Keresés

Részletes keresés

Saughassy Creative Commons License 2007.04.02 0 0 355
Mi kaptunk anno, van ra sansz. :)
Előzmény: redbullika (354)
redbullika Creative Commons License 2007.04.02 0 0 354

7végén voltam a háznál, nagyon jól haladnak, néhány erkélynél az üvegpanelek is már be vannak rakva, nagyon szép lesz :)

Gyerekek kapunk redőnyöket az ablakra?

redbullika Creative Commons License 2007.03.29 0 0 353
Akkor nincs baj. Nappal dolgozok, 7végén bulizok :)
Előzmény: tomio (352)
tomio Creative Commons License 2007.03.28 0 0 352

Hát igen, ez benne van a pakliban. Bár a VelarBau eléggé korrekt volt: Kb 8 és 17 óra között zajlottak a munkák és vasárnap soha nem vonultak föl.

Persze, aki nappal vagy szombaton otthon lesz, annak ez nem nagy vigasz...

Előzmény: redbullika (351)
redbullika Creative Commons License 2007.03.28 0 0 351

Ahol most lakok ott is építkezés folyik. Ezek szerint az új lakásom csendjét sem fogom tudni élvezni :(

Szerintetek a június 1-i átadás meg fog történni? Ha kész a ház egyből költözhetünk?

33marcipan Creative Commons License 2007.03.28 0 0 350

Azért nem vagyok biztos, hogy nagyon sötét lenne majd. Legalábbis az elém kirakott tervből nem ezt láttam. De javaslom, hogy akit érdekel, menjen el az Önkormányzathoz, és nézze meg a terveket.  Nagyon korrektek voltak, időpontot sem kellett kérni, és azonnal a segítségemre siettek.

De a II. ütemben épülő lakásokat ez nem érinti. Szerintem. Azaz nem lesznek sötétek, hiszen északra és délre néznek majd.

Ja. Mondták, hogy éppen tegnap tárgyalták a Dunyov II engedélyeztetését. Az eredményről nem tudok. :-)

tomio Creative Commons License 2007.03.28 0 0 349

Akkor hát beigazolódtak a balsejtelmeim, és a Dunyov-park lakóira sötét(!) jövő vár. Ha a bútorbolt helyén is toronyház épül, az a déli fekvésű lakások fényviszonyaira is kihat...

(Pedig makacsul nem adtam föl a reményt, hogy előbb-utóbb lehetne nekem is az I. menetből egy használt, vagy a II. menetben talán egy új lakásom.)

De ezeket a terveket mindenképpen figyelembe kell venni. Ezért köszönöm, hogy közkinccsé tetted az infókat!

(Amúgy, mint jelenlegi Angyalföldi úti lakos, a mi háztömbünk is biztosan támogatná az egyirányúsítást. A Dunyov utca/Angyalföldi út és a Janicsár/Angyalföldi sarok is elég veszélyes, mivel mindkét kereszteződésben 4 irányból jöhetnek autók.)

Előzmény: 33marcipan (348)
33marcipan Creative Commons License 2007.03.28 0 0 348

Ma elmentem a kerületi főépítészi irodába, és megnéztem a rendezési tervet.

A terv szerint a Dunyov utcában a Váci útig végig 7 emeletes épületek lennének, kivétel a Váci út és Dunyov u. sarok (mai gyógyszertár) , ahol egy 8 emeletes lenne. Azt még nem lehet tudni, hogy mi lenne a  Váci úton levő két tömb (gyógyszertár mellett a Váci úton az Árpád híd felé) helyén. Azt mondták, hogy a Váci út mente lakóépületeknek nem alkalmas. Ebből gondolom, hogy bármi épül is vagy irodaház vagy üzlet vagy mit tudom én mi lesz. :-) Azt nem hiszem, hogy parknak meghagynák. :-(

Megkérdeztem, hogy mit lehet tenni annak érdekében, hogy pl. az Angyalföldi u-ban csökkenjen a forgalom. (Most, hogy megnyitják, lehet számolni a forgalom megnövekedésével is. ) A válasz: mi, lakók, kérhetjük az önkormányzatnál az utca egyirányúsítását vagy esetleg fekvőrendőrök elhelyezését, de a döntést a Föváros hozza meg.

33marcipan Creative Commons License 2007.03.26 0 0 347

Tudja valaki, hogy mi épül a Váci úton a Dunyovval szemben? A gyógyszertár és a többi alacsony ház helyén. Azt hallottam, hogy az AL fog építkezni.

