Éveken keresztül szinte minden jónak tűnő 5letem másnaposan született. Voltak olyan napok, h. nem tudtam magam lelőni, csak jöttek az információk, alig bírtam lejegyezni őket. Amikor a következő napon (3ad nap :) ), elkezdtem volna összerakni a dolgokat, már nem tudtam terhelni az idegeimet, fél óra alatt lefáradtam, a következő napokon sem lett sokkal jobb a helyzet.
Némi méregtelenítés után már hasonlóan élem meg a másnaposságot, mint a többség, viszont a 3. naptól nem vagyok annyira levert. A kreativitásom, kitörő jókedvem, energiám az átalakult másnapossággal eltűnt.
Bakker, most olvasom, h. Téged is üldöztek. Akkor asszem, engem is emiatt. Valami rémlik, h. addig nem volt gond, amíg fel nem szálltam, utána kezdtek üldözni, el akartak kapni. Irígység? Nagyon homályos ez a rész is, sok éve volt az utsó, még mielőtt rákaptam az alkoholra talán.
Jé, most jut eszembe, h. egy időben én röpködtem álmaimban. Először nagyon féltem, h. lezuhanok - tériszonyom van -, később egyre merészebb, magabiztosabb lettem. A technika az volt, h. nekifutottam :), amikor már úgy éreztem, h. elegendő sebességet értem el, felugrottam a levegőbe, és próbáltam a hasamon "egyensúlyozni". Ide-oda hajlítottam a testem, így irányítottam magam. Sajnos most nem emlékszem h. szereztem magasságot, csak arra, h. a magasságot, h. cseréltem sebességre, azután ismét magasságra. Domborítottam, alábuktam, majd homorítottam, s újból feljebb szálltam. Rémlik valami olyan, h. nagyobb magasságba nehezebb volt feljutnom, mintha hígabb lett volna az anyag, amiben "úsztam". Ahogy alászáltam a láthatatlan töményebb anyagba, egyre nagyobb felhajtóerőt tudtam biztosítani a testemnek. Kár, h. nem jegyzeteltem annakidején, most kénytelen vagyok némi zavaros emlékre hagyatkozni. De jó lenne röpködni megint, ráadásul ingyér van.
A kezdeti magasságszerzés valahogy az úszáshoz volt hasonlatos. A végtagjaimmal az anyagot magammögé toltam, de csak addig kellett erőlködnöm, amíg nem szereztem egy bizonyos magasságot. Utána már biztonságban voltam. Miért mondom ezt? Mintha el akartak volna kapni. Igen. Lehet, h. nem először, de rémlik valami, h. szorongatott helyzetben jutott eszembe, h. tudok én repülni is. Csak először a nekifutásból szerzett sebességet, mikor felfeküdtem a hasamra elvesztettem, ilyenkor védtelennek éreztem magam. De nagyon kevés alászállás is nagy felhajtóerőt produkált...ejj nagyon zavaros. Talán eleinte nem is sikerült felszállnom, nem is emlékszem h. jöttem rá, tudok repülni. Az szinte bizonyos, h. nem egy, hanem több álomban is repültem, és a későbbi álmokban emlékeztem valamelyest a korábban elért eredményekre.
A héten nyaraltuk és megint volt , UFO - s álmom , lehet , hogy nem az , de abba sorolom , nem voltam net közelbe ezért írom most . Rövid volt , de számomra inkább valós , mint álom . Csak arra emlékszem , hogy lefele nézek és valami a semmiből kirajzolódik , teljessen nem láttam mert , csak a kontúrt láttam , pici volt kb : 50 cm , körüli , de mozgot . Egy fix pont ez a kb :50 cm , mintha vibrált volna , megtört a három dimenzió . Csak így tudom körülírni .
