Keresés

Részletes keresés

Don Quixote Creative Commons License 2006.07.26 0 0 86
Mindez azonban csak a megbonthatatlan magyar-spanyol barátság ápolása érdekében történt:)))
Előzmény: Galgadio (85)
Galgadio Creative Commons License 2006.07.26 0 0 85

Még az unokatesóm mesélte annak idején, hogy valami újságban olvasta, hogy a 82-es vébén a magyar fiúk éjszaka kiszöktek a szálásukról és egy helyi diszkóban spanyol csajokal kevertek.

Erről tudtok valamit?

Galgadio Creative Commons License 2006.07.26 0 0 84
Ja...értem.
Előzmény: zeuszka (83)
zeuszka Creative Commons License 2006.07.25 0 0 83

Gondolom arra célzott, hogy ki kellett volna vinni őket a vb-re.

A klasszikus győri középpályássor a Hannich, Póczik, Burcsa felállás volt.

Előzmény: Galgadio (81)
CSABEE Creative Commons License 2006.07.25 0 0 82
Remélem, el lehet olvasni...
Galgadio Creative Commons License 2006.07.25 0 0 81

Ez meg hogy jött ki?

Szántó, Hannich, Burcsa, Póczik és Esterházy benne se volt a keretben.

Egyébként is Hannichot és Burcsát nem kellene fölcserélni?

Előzmény: Don Quixote (79)
Don Quixote Creative Commons License 2006.07.25 0 0 80

Azért akkoriban mindenki azt hitte, hogy bejutunk legalább a legjobb nyolc közé.

A vérmesebbek meg egyenesen dobogós helyezésről álmodoztak...

Előzmény: Galgadio (77)
Don Quixote Creative Commons License 2006.07.25 0 0 79

Ehhez az összeállításhoz mit szóltok?

Katzirz - Szántó, Kerekes, Garaba, Varga - Hannich, Nyilasi, Póczik, Burcsa - Kiss L., Esterházy

Galgadio Creative Commons License 2006.07.25 0 0 78
Ha meg valami csoda folytán csoportmásodikok lettünk volna, akkor a dígókkal dob össze a sorsolás. Megint csak nem valami túl fényes kilátás...
Előzmény: Galgadio (77)
Galgadio Creative Commons License 2006.07.25 0 0 77

A 86-os válogatottról van külön topik?

Egyébként a 86-os válogatott reális játékerejét tekintve a legjobb 16 közé lett volna elég jó. Talán-talán egy kis szerencsével a legjobb 8 közé. De a legjobb 4 közé jutás mindenképpen egy irreális fantazmagória volt.

Ha pl. az első meccsen nem esünk össze rongybabaként a ruszkik ellen és elérünk egy tisztességes döntetlent (pl. 1:1 vagy 2:2), akkor Uruguay helyett mi megyünk tovább a legjobb csoportharmadikok között.

Sőt, ha csak 0:3-ra kapunk ki a ruszkitól, már mi megyünk tovább.

Ebben az esetben a nyolcaddöntőben pl. Argentínát kapjuk és akkor annyi...

A selejtezők végétől kezdve erősen túl volt értékelve az a csapat, holott Nyilasin és Détárin kívül nem is nagyon volt benne nemzetközi formátumú labdarúgó.

Előzmény: Galgadio (74)
Galgadio Creative Commons License 2006.07.24 0 0 76

A 78-as válogatottal kapcsolatos hozzászólásaimat ebben a topikban tettem meg:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9131600

Előzmény: Galgadio (73)
zeuszka Creative Commons License 2006.07.24 0 0 75
Ez inkább tipikus magyar szurkolói mentalitás, hogy Csongrádiról sokaknak ez ugrik be, nem pedig a gólpassza Esterházynak Rotterdamban, vagy a két gólja Párizsban. Az meg a másik, hogy tényleg többen is hibáztak a gólnál, nem csak ő.
Előzmény: Galgadio (72)
Galgadio Creative Commons License 2006.07.24 0 0 74

Szerintem a 86-os gárda egy kissé felfújt luftballon volt.

