A romániai magyarság nemcsak a székelyekből áll! Talán több segitségre lenne szüksége a szórványnak, csakhát az nekik nem téma. Ld. Böjte atya problémáit is velük. A román kormány helyett én megadnám nekik az autonómiát, lássuk mirre mennek vele. Amilyen harcban állnak egymással a különböző vidékek, és a gazdasági érdekeltségek, kétlem, hogy hosszú életű lenne. A Sapientia TE alapitásakor az volt a célkitűzés, hogy lehetőleg ne képezzenek párhuzamos oktatási rendszert a Babes-Bolyai TE magyar tagozatával. S mi lett belőle? hasonló szakok mennek, legfeljebb más néven (kivéve a vásárhelyi műszaki képzést).
"Az Országgyűlés ma délután 257 igen, 6 nem és 1 tartózkodás mellett megszavazta az Európai Unió tagállamai, valamint a Románia között az Európai Unióhoz történő csatlakozásról szóló szerződés kihirdetéséről szóló határozatot.
Nemmel szavaztak Balogh László, Lezsák Sándor, Ékes József, Medgyasszay László, Boros Imre és Körömi Attila független képviselők, Horváth Balázs ugyancsak független honatya pedig tartózkodott. A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség 168 képviselője közül 84 a szerződés kihirdetése mellett szavazott, 84 nem vett részt a szavazásban."
Én nemzeti érzelmű vagyok, de SOHA nem szavaztam a fityeszre. Mindenkinek mondtam miért: mert egy álnemzeti libsi párt. Karriermagyarok...Sajnos igazam lett.
"„A Székely Nemzeti Tanács kinyilvánítja igényét, hogy Románia EU-csatlakozásának előzetes feltételeként kezeljék Székelyföld autonómiájának kérdését - jelentette ki Csapó József, az SZNT elnöke hétfőn Budapesten újságíróknak, miután Németh Zsolt fideszes képviselővel tárgyalt. "
A zsarolás nem polgári tulajdonság. Viszont határon belül lesznek a htm-ek. Így nem kell fegyverrel eggyesíteni a nemzetet. Különben is erkölcsi egységről beszél a fityesz.
azzal, hogy sokan eljönnek, és sokan visszautalnak pénzt; és, mint ahoga vlamikor nálunk is elkezdődik az agyvisszaszívás, ott is lesz rá lehetőség; és, ha ennyien kijutnak, nem létezik, hogy ne maradjon ott családtag, közvetítek a nem kínai kulturát, és lökést adnak a régi kínai kultur vlamiféle demokratizmus felé átkonvertálásába; eközben, remélem, megmarad a régi kínai kultura, nem amerikanizálódik, nem európaizálódik, nem iszlámizalódik el, nem felejtik el a kínai orvoslást, és amikor a vén európa és a véna usa nem tud semmit beletenni a fejlődés továbbvitelére, ők ott lesznek, Indiával együtt; legjobban a kínai motorizáció aggaszt, mert azt reméltem, valahogy onnan, vagy indiából, vagy a Távol-Keletről begyűrűzhet, hogy nem szalad el mellettünk az élet, nem kell ennyi bűzös autó; helysileg bicikli, tömegközlekedés, távolságra gyorsvasutak, és repülők, és tiszta levegő
Az Eu előtt így is tökéletesen szabad az út a Fekete-tengerig. Ti. a Duna nemzetközi vízi út, amelyen bármelyik állam szabadon hajózhat és nem kell az áthajózásért illetéket fizetni.