Keresés

Részletes keresés

milendee Creative Commons License 2005.09.02 0 0 31

keressen másik helyet...?

én is pult mögöt ácsorgok, jóval 100 alatt, de megbecsülöm, mert nagyon sokáig kerestem olyan állást (16 hónapig), ahol nem köszöntek el tőlem a próbaidőm végén.

van olyan kollégám, aki harapós, de én igyekszem mindenkivel kedves lenni, persze ebből is volt már baj............ (a vevővel, persze.)

és amióta eladóként dolgozom, toleránsabb vagyok máshol az eladókkal, mert tudom, h mi piszkálhatja fel őket (engem semmi sem), és nincs is gond.

Előzmény: PrInCe (6)
Besenyő Pista Creative Commons License 2005.09.02 0 0 30

Javaslom, vásárolj olyan helyen, ahol nem szorulsz az eladók segítségére. Én soxor örülök, ha hozzám se szólnak. Ha kérdésem van, felteszem, ők meg válaszolnak. Különösebben nem szoktunk egymással kommunikálni. Eddig még nem haltam éhen, mindig volt mit felvennem, és bosszankodnom sem kellett más taplósága miatt.

És mindenkinek lehet rossz napja. Olyankor elég, ha egy fokkal ellenszenvesebb vagy az átlagnál.

Előzmény: PrInCe (-)
izé Creative Commons License 2005.09.02 0 0 29
Nakéremszépen.

Kezdjük ott, hogy szerintem tíz eladóból kilencnek nem ez a foglalkozása alapból. Van egy olyan nézet, miszerint eladónak mindenki jó, aki tud két értelmes mondatot mondani, meg számolni esetleg. Részemről elég rendesen meg tudom állítapítani, hogy az adott eladó tanult-e pl. eladástant, vagy kereskedelmi ismereteket. Elég rendesen ledegradálódott ez a szakma. Másrészről időnként tökéletesen megértem a kedves ex-kollégákat (mivel erediteleg eladó lennék). Van egy olyan vásárlói attitűd, hogy az eladó tuti átveri a vevőket, ami sajnos néha igaz is, de nem általános. Így már eleve bizalmatlanok az eladóval. Egy nyolc órás munkavégzés után kurvára fárasztó bír lenni a sok hülye pöcs, akik faszságokat kérdeznek állandóan, s eleve prekoncepcióval állnak hozzá a vásárláshoz.
PrInCe Creative Commons License 2005.09.02 0 0 28

De ha már Neked a pénztárossal semmi dolgod, mi a helyzet az eladókkal?

Előzmény: McFart (26)
PrInCe Creative Commons License 2005.09.02 0 0 27

kiterhetunk az ugyfelszolgalatosokra bankoknal, szolgaltatoknal, undormany.

aztan az autosokra, bicajosokra gorkorisokra. pincerekre, benzinkutasokra stb

Ki lehet térni, de ez a topik nem erről szólna.

ez egy ilyen orszag, nincs mit csodalkozni ezen. aki egesz nagy ugyfelekkel es azok problemaival foglalkozik mind ilyen lesz nagyon gyorsan.

én speciel nem lettem ilyen. és azt hiszem ez a normális, nem az hogy ilyen legyek.

en gyakrabban talalkozom bunko hivatalnokkkal mint penztarossal. mivel a penztarossal nincs semmi dolgom az eg vilagon, lehuzza az arut, beuti a gepbe majd fizetek a kapcsolat mindossze, nem is igazan ertem hogy lehet bunko. ha kocsogol nem fizetem ki a cuccost es tolja fel maganak.

Nem mondtam hogy a hivatalnokok szentek. Ott is legalább annyi a bunkó.

Méghogy nincs dolgod a pénztárossal. Tegnap utalvánnyal akartam fizetni, mire közölte hogy ezt ő nem fogadja el. A cég emblémája rajta volt, és a bolt is szerepelt a beváltóhelyek között. Erre közölte ocsmány, és leosztó hanggal hogy tanuljak meg olvasni. És különben is, miért nem hozok pénzt magammal ha vásárolni akarok.

