az nem biztos, hogy most is beválik

Jó játék ez, csak …..

Magyarán, gépesiteni csak nagyon minimális szinten lehet az agymunkát is.
Előzmény: GPS (2753)
GPS Creative Commons License 2007.02.12 0 0 2753

Használsz számgépet ??? Mármint a melóhoz, úgy értettem.

Az általad említett "bibliákat" a havereimnek is egyhavi melójukba telt - ameddig feltöltötték - bár már egyre több szállító szerválja konvertálható (!!!) adatbázis-szerűen a cucc-katalógusát - bármilyen progiba bevághatók.

Nem mondom hogy 100%-os a hibamentesség - de össze sem lehet hasonlítani az addigi "kockás-füzetes" meg a "séróból-vágjuk" időszakkal.

Meg rohadt erős a pszichikai hatása is. Mert a géptől mindenki fél. Mert ha a hülye főnök felejt is - a gép az nem felejt.

Lehet ugyan lopkodni, pusztítani, pocsékolni. Igen ám - de a gép előbb-utóbb kiköpi a difit - és fizetőssé vállik a dolog....azt meg "kurvára nem szeressük" - pláne ha a kutya sem keresi a tettest - hanem kollektíve és gázsi-arányosan verik rá a bandára.

Merthát nagyobb fizu - nagyobb felelőség. Logikus, mi?

.

Előzmény: susujka (2752)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!