Napjainkban csökkent az élelmiszerek magnéziumtartalma, éppen ezért válik táplálkozásunk kiegészítése a magnéziumban gazdag táplálékokkal egyre fontosabb kérdéssé.
A magnézium-sók általában vízoldékonyak, a magnézium hibás konyhatechnikai eljárások miatt azonban elveszhet, mert a túl hosszú ideig tartó mosással-áztatással, valamint a főzővíz kiöntésével a magnéziumot is eltávolíthatjuk a táplálékból.
Az állati eredetű táplálékok térhódítása a magnézium-bevitel csökkenéséhez vezet. Általában ugyanis az állati eredetű táplálékokban kevesebb magnézium van.
A túlfinomított és magnéziumszegény élelmiszerek (pl. gabonaipari termékek: fehérkenyér, finom pékáruk) túlzott fogyasztása a magnézium bevitel csökkenéséhez vezet.
A túlzott fehérje-bevitel, növeli a magnéziumszükségletet és rontja a felszívódást.1
A túlzott sajt-, tej-, és túrófogyasztás magas kalciumtartalmával is csökkenti a magnézium-felvételt, mivel a kalcium és a magnézium rontják egymás felszívódását. A zsírokban gazdag ételek ugyancsak csökkentik a magnézium felszívódását.
Alkoholfogyasztás: az alkohol gátolja a magnézium felszívódását és fokozza a magnézium kiválasztását a vizelettel.
A foszfátokban gazdag élelmiszerek (üdítőitalok, fagylaltok) gátolják a felszívódást és ezért fokozzák a bélben a magnéziumkiválasztást.1
Diétáknál és fogyókúráknál nem szabad megfeledkezni a magnézium-bevitelről, de a diéta mellett a többi ásványi anyag és vitaminszükséglet fedezése is s zükséges!
A fellelhető forrásvizek és ásványvizek magnéziumtartalma nagymértékben eltérhet, ezért az ásványvizek magnézium-tartalmát is figyelembe kell venni...
Ha nem régóta edzel, akkor minek a pörgető? Csak megsérülsz tőle hosszabb távon, mert lehet, hogy az izmok bírják a terhelést (pontosabban a pörgető miatt nem érzel fáradtságot) de kötőszövetek, izületek nem tudnak lépést tartani.
Ráadásul a Warcry olyan adagokat tartalmaz, ami hosszabb ideje edző embereknek való. A probléma az, hogy amikor elfogy a pörgető, akkor a megszokott edzésteljesítmény drasztikusan visszaesik, mivel nincs extra "tolóerő".
Jó kérdés, mondom hogy pályakezdő vagyok és ezokból hazaiakat nem ismerek egyet se. Vagy lehet most már igen, mer egy gyerekkori barátom küldött olyat,hogy: stillmass vagy mi
Hogy közelmúltban kezdtem elég nyögvenyelős nekem szenvedés. Ez a barátom monta, hogy húst vigyek be sokat
Genius Nutrition-t tesztelem jelenleg Warcry, de csak egy hét aktív használata után merek róla véleményt alkotni. Eddig úgy néz ki, hogy klassz de csak két napig teszteltem
Miért akarnál egy fehérjét romániából rendelni egy román cégtől? Nincs itthon elég választék? Amúgy tök mindegy, ha olyan márkát választasz, aminek van boltja is, azokkal 100%, hogy nem lőssz mellé. Minimális különbségek vannak. Akik kizárólag webshopon értékesítenek, azokat azért nem árt megnézni, hogy megbízhatóak-e.
Nincsenek nagy különbségek. Azt vedd meg, amelyik jobban ízlik. Ezt úgy tudod eldönteni, hogy veszel kisebb tasakos kiszerelést, termékmintát, és megkóstolod. Amelyik ízlik, az legyen a befutó, mert fontos, hogy olyan terméket használj/vegyél, amit szívesen fogyasztasz. Pl. a Biotechnek az Iso Whey Zero termékéből van 25 grammos kiszerelés, kb. 400 forintért, tucatnyi ízben, de a Nutriversum, SciTec, PureGold, stb. is forgalmaz ilyesmit hasonló árban és méretben.
Ha izmosodni és erősödni akarsz, akkor multivitamin, fehérje, kreatin, esetleg aminosav.
Szerintem nem jelentős, ha nem rendszeresen csinálod. De még a heti 3-5 alkalomnál is kompenzálható a dolog 1,5-2x mennyiségű aminosavval, vagy extra fehérjebevitellel.
Szerintem. De az biztos, hogy a HIIT edzés nagyon megdobja az anyagcserét, különösen annál, aki nem szokott ilyen jellegű terheléshez.
Milyen okosak ezek a kutatósok! Az alanyok HIIT (High Intensity Intervall Trainig) edzést végeztek, ami alapból is extra zsírégetésre készteti a szervezetet.
Ehhez jön hozzá az, hogy hidegben a szervezet gyorsabban égeti a kalóriákat, mert a test "fűtésére" megy el egy csomó energia. Ez kombinálva a magas intenzitású ciklikus edzéssel természetesen megnövekedett kalóriafelhasználást eredményez.