Ez atopic, a topicindító idézetnél szélesebb körben kívánja tárgyalni, minden határon túli magyarlakta terület sorsát, káváriáját, keresve a megoldást.
"A szülők még a kórházban meglátogatták az áldozatot, aki azt mondta, nem haragszik, később pedig maga is súlyosnak tartotta az ítéletet, igaz, az ügyész mindegyik fiatalra 40 év börtönt kért. A szerb sajtó pedig etnikai bűncselekményként tálalta az esetet."
Ébredj már fel ember, és hasonlitsd össze ezt az esetet a tényleg halálra vert Simon fotbalista esetével...
„Pokollá vált az életem!” Drámai nyilatkozatban tálal ki a VMSZ alelnöke szeptember 10.
Pokollá vált az életem - nyilatkozta az újvidéki Magyar Szónak az egyik ismert vajdasági magyar politikus. Bunyik Zoltán, a Vajdasági Magyar Szövetség alelnöke úgy véli, hogy amikor Szerbiában a magyar politikai vezetők fizikai léte is veszélyben van, a közvéleménynek tudnia kell, milyen körülmények között élnek és dolgoznak.
engedelmetekkel itt közlöm az eredeti topicindító teljes szövegét, melyre rimelt az utána következő 2 sor, a jelenlegi (megmaradt ) topicindító szöveg. A sors kifürkészhetetlen akarata folytán ezt valaki kivágta .... Jó lenne ha visszatenné, mert ekkor lenne értelme!
"Példátlanul súlyos börtönbüntetés a temerini magyar fiataloknak
Másodfokokon tárgyalják annak az öt magyar fiatalnak az ügyét, akiket összesen 61 év börtönre ítéltek, mert megvertek egy szerb férfit. A fiúk több mint egy éve vannak börtönben, magyarul nem beszélhetnek, gyakran megverik őket.
Példátlanul súlyos börtönbüntetésre ítéltek öt magyar fiatalt a vajdasági Temerinben. Tavaly nyáron egy szóváltást követően megvertek egy szerb férfit, aki sem életveszélyes, sem maradandó károsodást okozó sérüléseket nem szerzett, a bíróság azonban első fokon az öt fiatalra összesen 61 év börtönt szabott ki.
„Őket vádolják megfontolt emberölési kísérlettel, ami nem igaz, hiszen ha valaki azt akarja, nem 30-tól 50 tanú és lányok jelenlétében teszik meg a központban, a piactéren, ahol ez megtörtént. Az egészben nem volt ok, nem volt motiváció" - fogalmazott Máriás Ilona, akinek 22 éves fia 15 év börtönt kapott.
A szülők még a kórházban meglátogatták az áldozatot, aki azt mondta, nem haragszik, később pedig maga is súlyosnak tartotta az ítéletet, igaz, az ügyész mindegyik fiatalra 40 év börtönt kért. A szerb sajtó pedig etnikai bűncselekményként tálalta az esetet.
Horváth Tibor, 19 éves fia 10 év börtönt kapott: „Ez nem nemzeti alapon volt az ő oldalukról. Ezt valaki így kitervelte, vagy én nem tudom. Nekem is nagyon sok emberrel jó viszonyom van, nem volt problémám. De utána, akkor nagyon féltünk. Kaptuk a fenyegető leveleket, majdnem úgy volt, hogy nem aludtunk. A fenyegető leveleket átadtuk a rendőrállomáson, azt mondták, hogy valami gyerekek játszadoznak."
A fiúkat a börtönben egymástól elkülönítve tartják fogva, magyarul nem beszélhetnek, megpróbáltatásaik mindennaposak.
A Vajdaságban az elmúlt években mintegy 250 esetben vertek meg szerbek magyarokat. A legsúlyosabb büntetés eddig pénzbírság volt. A temerini magyar fiatalok ügyében egy-két hónap múlva születhet jogerős ítélet."
Orbán Viktor 1991-ben a keresztény-nemzeti koalíció lelkes tapsviharába belekiabálta, hogy „remélem a kereszténydemokraták tapsolnak, Jézus Krisztus nevében tapsot kérek!”
"Hadd tegyem hozzá, hogy amikor a kereszténydemokrata oldalról valamilyen vallásos vagy az egyházzal kapcsolatos megnyilvánulás hangzik el, akkor itt mögöttem a frakcióvezetõ elkiáltja: imához, vagy énekeljük el a Himnuszt." Andrássfalvy Bertalan felszólalása 1992.02.25-én utalva Orbán Viktorra.
Orbán Viktor a Tisztelt Ház publikuma felé, 1991.február 12-én:"Csuhások." "Térdre, imára !"
