Az szép hely lehet,sajnos még nem voltam ott. Bár nem szívelem az ilyen bikagyilkolásokat, azért én is megnézném őket. Talán két-három év, addigra a lányom csak kap valami zsíros állást a főiskola befejezése után és végre marad némi lóvé a nyaralásra.
Most lehet emlegetni az "ingyenes főiskola" szlogeneket.
Ha én azt írom valakinek, hogy bízom az emberek fejlődésében, akkor ez nem is nagyon kódolt buzerálás. csak egy kicsit elegánsabb, mint amiket én szoktam kapni.
De ez nem érdekel különösen.Most azon töröm a fejem, hogy szabadságom alatt, szeptember 10-ig vajon valamelyik spanyol netkávézóban kerssem e a PoliDilit?
Nagyon nagy késztetésem van erre, különösen Pixy fog hiányozni a nagyképű, kioktató és csak a buzerálásra kihegyezett miondataival. Üdv: Gűábor
"A komik az udmurtokkal együtt a finnugor népek permi csoportjába tartoznak. "
..
"A komi népnév a komik önelnevezése. A szó eredetileg 'ember, férfi' jelentésű volt. Ez a szó egyébként uráli eredetű, és megvan a magyarban is: hím. A komik másik elnevezése a zürjén"
"Tételezzük fel, sőt tudod mit, elismerem, hogy Boross ügyben igazad van. Akkor ez a dolog legalizálja Gyurcsény furcsa puccsát?"
Aki Gyurcsány megválasztása után puccsról kezdett hadoválni, az vagy tájékozatlan volt, vagy a Fideszes propagandát szolgálta. Aki a mai napon puccsról beszél, az meg vagy aljas, vagy gy.p.-s.
Tételezzük fel, sőt tudod mit, elismerem, hogy Boross ügyben igazad van. Akkor ez a dolog legalizálja Gyurcsény furcsa puccsát? Tehát az ő törvényes megválasztása annak függvénye, hogy az őt megelőző miniszterelnök, aki Antall halálakor - ezt nem tagadhatod- a helyettes volt, képviselő volt e, vagy nem. Mivel elismertem, hogy rosszul emlékeztem, az előző kérdés kivonható. Marad az, hogy védekezhet e egy erőszakos nemi közösülő a bíróság előtt azzal, hogy már más is volt erőszakos?
Ha kérhetlek, kisérelj meg normális, emberi szílusban írni és ha nem tetszik, vagy nem pontos, amit írok, akkor írd azt és ne minősítgess. Persze jogod van hozzá, csak nagyon közönséges . Engem nem zavar különösképpen, látod mindig válaszolok neked, mert én bízom az emberek fejlődésében. Gábor
Tudsz valamit, ami nem egyezik az imént idézet mondatommal? Boross Péter nem listán került be a parlamentbe? Vagy: Gyurcsány bekerült valahogy is a parlamentbe? Ha erre a két kérdésre megadod a választ, akkor értelmetlenné válik
az 1084.
Az nem fikázás, nem sértegetés, ha a bizonyítható igazat írod le. Sőt nem is árokásás. Azt gondolom, hogy a legnagyobb harcosoknak az a dermesztő felismerés, hogy nem tudnak úgy vádaskodni, hogy tényekkel alát tudják támasztani a vádakat. Gondolj csak szegény rosszemlékű Keller Lászlóra, még politikus sohasem égett ekkora lánggal. Vagy gondolj a megfigyelési bortányra, ott meg fidszesek lobogtak. Mostabnában meg az Orbán bizottság: kik is akarnak erkölcsi ítéletet mondani: Molnár, Török, Szabó? Remélem, ezen te is tudsz nevetni. Gábor
Abban egyetértünk, hogy akik verik a mellüket, hogy mennyire elkötelezettek magyarságuk iránt, azok gyanúsak. Nem mennék el velük egy kulaccsal a Szaharába.
Azok, akik csak úgy megélik magyarságukat, természetes, mint a levegő a magyarságtudatuk, azok akár jó magyarok is lehetnek. De nem azon múlik, hogy valaki külsőségekben nemzeti, vagy csak megéli. nem bizony! Ennek az értéke abban testesül, hogy mit tesz a közös nemzeti lét, fejlődés, összetartozás, hagyományápolás, a nyelv megőrzése, a kultura továbbvitele érdekében. Ezt nem lehet lózungokat ordítva megtenni,- ebben igazad van; de nem lehet passzívan megélni sem. Kiváncsi vagyok, hogy közeledik e az álláspontunk.
