Keresés

Részletes keresés

twohorses Creative Commons License 2005.10.26 0 0 207
 Látjátok minden OVI körül forog, pedig a "kövérség" a téma. Véletlen? 
Második Tiglátpilézer Creative Commons License 2005.10.26 0 0 206

Nem vagyok valami nagy politikai zseni, de a lényeget megpróbálom összefoglalni. Liberális gazdaságpolitika. Privatizáció és a pacgazdaság támogatása. Gyors és hatékony és olcsó államapparátus. Menedzser kormány. Versenyképesség növelése. Tőkés beruházások támogatása.

Előzmény: Amorf23 (205)
Amorf23 Creative Commons License 2005.10.26 0 0 205
Egyébként nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi a blair-i politika magyarra lefordítva. Kifejtenéd?
Előzmény: Második Tiglátpilézer (201)
Amorf23 Creative Commons License 2005.10.26 0 0 204

Megyót soxor már a balosok is szemlesütve hallgatták, egyáltalán nem volt alkalmas vezető szerep betöltésére. Gyurcsány viszont egy igazi tökös balos, pont amilyenre már régóta vágyott a törzs emeszpés. Odamond, nem futamodik meg, konfliktusokat vállal - és lényegében tökmindegy, hogy milyen kormányzati teljesítményt tud felmutatni - , mert a baloldal ki volt éhezve egy vezéregyéniségre. 

Gy. semmilyen komoly kormányzati eredményt nem tud felmutatni, csak saját konfliktuskereső, aktív szerepét, amit annyira kajolnak a balosok.

Or Kán Creative Commons License 2005.10.26 0 0 203
200.
Or Kán Creative Commons License 2005.10.26 0 0 202
("Szól", bocsánat)
Előzmény: Or Kán (200)
Második Tiglátpilézer Creative Commons License 2005.10.26 0 0 201
Az MSZP Gyurcsán nélkül is működik. A baloldal nem vezérelvű. Sőt. (Lásd MP "leváltását".) Gyurcsányt nem sztárolják. Gyurcsány karizmatikus figura. Próbál egyfajta blair-i politikát folytatni Magyarországon. Szerintem lesz négy éve rá, hogy kibontakozzon. Ennyit megérdemel. Orbán a maga négy évét már eljátszotta.
Előzmény: Amorf23 (195)
Or Kán Creative Commons License 2005.10.26 0 0 200
(Egyébként meg hagyjuk Orbánt, speciel az a topik nem róla szóll.)
Or Kán Creative Commons License 2005.10.26 0 0 199

"Én azt jósolom, hogy 2006-ban Orbánnal NEM fog nyerni a fidesz."

Nem értettelek félre. Azt mondtam, hogy a 2006-os választásokig Orbánnak nincs alternatívája jobboldalon. Tehát nem kérdés az, hogy Orbán legyen-e a Fidesz vezetője (miniszterelnök-jelölte, stb.) a 2006-os választásokon. Mert ha nem ő lenne, az helyből vereség lenne a Fidesz számára.

Előzmény: Második Tiglátpilézer (197)
Amorf23 Creative Commons License 2005.10.26 0 0 198
Azaz lényegében a Fideszt kopírozzák sokmindenben. Nem tennék, ha nem tartanák jónak.
Előzmény: Amorf23 (195)
Második Tiglátpilézer Creative Commons License 2005.10.26 0 0 197
Félreértettél. Szerintem nem fog lemondani vagy visszavonulni 2006 elött Orbán. Én azt jósolom, hogy 2006-ban Orbánnal NEM fog nyerni a fidesz. 2006-ban pedig a második bukása után otthagyja a politikát.
Előzmény: Or Kán (192)
Or Kán Creative Commons License 2005.10.26 0 0 196

Biztos. Ha nem hiszed, nézd meg a közvélemény-kutatások eredményét. A legnagyobb szoci-kampány közepette is a Fidesz vezet.

Ez, így?

Előzmény: Törölt nick (193)
Amorf23 Creative Commons License 2005.10.26 0 0 195
Jól hangzik, de nem igaz. Fordítsuk meg - az MSZP-ben mi történik Gyurcsány színrelépése óta? Egy személyre felfűzött politizálás, sztárolás, utcai politizálás, brrr :P, hazudozás minden fronton. Ha probléma van, Fidesz, ha valami nem működik, Fidesz még három év után is.
Előzmény: Második Tiglátpilézer (189)
Második Tiglátpilézer Creative Commons License 2005.10.26 0 0 194
Szerintem sem a fidesz belső köréből jönne az új "vezér". Orbán utáni hatalmi vákumot talán a jobboldalon egy gazdag magya milliárdos fogja kitölteni. Ez 2006-os fideszvereség után esedékes. Akkor szerintem Orbán magától vonul vissza.
Előzmény: Or Kán (190)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.26 0 0 193

Többet hoznak a konyhára?

