Keresés

Részletes keresés

drzyx Creative Commons License 2005.09.02 0 0 79

ÚJABB MATA-HARIS FEJLEMÉNYEK
Az egyik érintett téma a budapesti Madách-sétány rendezési tervével kapcsolatos. Lorin azt mondja, hogy Ara-Kovács Attila (jelenleg diplomata, egykori szabaddemokrata képviselő) kérését tolmácsolja: a kérés az, hogy az esetleges későbbi műemlékké nyilvánítás reményében Hiller járjon közbe egy régi ezüstműves-műhely bontási engedélyének ideiglenes felfüggesztéséért.

Lorin azt is kéri a minisztertől, fogadja őket ez ügyben, de a miniszter diplomatikusan nemet mond. A szövegben ez így jelenik meg: Ők nagyon kérik, hogy H. fogadja őket, hadd mutassák be a terveket. H. közli, hogy ha találkozót akarnak, akkor a titkárságon kell bejelentkezni, de H. előrebocsátja, hogy hetekre előre foglalt minden napja.

Megkérdeztük Ara-Kovács Attilát, valóban kért-e egy harmadik személy közbenjárását abban, hogy miniszteri audenciát kapjon az említett ügyben.

Ara-Kovács a Transindexnek igazolta, valóban volt egy telefonbeszélgetése Szatmári Ildikóval: “A dokumentumból közölt tények lényegében korrektek. Egyik közeli barátom, a budapesti zsidó negyed védelmére alakult Óvás Egylet elnöke szeretett volna találkozni Hiller István akkori művelődésügyi miniszterrel, hogy megvitassák az épp aktuális fejleményeket. Minthogy Szatmári Ildikó akkor a miniszter tanácsadója volt, én pedig ismertem őt, ezért vállalkoztam a közvetítésre.”

Most már tuti, hogy kém, de nem csak román, de moszat is, ammá biztos...:)))

Lorinkém
drzyx Creative Commons License 2005.09.02 0 0 78

A nemzetbiztonságiak így azt gyanítják, hogy a Fidesztől kerültek a Magyar Nemzethez titkosszolgálati adatok. Sőt azokat a sejtéseket sem tartják kizártnak, hogy a nagyobbik ellenzéki párt törekszik egyfajta alternatív titkosszolgálat kiépítésére, vagyis az őket érdeklő ügyekről igyekeznek saját kapcsolatrendszerükön keresztül információkat, dokumentumokat megszerezni. Szakmai berkekben biztosra veszik, hogy az NBH-tól korábban megvált tisztek és egyes vezetők továbbra is tartják a kapcsolatot a belső munkatársakkal. Valószínűsíthető, hogy így titkos információk is kiszivároghatnak.

na megmondtam, vagy megmondtam?

drzyx Creative Commons License 2005.09.01 0 0 77
A szakértők szerint amennyiben 2004 májusában a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat már kitartóan figyelte Szatmári Ildikó telefonhívásait, az azt jelenti, hogy az NBH már hosszabb ideje ráállt a nő megfigyelésére. Az Indexnek nyilatkozó szakértők szerint egyébként ha a lehallgatást végző szakszolgálattól kerültek ki az iratok, az komoly biztonsági kockázatot jelent, mert ez a szervezet nem csupán az NBH, hanem az ügyészség és a rendőrség számára is végez technikai megfigyeléseket, így "az NBH-nál is nagyobb területre van rálátása". Az NBH-nál most gőzerővel vizsgálják, hogy miként szivároghattak ki az államtitkot képező lehallgatási jegyzőkönyvek először a román, majd a magyar sajtóhoz. szivárgás
peppino Creative Commons License 2005.08.28 0 0 76

Akkor összegezném az eszmefuttatásodat:

Pezsgőzzön a Megyó a Nastase-val Erdély elcsatolása napján.

Dugjon 2 miniszter egy román kémnővel.