Más: múltkor egy árunak nem volt kint az ára, gondoltam megkérdezem a pénztárnál. A válasz az volt, nézzem meg ahonnan elhoztam. Mondtam ott nem volt kiírva. Erre: ő arról nem tehet, és az árat sem mondja meg (egy gombnyomásba került volna neki), és negondoljam hogy majd ő visszaviszi az árut. Ez szintén ocsmány hangsúlyban ment. Hát basszák meg...

ellenben mikor bemegyek a hivatalba barmilyen ugyet intezni, mindig ugy erzem hogy a hivatalnok szarik ram es nekem kell pitizni hogy segitsen. (ez a kijelentes is olyan altalanos mint a tied). Arrol nem is beszelve, hogy 5 hivatalnok 8 felekeppen ertelmez valamit es mindegyik mast mond hogyan kell csinalni.

Sajnálom. Nyiss topikot ahol panaszkodhatsz erről. Mégegyszer mondom, én nem ilyen vagyok. Egy-két kolléga még ki is néz, hogy minek vagyok ilyen segítőkész. De nem érdekel.

Előzmény: McFart (26)
McFart Creative Commons License 2005.09.02 0 0 26
Prince

en gyakrabban talalkozom bunko hivatalnokkkal mint penztarossal. mivel a penztarossal nincs semmi dolgom az eg vilagon, lehuzza az arut, beuti a gepbe majd fizetek a kapcsolat mindossze, nem is igazan ertem hogy lehet bunko. ha kocsogol nem fizetem ki a cuccost es tolja fel maganak.

ellenben mikor bemegyek a hivatalba barmilyen ugyet intezni, mindig ugy erzem hogy a hivatalnok szarik ram es nekem kell pitizni hogy segitsen. (ez a kijelentes is olyan altalanos mint a tied). Arrol nem is beszelve, hogy 5 hivatalnok 8 felekeppen ertelmez valamit es mindegyik mast mond hogyan kell csinalni.

kiterhetunk az ugyfelszolgalatosokra bankoknal, szolgaltatoknal, undormany.

aztan az autosokra, bicajosokra gorkorisokra. pincerekre, benzinkutasokra stb

ez egy ilyen orszag, nincs mit csodalkozni ezen. aki egesz nagy ugyfelekkel es azok problemaival foglalkozik mind ilyen lesz nagyon gyorsan.
Előzmény: PrInCe (21)
TeamDiver Creative Commons License 2005.09.02 0 0 25
Hát igen. Mondjuk felőlem olvasson, csak amikor megszólal a jelző hang, hogy bejött valaki (legalábbis pár boltban van ilyen), akkor hagyja abba. Na persze nem mintha a "Segíthetek?"-kel leplezett "Figyelem, nehogy lopjál vagy kárt tegyél az árumban!" arckifejezés jobb lenne... Akkor inkább olvasson!
Előzmény: gulyasg (24)
gulyasg Creative Commons License 2005.09.02 0 0 24

Fejtsed ki nyugodtan.

Nem egy egyszemélyes boltban az emberre olvasgatás miatt rá sem néznek az emberre, nem köszönnek stb. Ilyenkor már elmegy a kedvem, hogy rákérdezzek egy termékre, mennyibe kerül, levenné-e... Nemhogy megvegyem.

Előzmény: fokhagymabors (22)
TeamDiver Creative Commons License 2005.09.02 0 0 23

Szerintem a topic nyitó egy általános jelenségről beszélt. Természetesen én is találkozom ilyennel is olyannal is, meg amolyannal is. De az összkép mégis az, hogy ha valahol egy készséges néni szolgál ki, akkor úgy jövök ki, hogy "nahát, de kedves volt!", ha meg egy kelletlen fapofa, akkor úgy, hogy "már megint a szokásos.."

Olyan szempontból műprobléma, hogy kb. 1 percig idegesítő, aztán túlteszi magát az ember, de mégis jobb lenne, ha nem így lenne.

Előzmény: fokhagymabors (18)
fokhagymabors Creative Commons License 2005.09.02 0 0 22
ezt gondold át mégegyszer, mert hülyeség. Ha kell, kifejtem, de most el kell mennem ebédelni.
Előzmény: gulyasg (20)
PrInCe Creative Commons License 2005.09.02 0 0 21

Ha a topiknyitóval folyton bunkók az eladók, akkor a hiba nem feltétlenül az ő készülékükben van.