Saughassy Creative Commons License 2007.03.23 0 0 346
Mi a végszámla (és a beköltözés) után kaptuk meg, elviekben a szerzodesben is az van, hogy vegszamla kiallitasa utan 2 hettel kiallitjak a kulonbozetit. Azt lehet csócsálni ha nem tetszett valami. Szóval még van időtök, már ha hasonló a szerződés mint a mienk volt.
redbullika Creative Commons License 2007.03.23 0 0 345
Nekem is kész lett a burkolás, mikor kell a különbözeteket kifizetni?
bobakjutka Creative Commons License 2007.03.21 0 0 344
Szeretném megkérdezni, hogy Ti miről és mikor kaptatok részletes, tételes elszámolást.Én nem tudok semmi ilyenről.Légy  szives írj erről. Köszi.
Előzmény: Saughassy (341)
dCi Creative Commons License 2007.03.21 0 0 343

Mi is nagyon várjuk! :-)

Megtörve a "panaszáradatot" én néhány kellemes meglepetéssel is találkoztam. Az erkélypárkányok műkőből vannak és nem bádogból. Előbbi ugye szebb, drágább és esőben nem kopog. A mi lakásunk burkolása már kész, nekem kimondottan tetszik is. A WCtartály falba süllyesztett. Ez is a drágábbik lehetőség, pedig kimondottan kedvelem a nem süllyeszett megoldásokat. Igaz sok időnk nem volt a körülnézésre, sajnos.

Még nagy érdeklődéssel várom milyen lesz az erkélykorlát. Üveg és hullámlemez kombinációját mondta Zoli.

Az albérletünktől nem messze van egy új ház ami elkészült január elején és a mai napig nem adtak át egy lakást sem. Állítólag az Önkormányzat maximálisan kihasználja a 60 napos ügyintézést a használatbavételi kiadására. Már ha valamelyik szomszéd nem támadja meg, mert akkor tovább csúszik...

Dunyov 2 árnyéka: a tervek alapján először én is azt gondoltam, hogy a Janicsár utcai déli lakásokat szépen le fogja árnyékolni a mi épületünk. Kicsit sajnáltam is őket. De múlt héten arra járva láttam, hogy a földszintet sem éri el az árnyék, pedig még csak március van így a nap is laposabban jár.

Előzmény: heemen (342)
heemen Creative Commons License 2007.03.21 0 0 342

Sziasztok!

Közeledik a vége. ( Remélem) Én már nagyon várom.

Többé-kevésbé én megúsztam a cirkuszokat, de a kezdeti

baráti hang egyre keméynebbre váltott, ami nem tetszett.

Bízom benne hogy tanulnak a korábbi hibákból és jó minőségben adják át a lakásokat. (vagy talán naív vagyok??)

Érdeklődve olvasom a hozzászólásokat.

Saughassy Creative Commons License 2007.03.21 0 0 341
Kaptunk, de csak az extra dolgokrol, es az alabb emlitett pontossaggal. :)
Előzmény: 33marcipan (340)
33marcipan Creative Commons License 2007.03.21 0 0 340
Egyáltalán kaptatok részletes (tételes) elszámolást?
Előzmény: Cecza (339)
Cecza Creative Commons License 2007.03.20 0 0 339
Röviden annyi, hogy a lakás árában már benne van a csempe ára pl 2000 Ft/nm árig, vagy pl egy teljesen mezei lemezkád. Na most amikor egy drágább csempét vag ykádat kér az ember, akkor a szálán feltüntetik az árat pl csempe xy Ft/nm, vagy kád yx Ft. Nálunk például a kádnál elfelejtették kibvonni az eredetit, amit a lakás árában már egyszer kifizettünk, de ők nem szerelték be, és teljes áron felszámolta az újat, majd mikor rákérdeztünk, akkor mintegy engedményként más dolgok kompenzálására felajánlotta, hogy az eredeti kád árát is levonja a számlánkból...
Előzmény: 33marcipan (338)
33marcipan Creative Commons License 2007.03.20 0 0 338

Az eltérő munkálatoknál még arra érdemes majd figyelni, hogy az eredeti csempét, kádat...vonják le az új árából, mert sajnos ez nem magától értendő náluk.

Kifejtenéd ezt bővebben?

Előzmény: Cecza (336)
Cecza Creative Commons License 2007.03.20 0 0 337
Meggyőzni szinte lehetetlen vállalkozás szerintem is, nekünk hónapokba tellett, hogy egy írott választ kicsikarjunk tőlük....
Előzmény: redbullika (335)
Cecza Creative Commons License 2007.03.20 0 0 336
cserébe lehet velük alkudni, bár azzal kezdik, hogy ők nem alkudoznak....csak legyen valakinek kellő türelme hozzá:(
Az eltérő munkálatoknál még arra érdemes majd figyelni, hogy az eredeti csempét, kádat...vonják le az új árából, mert sajnos ez nem magától értendő náluk
Előzmény: Saughassy (334)
redbullika Creative Commons License 2007.03.20 0 0 335

Az a baj, hogy sok mindent megtehetnek. Nem tetszik a dolog? Sebaj, jön a következő vevő. Túlkínálat van, az ember azt gondolná, hogy kapkodnak utánad, de nem így van. Még én legyek hálás, hogy egy rakat pénzt kifizethetek nekik. És sajnos egyik sem jobb a másiknál, amilyen tapasztalatokat hallottam.

Én egy nagy dolgot hiányolok, az értelmes érvekkel teli kommunikációt. Néha olyan érzésem volt, mintha egy durcás kisgyereket kellett volna győzködnöm...