Egyébként hidd el, nagyon nem szeretem a magyarságukkal tüntető hőzöngőket. De azt el kell simerni ellenszenvességük ellenére is, hogy nem ők táplálták a bűnös nemzet érzetet; nem ők azok, akik igyekeznek deheroizálni mindent, ami ezt a nemzetet életben tartotta a nyelvi és földrajzi hátrányok ellenére. Meg sokan provokálják is ezt a hőzöngést, és ezért nagyon tiszteséges fiatalok is odacsapódnak a nagypofájúakhoz. Gondold el mennyi érzelmi pofont kapott már ez a nemzet az utóbbi tizenöt évben. Minden olyan lehetőséget megtorpedózott egy törpe kisebbség (politikai kisebbség! ), mjely az ország kiemelkedését segíthette volna. nem az MSzP, nem a Fidesz mondott nemet az EXPO-ra, az olimpiai pályázatra (Medgyessy is aláírta!), hanem az SzDSz.
Tehát: mind a ketten írtózunk a hőzöngő, mellveregető pojácáktól Eddig rendben van.
És azt állítom, hogy a csendes és befelé forduló megélése a nemzethez tartozásnak ma kevés. Ki kell nyílvánítani, beszélni kell, róla, gyermekeinknek el kell magyarázni.
Nagyon sokat, és sok féleképpen lehet erről beszélni, gondolkodni, de az biztos, hogy minden sikeres ország a saját nemzeti érdekeiért cselekszik. Az Eu-ban is egy kőkemény érdekérvényesítő mérkőzés folyik, és ezt nem szabadna gyengíteni azzal, hogy ilyen ótvaros, és értelmetlen kifejezéseket fabrikálnak a médiában, mint a "magyarkodás". Gábor
Jaj! majdnem elfelejtettem figyelmeztetni téged, hogy vigyázz a szavakkal. Olvasd el Kerényi Imre Keleti ugorok című munkáját és érdekes felfedezést tehetsz kettőnk beszélgetésével kapcsolatban.
Leírom neked tanulságul: a zürjének a nagy fagyokban nem mennek ki "kisdolgozni" éjjel. erre való a minden háznál megtalálható fedeles pikszis. Nekem igazán kínos, hogy ettől kezdve ez az összefüggés jut eszembe, ha leírod a kicsinyítőképzős zürjént. Gábor
A hibás álltásomnak nem igten van köze néhány más állításomhoz. Ezt elég nehéz lenne összehoznod. Arról van szó, hogy kerülöd a vitát, a látszat baloldali felsőbbrendűségi mániája miatt, ezért nem érv érv ellen, hanem érv ellen ítélkező szerepébe tetszelegsz. lelked rajta. Az fog örülni, aki a kampány végén örül. Mert ha Orbán győz, akkor jól gondoltam, és kényszer helyzetben lesz, hogy hasznosan működjön. Ha Gyurcsány győz, akkor elmúlik ez szörnyű leplezett szorongása Orbántól és még a végén jó miniszterelnök lesz, aki nem abban fecsérli el az erejét, hogy a legjobb embereit az ellenfél lejáratására küldi harcba. Tehát nekem ez a választás csak jó eredménnyel járhat, azért, mert ennél az katyvasznál csak jobb jöhet bármelyik fél győz.
Az égésről annyit, hogy csak morális és éppeszű ember tud égni (na nem fizikailag..), ugye te biztos vagy abban, hogy sohase égő, amit művelsz itt a neten? Gábor
Én nem a nemzethez ragasztottam jelzőt, hanem a nemzeti indulatokhoz. Maga a "löttyös" kifejezés sem a sajátom, legelőször Antalltól olvastam még a miniszterelnöksége idején, egy interjújában használta. Ő is pontosan tudta, miért használja ezt a jelzőt és én is tudom mire céloztam vele.
Az "akinek vannak nemzeti elkötelezettségei" kitételed pedig végképp értékelhetetlen. Vagy netán nemzeti elkötelezettséget kizárólag azoknak tulajdonítasz, akik felszisszennek a "löttyös" szóra?
