Keresés

Részletes keresés

IPT Creative Commons License 2006.02.12 0 0 67

1. "nos es te mikor szereztel Ni-t??"

2003-ban szereztem NI-t, de azóta is többeket hozzájuttattam. A becsatolt link egyébként működik, de te nyílván annyi időt szenteltél neki, mint a többi észrevételnek amit leírtam.

2. "de ha mar ökörcsordanak nevezed..."

Ha figyelmesen elolvasnád amit írtam, akkor látnád, hogy nem ökröztem le senkit, továbbá nem vonom kétségbe a kollektív gondolkodás előnyeit, ami a kezdeti tapasztalatszerzést illeti. Én is végigjártam a kinti boldogulás minden megalázó stációját, de észrevettem még idején, hogy azok gurítottak igazán nagyot akik kiszakadtak a magyar milliőből és megpróbálták a saját útjukat járni.

Kezdetben mindenki úgy gondolkodik ahogy te, de akikről én beszélek ők egy idő után tovább olvasták az Evening Standard-et a Catering rovatnál. Ha magyarokkal akarsz együtt élni, akkor talán Magyarországon kellene próbálkoznod! Sajnos az UK-ban kevés olyan JÓ állás van ahol magyarokat keresnek vagy magyar a főnök vagy akár a kollektíva, olyan viszont van ahol jó szakembert keresnek jó angollal. Kiváncsi lennék, te és a kolléktívád hogyan ültök be hárman egy állásinterjúra? Ha hárman összedobjuk már fluent az English? Nem átvészelni kell, hanem kemény munkával boldogulni. Addig nem fogod felvenni az ország ritmusát, amíg azért rohansz haza, hogy végre magyarul, magyarokkal beszélhessél.
Előzmény: ukillingmemekillingu (66)
ukillingmemekillingu Creative Commons License 2006.02.10 0 0 66

Hmm, szoval " ha elore utananezel " ?? nos es te mikor szereztel Ni-t??

Mert meg mielott valaszolnal mar elmondom: semmit sem er a tajekoztato amit bevagtal! es akkor nagyon finoman foglalmaztam!

"egyszerűen csak előtte el kell olvasni, hogy miképp"

A csordaszellemrol es a hozza fuzodo tapasztalatokrol: mennek mint az okor, csordaba , akkor megkerdem az okor egyedul meddig fog elerni??

de ha mar okorcsordanak nevezed  hanem csapat,mert a okorcsorda helyett en ezt mondom: kollektiv gondolkodas sokkal tobbet er.

ha olyan az ember csapatba is nagyon sokat fog valtozni, de ha baj van , tobben konyebben atveszelik, mint egyedul.

Előzmény: IPT (65)
IPT Creative Commons License 2006.02.09 0 0 65

Szerintem semmi sem káosz ha előre utánanézel. Az általad említett NI number is megszerezhető egyszerűen csak előtte el kell olvasni, hogy miképp.

Lásd itt:

http://www.dwp.gov.uk/lifeevent/benefits/ni_number.asp

Egyébként saját tapasztalatom, hogy a munkakapcsolatok aképpen korcsosulnak ahogy kiesik az angol elem. Ha angol a főnököd te is részesülhetsz a nekik járó elbánásból (pénz, beszédstílus) ha más (lengyel, brazil, kolumbiai), asszerint romlik a helyzeted, hogy hányadik emigráns vagy a lépcsőben.
Egyedül is érdemes neki menni, mert megváltaztatja az embert egy életre. Tapaszatalat, hogy a csordaszellem viszi a népet, mennek egymás után ugyanabba a közvetítőbe, munkahelyre és ottragadnak. Ha kicsit kreatívabban állsz hozzá és elhagyod a járt utat, találhatsz jobb munkát, jobb fizetést.

Üdv
Előzmény: ukillingmemekillingu (61)
ukillingmemekillingu Creative Commons License 2006.02.08 0 0 64

Angol nyelvtudas mindenkeppen, egy biztos hely ahova jon ki az ember, ,es penz , legalabb 500 font kell indulaskor. A biztos helyen olyat ertek ami tenyleg biztos , nem csak kijosz , aztan mikor itt meglatod a szallast mar kezded is nezegetni a hazaindulo jaratokat.

A 10-15 ezer lengyelt kicsit sokallom, ,de azt teny h mindenhol  ottvannak. Azt h mennyire segitenek egymason , azt nem tudom, mert  ha nem negermunkara akarsz kijonni , ott nemigen talakozol lengyelekkel, tomegesen meg biztos.Es azert kozottu is van ellentet, es en szemely szerint orulok is h nem lengyel vagyok , hanem magyar.