Szerencsés továbbjutás a selejtezőcsoportból (az utolsó meccsen idehaza már kikaptunk a hollandoktól, igaz, már nem volt tétje), aztán egy kirakateredmény (3:0) egy tét nélküli meccen a brazil B válogatott ellen.

A sorsolást illetően 86-ban sem volt szerencsénk: mind a szovjet, mind a francia válogatott csúcsformában volt és fénykorát élte.

Józanabb, reálisabb szurkolók már a Vb előtt érezhették, hogy abból a csoportból borzasztó nehéz lesz továbbjutni.

A többség persze álmok között élt, hogy a legjobb négy közé jutunk, meg döntőt játszunk, meg hasonló baromságok.

Az a szomorú, hogy a játékosok egy része sem volt tisztában a nemzetközi labdarúgás valós erőviszonyaival. Nagy Antal pl. állítólag visszafordult a repülőgép ajtajából és így szólt a szurkolóknak: "Világbajnokok leszünk!".

Aztán mindjárt az első meccsen kipukkadt a piros-fehér-zöld luftballon, mégha a katasztrofális vereségben súlyos felkészítési hibák is közrejátszottak (alpesi edzőtábor, tésztakúra stb.).

Előzmény: castropia (61)
Galgadio Creative Commons License 2006.07.24 0 0 73

tisztelettel nem értek egyet:

- a 78-as csapatról a véleményemet abban a topikban írtam le.

"Ha például 78-ban nem az argentínok ellen kezdünk, a Platinivel felálló franciákat simán vertük volna, a csoport utolsó meccsére már alig tudtunk kiállni (sérülések, kiállításopk miatt, és a 22-es keretből 3 játokost gazdasági okokból itthon kellett hagyni mert a Sporthivatalnak nem volt rá pénze), jellemző a káoszra, hogy csak kölcsönmezben zöld-fehér csíkosban kék gatyában áltunk ki. "

Szerintem egyáltalán nem biztos, hogy megverjük a franciákat, bár lehetséges. mondjuk 50-50. Ez azonban még kevés lett volna a továbbjutáshoz.

Egyébként én úgy tudom, hogy nem gazdasági okból vitt ki kevesebb játékost a magyar válogatott, hanem maga Baróti ragszkodott hozzá, hogy nem akar kivinni olyanokat, akiknek úgysem fog játéklehetőséget adni.

Galgadio Creative Commons License 2006.07.24 0 0 72
Szerintem hülyeség egy emberre - jelen esetben Csongrádira - kenni a kiesést, hiszen a belga egyenlítő gól előtt többen is hibáztak. Pl. aki elvesztette a lasztit (már nem tudom ki volt) és Mészáros Bubu is benne volt a gólban.
Előzmény: Don Quixote (59)
castropia Creative Commons License 2006.07.23 0 0 71
a kép alapján úgy tűnik
Előzmény: mondial (63)
_Balázs_ Creative Commons License 2006.07.23 0 0 70
Istenem, a 82-es VB! De rég is volt. 11 éves voltam, elkaptam a bárányhimlőt azon a nyáron, nem mehettem heteig sehova, éppen a VB alatt. Minden mecset megnéztem!
Mikor a belgák berúgták azt a szerencsétlen egyenlitő gólt, majdnem sirtam.
Mennyit szidták azokat a játékosokat, azt a csapatot, bár lenne most olyan!
Nekem nagy élmény volt még a selejtezőkben a pesti 1-0 a románok ellen. Ha jól emlékszem, Fazekas kapa rúgta a győztes gólt vagy húszról. Hatalmas tombolás volt, tele a Népstadion.
Akkor még 70ezren énekelték a válogatott meccsek előtt a Himnuszt.
Pedig nem volt szurkolói koordinációs iroda.:-)
Csak foci.
zmuda Creative Commons License 2006.07.22 0 0 69
zmuda Creative Commons License 2006.07.22 0 0 68
kiss laci
zmuda Creative Commons License 2006.07.22 0 0 67

csuhay,1982ben egy percet sem játszott

Otik Rakosnik Creative Commons License 2006.07.21 0 0 66
...hacsak nem volt már egy brusztos színes bőrű játékosunk akkoriban... :-))
Előzmény: Otik Rakosnik (65)
Otik Rakosnik Creative Commons License 2006.07.21 0 0 65