De, hogy tisztázzuk a dolgot: én azokra használom ezt a jelzőt, akik harsányan és agresszíven hirdetik, hogy ők magyarok, ellenben eltagadják mindenkitől, aki nem harsányan és nem agresszíven csak úgy megéli, hogy magyar. Merthogy olyan természetesnek veszi, mint a levegővételt, tehát nem érzi szükségét, hogy kidüllesztett mellel hirdesse fűnek fának, ha kell, ha nem.
Tapasztalatom szerint ezek a "löttyös" figurák a legócskább szélsőjobb hívei és mint ilyenek, normális ember csak megveti őket.
Te egyetlen mondatot sem tudsz leírni úgy, hogy nem sértegetsz. vagy megint Madáchhoz kell fordulnom: "Nem adhatok mást, csak mi lényegem." Ha tévedek, akkor írd azt. Gondolom még olyan kiváló emberrel is megtörténik, mint te. Valóban budapesti listán 1994- ben jutott be a parlamentbe Boross Péter. Igazad van. A tévedésért elnézést kérek. De ettől függetlenül a többi állításom már szót sem érdemel tőled? Mivel nem személyes, testközeli a kontaktusunk, ezért csak kérhetlek arra, hogy legalább olyan emberi hangon írj nekem, mint én neked. Ha nem megy, tudomásul veszem. Üdvözöl: Gábor
Az egyik válaszodra szeretnék néhány szóban megjegyzéseket fűzni.
1."a löttyös nemzeti indulatok" szerkezet nem jó. A nemzethez nem ragszt normális moralitású ember ilyen degradáló jelzőket. Megteheted, de indokolatlannak tartom. Ezt úgy értékelem, hogy akiknek nemzeti elkötelezettségük van szisszenjenek fel, fájjon nekik. Ez a szándékod, vagy csak meg akarsz feleni.?
2. " szavazatszerzési szándékot " írod, mint a jobbközép mozgatóját. Mond, van olyan lépése egy politikai pártnak (beleértve az általad támogatottat is, mely nem szavazatszerzésre megy ki? Az a szórólap, melyet idéztem, nem arról szóüét, hogy -én vigyázok az érdekeidre, majd, ha ilyen jól megvédtelek te is szavazz rám- ? A pártok már csak így működnek. Nincs is addig baj, amig a saját portékájukat akarják eladni. A baj akkor kezdődik, amikor a FIDESz, meg a koalició egymásra hajigál minden szart. Mert nem saját érdemeivel kíván választókat szerezni, hanem azt akarja bizonygatni, hogy a másik korruptabb, ostobább, etc. (lásd Orbán-, és Gyurcsány Bizottság. ) Gábor
A Gőgös Gúnár Gedeon- csak a tévedések elkerülése végett- nem Villon (1431-63) örökbecsű versformájában írodott . Szentmihályi Szabó versének tartalmával lehet vitázni (én sem lelkesedem érte ), de verstanilag, felépítésében, a nagy előd szabályainak pontos betartásában kiváló. Ez nem jelentős dolog, de ezt a versformár egy négy-hat éves gyermek részére írt meséskönyvhöz hasonlítani, nem komoly írodalmi előképzettségre utal. Ha meg nem értek valamihez, akkor arról sokatmondóan hallgatok...
Laci! Boross Péter nem azért lett miniszterelnök, mert Antall József alkalmatlan volt, hanem azért, mert eléggé el nem ítékhető módon a ciklus lezárása előtt elhunyt. (ha ez nem történik meg, ma nem itt tartanánk.. valószínű)
Boross Péter már életében is állandó helyettese volt, a taxisblokád rosszemlékű lezajlása óta (addig Horváth Balázs volt)
Boross Péter nem a kétségbeesett MDF rendkívüli kongresszus ültette a székbe. A parlamenti jegyzőkönyv tanulsága szerint a legsímább szavazás zajlott le, persze ez valószínű nem Borossnak szólt, hanem Antall emlékének.
Boross listán került be a parlamentbe, GyF miniszterelnök úr sehogy. Ugye ez nem vitetható?
Boross esetében ezekért a lépésekért nem kellett új választásokat kiírn, hogy a kérdésedre is válaszoljak.