Etc, etc.

De az a hazaáruló, aki ezt felfedi...

Szerinted az ellenzéknek mi szokott lenni a feladata? a kussolás mi?

Előzmény: drzyx (75)
drzyx Creative Commons License 2005.08.27 0 0 75
ORFK Nemzeti Nyomozó Iroda
1903 Budapest Pf. 314/15.

Tértivevényes!

Tisztelt Nyomozóhatóság!

A DEPORT-'56 képviseletében

feljelentéssel

élek,  a híradásokban szereplő Szatmári Tibor és Szatmári Ildikó ellen, a Btk.
147. §  (1) bekezdésében ütköző kémkedés bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

Bizonyítékként hivatkozom a Nemzetbiztonsági Hivatal anyagára.

Mint feljelentő indítványtételi joggal nem rendelkezem, ezért csak felhívom a
tisztelt nyomozóhatóság figyelmét arra, hogy a gyanúsítottakat haladéktalanul
őrizetbe kellene venni, mert ellenkező esetben megszökhetnek az országból.

Budapest, 2005. augusztus 27.

dr. Szerdahelyi Szabolcs
                          a DEPORT-'56 elnöke
drzyx Creative Commons License 2005.08.27 0 0 74

A kormányfő érdeklődik a "kémtörténetről"

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök tájékoztatást kért Tóth András polgári titkosszolgálatokat irányító tárca nélküli minisztertől annak a magyarországi "kémtörténetnek" a valóságtartalmáról, amelyet a Magyar Nemzet tálalt a héten. László Boglár kormányszóvivő elmondta: a kormányfő várja annak tisztázását is, hogy ha az ügy valóban létezik, akkor hogyan kerülhetett ki az információ. (MTI)

drzyx Creative Commons License 2005.08.27 0 0 73
ez a szerepük, hogy ellenőrizzenek, de nem nemzetbiztonsági ügyekben, ebben van köztünk alapvető nézetkülönbség, csámcsogjanak a cuncumókuson vagy amin akarnak, de ne a titkosszolgálat anyagain, azt ellenőrizzék és legalább ebben működjenek együtt
Előzmény: HitetlenTamaska (72)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2005.08.27 0 0 72
"a lényeg, hogy ereszt-e a parlament nemzetbiztonsági bizottsága"

Már hogy a fenébe ne eresztene. Stukturálisan ereszt. Nem is lehet ép ésszel elvárni, hogy ne eresszen. Hiába is esküsznek a tagok bármit, azt lesik, hogy mielyen infót kapnak, amivel ki lehet törni a másik pártelit nyakát, hoszen végső soron ez szerepük, hogy kontrollálják egymást.
Előzmény: drzyx (38)
drzyx Creative Commons License 2005.08.27 0 0 71

pontosan ezeket vetettem fel én is szinte szó szerint, ráadásul a mai maros megyei népujság azt is feszegeti, hogy bizalmatlanságot szül a kinti magyarokkal szemben idehaza az egész ügy kezelése

én sem vagyok megyőződve, hogy igaz bármi is belőle, vagy ha igaz, akkor is kifacsarták és ráadásul baromság ekkora publicitást adni neki, arról egy szó sincs, hogy bármi a román titkosszolgálatoz kötné a házaspárt, ha meg van, akkor se kell a románok orrára kötni, hogy lebuktak, szépen kiszorítani és abban a hitben hagyni őket, hogy nem buktak le, vagy megfordítani, de így küldik a következőt, akiről már fogalmunk se lesz ki az és hülyék lennének echte románt küldeni

