Keresés

Részletes keresés

cc Creative Commons License 2005.07.12 0 0 73
tormelekes lejtonek ott a szarsomlyo. inkabb azt kellene fokozottabban vedeni. kobanya, crossmotorosok meg ilyesmi.
Előzmény: BENTA (53)
intercooler Creative Commons License 2005.07.12 0 0 72

borzi

"Ezt az urat nemrégiben el is bocsátották munkahelyéről, mivel "túl jól végezte" munkáját. Összes bűne, hogy az ő, botanikai szakemberek által ellenőrizhető adatközlései nyomán pukkasztható ki az a lufi, amelyet a felhergelt és alulinformált tüntetők fújnak egyre nagyobbra."

Ha lettél volna aZengőn még zengőpárti korodban, akkor találkozhattál volna az úrral ott, a kirúgása után is. Ugyanis én találkoztam vele. Többször is. Miért is jött oda? Az kereste volna, aki kirúgta? Nem hinném.

"Valakinek a zöld hisztéria keltői és táplálói közül elég hatalma volt tehát rá, hogy a munkáját kiváló szorgalommal és lelkiismeretességgel ellátó természetvédelmi őrt kirúgassa."

Én inkább úgy gondolom, hogy valakinek elég hatalam volt ahoz, hogy veled ezt a sok badarságot összehordassa.

üdv:intercooler.

Előzmény: borzimorzi (38)
intercooler Creative Commons License 2005.07.12 0 0 71

Kamu

Teljesen igazad van. Én megértem, hogy a Duna vonala dél felöl nyitott, de még senki nem érvelt azzal, hogy Mohács, Dunaújváros, stb, stb védtelen egy esetleges légitámadással szemben. Mindenki Paksol. Pedig azért él ám a duna vonaláben éppen elég. Csak azok baja a távolélőknek nem fáj. Mert ők nem pusztulan. Persze ha Paks pusztul akkor bajban vannak ők is.

Előzmény: Kamukáze (67)
BENTA Creative Commons License 2005.07.12 0 0 70

'Ha most igy elhajoltunk Paks fele, annak sajat pontvedelemre van szuksege, eppen azert mert a vadaszok nem ernek oda ilyen esetben.'

Igazat szólottál. És igaza van IC-nek is. Miért is röpködnének be kívülről, ha bármikor lehet kisgépet bérelni, még pilóta nélkül is. Mire a légvédelem egyet pislant, már meg is szórták Paksot. És kilöttyen a halászlé. Mert a szakértők szerint magának a reaktornak nem igazán ártana a támadás.

De sose lehet tudni. Tehát tényleg kellene oda egy biztonsági rendszer.

Előzmény: Kamukáze (67)
intercooler Creative Commons License 2005.07.12 0 0 69

g6

"Nem tudom mi az igazság a bánáti bazsarózsa vs. lokátor ügyben,"

Örülök, hogy velünk vagy, de figyelj.

Ugyanis a téma nem lokátor vs. bazsarózsa ügy. Ez a valódi félrevezető propaganda. "Röhögcségessé" kívánják tenni a kívülállók számára, hogy néhány baranyai sváb pünkösdi rózsája miatt nem valósulhat meg egy nemzetközi - NATO - milliárdos honvédelmi alapszükséglet.

Nem bazsarózs vs. lokátor.

Előzmény: g6 (65)
BENTA Creative Commons License 2005.07.12 0 0 68

'Ezt az urat nemrégiben el is bocsátották munkahelyéről, mivel "túl jól végezte" munkáját. Összes bűne, hogy az ő, botanikai szakemberek által ellenőrizhető adatközlései nyomán pukkasztható ki az a lufi, amelyet a felhergelt és alulinformált tüntetők fújnak egyre nagyobbra. Ők ugyanis abban a hiszemben vannak, hogy a Zengő az egyetlen előfordulási helye a bánáti bazsarózsának. Valakinek a zöld hisztéria keltői és táplálói közül elég hatalma volt tehát rá, hogy a munkáját kiváló szorgalommal és lelkiismeretességgel ellátó természetvédelmi őrt kirúgassa'

Kedves Borzi!