Sziasztok , régen voltam itt , sok a munka kevés a szabadidő első a család a lényeg : Éjjel , ilyen még sosen fordult elő , UFO - s álmom volt . Hiszek a létezésükben nem hinném , hogy csak mi létezünk , de álmodni még sosem álmodtam velük , álltalában csak akkor emlékszem az álmokra , ha kipihentebb vagyogyok az átlagosnál . Arra emlékszem , hogy vékony és magas , nagyon magas ,kb:2 méteressek lehettek és lebegtek a levegőben azt nem tudom , hogy én lebegtem - e , vagy a földön álltam , de valaki ( vagy én ) már visszafele hoztak ezért emlékezhetek rá . AMI VALÓS !! Rögtön ezután zenére ébredtem fel , ( laknak a lépcsőházban zenélö kisiparosok , de akkor és olyant kétlem )furcsa , életemben olyan zenét nem hallottam , de ha hallanám felismerném , ha értenék a zenéhez még akkor , frissen megcsináltam volna , ekkor már teljessen magamnál voltam , azért nem keltem fel mert fétem , félem az újdonságtól amit akkor láthattam volna ha kinézek az ablakon , továbbá féltem felkelteni a feleségemet , aki ott aludt mellettem , hogy csak a teste van ott , Ő nem .
Érdekes dolog ez a tudatos álom...már többször sikerült elérnem, csak sajnos ezek spontán öntudatra ébredések voltak, amik ebből kifolyólag általában nagyon rövidek, és az ébredés vagy az öntudatlan álomba merülés "végzett velük". Próbáltam többféle technikát a tudatosan elért tudatos álom elsajátítására, de nem sok sikerrel. Egy majdnem sikeres alkalom volt próbálkozásaim során, az egyik legnehezebb technikát alkalmazva: meditálj, maradj tudatodnál, és figyeld kívülről elalvásod, álombamerülésed folyamatát. Nagyon nehéz, hogy csak a tested aludjon, és az elméd mindezt mint külső szemlélő élje meg. Ez valahogy így történt:
Tudatos próbáltam maradni elalváskor. Egy pillanatig elvesztettem ugyan, de azonnal vissza is tért. Úgy éreztem mintha a fejhallgatómat a fejemre tenném, vagy tenné valaki. Halk de tiszta pszichedelikus zenét hallottam, női énekkel. Nagyon meglepődtem, de próbáltam nem elveszteni a fejem, teljesen nem visszatérni. Próbáltam nyugodt maradni és csak figyelni. Ez egészen addig sikerült, amíg elő nem jött a homályból egy- egyre jobban tisztuló helyiség képe, ahová lassan- lassan bekerültem. Ekkor a nagy izgalomtól teljesen felébredtem...A titok nyitja a nyugalom, ha ezt elveszted, felébredsz, de ha túlságosan is kívülre kerülsz, mély álomba zuhansz.
Valahogy én ís igy gondoltam,mert mondták nekem hogy amikor meditálunk ill. agykontrollt "végzünk" akkor is ellehet érni az ilyen állapotot esetleg csak nem tudtam hogy hidjek-e nekik:)
De ezek szerint igen.
Hát én már nem is csodálkozok rajta mert olyan sokmindent hallottam itt a fórumon hogy már nem lepődök meg.:)
Ugyanis mindkét esetben a saját elmédben "barangolsz". Az agykontroll-nál ill. a meditációnál is el lehet egy olyan szintre jutni, ami határos az álommal, sőt akár testenkívüliségig is (ahová sokak szerint a tudatos álomból is ki lehet lépni)
Ezek szerintem nem tudat nélküli állapotok. Tudat nélküli állpot (ill. gyenge tudatos állapot) a sima, közönséges álom, ill, az ébrenléti állapot (sok embernél)...
az agykontroll segíthet-e az embernek elérni ezt az állapotot,vagy pedig teljesen független?
Segíthet szerintem.
Pl. ha elalvás előtt meditálsz (agykontrollosan mondva: szintedre mész), és "programozod", hogy legyen tudatos álmod, akkor meglehet, hogy könnyebben eléred ezt a tudatállapotot. Mitöbb, szeritnem akár meditációból is át lehet menni, tudatos álomba. Hiszen a meditatív állapot (ha elég mély, azaz ellazult elme és nem csak ellazult test), valahol az ébrenlét és az álom határán van...
nyah,ha úgysem ír senki akkor még nem baj sztem ha felteszek egy kérdést:),hogy az agykontroll és az álmodás vagy bármilyen tudat nélküli állapot közt van-e valami összefüggés?