Nem mindig bunkók, de az esetek nagy többségében igen. Biztos volt olyan, hogy túlreagáltam egy esetet, de utólag mindig átgondolom, és vettem a fáradtságot visszamenni és bocsánatot kérni. Ilyen kétszer volt. A többi esetben mindig igazam volt.

titok: amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten.

ez igaz. egy pont után saját védelmem érdekében el szoktam engedni magam, de kultúrált keretek között. A provokálást soha nem én kezdem.

Előzmény: fokhagymabors (18)
gulyasg Creative Commons License 2005.09.02 0 0 20

1 ilyen butik 1 magánzárka lehet, ha olyan a főnök, aki nem engedi, hogy a kihasználatlan időt másra használd, pl tanulásra, olvasásra, stb.

Abban a pillanatban ki kell rúgni azt az eladót, aki olvasgatással tölti az idejét. A tanár meg majd kötögessen órán? A polgármester meg akvarellt fessen?

Előzmény: Törölt nick (9)
PrInCe Creative Commons License 2005.09.02 0 0 19

Szerintem azért is tartunk itt, mert a nagy többség inkább befogja a száját, és nem teszi szóvá a sérelmét a boltban. Igy aztán ez még inkább felbátorítja őket.

Én egy tegnapi eset után megfogadtam, hogy nem fogok veszekedni senkivel, egyből kérem a panaszkönyvet.

fokhagymabors Creative Commons License 2005.09.02 0 0 18

Ha meg ő a tulaj, akkor VÁLLALKOZÓ, és mint ilyen a vállán viszi az ország gazdaságát, ezért neki köszönet és hála jár,

nyehenyehehe:-))

de jó humorod van! (én látom ám az iróniát, nyugi, nem úgy mint a lejjebb szóló)

egyébként ez műprobléma. Én is járok vásárolni, és velem nem bunkók az eladók. Mondjuk egész nap emberekkel kell kommunikálnom, és nem engedhetem meg magamnak, hogy én is bunkó legyek, mi több, engem se fizetnek túl. A titok: amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. Ha a topiknyitóval folyton bunkók az eladók, akkor a hiba nem feltétlenül az ő készülékükben van.

TeamDiver Creative Commons License 2005.09.02 0 0 17

A lottónyertesekeken és a trónörökösökön kívül a világ maradék nemtom hány milliárd emberét a szükség viszi rá, hogy dolgozzon. Ettől még (szerencsére) vannak dolgozók, akik valamilyen indittatásból (jószándék, jófejség, erkölcs, empátia stb.) akkor sem bunkók az ügyféllel, ha egyébként nekik is elfogy a pénzük hó végére. Kezdem azt hinni, hogy te egyike vagy az önsajnáló eladóknak, akik jogosnak érzik a bunkóságukat. Menj el akkor olyan helyre, ahol nem kell közvetlenül emberekkel foglalkozni, legyél kukás, éjjeli portás, programozó, író mittudomén...

A lúzer vállalkozók meg biztos így érzik, de rosszul teszik: aki tehetségtelen, az ne vállalkozzon.

Előzmény: Törölt nick (14)
izé Creative Commons License 2005.09.02 0 0 16
Tapasztalatom szerint a plázákban nem szakképzett eladók dolgoznak.
Előzmény: TeamDiver (3)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.02 0 0 15
Szia!Sztem akikről írtál:nem abból élnek,(1 poló/nap eladása),flthetőlg ÁFA-visszaigénylésből, v egy másik jólmenő vállalkozásnak itt ebből a veszteségből írják le az adóját,közben a tulajdonos feleségecske nyugdíjjáruléka befizetésével a leendő nyugdíjja is biztosítva lesz....
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.02 0 0 14
Elhelyezkedni bárhol nagyon nehéz.
És nem önként megy az ember (kevés kivétellel), hanem a szükség ráviszi, mert családja van, számlái vannak stb...

Amit a vállalkozókról írtam azt ők érzik így, hisz ők a főadófizetők.
Előzmény: TeamDiver (11)
PrInCe Creative Commons License 2005.09.02 0 0 13
Egyetértek!
Előzmény: TeamDiver (11)
PrInCe Creative Commons License 2005.09.02 0 0 12

Én viszont többet nem megyek be ilyen boltba. Lassan viszont nem lesz már hova menni. A normális eladók meg egy idő után elmennek, mert nem akarnak a "kedves" kollegák szintjére süllyedni.