Megkérdezhetem, hogy honnan veszed az elbocsájtás indokát? Eddig ugyanis inkább abból támadhatott kellemetlensége az ott dolgozóknak, ha a Zengővédőkhöz húzott.

Megjegyzem, a Zengő körül mi nem tapasztalunk hisztériát. Minden megmozdulásunk kultúrált volt, egyetlen atrocitást a Trucker securiti követte el, amikor nekiment a békésen álldogáló tüntetőknek.

BENTA

Kamukáze Creative Commons License 2005.07.12 0 0 67
Ha most igy elhajoltunk Paks fele, annak sajat pontvedelemre van szuksege, eppen azert mert a vadaszok nem ernek oda ilyen esetben.
Előzmény: intercooler (61)
intercooler Creative Commons License 2005.07.12 0 0 66

kamu

"Tegyuk esetleg ezt a radart Ferihegyre. Ott mar ugyis van egy, biztos elfer ez is."

Nem rossz ötlet. Néhány réskitöltővel biztosan össze lehetne hozni. Paks egészen jól látszana. Meg Budaőrs is. Így mindig láthatnánk, ha valaki próbarepülést végez, vagy egy esetleges Bp-i terrorszervezet le akarná bombázni Paksot. Mert terrorszarvezet létrehozásához, bújtatásához is Bp. a legalkalmasabb hely. Vagy ez már államtitok?

Előzmény: Kamukáze (46)
g6 Creative Commons License 2005.07.12 0 0 65

Szerintem ez aljas provokáció a zöldek ellen. Annak idején a Vörös térre is be lehetett jutni kisgéppel, a helyzet ma sem lehet jobb. Földközeli célokat semmilyen radar nem fog tudni kiszűrni. Vári beállt a katonai lobbi mellé (várható volt) és ráadásul próbálja az előző kormányra kenni.

Nem tudom mi az igazság a bánáti bazsarózsa vs. lokátor ügyben, de ha ilyen aljasul próbálkoznak, akkor a zöldek oldalán vagyok.

BENTA Creative Commons License 2005.07.12 0 0 64

'Ne haragudj, de ilyen balfék módon én nem tudok linkelni'

Baj esetén forduljon informatikusához, gyermekéhez! :)))

Előzmény: intercooler (63)
intercooler Creative Commons License 2005.07.12 0 0 63

BENTA

Ne haragudj, de ilyen balfék módon én nem tudok linkelni. Nézd meg a zengős topicon, onnan másoltam.

Előzmény: BENTA (62)
BENTA Creative Commons License 2005.07.12 0 0 62

Nem látom!!

Benta

Előzmény: intercooler (61)
intercooler Creative Commons License 2005.07.12 0 0 61

Meg ez is ott volt:

Egy két gondolatot engedjetek meg.

• Békeidőben nincs az a határ, amit hermetikusan le lehet és le kell zárni. Békeidőben a repülőgépek un. jelentőpontokon érkeznek az országba és így a célrepülőtérre. Ott levámolnak és kisgép esetén oda repülnek ahová kedvük tartja. Természetesen a légtereket figyelembe véve.

• Ha a “célpont” Paks, vagy a parlament, egyszerűen belföldön bérelnek egy gépet. Így még a korai felfedezést sem kockáztatják.

Maradva a kisgépes példánál: Ezek a repülések un. “Nem ellenőrzött légtér"-ben zajlanak. Ez azt jelenti, hogy a légtérhatárokat figyelembe véve minden előzetes engedély, vagy irányítás nélkül mindenki oda megy ahová akar.
    Igen, Cessnával is!