Előzmény: HanG99 (70)
HanG99 Creative Commons License 2005.08.27 0 0 70
titkosított az anyag?
- a "nemzeti oldalt" addig nem zavarja, míg nem az ő baromságairól szól, a Kulcsár féle jegyzőkönyvek az MNO-nál, stb.
- a baloldalt nem zavarja, míg nem az ő baromságairól szól, lásd Juszt és a Fidesz megfigyelése
az újság, bértolnok, független média aki megjelenteti, megírja, az bűnt követ-e el?
- nem, mert ez a feladata
aki kiszivárogtat, az bűnt követ-e el?
- igen, szolgálati titoksértés, meg egy halom baromság, amit a jogászok jobban tudnak
- ha pénzért teszi, egyszerű :(
- ha politikai meggyőződésből teszi, hogy ellenfelének ártson, szintén egyszerű
- ha a demokrácia és a jogállam "védelmében teszi", akkor 4 év Lipót, oszt annyi, le lehet szoktatni róla
-----------
egyszer 4párti konszenzust kellene ilyenben elérni, hogy az ország érdekeit ne rugdalják már a pártok választási megfontolásokból :(
------------------------------
a főbűnt az követi el, aki bizonyos dolgokat titkosít, csak mert érdekeit sértő információt tartalmaz
-----------------------
adott ügyben nem vagyok meggyőződve az alapinformáció valóságtartalmáról
1) nem tudom, valóban ügynök-e a nő
2) nem tudom, valóban lefeküdt-e azokkal, akikkel összohozták a hírek
--
- ami biztos, ha ügynök is, jobban zavarja országaink kapcsolatát a téma nyilvános tárgyalása, mintha zavartalanul ügyködne még
- az RMDSZ lejáratására alkalmas, szinte ha nem lenne igaz, ki kellene találni
- a miniszterek lejáratására kevésbé alkalmas, őket nem ezért szeretjük vagy nem szeretjük, csak további sárdobálás, mocskolódás, stb
- a nemzetbiztonsági bizottságot nagyon lejáratja, talán ha hírügynökségnek átszervezzük, oszt legalább fizetnek az újságok a hírekért, akkor valami hasznunk lenne belőle
- megalapozza az információk visszatartásának indoklását, ami rosz
drzyx Creative Commons License 2005.08.27 0 0 69

LVII. évfolyam 200. (16076.) sz.,

2005. augusztus 27., szombat

Aktuális

A Szatmári-ügy

Ha ügy. Vagy úgy ügy, ahogyan bô fantáziával napról napra, lapról lapra elrágódnak rajta. Új, érdemi, egyáltalán komolyan vehetô információ szinte semmi, csak a pipettával csepegtetett újabb és újabb sejtetések, mint hol erre, hol arra mutató aprócska, de bûzlô potyadékok. Hosszan el lehet szórakoztatni vele a közvéleményt, ki-ki rábámulhat, mint borjú az új kapura, vagy ejnye-bejnyézhet, hogy lám, mik meg nem történnek manapság kicsinyke magyar-magyar világunkban.

Annyi bizonyos: akik nem tudják, hogy miben és mennyiben kémügy a Szatmári házaspár "sztorija", csak kombinálnak, akik viszont biztosan tudják, beszédes hallgatásba burkolóznak. A magyar titokügyesek a titokkal ügyeskednek, a román titkosszolgálatok az ügy komolytalanságára utaló vállvonogatást folytatnak. Így aztán szabad a gazda, intimpisták görgetik erre-arra nehezen összeálló gondolatfoszlányaikat. A kitartásból persze egyszer csak összeállhat az egyelôre képlékeny massza, s kiderül, ügy-e az ügy. Hanem addig a kombinátorok szabad képzettársításai ízlés, netán pártpreferenciák szerint lassan beférkôznek a köztudatba. S ebben a sejtetésekben gazdag történetben ez a legveszélyesebb. Terjeszti, erôsíti ugyanis a nehezen, vagy sehogyan sem kivédhetô bizalmatlanságot a külhonból Magyarországon érvényesülni akarók iránt. A bizalmat nehéz megszerezni, de könnyû elveszíteni. A közkedveltség, a testvérmítosz okkal vagy ok nélkül amúgy is foszladozóban. Az elmúlt 15 esztendôben az újra "egymásra találás" közvetlen tapasztalatának politikai, gazdasági, köznapi hordaléka miatt sem felhôtlen a kapcsolat. Mostanság inkább a mostohatestvéri, barátságtalanságokkal teli viszony kezd eluralkodni. S így nem is kell nagyon erôltetni, hogy a létezô vagy nem létezô kém-ügy széles árnyékot vessen a tegnap kitelepedettekre, a ma kitelepülôkre s a holnapiakra. Mit lehet azt tudni! - gondolhatja az óvatos munkaadó, midôn külhoni kopogtat be hozzá. A közkeletû "románból" pedig egy árnyalatnyival "románabb" lesz, különösen, ha nem olcsó munkaerejével, hanem szellemi képességeivel próbálja meg hasznossá tenni magát. "Mit lehet azt tudni!" - s hiába mondja az önhibáján kívül gyanú alá esô, hogy ô jószerivel még azzal sincs tisztában, hogy hol mi titok és mi nem az. A bizalmatlansággal szemben hatástalan. A gyanú lassan ható, de biztos méreg.