Íme:

Otik Rakosnik Creative Commons License 2006.07.21 0 0 64
De igen, mi tiszta fehérben voltunk.
Előzmény: mondial (63)
mondial Creative Commons License 2006.07.21 0 0 63
78-ban nem a franciák játszottak abban a zöld csíkos mezben ellenünk?
patakveer 2 Creative Commons License 2006.07.21 0 0 62
de aztán jött a kicsi laci
Előzmény: maribor (56)
castropia Creative Commons License 2006.07.20 0 0 61
én mindhárom válogatottat láttam élőben is játszani:
-játékerőben a 82-es volt a leggyengébb, más csoportbeosztás vagy továbbjutás esetén sem lett volna esélyünk 82-ben a németek vagy a lengyelek ellen , de 78-ban igen.
- a 78-as és 86-os csapat már a selejtezőn kívűl is produkált olyan meccseket , hogy hiába jött a Népstadionba Argentína, Brazilia, Jugoszlávia, a svédek vagy a csehek, csak a magyar győzelem aránya volt kérdéses. Mindkét csapatnak a VB előtti közvetlen felkészülésében lehetett gond (londoni négyes, mexikói tészta). Mindkét VB az első meccsen ment el. Ha például 78-ban nem az argentínok ellen kezdünk, a Platinivel felálló franciákat simán vertük volna, a csoport utolsó meccsére már alig tudtunk kiállni (sérülések, kiállításopk miatt, és a 22-es keretből 3 játokost gazdasági okokból itthon kellett hagyni mert a Sporthivatalnak nem volt rá pénze), jellemző a káoszra, hogy csak kölcsönmezben zöld-fehér csíkosban kék gatyában áltunk ki.
- a csapat szellem is a 78-asban volt a legjobb, a 86-osban több volr klikkesedés.
- a magyar válogatott VB szerepléseiben a kapusposzt betöltés is peches volt rendszerint. Nem láttam de 66-ban a Gelei/Szentmihályi, meg Grosics is kapott potyát 54-ben. Ha pl. 78-ban Gujdár helyett Mészáros Bubu védett volna valószínű nem kapunk ki az argentínoktól. 82-ben meg pont Mészáros nem tündökölt a belgák ellen.
zeuszka Creative Commons License 2006.07.20 0 0 60
Mondjuk én elfogult vagyok, de Csongrádi ott volt a korszak legjobb magyar középpályásai között, az UEFA kupás csapatban is alapember volt.
Don Quixote Creative Commons License 2006.07.20 0 0 59

A 78-as gárda a legjobb négybe, az azért nagyon meredek:))))

Szerintem a Csongrádi se ütötte meg azt a szintet, ami egy világbajnokságon elvárható.

Végeredményben a továbbjutás is rajta ment el, amikor a háromnegyed pályán át sem bírta leszerelni Ceulemanst.

Előzmény: castropia (46)
Don Quixote Creative Commons License 2006.07.20 0 0 58

Szevasz!

sajnos igazad van.

Úgy tudom, hogy 1938-at leszámítva 1982 volt az egyetlen európai rendezésű futballvébé, ahol a házigazda válogatott nem jutott a legjobb négy közé.

Majd Zeuszka vagy Galgadio kijavít, ha nem így van.

Sajnos ezért mondják, hogy a spanyolok a fociban lúzerek:(((((

No persze "csak" válogatott szinten.

Caramba!

Előzmény: Szigi101 (43)
maribor Creative Commons License 2006.07.20 0 0 57
Lejjebb görgettem. Nem Zürich, hanem Luzern. És tényleg:)
Előzmény: maribor (56)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!