A térképen remélem látszik a TSA 51C légtér. E légtér alsó határa 1500 méter.  Tehát 1500 m magasságig minden repülőszerkezet használhatja, kivéve az LH P1 jelzésű Paks körzerében kijelölt és ábrázolt tiltott légteret. Előfordulhat tehát, hogy az erőműtől 7 – 8 km-re repülők el, teljesen szabályosan. Ha valaki rossz szándékkal közelít, átlépheti e jelképes határt és percek, másodpercek alatt az erőmű felett lehet.
Rendkívüli helyzetben pedig ott lesznek a NATO AWACS gépei, melyek a földközeli célokat is felderíthetik. Apropó a tesztrepülés milyen magasan történt?

Nem szabad túlmisztifikálni a dolgot!

BENTA Creative Commons License 2005.07.12 0 0 60

' Ez bizony HAZAÁRULÁS!!!  '

Szerintem nem hazaárulás, mert egy már elhárított problémáról beszélt.

Viszont simán kimeríti a rémhírterjesztés fogalmát, mert olyasmivel riogatja az embereket, akikért egyébként felelős lenne, ami már nem igaz. És ezt a tényt el kellet volna mondania kiegészítésként. Ja, hogy akkor már felesleges erről beszélni?

Egyébként tudja valaki, hogy járt -e már Juhász úr Sólyom úrnál, hogy édes titkokat sugdosson a fülébe, aminek hatására Sólyom úr hanyat-homlok elkezdene sk radart építeni?

Mert néhány hete ezt igérgette Juhász úr a médiában. Vagy a fenti repülős kísérletről akart beszélni, csak Gyurcsány úr lelőtte a poént?

BENTA

Előzmény: Törölt nick (50)
intercooler Creative Commons License 2005.07.12 0 0 59

borzi

"Kedves Olvtársak!

Beteszem ide is, bár a Zengőről szóló topicban már benne van."

"Sokáig a zöldekkel értettem egyet ebben a kérdésben, de a véleményem Vári úr próbarepülését követően megváltozott. Úgy érzem, London után "

Szóval bemajréztál. És így már nem is olyan ritka a bazsarózsa. Londonban pl. 1 darab sincs. És mégis ferobbantották a metrót.

"nem felel meg a valóságnak a hiszterizált zöldek azon állítása, miszerint a vitatott hely a bánáti bazsarózsa egyetlen előfordulási helye "

Szerintem rajtad kívül senki nem úgy tudta, hogy a Zengő az egyetlen előfordulási hely. Tehát te voltál az egyetlen hiszterizált zöld.

"Összes bűne, hogy az ő, botanikai szakemberek által ellenőrizhető adatközlései nyomán pukkasztható ki az a lufi, amelyet a felhergelt és alulinformált tüntetők fújnak egyre nagyobbra. Ők ugyanis abban a hiszemben vannak, hogy a Zengő az egyetlen előfordulási helye a bánáti bazsarózsának."

Sima ügy. Úgy felbosszantotta az alulinformált zöldeket (téged), hogy azok azonnal kirúgták, bár a kormány szivesen látta a lufi kipukkasztását, de a hát az alulinformált, viszont magasan hiszterizált zöldek ellen lehetlen megvédeni egy tisztviselőt.

Röviden: jó hogy kiszálltál közülünk.

unnamed Creative Commons License 2005.07.12 0 0 58
Ja, a dunai flotillát meg vagy öt éve felszámolták, mert kellett a kikötőjük yachtklubnak...
Előzmény: ohrana (56)
unnamed Creative Commons License 2005.07.12 0 0 57
Egyébként nem harci gép volt, hanem egy polgári lajstromos kisgép.
Előzmény: Pozorvlak (54)
ohrana Creative Commons License 2005.07.12 0 0 56
Úgy érzem, London után és a próbarepülés eredményének az ismeretében tudomásul kell vennem, hogy a honvédelemnek ebben az ügyben prioritást kell adni.
Lám, lám, London nem volt hiábavaló. Ha csak minden 10 millió lakosra esik egy nagy NATO beruházás, már megérte.
Mondom én, hogy kellett ez a merénylet, mint egy falat kenyér. (Mára a világgazdaságo oda jutott, hogy a "terrorizmus" mozgatja.)
Amúgy ez a repülés semmit nem mond, én ezzel foglalkozó szakemberekkel öt éve beszélgettem ilyenről, és mondták, hogy a legnagyobb veszély, ami ellen igazán nincs korrekt védelem, éppen a kisgép, UL technika. Egy ejtőernyőt a Dunán motorcsónakon fel lehet húzni, és két perc alatt bevitorlázni az atomerőműbe. Ezen a Zengőre telepített radar sem segít.

