Az időjárás előrejelzésekre még nem érdemes ráparázni, mert ennyivel előre azok gyakorlatilag az előző évek statisztikáin alapulnak. De mondjuk az igaz (statisztikailag), hogy minél messzebb kerülünk november-decembertől, attól kevesebb az eső, a január vége azért még nincs "olyan" messze. Naponta egy nagyobb zuhéra (általában délután, esetleg éjszaka) lehet számítani, de talán az "egész nap szemerkél" típusútól nincs félnivalótok:)
Szerintem ha nem is beszélsz angolul itt akkor is majd megérteted magad,de jó kis útazószótárakat lehet kapni kicsik zsesebben elfér nagy segítség lehet így.Itt is fogsz szép képeket csinálni biztos:)
Chaweng nagyon mozgalmas az éjszakai életben szinte méterről-méterre fogsz találni beülős helyet,de én a helyetekben akkor inkább azt csinálnám ha kimentek és nem boldogultok(bár ezt kötve hiszem) akkor keresnék "idegenvezetőt" .A sziget kicsi,jól megközelíthető minden ezt majd meglátod,és megtalálsz mindent csak a taxisnak kell megmondani hova szeretnél menni:)
Jók ezek a jég bárok bár én itthon sem vagyok oda érte látványos de könnyen meglehet fázni,vagy erre én vagyok hajlamos:)Láttam én is az időjárást sajna ez január:(
Hát elég szegényes az az angol tudás, inkább passzív mint aktív...de köszönöm a tippet. Jó sokat akarok fotózni, már teleobjektívet is vettem (kezdő fotósként). Előző utamon kis rejtett tavakat, vízeséseket sikerült felfedeznem egyedül...remélem most is így járok. Bár kissé aggódva figyelem az időjárásjelentést, nem sok jóval kecsegtet. Az ismerősök is jelezték, hogy nagyon változó az idő :( Mindennapi eső nem zavarna, ha rövid ideig tartana...Apropó, valami kis jó hely beülésre az Amari Palm Reef közelében? Az angol oldalon egy furcsaságot is találtam:
Bar Ice-
One of the coolest places in town in more ways than one: The walls, bar, sculptures and seats are made from Canadian ice and are permanent fixtures. And no, it's not the usual tiny, fridge-like arrangement that many ice bars go for; Bar Ice is big enough to hold elephant and tuk tuk sculptures and has separate rooms.
The chilliest is kept at -7 degrees, lit by an atmospheric LED lighting system with a full colour spectrum. You can chill in the pub-like part and even sit outside in a beer garden if you wish to smoke. A unique and worthwhile experience.
Opening Hours: 16:00 21:30 Happy Hour with two-for-one cocktails. Location: On the road heading out of northern Chaweng to the Ring Road. A ten-minute walk from Central Chaweng
HA Samuira utaztok túrákkal kapcsolatban illetve nekünk még utazással kapcsolatban is nagyon sokat segített nézzétek meg az oldalát kohsamuiblog megbízható,telefonon is mindég elérhető srác,persze ha még nem ismeritek:)
Nagyon jó helyen választottatok hotelt (mi is ezt a szállodát nézegettük nemrégen, de aztán végül Malajdziába megyünk Samui helyett). Azt elárulod még, hogy melyik iroda lett a befutó végül?
Hát kicsit gondolkoztunk a párommal, a centrumközeli part bejött, éjszakai élet miatt is. Ismerőseink most ott vannak, 6-án jönnek haza. Az ő ajánlatuk alapján választottuk ki a hotelt. Mi most a lányunk nélkül indulunk világgá, amolyan nászútféle útra 23 év házasság után (remélem nem megyünk majd egymás agyára a férjemmel).Január 15-én indulunk. Ide: http://www.amari.com/palmreef/
Érdekességek, látnivalók már összegyűjtve! Még túravezetőt nézegetünk. Remélem olyan kedves és kitartó lesz, mint Mauritiuszon. Nagyon élveztük, hogy csak velünk foglalkozott az illető. Szép helyeken mászkáltunk. Oda is visszatérünk majd egyszer! De már alig várom ezt az utat.
Szia! Köszi az infót! Először is B.Ú.É.K.! Elnézést a késői válaszért!
Azóta már sikerült nyélbe ütni az utazást. Szó szerint 11 utazási irodát pályáztattam, és általam felállított feltételek alapján a legjobb árat kínáló iroda nyert. És azzal is nyertem keveset, hogy Bécsből indulunk, nem Budapestről :) Összehasonlítva a saját szervezésű utat a szervezettel nem túl vészes 38 000 HUF különbség jött ki, de az UI-ban helyben a legnagyobb meglepetésemre közölték, hogy törzsutasként 30000 HUF visszajár nekem...jó pár évvel ezelőtt városnéző túrán voltam velük (már elfeledtem).