Biztos?

Or Kán Creative Commons License 2005.10.26 0 0 192
Mondod te, tőzsgyökeres baloldaliként. De gondolj már bele egy picit: mi lenne a 2006-os választások eredménye, ha Orbán a választások előtt lemondana?
Előzmény: Második Tiglátpilézer (189)
Amorf23 Creative Commons License 2005.10.26 0 0 191
Tudod mit? Engem meggyőztél. :P
Or Kán Creative Commons License 2005.10.26 0 0 190

"azt hagyod figyelmen kívül, hogyha nem lenne Kövér, akkor Áder kerülne sorra, majd Pokorni, majd Rogán, és így szépen sorban"

Tudom, ez az oly rettegett "szalámitaktika". De fordítsd meg a dolgot egy rövid időre: nem ez a szalámitaktikától való rettegés-e az, ami minden vezetőt bebetonoz, lett légyen akármilyen tehetségtelen, akármilyen kártékony saját pártjára nézve?

Másik oldalról: "nem kerülne sorra" Áder, Pokorni, Rogán, mert már három éve "rajtuk van a sor". Ugyanúgy támadják ez utóbbiakat is - Áder mint a csornai Charles Bronson, vihognak az indexes hülyegyerekek "parlamenti" firkálmányukban, Pokorni, akinek az apja mocskos komcsi-besúgó volt - ember az ilyen?, Rogán, a kis sápkóros, mégsohanemdógozott Fidesz-nyikhaj, aki még az élő fába is beleköt -, csakhogy ők tényleg jók, tőlük - is -  Fidesz a Fidesz, többet hoznak a "konyhára", mint visznek, ellentétben Kövérrel.

Előzmény: Amorf23 (186)
Második Tiglátpilézer Creative Commons License 2005.10.26 0 0 189
Orbánt nem lehet leszakítani a híveiről. A szavazótárborát a személye (személyi kultusza) tartja össze. Orbán bármit mond, a hívek isszák minden szavát. Szerintem lehetetlen a jobboldalról leszakítani Orbánt. A fidesz azért nem fog nyerni 2006-ban mert a bizonytalanokat és a nem fanatikus Orbán hívőket taszítja Orbán viselkedése. Szerintem hibás Orbán károgó kampánya. Amit pedig a polgári körökkel művelnek az riasztja a normál magyar szavazót. Orbán a köztársaság alapjait rohasztja. Eljutott oda, hogy a szocikat nem legyőzni akartja (mert nem tudja) hanem elsörpörni (megbuktatni). A kommunistázó retorika pedig teljese bukás. A szélsőjobbal még mindig összekacsint. Nem tanult semmit sem 2002 óta. Sőt azóta csak romlott a stílusa. Azokkal nem lehet választást nyerni akik tagadják a demokráciát. Orbán burkolt diktatúrát igér azoknak, akik "csalódtak" a demokráciában. Vidéken sokan vallják, hogy a diktatúra az igazi "erős" rendszer. Ezek a megkeseredett emberek azonban nem mennek el szavazni. A "károgó" kampány ezért lesz bukás. Akik a  "roncs országban"  hisznek nem szavaznak.
Előzmény: Or Kán (187)
Or Kán Creative Commons License 2005.10.26 0 0 188

"Egyébként jó a topik"

Már hogyne, főleg azért, mert ki van ez ballanszírozva:

1. Ha a Fidesz 2006-ban nem nyer Kövérrel, legalább van egy nyerő topikom jövőre (lám-lám, én előre megmondtam, ugye milyen okos vagyok? :-) )

2. Ha a Fidesz nyer jövőre Kövérrel, ott eszi a fene, hogy hülyeséget beszéltem

3. Ha Kövér netán a 2006-os választásokig visszavonul (nem látom sajnos esélyét, pedig egyetlen jó huzása lenne 2002 márciusa óta), vagy hátrébb vonják (kicsit sanszosabb, de ha eddig nem, akkor miért pont most igen), mondhatom azt, hogy népi kezdeményezésem sikeres volt (tudom-tudom..., de hát olyan jól hangzik, nem?)

Ugye milyen jó a topik? :-)

Előzmény: Amorf23 (186)
Or Kán Creative Commons License 2005.10.26 0 0 187

"Szerintem Orbánnal nem fog nyerni a fidesz."