Szóval pontosabban megfogalmazva azon gondolkoztam hogy az agykontroll segíthet-e az embernek elérni ezt az állapotot,vagy pedig teljesen független?
Mindenesetre leírtam,úgy ahogy tudtam,remélem nem hiába.:)
Még azt szeretném megkérdezni,hogy te honna gyűjtöttél ilyen ismereteket,ha nem is annyira olvasol ilyen könyveket... Innen a fórumról? Mert én úgy veszem észre itt is sok olyan dolgot tanulhat meg az ember amit még nem tud,és nem ismer. Hát mostmár nem tudok mit irni,szerintem kifogytam:) De mind1 ha még eszembe jut valami azt leirom..ha nem gond...
Hát először is köszönöm hogy ilyen bőven kifejtetted a véleményedet:)
Még a végén tudni is fogok róla valamit:D
Szerintem te elég jól tájékozott vagy ebben az ügyben:)
Már nem is tudok mit kérdezni,talán még azt ,hogy a tudatos álomnak mi a legfontosabb jellemzője?
Lehet hogy már kérdeztem valahogy máshogy ,de csak azért kérdem hogy ha szükségem lesz majd rá idők elteltével akkor tudjam hogy röviden kb. miről van szó vagyis hogy mi a jellemzője:)
nehéz megérezni azt hogy álmodban álmodsz,tehát ráérezni,és felfogni álom közben hogy ez csak egy álom?
Nem tudok erre pontosan válszolni. Ez is szubjektív, ami egyiknek könnyű a másiknak nehéz. Nekem nem volt túl könnyű, hogy felfogjam, hiszen az álom-tudat valahogy dekoncentrált, "zombiként bolyongs, sodródsz a képtelen és valószerűtelne helyszíneken és történésekben, mégsem veszed észre alaphelyzetben hogy álmodsz. Minenképpen kell egy kibillentő tényező, ami általában az, hogy vamamin meghökkensz. (pl a vizen sétálsz a tenger közepén) Ez a meghökkenés teheti bizonytalanná, az addig fennálló álom-"valóságságtudatot" (hiszen ugyebár, akármi is történik velünk álomban, az átélés közben, meggyőződésünk, hogy ez most valóság). Ilyenkor jöhet be az "ébren vagyok vagy álmodom?" kérdés, ami általában a folyamat elindítója
Milyen érzés?:)
Asszem írtam már, számomra a boldogság boldogása, de hallottam már olyat is hogy valaki pánikba esett ettől és felriadt; hiszen idegen, új tudatállapot. Mintha valami komoly drogot vettél volna be (sokan bepánikolnak ettől is ugyebár)...
Ha szabad kérdeznem,a reikivel kapcsolatban mert mostanában ez is nagyon érdekel,hogy milyen volt a tanfolyam?
Sok mindentől függ...
Ha keresztény hívő vagy, akkor eretnek és okkult. Ha ezoterikus hívő vagy, akkor csodálatos beavatás. Ha szkeptikus vagy, akkor elgondolkodtató, de alapvetően vallási dogmákkal és áltudományos, ezo-para maszlaggal teli...
A magam részéről nem tudom. Akár igaz is lehet mindaz amit tanít. Élményként számomra nagyon pozitív volt. Más kérdés, hogy nem gyakorlom és nem igazán hiszek ezekeben a "misztériumokban"...
Mert én most olvasok erről a gyógyítási módról és még nem tudok róla sok mindent...
Itt az indexen is sok topikot és a neten is sok mindent találsz ezekről. Keress rá kulcsszavakra a keresőkben!
Szerintem egyébként a Reikihez hasonló kézrátételes, energiaadós gyógyítási rendszer, a Prana Nadi izgalmasabb, ugyanis az ősi tibeti, tehát több ezer éves, míg a Reiki a XIX században alakult egy japán ember "kapta" az égiektől...
Ezzel együtt még miattam lehet igaz és állítólag sokan gyógyulnak meg vele, de szerintem inkább a hitük (placebo hatás) miatt...