Viszont a legnagyobb megdöbbenésemre az UI kínálataiban ugyanolyan feltételekkel bizony durva különbségek voltak. (50 000-85 000 HUF). Természetesen a legjobb áron az osztrák-német irodák utaztatnak!Ők 15 éjszakás utat annyiért kínálnak mint a magyar irodák 12 éjszakáért.
Abszolút igazad van :) Nem akarok velük utazni! Már annyi "jót" hallottam róluk, és Moszkva sem vonz...Inkább többet fizetek Qatar vagy Eva járatokért. Nem mindegy, hogy milyen körülmények között utazunk ilyen hosszan!
Olyan iroda, amelyik mindent visz, biztosan nincsen, bár a Best-nél biztos voltak/vannak jobb irodák, csak más filozófiával dolgoznak. A Best csomagútjai helyett összeállít(tat)hatsz magadnak utat a saját szád íze szerint néhány kisebb irodánál, akik persze segítenek is megtalálni, hogy mi fog ízleni és még olcsóbb is lesz az egész. Gyakorlatilag egyéni szervezés mégis utazási irodával.
A mi "receptünk": az AST travel utazási irodánál foglalunk valamelyik nagy német iroda katalógusából (DerTour, Meier's, FTI) szállást és szintén ők foglalnak nekünk repülőjegyet is, ami illeszkedik a programunkhoz. Így megvan az a biztonságunk, hogy mégis egy iroda áll mögöttünk és ha baj van, akkor nem Neked kell kint rögtönözni (a Malév csőd idején pl. mi ezt éltük meg kint). Viszont megvan az az előny, hogy nem kell a hagyományos konzerv utakhoz ragaszkodnunk, azok minden kötöttségével, így nagyon egyedi utakat tudunk szervezni (azon a napon indulsz és érkezel, amelyiken akarsz, annyi napot töltesz kint, amennyit akarsz, stb.). És általában még olcsóbban is (még az előzőekben említett Thaicentrumnál is olcsóbban). Az egyetlen hátrány, hogy Ferihegyen nem "tesznek fel" a gépre és odakinn nem fogad idegenvezető, de nem ördöngősség Bangkokban, vagy Samuin fogni egy taxit, vagy átszállni egy-egy reptéren.
Szia Hajni! Ez egy nagyon egyszerűen megszervezhető út, iroda nélkül is. Foglalhatsz a Booking-on, vagy Agodán igényeidnek megfelelő szállást. A repülőjegyeket pedig meg tudod vásárolni egyedül, ha nincs gyakorlatod, a Thaicentrum irodájában segítenek.
Szeretném tudni, hogy melyik u.i.-át válasszam januári Koh Samuira tervezett kirándulásomhoz? Eddig Best Reisen volt a favorit, de már nem létezik. Mivel 12-14 éjszakáról lenne szó 4-5 * szállodában, bizony meggondolom, h hova forduljak az utazást illetően! Eddig a kiválasztott hely a Chaweng Beach. Előre is köszönöm a válaszokat!
Sziasztok! A thaiföldi utam óta teljesen rá vagyok kattanva a som tam (zöld papaya) salátára, amihez azonban a hozzávalók beszerzése itthon (Bp-en) nagy nehézségekbe ütközik (még étteremben is csak ritkán lehet kapni, nem beszélve a boltokról).
Ha valaki tudna hozni nekem 1-2 zöld papayát Thaiföldről, nagyon hálás lennék:) Természetesen kifizetem az árát.
Van egy társtopic (Thaiföld, hátizsákkal: itt találod), ott lehet, hogy több tapasztalatot találsz, mert ezt a járatot főként az egyénileg utazók választják.
Tavaly voltunk Thaiföldön és szóba jött az Aeroflot is, de aztán nem azt választottuk. Akkori emlékeim szerint elég rossz híre volt: nem túl kedves személyzet, részeg oroszok, viszont olcsó. De próbálj még keresni véleményt.
Ha nem akarsz utazasi irodaval utazni tahifoldre keresd meg Robiekat !! Kivalo apartmanjaik vannak es minden szolgaltatas amit csak kerhetsz!!!! http://www.thaifold-extrem.hu/
Leginkább az, hogy megvan a thai sziget feeling, de BKK-ból egyszerűbb és olcsóbb megközelíteni, mint az összes többit. Az sem mellékes szempont, hogy még csak gyermekcipőben járnak arrafelé a turisztikai fejlesztések, ami annyit jelent, hogy minden adott amire egy átlag nyaralónak szüksége lehet, de pl nem jelent még meg a "buli-turizmus" és pl piroslámpás-negyed sincs a szigeten.
Nálunk elsődleges szempont volt a nyugodt pihenés és nem is csalódtunk! :-)