A Magyar Nemzet újságírói ködösítenek és mossák a kezüket. Ôk "csak" az égbôl pottyant információkat eregetik szabadjára. Teszik, de nem tudják?

Feltehetôen (itt is, ott is) fôbenjárónak hitt állami érdekek miatt marad el az ügy tisztázása, egyértelmûvé tétele. Úgy tûnik, hogy a "magas érdekek" a bizalom megromlásának következményeinél jobban nyomnak a latban. Megéri? S ha igen, kinek?

Makkai János

Maros megyei Népujság

HanG99 Creative Commons License 2005.08.27 0 0 68
igen
drzyx Creative Commons License 2005.08.27 0 0 67
SZKENNELT VERZIÓK
Magyar Bálint flörtjét leleplező lehallgatási jegyzőkönyvek?
[26.8.2005]

Kora este inkognitó mailcímről több olyan dokumentum érkezett szerkesztőségünkbe, amely Magyar Bálint SZDSZ-es oktatási miniszter és egy megfigyelt személy, kódnevén LORIN, telefonbeszélgetéseit tűnik bemutatni.
A dokumentumok hitelessége nem bizonyítható. Annyi biztos, közülük az egyik azonos azzal a kétoldalas szkenelt anyaggal, ami a mai Cotidianulban jelent meg, és amely a lap beszámolója szerint hozzájuk is azonosíthatatlan feladótól érkezett.

A verziók formailag a Magyar Nemzetbiztonsági Hivatal jelentéseinek tűnnek, tulajdonképpen telefonbeszélgetés-lehallgatási jegyzőkönyvek.

A Cotidianul szerint a hozzájuk eljuttatott oldalak a Magyar Nemzet dossziéjának részéi lehetnek, illetve a lap azonosságot vélt megállapítani a megfigyelt LORIN és a Mata Hari visszatér ügy hősnője, Szatmári Ildikó között.
hazaárulók sírva könyörögnek a pofonért
peppino Creative Commons License 2005.08.26 0 0 66

El ne mondd, nem érdekel. Még eszembe juttatná az átkosból a nejloninget.

na jó, én itthagyom ezt a pojácát, vigyorogjon itt magában, reggelig biztos elpörög a jó kis topicjai között.

Jó éjt!