Orbán papa párttitkár volt. Fia csak KISZ titkár lett. Parlamentben a KDNP képviselöit soxor kigunyolta
Andrásfalvy Bertalan: "...amikor a kereszténydemokrata oldalról valamilyen vallásos vagy az egyházzal kapcsolatos megnyilvánulás hangzik el, akkor itt mögöttem a frakcióvezetõ elkiáltja: imához..." http://www.mkogy.hu/naplo34/180/1800086.html (frakcióvezeto: Orbán Viktor) "Megjegyezzük, a mieink - tiszteletadásra - felálltak trianoni megemlékezés gyanánt egy percre, mikor a teljes Fidesz frakció kirohant a Parlamentbol, és ha visszaemlékezünk, nem a nemzeti radikálisok kiabálták, mikor a KDNP szót kért, hogy: „csuhások” „ térdre imához” „cápalátogatás” stb…" http://www.miep.hu/It/elemek/ITt_vagyunk!_0403.htm
Ajanlott olvasmany: Parlamenti naplo: 180. ülésnap (1992.02.25) Andrasfalvy Bertalan felszolalasa
már számtalan topiktárs beidézte, forrást is adott. Távgyógyitásban nem hiszek. Nem fogod megérteni és értelmezni a betüket.Ilyen maradsz..Nyugodj bele
Gyurcsányi alatomos eszközökkel balodali értékrend szerint különböztet meg magyar a magyartól. Egy latens náci, aki kommunista elemekkel füszerezi eszmerendszerét.
Ezért inditotta politikai útjára Bácsfy Diannát. Amikor kirobban a neonáci balhé akkor atmutat a másik oldalra, ez az ő művük.
Eörsinek viszont már naygszülei is nyilasok voltak, egyikük lágerőr. Ebben az eszmerendszerben nevelketek szülei és antiszemitizmusra neveli három gyerekét is, közben azt hireszteli magáról hogy zsidó.
Érdekes olvasmány az OGY honlapja. Trianoni megemlékezésről FIDESZ kivonulása, 2002. III.törvény, szavazási eredményei mind, mind, ott van. Térdre imához.. Ez is ott van
Tisztelt Képviselőtársaim! Több oldalról fordultak hozzám képviselőtársaim, hogy a mai napon emlékezzünk meg a számunkra oly tragikus trianoni béke 70. évfordulójáról egyperces néma felállással. Kérem képviselőtársaimat, álljunk fel! (Egyperces néma felállás, a FIDESZ képviselői kivonulnak.)
Orbán ügynök volt? Uránia mozban tartott Orbán sajtó tájékozatatón érdekes dolgok hangzottak el
MTI 2002. július 4., csütörtök 19:57 ... Antallnak állítólag még voltak papírjai Orbánról Szabó Lukács véleménye szerint Orbán Viktornak a mostanra kialakult politikai helyzetben, Medgyessy Péterhez hasonlóan, fel kell tárnia múltját és válaszolnia kell arra a kérdésre, hogy hálózati személye volt-e az egykori III-as főcsoportfőnökségnek. A volt független, korábban MIÉP-es, az elso országgyűlési ciklusban MDF-es képviselő, aki jelenleg a parlamenten kívüli Nemzeti Néppárt elnöke, csütörtöki debreceni sajtótájékoztatóján kijelentette: az ország választópolgárainak joga van tudni, hogy ki áll a jelenlegi kormány élén, de azt is joga tudni, hogy ki volt a miniszterelnök 1998 és 2002 között. Szabó Lukács szerint Orbán Viktornak azért kellene válaszolni az általa említett kérdésre, mert az első kormányzati ciklusban az azóta elhunyt Antall József kormányfő az MDF egyik frakcióülésén utalt arra, hogy "Orbán múltjára vonatkozóan terhelő bizonyítékokat találtak". Később ezt az MDF-frakció több tagja előtt megerősítette az Antall-kormány egyik politikai államtitkára is, aki felügyelte az egykori III-as főcsoportfőnökségtől megörökölt egyik ügyosztályt - mondta Szabó Lukács. Hozzátette: Orbán Viktor a Fidesz frakcióvezetőjeként 1991-ig "igen harciasnak mutatkozott az Antall-kormánnyal szemben", ám Antall József néhány nap alatt "a harcias Orbánt kezes báránnyá tette". Szabó Lukács szerint "miután ilyen információk már a mostani parlamentben is terjednek, Orbán Viktornak kötelessége válaszolni arra a kérdésre, tagja volt-e az egykori III/IV-es ügyosztálynak.
Andrásfalvy Bertalan: "...amikor a kereszténydemokrata oldalról valamilyen vallásos vagy az egyházzal kapcsolatos megnyilvánulás hangzik el, akkor itt mögöttem a frakcióvezetõ elkiáltja: imához..." http://www.mkogy.hu/naplo34/180/1800086.html (frakcióvezeto: Orbán Viktor) "Megjegyezzük, a mieink - tiszteletadásra - felálltak trianoni megemlékezés gyanánt egy percre, mikor a teljes Fidesz frakció kirohant a Parlamentbol, és ha visszaemlékezünk, nem a nemzeti radikálisok kiabálták, mikor a KDNP szót kért, hogy: „csuhások” „ térdre imához” „cápalátogatás” stb…" http://www.miep.hu/It/elemek/ITt_vagyunk!_0403.htm Elég meggyozo? NaEzAz!
Ajanlott olvasmany: Parlamenti naplo: 180. ülésnap (1992.02.25) Andrasfalvy Bertalan felszolalasa