Bár nem bánnám ha tudatosba is előfordulna,de akkor ha tudatos akkor un. hatalmam van és nem kell félnem bárkitől,ugye? vagy ez nem minden esetben igaz?:)
ISmétlem nem vagyok szakértő. Nem tudom. Félni lehet bármitől bárkitől, az egy ösztönös reakció. Az, hogy "kell"-e félni, pedig szubjektív, szerintem a világon semmitől sem kell félni... Nem gondolom, hogy sima álomban nagyobb veszélyben lennél esetleges "behatolóktól", mint tudatosban. Viszont ahogy korábban írtam, ha nincs teljhatalmad a t.á.-ban, akkor éppen egy ilyen rémes szreplő is lehet önálló, sőt nyilván az, hiszen nem valószínű, hogy te teremtetted szándékosan... Szóval hatalmad fölötte talán van talán nincs, esete válogatja. Nekem volt olyan álmom, hogy nagyon sokan üldöztek és meg akartak ölni és menekülés közben "kapcsolt" át tudatosba, közöltem velük, hogy tudom, hogy álmodom és mostantól legyőzhetetlen vagyok és erre visszavonult minden támadó...
Egyébként az is igaz amit utólag említettél;)Már mondták nekem hogy akik tudnak így álmodni velük is előfordult...elég fura de ez az "álom":)
Egyesek szerint a csakratevékenységgel függ össze, valahogy akkor ott alul nyilnak meg dolgok és áramlanak energiák vagy mit tudomén... De sajnos pasiknál ez elég kellemetlen, mert azonnal el is vonja a figyelmet, mert az álomban is az ösztönök akarnak irányítani, amiken nehéz felülkerekedni és veszélyeztetik az álombeli tudatosságot... Nekem emiatt rengeteg t.á.-m ment tönkre... :(
Ha szabad kérdeznem,a reikivel kapcsolatban mert mostanában ez is nagyon érdekel,hogy milyen volt a tanfolyam?
Mert én most olvasok erről a gyógyítási módról és még nem tudok róla sok mindent...
Nekem még csak rendes rémálmom volt,deh az is elég volt:)Bár nem bánnám ha tudatosba is előfordulna,de akkor ha tudatos akkor un. hatalmam van és nem kell félnem bárkitől,ugye? vagy ez nem minden esetben igaz?:)
Egyébként az is igaz amit utólag említettél;)Már mondták nekem hogy akik tudnak így álmodni velük is előfordult...elég fura de ez az "álom":)
Reikről hallotam. Réges rég (amikor még hívő és misztikus voltam) elvégeztem egy ilyen tanfolyamot is...
Én speciel haltam már meg t.á. -ban. Egyszer felébredtem, egyszer pedig átment sima álomba...
Tudatos rémálom szerintem létezik, volt ilyenem is. A tökéletes tudatos álom ugyebár olyan, hogy mindent te kontrollálsz és teremtessz, lényegében "isten" vagy az álmodon belül. De a minimum a t.á.-hoz az, hogy rádöbbenj ("felébredj") álmodban hogy álmodsz. E kettő között végtelen árnyalat, fokozat van. Vannak, olyan elemei a tudatos álmunknak, akármilyen tudatossági szinten vagyunk (kivéve a kvázi "isten"-szint), melyeket nem tudunk kontrollálni, ez lehet "díszlet", helyszín, háttér, vagy szereplő, saját magunk kinézete stb. vagy bármely egyéb elem. Előfordul, hogy ezen elemek közül valamelyik rémessé válik, eltorzul, megtámad stb. és nem tudjuk kontrollálni, miközben a tudatosságunk fennmarad (nekem egyébként ilyenkor hamar szét is esik az egész)... Ez végülis nevezhető tudatos rémálomnak..
oké,majd keresek olyan valakit is aki jobban ért ehhez,de szerintem te is jól értesz hozzá,én még ennyire sem,úgyhogy te inkább ne szólj ezzel kapcsolatban semmit:)
egyébként te már hallottál a reikiről?:)
tudod mi az?