Előzmény: drzyx (65)
drzyx Creative Commons License 2005.08.26 0 0 65

de ti figyeltek ápoltka az a lényeg:)

tudom már melyik nejlonka reinkarnációja vagy:)

Előzmény: peppino (63)
drzyx Creative Commons License 2005.08.26 0 0 64
jaj de jó, köszönöm kedves néném, hogy teccik engem ifjonti bohót fórumbára tanítani:)
Előzmény: Törölt nick (62)
peppino Creative Commons License 2005.08.26 0 0 63
szerintem speedet vett be, és nem bírja abbahagyni a gépelést. Egyszerre több topicban is ugyanezt csinálja. Ha nem figyelünk, reggelre a fórum alja tele lesz az általa nyitott friss és okos topicokkal.
Előzmény: halinorbi (58)
drzyx Creative Commons License 2005.08.26 0 0 61
szvsz nem azt mondták, hanem azt hogy sunyiság ilyeneket mondni, mert az mszp is nemzeti párt
Előzmény: halinorbi (58)
drzyx Creative Commons License 2005.08.26 0 0 60
most mondd, frusztráló lehet ha még halinorbi is okosabb nálad:))
Előzmény: bean (57)
drzyx Creative Commons License 2005.08.26 0 0 59
túlspilázod, Hillert is belekeverték...
Előzmény: én12 (55)
halinorbi Creative Commons License 2005.08.26 0 0 58
akkor a maszopisták "mi nem vagyunk hazaárulók" jelmondata is árulkodó!
Előzmény: drzyx (53)
bean Creative Commons License 2005.08.26 0 0 57
Jó neked, te értetted a (49) hsz-t, én képtelen voltam kihámozni, hogy mit akar.
Előzmény: halinorbi (56)
halinorbi Creative Commons License 2005.08.26 0 0 56
minél rosszabb annál jobb... a komcsiknak.
illetve újabban a szadesznak. (infós lenyúlások)
Előzmény: drzyx (49)
én12 Creative Commons License 2005.08.26 0 0 55

Ha igaz egyáltalán ez akém ügy, akkor is sokismeretlenes egyenlet a kiszivárogtatás. Jelenleg ugye a névennevezett főcélpont egy SZDSZ-es miniszter.

Nem tenném a tűzbe azért a kezem, hogy jó néhány MSZP-s nem haragszik-e jobban az SZDSZ-re, mint a MN gárda! Lehet pl. Sziliért egy kicsit törleszteni, stb.

A politokában sokszor a leglehetetlenebb variáció igaz, mert a hatalomért mindenki mindenki ellen. Valós szövetség alig van, inkább rövid érdekegyezőségen alapuló kérészéletű társulás, amit csak és kizárólagosan az érdek tart egybe, de a színfalak mögött a harc állandóan folyik.

drzyx Creative Commons License 2005.08.26 0 0 54
nem érted hát nem érted, nem szégyen az, csak ugye kellemetlen ha valaki kihívásokkal kűzd szellemi téren:)
Előzmény: Or Kán (50)
drzyx Creative Commons License 2005.08.26 0 0 53

kedves néném! akinek nem inge ne vegye magára, de akinek igen, az őtözköggyék mán fel! ahogy drága megboldogult Hofi mondotta volt

az is jelzésértékű, hogy magadra veszed:)

Előzmény: Törölt nick (52)
bean Creative Commons License 2005.08.26 0 0 51
Ja, látom már ki vagy! Így érthető.
Or Kán Creative Commons License 2005.08.26 0 0 50
Nektek?? Egyelőre királyi többesben beszélsz kis topikodban jó nagy marhaságokat, drága...
drzyx Creative Commons License 2005.08.26 0 0 49
orkánka, te vagy sokan? mesélj, te meg a nájtlonfalkád a sokan? nahát, sokan vagytok, de nem elegen, viszont nekünk meg elegünk van abból, hogy a minél rosszabb annál jobb leve alapján eláruljátok a saját hazátokat:((
Előzmény: Or Kán (45)
drzyx Creative Commons License 2005.08.26 0 0 48
beon beon, ott ordítoztok minden ünnepen, asziszitek fradimeccs, pár év biztos lehűtene benneteket:)) lasan már a csöndes normális tömeg csak választani jár, oszt nem értitek, hogy mér szívtok már megint:))
Előzmény: Törölt nick (46)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!