Akkor viselkedjek én is bunkón, mert nem kapok elég fizetést? Nem hiszem hogy örülnél neki. Ráadásul máshova nem is fordulhatnál az ügyeddel. Akkor is ilyen megértő lennél?

Előzmény: Törölt nick (10)
TeamDiver Creative Commons License 2005.09.02 0 0 11

Magánzárkába nem önként megy az ember, hanem elítélik... Ha szar a hely, lehet másikat keresni. "Butik eladói" pozícióba gondolom könnyebb elhelyezkedni, mint vezérigazgatói állást taláni egy 2000 fős cégnél.

Amit meg a vállalkozóról írtál, aki vállán viszi az országot: MICSODA FASZSÁG EZ??!!

Törölt nick Creative Commons License 2005.09.02 0 0 10
Mert megértem őket.
A sarki boltban csak akkor teszem a lábam, ha nagyon muszáj, pedig olcsó kisbolt, de van köztük ilyen mint amiket emlegetsz.
Másik boltot találni ezerszer könnyebb mint másik állást.
Előzmény: PrInCe (8)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.02 0 0 9
Szerintem tök feleslegesen tölteni az időt az a legnagyobb büntetés.
A börtönben is magánzárkába teszik akit büntetni akarnak.
1 ilyen butik 1 magánzárka lehet, ha olyan a főnök, aki nem engedi, hogy a kihasználatlan időt másra használd, pl tanulásra, olvasásra, stb.
Ha meg ő a tulaj, akkor VÁLLALKOZÓ, és mint ilyen a vállán viszi az ország gazdaságát, ezért neki köszönet és hála jár, nehogy mán még ő legyen kedves.
PrInCe Creative Commons License 2005.09.02 0 0 8

Nem dolgozom hétvégén valóban.

Viszont dolgoztam Mcdonaldsban, ahol ez volt amit leírtál, szintén kevés pénzért. Mégsem voltam bunkó a vevőkkel soha.

Nem tudom miért kell őket mentegetni ilyenekkel.

Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.02 0 0 7
Melyik hivatalban fordul elő, hogy szombat-vasárnap is dolgozni kell?
Mekkora stressz az hogy már vége a műszakodnak, és a leszámolós, nem ér oda?
És ezek a várakozások, csak úgy grátice elvárások, minden külön díjazás nélkül.
Előzmény: PrInCe (4)
PrInCe Creative Commons License 2005.09.02 0 0 6

Keressen másik helyet ahol ennyi pénzt kap. Ott meg még többet akarna, ugyanígy viselkedne a többség.

Akkor sem kell az embert leugatni, meg kiabálni, még ha esetleg igaza is lenne.

Előzmény: Infomaker (5)
Infomaker Creative Commons License 2005.09.02 0 0 5

Ha mondjuk egy eladó keresne kézhez olyan 150 ezret, és minden egyes eladott cucc utána mittudomén mondjuk 5%-ot, meglátod, kedvesebbek lennének.

Minden a pénzről szól, még ha sokat nem is látják.

PrInCe Creative Commons License 2005.09.02 0 0 4
Hát én meg nem értem meg. Hivatalban dolgozom, engem is időnként felbosszant egy-egy ügyfél, de mégis udvariasan viselkedek velük. Ha nem ezt tenném, másnap be sem kellene jönnöm dolgozni.
TeamDiver Creative Commons License 2005.09.02 0 0 3

Azt valahol "megértem", hogy azokon a helyeken, ahová tódulnak az emberek (hipermarketek stb.), nem érzik úgy az eladók/kiszolgálók/pénztárosok, hogy jól kell bánni a vevőkkel, különben elmennek máshová. De azt viszont nem tudom felfogni, hogy egy tök üres, forgalmatlan "pláza butikban", ahol jó, ha napi egy pólót sikerül eladni, hogy engedhetik meg maguknak a flegma, fapofa, búvalba**ott picsák, hogy ilyenek legyenek... Az ember benéz a bejáraton, meglátja ezeket a pultnál, ahogy unalmukban piszkálják a körmüket és azon nyomban ki is fordul.

PrInCe Creative Commons License 2005.09.02 0 0 2
Ez akkor se jogosítja fel őket hogy így beszéljenek az emberrel. Tudod, nem kötelező ott dolgozni, senki nem kényszeríti.
Előzmény: Törölt nick (1)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!