Előzmény: Saughassy (334)
Saughassy Creative Commons License 2007.03.20 0 0 334

Ők azt gondolják, hogy 0 kockázattal és maximális profittal építkeznek. Hiszen a gazdasági helyzet rosszabbodását is áttestálták rátok, nem lesz ez másként a csempével sem. Nekünk azon sajnálkoztak, hogy mennyi pénzbe került a garanciális problémánk javítása, mert újból oda kellett rendelni az embereket....hat b... igen, sőt milyen sokba került kiásni a ház alapját is, meg ugye az iroda fűtése is télen...számlázzuk már ki azt is. Csak akkor tudnám, hogy a lakás ára mit tartalmaz, no meg talán normális munkát kellett volna végezni, akkor nem kellene garis problémákkal küzdeni. Vicc, csak az a baj, hogy ők komolyan gondolják.:)

Előzmény: redbullika (333)
redbullika Creative Commons License 2007.03.20 0 0 333
De nem úgy kellett volna ennek történnie, hogy amikor eladjuk a típus számokat és a lerakási mintákat, akkor az árat is feltüntetjük és aláírjuk??!! Lehet, hogy ezt már bebuktuk? Bár a burkolás már elkezdődött és talán bebizonyítható, hogy nem március 1-e után adtuk le a járólapokat. Hát majd kiderül, hogy mi lesz. Mindenesetre már alig várom, hogy beköltözzünk és az egész hercehurca befejeződjön. Vagy csak akkor fog kezdődni a fekete leves? :)
Előzmény: potika (332)
potika Creative Commons License 2007.03.20 0 0 332
Kifizetjük, mást nem tudunk tenni.
Előzmény: redbullika (331)
redbullika Creative Commons License 2007.03.20 0 0 331
Én még semilyen plusz munkának az összegét nem egyenlítettem ki, igazából nem ios közölték, hogy mikor kellene, de valszeg, hogy csak akkor fogom, amikor az átadás megtörténik. Viszont szerintetek a csempéknél az árkülönbözetet hogyan fogják kiszámítani? Mert a műszaki tartalomba meg volt adva, hogy nettó 2000 illetve 2500, én ki is választottam a csempéket, járólapot, de tegnap felmentem a zalaker honlapjára és márc 1-től árváltozások voltak náluk (persze emelkedés). A burkolat kiválasztásánál pedig csak azt kellett leadnom, hogy melyik kell és hogyan rakják le, az ár nem volt feltüntetve. Mit csinálunk, ha nem a régi árakat nézik, hanem az újat????
Előzmény: Cecza (329)
kishableany Creative Commons License 2007.03.19 0 0 330

Sziasztok!

Szomorúan olvasom, hogy nem éppen zökkenőmentesen haladnak a lakásaitok.:( Nem sok hiányzott, hogy én is közétek tartozzam, hála az égnek, mi időben 'kiszálltunk', és inkább az AL Holdingot választottuk. (Fókusz) Anno kaptam is a 'kritikát' itt a fórumon emiatt. Mindenestre azt hiszem mégis jól döntöttünk, már egy hónapja beköltöztünk és maximálisan elégedettek vagyunk mindennel. Sajnálom, hogy ilyen a Radányiék hozzáállása, azt hiszem mindenki sok pénzt fizetett a leendőő lakásáért, és ha már csúsznak, legalább kompromisszum képesek lehetnének.:( Kívánom Nektek, hogy oldódjanak meg ezek a problémák, és hamarosan Ti is élvezhessétek a szép új lakásotokat!:)

Cecza Creative Commons License 2007.03.19 0 0 329
Nekünk az volt a nagy szerencsénk, hogy a plusz munkálatok díját még nem egyenlítettük ki, amikor kiderült, hogy némi gondotlansággal kezeltek, vagy szereltek be pár dolgot, igaz jó néhány hónapunkba, kezdetben telefonunkba, majd az idő és tapasztalat haladtával faxunkba és levelünkbe került mire, igaz nem méltányos, de legalább kompromiszumos megoldás felé sikerült eljutnunk. Sajnos minket is többször megpróbálktak meghazudtolni, egymás ellen kijátszani, de kitartással és kelő dokumentálással, TALÁN sikerülhet 'korrekt' megoldáshoz jutni. De azt valóban javaslom, hogy csak az általatok is látott és ellenőrzött dolgokat vegyétek át és egyenlítsétek ki!
Sok sikert!
Előzmény: redbullika (325)
redbullika Creative Commons License 2007.03.19 0 0 328
Írtam! :)
Előzmény: potika (327)
potika Creative Commons License 2007.03.19 0 0 327
Írj nekem egy levelet, és felveszlek. A címem publikus.

A levelezőlista teljesen kihalt mostanában, pedig jobb lenne szerintem, ha ott beszélgetnénk.
Előzmény: redbullika (326)
redbullika Creative Commons License 2007.03.19 0 0 326
A 30-as klubba belevesztek engem is? :)
Előzmény: kompe (321)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!