o
unnamed Creative Commons License 2005.07.12 0 0 55
Az 52-ben leírtam, de elmondom még egyszer:

Budaörsről indult, valahol Bajánál megfordult és lejjebb vette a magasságot, majd a Duna vonalát követve jött vissza. A légvédelemmel pontosan egyeztettek mindent, volt útvonalterv, engedély stb.
Előzmény: Pozorvlak (54)
Pozorvlak Creative Commons License 2005.07.12 0 0 54

Ez az egész nekem elég hihetetlen.

Egy magyar harcirepülő észrevétlenül berepül 100-150 kilométert Mo-ra.

Honnan?

Addig fel sem tűnik, hogy hol a francba lehet egy repülő (olyan marha sok azért nincs ugyebár...), hiszen azzal ki is kellett valahogy repülni Szerbiába vagy Horvátországba, és hát gondolom velük is le kellett valahogy zsírozni a dolgot. (Ha csak nem sikerült oda is észrevétlen berepülni ;-)

Aztán szólni a magyar légvédelemnek, hogy fiúk, most ne figyeljetek ide, inkább nézzétek az osztrák határt, nehogy valami elvetemült nyugdíjas megint átsétarepüljön!!

BENTA Creative Commons License 2005.07.12 0 0 53

'en ugy tudom, hogy egy lokator egeszen lokalizalt es viszonylag ritkan rakjak tormelek lejtore.'

Igazad van. Viszont az út építésével pontosan azt a törmeléklejtőt bontod meg. Persze lehet innoválni. Helikopterrel építeni, csúzlival fellövöldozni a betont, hegyivadászok mintájára hegyilokátorosokat képezni, és a váltást gyalogosan levezényelni.  Meg aztán se víz, se áram, se szennyvíz. Ezeket sem lehet szatyorban felvinni.

A hollókért viszont határozottan féltem, mert személyes ismerőseim. Rendszeresen megnéznek minket, amikor lovagolunk, sőt még véleményük is van. Szerintem teljesen lököttnek tartanak, de ez nem zavar. :))

BENTA

Előzmény: cc (49)
unnamed Creative Commons License 2005.07.12 0 0 52
Ha figyeltetek volna, azt is elmondták, hogy a légvédelemmel előre egyeztették, hol fog repülni a gép. Azaz "fejben" tudták, hol a gép, csak nem tudták befogni a lokátorok. Mondjuk egy nem újdonság, jó pár éve több a lyuk a rádiólokációs hálón, mint egy jófajta ementáliban. Az államtitoksértés c. rinyálás meg nevetséges.
Előzmény: bean (36)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.12 0 0 51
a korábbi erkölcsi hazaárulása a magyarság kettős állampolgárság ügyében tet nyilatkozataival követte el. m,ára teljes lett a róla alkotott kép. ÁLLÍTSA MÁR MEG VALAKAI GYURCSÁNY ÁLMOKFUTÁSÁT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Előzmény: Törölt nick (50)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.12 0 0 50
De bizony az. Ez bizony HAZAÁRULÁS!!!  gyurcsány eddig a hazaárulást "csak" erkölcsileg követte el. MOST már jogilag is. Mit akar még ez az alak ebben az országban??? Miért nem költözik Szerbiába?
Előzmény: Or Kán (-)
cc Creative Commons License 2005.07.12 0 0 49
en ugy tudom, hogy egy lokator egeszen lokalizalt es viszonylag ritkan rakjak tormelek lejtore.

