a tegnapelotti xi. keruleti ujsagban molnarnak egy fenykepet nem talaltam. feluletes atnezes utan. amugy is csokkent a polgarmester fenykepezkedesenek terjedelme az elozo fideszes pm utan. akkor cca 4/5 volt az atlag, mostansag max 1 vagy 2.
Nem állítottam, és nem is állítom, hogy nem hazudhatott.
Csupán fölvetem annak a lehetőségét is, hogy Dercze is hazudhatott.
Nem csupán az Index-cikkről kell már beszélni - azóta Dercze bizony megnyilatkozott néhány helyen, és meglehetősen összevissza beszélt.
Az Index-cikk pedig a maga műfajában korrekt írás, hiába állítod az ellenkezőjét. Nem tudósítás, nem hír, hanem ironikus véleménykifejtés egy jelenség kapcsán. Ha van benne túlzás, az nem nagyobb, mint amennyit a műfaj megkíván.
Aki nem akar ilyen írás szereplője lenni, ne beszéljen hülyeségeket, és próbálja uralni cezaromániáját.
"Toldit szavaltat az újpesti polgármester a kínai és vietnámi piaci árusokkal az árusítási engedélyért, állította egy szabad demokrata képviselő a fővárosi közgyűlés ülésén.
Namármost
- vagy állította és akkor az SZDSZ-es hazudott,
- vagy nem állította, akkor meg az Index hazudott.
Az utóbbi esetben viszont ezzel is sikerült alátámasztani a topicnyitónak az újságírókkal kapcsolatos kételyeit...
Igaz, Derce ötletét egy eszement baromságnak tartom, de...
Nekem bizony nyílik a bicska a zsebemben amikor kínait/vietnamit látok egy boltban eladóként/tulajdonosként - leszámítva a kínai etetőket.
Épp ma jöttem rá, hogy nem is rasszista indíttatásból vagyok így velük.
Ahol a sárga árus megjelenik, ott meredeken zuhan a minőség.
Igaz ez ruhára, műszaki cikkre, élelmiszerboltra egyaránt.
A "kínai" piac más téma, ott nem zavarnak, esetenként még el is megyek vásárolni hozzájuk.
De amikor azt látom, hogy pl. a néhai Skálákból kínai piacot csinálnak vagy mondjuk a kiskörúti csarnok (Szabadság hídnál) a régi, viszonylag jóminőségű árukat tartó élelmiszerboltját hogy lepusztították... (épp ma jártam ott)
Tudtok mondani olyan budapesti boltot ami "kínai" tulajdonban van és európainak mondható minőséget árul?
a radioban meglehetosen furcsa sztorit adott elo. peldaul hogy o az ujpestiek erdekeit kell hogy kepviselje, erre eskudott fel.
de nem tudtuk meg a musorbol (draga bolgar ur) hogy az illeto vietnami ujpesti volt e vagy sem? egyaltalan hogy az ottani magyar arusok mennyire es mennyiben voltak ujpestiek.
a zoldsegpiacot feldicserte, mondvan hogy az ottani ostermelok mind magyarok mert ott ugye dolgozni kell? ez hulye?
meg ugye nem kerdezte ki az arust de azert megkerdezte hogy tud e valamit idezni a toldibol. az arus nem tudott. o is valoszinuleg megkerdezte derczet hogy tud e valamit idezni konfuciusbol.
kerdem, amugy, mi lett volna ha a vietnami tud idezni a toldibol? vagy mi lenne ha a magyar piaci arus (meglehetosen valoszinu) semmit nem tudna a toldibol idezni?
marcus aurelius konyvet ajandekozott a testuletnek, es kozolte hogy marcus aurelius volt a 'legszolgaltatobb' csaszar. persze draga bolgar ur hallgat...
Újpesten az önkormányzatban mindig is egy oldalon volt a Fidesz, és az SZDSZ. Minden pénzes pozícióba szabad madár ül, a volt "elv" társak. Persze nem tudom, mennyire vannak Dercének elvei. Az tény, hogy jól beetette az újpestieket. Volt egy MSZP-s politikus, aki feljelentette. Ő már eltűnt a közéletből.
Érdemes lenne megkérdezni a piacon a magyar árusokat. Szerintük az ellenőrök kikerülik a ferdeszeműeket, és csak őket ellenőrzik. Talán a kínaiak egyenesen a Dercének tejelnek. Gondolom ez most a választás előtti műsor. Dercét ismerve lesz még több is. Megy ő még Csurkával a piacra.