Ha tenyleg nem vagy valogatos , es ertelmes kolok vagy, talalsz munkat, de a biztos lakas kell mindenkeppen , meg lehetoleg ne egyedul gyere ki, az is nagyon sokat szamit!!

Előzmény: Törölt nick (63)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.06 0 0 63

Ezt én is erősíteni tudom.

Tavaly volt szerencsém 2hónapot Londonban  tölteni két diplomás álláskeresőként. Nem lehetelen de óriási kitartás kell hozzá. Papíron megnyitották a munkaerő piacot, de inkább a "néger" munkára......jól kereső állások esetében a nyitotság az adott cég HR menedzserénél bukik meg ...általában ha lehet választani akkor angol kapja az állást illetve csak akkor nem ha te "túllősz a célon"...sokkal.

Ahol laktam ott voltak akik kulimelóra jöttek ki nekik sem volt könnyű. Azzal tisztában kell lenni, hogy a tömegesen (állítólag hetente 10-15 ezeren(!) )Londonba érkező lengyelek és litvánok általános óta tanulják az angolt....gyakorlatilag találkoztam olyan kőműves lengyel sráccal aki jobban beszélte az angolt mint némelyik volt évfolyamtársam.....ja és otthon is kőműves volt és annak is tanult, mielőtt valaki elkezdene kombinálni a kőmérges pozicíóba szorult angol nyelvtanárról.

A másik ami nehezíti a magyar munkavállaló esélyeit az hogy az említett nációk kolóniába szerveződve élnek egymást erősen segítve.Észak Chelseaben van olyan tömb ahol csak lengyelek élnek, lengyel boltokkal, felíratokkal , éttermekkel, mozival állásközvetítővel, ingatlanirodával  stb.... gyakorlatilag ha egy munkahelyen megüresedik egy hely és ott lengyel is dolgozik oda biztos lengyel fog elhelyezkedni.......Addig a magyarok max 4-5 fős érdekszövetségekbe tömörülve próbálnak boldogulni, szétszortan sokszor minimális nyelvtudással. Sokan akiknek sikerült beilleszkedniük és sinen vannak még véletlenül sem nyújatnak segítőkezet a másiknak....még infórmáció adás szintjén sem.

Tanácsom az, hogy csak átlagosnál erősebb angolnyelvtudással, lehetőleg előre lebeszélt helyre érdemes kimenni...már aki biztosra akara menni.......mondjuk ez nem szentírás lehet próbálkozni, de ez sokszor 4-500ezer forint ablakon történő kidobásával ér fel.

Előzmény: Tam7 (60)
herceg81 Creative Commons License 2006.02.06 0 0 62

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy nem ismer e valaki olyan állást Angliában vagy Írországban, ahol éjszakai vagy nappali portásként, parkolóőrként lehetne elhelyezkedni. Ezen kívül persze bármilyen munka érdekel pizzafutáról kezdve sofőrön át a gondozásig. 24 éves vagyok, sokat bírok, elég talpraesett is vagyok szerintem.  Jeleneg jogot tanulok, de fő célom most a folyékony angoltudás. Középfokú nyelvvizsgám van, francia is megy, szóval ha valakinek nem okoz kellemetlenséget, akkor szívesen várom az ajánlatokat.

Címem: herceg@chello.hu

Üdv: Józsi

ukillingmemekillingu Creative Commons License 2006.02.03 0 0 61

ez a topic jol peldazza az angliai kerdeseket: kerdes az van dogivel, de valasz helyett inkabb csak kaosz.

Itt egy national insurance number elintezesebe fektetett energiabol akar egy

egy kisebb haborut is meg lehet nyerni.

A tajekoztlansag, meg a burokracia itt ipari mereteket olt. Felelmetes!

na nem karogok tovabb, mert en azert nem bantam meg h kijottem.

Tam7 Creative Commons License 2006.01.12 0 0 60
Hali,

Én jártam kint tavaly augusztustól decemberig. Londonban próbálkoztam, főiskolai informatikus diploma és 3 év Oracle adatbázis-programozói tapasztalat. Kismillió és egy állásinterjún voltam, nem egy cégnél 2 körben is, mindig bólogattak meg örültek hogy hú-hú aztán a végén felvettek valakit (gondolom egy angolt). Elég szigetlakó nép, ami nem british, arra nagy ívben tesznek, a többség azt se tudja, Mo. EU tag-e.