ne aggodj, a hollok lassan annyian lesznek, hogy a vedettsegbol is kiszorulnak. en meg emleksztem, amikor moon nem volt tobb, mint 5 par, de szerencsere mam mar igazan nem ez a helyzet. tudtad, hogy a szemettelepeken mar most is ok kepviselik a csucsot? teljesen raalltak az emberi kornyezetre.
Előzmény: BENTA (47)
BENTA Creative Commons License 2005.07.12 0 0 48

'"No eromu! Az aram a konnektorbol jon." Ha jol ertem.'

Nem, nem jól érted. A környéken is több, erre alkalmas hely van, ami nem védett terület. Ha hiszed-ha nem, nekünk is fontos a légtér védelme. Ezt egyébként onnan is gondolhatjátok, hogy az általatok vízionált szerb támadás először minket tarolna le, földrajzi helyzetünkből kifolyólag.

Itt pusztán arról van szó, hogy a vegytisztán műszaki szempontok alapján kiválasztott Zengőt nem engedjük tönkretenni, amikor van más, környezetvédelmi szempontból is elfogadható megoldás.

Az pedig, hogy a Zengőre tervezett radar helyett több kisebbel lehet megoldani, szintén nem igaz, mert a zengői mellé is kellene réskitöltőket tenni.

BENTA

Előzmény: Kamukáze (46)
BENTA Creative Commons License 2005.07.12 0 0 47

'A fenti adathalmazból látható, hogy nem felel meg a valóságnak a hiszterizált zöldek azon állítása, miszerint a vitatott hely a bánáti bazsarózsa egyetlen előfordulási helye lenne. '

Az persze ne zavarjon, hogy nemzetközi egyezményben vállaltuk az EU felé az 'ÉLŐHELY' megőrzését. Mi hisztérikus zöldek már többször elmondtuk, hogy a Zengőn a bazsarózsa mellet sok védett faj él, és maga a törmelék lejtő is különleges a maga nemében. A bazsarózsa emblematikus növénye ennek a kűzdelemnek, de hozhatnánk egyéb példákat is, mint a hölgyestike, hollópár, és a kedvencem a békászósas.

Szóval itt nem egy növény áll szemben a haza védelmével, ez ugyanis nagyon leegyszerüsített megközelítés. Nem beszélve arról, hogy nem a Zengő az egyetlen megoldás, mint azt számos tanulmány is kifejti.

BENTA

Kamukáze Creative Commons License 2005.07.12 0 0 46
"Úgyhogy éljen a bazsarózsa, és tegyék a lokátort nem természetvédelmi területre."

"No eromu! Az aram a konnektorbol jon." Ha jol ertem. Tegyuk esetleg ezt a radart Ferihegyre. Ott mar ugyis van egy, biztos elfer ez is.
Előzmény: BENTA (45)
BENTA Creative Commons License 2005.07.12 0 0 45

'Vajjon mi magyarok mit várhatunk tőlük, ha úgy adódik? Úgyhogy vesszenek.....a bazsarózsák, ha ez az ára.'

Vagy ha nincs más megoldás? Csakhogy van más megoldás.

Úgyhogy éljen a bazsarózsa, és tegyék a lokátort nem természetvédelmi területre.

BENTA

Előzmény: Pukszi (35)
cc Creative Commons License 2005.07.12 0 0 44
a banatai bazsarozsa legszebben az irtasokban virit. tolem hisztizhetsz, de teny, kifejezetten az erdo szeleket kedveli, ezert ha az lenne a cel, hogy minel tobb elohelyet gyartsunk, akkor nyiladekokkal be kellene kockazni a Zengot. egy ut szelesitese nagyjabol antimatematikus.
Előzmény: tfa (41)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!