Jah és még azt is megszeretném kérdezni hogy amikor ugye a tudatos álomban meghalsz akkor felébredsz,ezt lehet hogy már kérdeztem de már nem emléxem:D
és tudatos rémálom is létezik,ugye? Bár ez nagyon értelmetlenül hangzott,csak ezen is gondolkoztam mostanában:)
Tudtommal, az álmot, nagy valószínűséggel a tudatalatti (ami szerintem nem csak vagy nem elsősroban a fantáziánkkal operál) generálja kvázi szimulálja az agyunkban a tudatunknak. Hogy a tudatalatti "fantáziája" hiszen itt elsősorban, gondolom az a döntő, összefügg-e az éber tudat, az egó fantáziájával, nem tudom.
Valamennyi összefüggés valószínű, de én azt sem tartom kizártnak, hogy a tudatalatti ill. énünknek a része, amely az álmokat "gyártja" nekünk, mindenkiben egyforma, ugyanolyan lehetőségekel (ha tetszik fantáziával) bír, mint ahogy tudtommal, a szervezetünk működtetéséhez szükséges tudatalatti funkciók ellátásában sem megfigyelhető határozottan megkülönböztethető tehetség.
A nappali benyomások, tapasztalatok, érzékelés, látás, hallás stb. minden egészséges emberben hasonló bejövő élmények (ezek belső és külső feldolgozása, a reakciók persze már nagyon eltérőek); elsősorban ezekből az agyban tárolt, emlékképekből építkezik az álom szerintem. A fantázia (márha áthat az álmokra) talán komplikálhatja ezt valamennyire, de szerintem még ha így is van, nagy jelentősége nincs, főleg a tudatos álomodás szemszögéből.
De ha nagyon érdekel, javaslom hogy nálam hozzáértőbbet kérdezz, hiszen csak laikus műkedvelő vagyok, semmi több...
Hát akkor megpróbálok nem igy hozzáállni a dologhoz,csak elég nehéz mert eddig még nem volt ilyen élményem és már nagyon szeretném átélni,
de úgy érzem hogy nem fog sikerülni.
De nem adom fel,remélem:)
Mert ahhoz túlságosan érdekel a dolog:)
Nem hiszem hogy feltudnám adni,amióta meghallottam egyik ismerősőmtől nagyon érdekel a dolog fantasztikusnak tartom,és szerencsésnek azt aki már átélte.
Csak az a baj nekem nincs valami nagy fantáziám,és ez is kell az álmodáshoz amit én "vezetek",nem?
De ugye az hogy valaki így tudjon álmodni nem függ a kortól
Nem tudom, szerintem nem.
És te szoktál ilyen "álmos" könyvekről olvasni?
Nem. Ha az álomfejtésre gondolosz, az engem nem érdekel, szerintem belemagyarázás, mindenkinek saját álomszimbolikája van valószínűleg, nem üdvös sémákat, skatujákat húzni erre.
Mármint úgy értem hogy téged érdekelnek az ilyen könyvek? és ha igen,tudsz ajánlani?
pl. Alkotó Álom (nem tudom ki írta)
De lehet hogy fölöslegesen teszem ezt, mivel nem hiszem hogy én valaha is átérzek majd ilyen érzést,sőt egyáltalán ami hozzávíszonyítható volna:(
NEM!!!
Ha ilyet írsz blokkolod magad! Azt ajánlom, így soha többé ne progaramzod magad negatívan, mert valóra válik!
De ugye az hogy valaki így tudjon álmodni nem függ a kortól mert már olyat is hallottam aki 11 évesen igy álmodott,és hát ez elég elképesztő amikor más meg már idősebb és még nem élte át ezt az élményt?
Most egyenlőre nem tudok mit kérdezni ezzel kapcsolatban,de örülök ha válaszolsz a kérdéseimre,meg ha valami van még ezzel kapcsolatosan leirod,mégegyszer köszi.
És te szoktál ilyen "álmos" könyvekről olvasni? Mármint úgy értem hogy téged érdekelnek az ilyen könyvek? és ha igen,tudsz ajánlani?
Mert én most kezdek ezzel egyre többet foglalkozni és "mindenhonnan" keresem az ilyen információkat.
De lehet hogy fölöslegesen teszem ezt, mivel nem hiszem hogy én valaha is átérzek majd ilyen érzést,sőt egyáltalán ami hozzávíszonyítható volna:(