Nem fehérgalléros munkát persze lehet találni, én is abból éltem, de nem azért mentem. Szóval csak óvatosan!
Előzmény: richies (51)
nyman Creative Commons License 2006.01.11 0 0 59

Aha, igy konnyu

Kozben Irorszagra talaltam infot: http://oasis.gov.ie/housing/renting_a_flat_or_house/tax_relief_for_tenants.html

Sajnos messze nem olyan nagysagrend, mint peldaul Kanadaban.

Előzmény: Bogie (58)
Bogie Creative Commons License 2006.01.11 0 0 58

Szerencsém volt ingyen laktam. Fogalmam sincs.

Előzmény: nyman (57)
nyman Creative Commons License 2006.01.11 0 0 57
Bogie! A berleti dijra kifizetett Nagy-Britanniaban az adoalap csokkento tenyezo? Tudja vki hogy Irorszagban ezzel kapcsolatban mi a helyzet?
Előzmény: Bogie (55)
Bogie Creative Commons License 2006.01.07 0 0 55

Nem, de korábban éltem kint folyamatosan 3 évig és azóta is dolgozom itthon expatokkal, angolokkal is.

Előzmény: richies (54)
richies Creative Commons License 2006.01.06 0 0 54
kint dolgozol bogie?
Bogie Creative Commons License 2006.01.02 0 0 53
Ja, és például ők most keresnek embereket Angliába, informatikusokat, tanácsadókat http://www.softwarestudio.hu
Előzmény: Bogie (52)
Bogie Creative Commons License 2006.01.01 0 0 52
Ez amolyan attól függ, hasonlóképpen, mint nálunk. Egy biztos, hogy Angliában általában kevésbé számít a papír, inkább a tudást, tapasztalatot értékelik. Éppen ezért sokat nyom a latban, ha általuk is ismert cégnél dolgoztál, esetleg valami olyan tanfolyamot, kurzust végeztél, amit ők is tudnak hová tenni (pl. Microsoft, SAP, Cisco tanfolyamok stb.)
Előzmény: richies (51)
richies Creative Commons License 2006.01.01 0 0 51
egy fogós kérdés :) menynire számít odakint, hogy egyetemi, vagy fősulis diplomája van az embernek? menynire fogadják el az itthoni sulit? s mibe nézik?% köszi, s BÚÉK!
Bogie Creative Commons License 2005.12.20 0 0 50

Szerintem böngészd a monster.co.uk és a jobpilot.co.uk, meg a hasonló oldalakat. Vedd fel kinti közvetítőkkel a kapcsolatot, egyrészt hasznos információkkal szolgálhatnak, másrészt jól jön, ha már lesz valami támpontod, mire kimész.

Előzmény: richies (49)
richies Creative Commons License 2005.12.20 0 0 49
mechatronika, bár lassan 2 éve 3d-ben tervezek/rajzolok (autodesk inventor)
nyman Creative Commons License 2005.12.20 0 0 48
milyen szakirany?
Előzmény: richies (47)
richies Creative Commons License 2005.12.20 0 0 47
sziasztok! gépészmérnök végzettséggel (Bsc, BME-s) mennyi esélyem van, hogy vmi kicsit normálisabb állást kapjak kint? :) köszi! Richie
ukillingmemekillingu Creative Commons License 2005.11.21 0 0 46

hmmmm, nem rossz, de en nem ebayra gondoltam. Olyasmire mint itthon a depo.hu .

1ebkent a uk nevetseges az ebay.com-hoz kepest. szerintem meg a begepelni sem eri meg a cimet

de azert kosz

Előzmény: gsmcoder (45)
gsmcoder Creative Commons License 2005.11.15 0 0 45
Ha netes piac kell, akkor kezd az ebay.co.uk-én. Ott legalább valamelyest kontrolálják a "kereskedőket".
Előzmény: ukillingmemekillingu (44)
ukillingmemekillingu Creative Commons License 2005.11.14 0 0 44
ennyire nem tud senki semmit, vagy csak lustak vagyunk gepelni?
gsmcoder Creative Commons License 2005.11.05 0 0 43
Telefon ügyben: Az angolok igen igénylik a mobilkészüléket a munkavállalóktól, egyik legnagyobb mobilőrült nemzet. Az angol simcardot már ithonról is megveheted: www.simcard.me.uk Nagyon korrekt, gyors postázás, tényleg önérdek nélkül ajánlom. Ha független a teló akkor megy bárhól csak ne 3G-és (Hutchinson 3G) kártyát rakj bele:)) Egyébként a nickemmel azonos .com-ra végződő wap és web siton (http:\gsmcoder.com) ingyen tudod függetleníteni a nokiádat, sőt mást is ha letöltöd a demó java alkalmazást.
Előzmény: ukillingmemekillingu (33)
ukillingmemekillingu Creative Commons License 2005.11.05 0 0 42

emberek! tud valaki londonban vmi piac szeruseget neten, mindenfele elektronikai cucc erdekelne!

kbarbara Creative Commons License 2005.10.24 0 0 41

Sziasztok !