Hehe, ettől félnek itt jobbról néhányan. Hogy Kövér után - ha sikerül visszavonultatni - majd Orbán jön. És lám, megvalósul a "szalámi-taktika". :o)

Csakhogy Orbán megkérdőjelezhetetlen személyisége a 2006-os Fidesznek, őt gyengíteni jobbról igencsak csacskaság lenne (bár az MDF próbálkozik vele, de ebből is látszik, hogy ez a kis pártocska már rég nem a jobboldalon van). Tehát a "szalámizás" Kövér leszeletelésével nem fog megvalósulni, főleg, ha ezt Kövér maga teszi meg, okosan, szépen, európai módon.

Előzmény: Második Tiglátpilézer (183)
Amorf23 Creative Commons License 2005.10.26 0 0 186
Egyébként jó a topik, csak tényleg azt hagyod figyelmen kívül, hogyha nem lenne Kövér, akkor Áder kerülne sorra, majd Pokorni, majd Rogán, és így szépen sorban. Takarékra lehet állítani Kövért, de ne legyél már naiv - azt gondolod, hogy Kövérrel van bajuk a maszoposoknak? Ha ő nem lenne, akkor találnának mást.
Előzmény: Or Kán (184)
Amorf23 Creative Commons License 2005.10.26 0 0 185

Lehet, hogy csak 80:20. De a médiafölény ténykérdés, Debreceni könyve ebből a szempontból is érdekes. Hosszasan elemzi, hogy Orbánékat a média a tenyerén hordozta egészen addig, amíg azok élesen bírálták Antallékat. Amikor viszont kiderült, hogy a Fidesz nem kér a posztkomcsikkal teletűzdelt Chartából, akkor elkezdték őket támadni - a székházügyet pl. fél évvel annak megtörténte után kezdték el feszegetni. Volt egy olyan konkrét eset is, amikor a Magyar Hírlapos vezérpublicista a Médiahajón kerek perec megmondta nekik, hogy mi csináltunk belőletek valakit, és most majd mi is fogunk benneteket visszagyűrni oda, ahonnan jöttetek, a szemétkosárba.

Na kérem szépen, ez a média pártatlansága Magyarországon.

Előzmény: zuglo_14 (174)
Or Kán Creative Commons License 2005.10.26 0 0 184

"Nem szabad elfogadni a ballib sajtó hazugságait!"

Mondd ezt a kezitcsókolomdrágabógárúr-féle, sivítva fröcsögő Orbán-utálóknak. Biztosan hallgatni fognak lánglelkű szavaidra.

"Nem önfeladásra van szükség!"

Amit mondok, nem önfeladás, hanem politikai pragmatizmus. Pont a 2006-os "önfeladás" elkerülésének érdekében.

Előzmény: Törölt nick (163)
Második Tiglátpilézer Creative Commons License 2005.10.26 0 0 183
Szerintem Orbánnal nem fog nyerni a fidesz. Kövér csak hab a tortán.
Amorf23 Creative Commons License 2005.10.26 0 0 182
Egyébként már a 90-es évek elején is Kövért összeesküvés-elmélet gyártóként, paranoidként, ártó szellemként jellemezte a Chartás csapat. Ki csodálkozik ezek után azon, hogy Kövér tényleg utálja a teljes ballib bagázst?
Előzmény: Amorf23 (181)
Amorf23 Creative Commons License 2005.10.26 0 0 181

Mostanában olvasgatom Debreczeni Orbán-könyvét. Nagyon érdekes, és sokmindenre választ ad ezzel kapcsolatban is.

Olvasd el!

Előzmény: geszthi (175)
Or Kán Creative Commons License 2005.10.26 0 0 180
Nem ugyanaz a kettő (feltéve persze, hogy igazad, de ebbe most ne menjünk bele): az mszp intézményesített módon, szakértőkkel, csapatokkal, apparátussal gyártja nagyipari módon az Orbán-ellenes gyűlöletet (tegyük hozzá: sikerrel), míg Kövér magányos harcosként és dilettáns módon csinálja ugyanezt.
Előzmény: geszthi (176)
Or Kán Creative Commons License 2005.10.26 0 0 178

"Ovatosan, menj el es vizsgaltasd meg magad. Ugyanis az alapkerdesben, miszerint Kover art a Fidesznek, teljesen egyet ertunk!"

Tehát te már elmentél. És? Mit mondott az orvos?

Előzmény: mibi (159)
geszthi Creative Commons License 2005.10.26 0 0 176
'Miféle gyűlöletkeltés? Magából indulhat ki, hiszen a gyűlöletkeltést tipikusan a komcsik csinálták és csinálják. "

Akkor itt van egy kis igazi kommunista gyuloletkeltes.... KOVER Laszlotol magatol.

Hisz mint igazmodo Kover kijelentette Egy dolgot visszautasítunk, a félelmet és mivel nem félünk, nem tudunk gyulölni.

Előzmény: Törölt nick (121)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!