Nem tud valaki kinnt valamilyen állást ? Mindegy milyen, csak lehessen mellette nyelviskolába járni.

Köszi, előre is !!!

B.

ukillingmemekillingu Creative Commons License 2005.10.19 0 0 40

azert nem olyan nagy baj ha esetleg olykor megiscsak fogjak a kezed.

nem csak a lengyelek vannak sokan, de 70 fontert van szallas? 15o fontot mennyi ido alatt keresnel???

nyelvtudas nagyon fontos, de ha alapvetoen meg tudod ertetni magad akkor azert menni fog, szerintem! olvass minnel tobbet kintrol.

nem akarok negativ rekalmot : de szerintem az a3-sok hulyeseget irkal, ha figyelmesen vegigolvasod, akkor te is eszreveszel ellentmondasokat

Előzmény: ironclad (38)
ukillingmemekillingu Creative Commons License 2005.10.19 0 0 39

jiiiiiiiiiihaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!

na kint vagyok!!!!!!!!

London franko!!

kerdes : hol vehetek hasznalt pc-t alkatreszeket, pda-t? hol erdemes arakat nezni?

hol hirdetnek ilyeneket? na es uj alaktreszek arai is erdekelnek?

a masik fontos : mi a helyzet a vammal? ha innen kuldok haza illetve ha otthonrol kuldenek ide?? tudom h unio van, de azert ezzel kapcsolatban vannak fentartasaim, meg azert szerintem kicsit meg kilog a lolab, nem olyan mint mikor otthon kozlekedek egyik megyebol a masikba!!

kosz elore is emberek!

ironclad Creative Commons License 2005.10.11 0 0 38
Sziasztok!

Mostanában újra a kinti munkáról,lehetőségekről gondolkodom,de most már szükségből.Nem mintha annyira rossz helyzetben lennék,csak változott egy nagyot az életem,stb,nem ez a lényeg,hanem ma beszéltem egy sráccal,ő már jó ideje kint van,és reális válaszokat adott.Segíteni is tudna januártól,de én nem azt várom,hogy valaki fogja a kezem,és intézze a dolgokat,ezt nem is várhatom el.Azt mondta,hogy lennie kell egy nemzetközi biztosításnak,de azt akár egy job centerben is elintézhetem.
Szállást kiutazás előtt el kell intézni,de nagyon nem mindegy hol,mármint nehogy életveszélyes környéken legyen.70 Font/hét lehetséges?
Nekem vendéglátó végzettségem van/szakács,felszolg/,de előtte valami egyszerűbb fizikait vállalnék,míg megtudom mi merre,hogyan van.Elmondása szerint ezeket a munkákat/kitchen assistant,takarítás,építőipar/eléggé lenyomták a lengyelek,mármint örüljek,ha ezért 100-150 Fontot kapnék.Régen gyakoroltam a szakmám,ami baj,ugye,de legalább mondjuk elfogadható szinten beszélek.Hát ez kevés,de egyenlőre ez van.Nem várok csodát,nagy lóvékat,de a szorgalmam megvan,és szeretek helyt állni,nem félek a sok munkától,viszont természetesen a megtakarított jövőbeli pénz a fontos.
Ja,Home Office-ről is beszélt,mint szállásszerzés.Néztem az a3group-ot,és a pongracz.hu-t is.Régebben Ausztriában kerestem melót,ott lett is volna,csak oda nem volt munkavállalásim,pedig ahol kerestem,és voltam,oda az utcáról estem be.
Reménykedem,hogy kint azért van még lehetőség.
Komám szerint Irország jobb mint London,nem tudom,hol több a lehetőség?
Üdv:Zsolesz
DonnieBrasco Creative Commons License 2005.09.20 0 0 37

Amúgy meg: Nagy-Britannia (két "n", a magyarchat.com-on valami borzalmas van leírva :)))

Ja és munkaügybeN.

Bocs, attól hogy külföldön élünk, még írjunk helyesen (ha meg otthon, akkor pláne!).

DB

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!