Nem azt írtam, hogy törvénysértés történt. Azt írtam, hogy jogi aggályaim vannak. Tévedhetek, csak azt írhatom, amit ÉN GONDOLOK ERRŐL. De nekem jó miniszterelnök lehetne Gyurcsány is, ha az ellenzék ellenzéke módszer helyett, meg í toporgó száz lépés helyett, meg a szerencsétlen részben örökölt miniszterei helyett, meg az adófizetők pénzéből finanszírozott önreklám helyett és a szintén adőkból tékozló ellenzék tematikus lejáratási akciói helyett igazi középtávú tervezéssel igyekezne kilábalni ebből a katyvaszból, amibe került az ország. (nem az ő bűne!)
Az, hogy Kóka és néhány szórakozásból politizáló milliárdos azt mondja, hogy minden jó, hogy kirobbanó siker, az csak rájuk vonatkozik.
És az általam választott polgári értékrendhez tartozik az is, hogy a liberális kozmopolitizmussal szemben fontos számomra a család,
Mi köze a liberális "kozmopolitizmusnak" a családszeretethez? Olyan dolgokat próbálsz egy kalap alá vonni, amiknek semmi köze egymáshoz. Aztán azt is szeretném egyszer megérteni, hogy miféle állat az a kozmopolitizmus? Mert én még olyan embert nem láttam, aki kijelentette volna magáról, hogy én kérem kozmopolitia vagyok. Megint egy ördög, amit felfestetek a falra, aztán jól megijedtek tőle.
De nem lehet eltagadni azok magyarságát, akik akaratuk ellenére a határ másik oldalára kerültek.
Ki tagadta el? Legfeljebb azok, akik lerománozzák őket, ilyenek viszont - mint a KÁP szavazás megmutatta - mindkét oldalon vannak és a jobboldalon sem kisebb számban, mint a balon.
Mi a véleményed a nem elegendő, de vitathatatlan többséget szerző igen voksolókról?
Egészségükre. Ha ők igennel szavaztak, ez jogukban állt. Nem ítélem el őket, legfeljebb nem értek egyet velük.
Mi a véleményed azokról, akik elmentek és nemmel szavaztak?
Az, hogy észrevették a löttyös nemzeti indulatok, érzelmek és könnyhullatások mögül kilógó nagy büdös politikai lólábat és szavazatszerzési szándékot.
És mi a véleményed azokról, akik el sem mentek, ennek mi lehetett az oka?
Nem érdekelte őket az egész, vagy nem tudtak dönteni.
nem kellett volna a MVSZ- nek eröltetni ezt a népszavazást, de ha már kierőszakolta, akkor egy nem demagóg nacionalista, hanem a nemzetben gondolkodó europeer nem tehetett mást, támogatta.
Ha egy nem demagóg nacionalista, hanem nemzetben gondolkodó europeer előtte meg volt győződve róla, hogy a KÁP lehetetlen, szükségtelen, sőt káros, akkor attól miért változott volna meg a véleménye, hogy az MVSZ nevű szélsőjobb-szagú obskurus szervezet kierőszakolta a népszavazást? Szerintem semmiért.
Csak, hogy érzékeltessem a véleményed téves voltának nagyságát: egy nemzetben gondolkodó német europeer 1933-ban talán azt gondolta, hogy üsse kavics, ha már ez a kefebajszú Hitler hatalomra került, akkor hát támogassuk, hiszen ő is csak német, nemdebár?
Persze, jobb egy magyarul tudóval kommunikálni a betegágy mellett, mint pl. egy pakisztánival.
Bár senki nem fogja nekem bemagyarázni, hogy ha egy külhoni magyar itt dolgozik, az nem fog egy idő múlva áttelepülni. Nem lehet örökké ingázni Magyarország és Erdély között.
És akkor valóban elfelejthetjük, hogy Cluj-Napoca neve valaha Kolozsvár volt.
Szerintem semmilyen kijelentés, elszólás nem okoz tényszerűségi kárt. Sok miniszterelnök mondott már nagy butaságot. Talán Horn Gyula nem. De a jobbosok segíteni fognak, ezt nem kétlem.
A diplomaták, külügyminiszterek helyrehozták.
Helyrehozta Kovács is, a megromlott román-magyar viszonyt. Ami sohasem volt jó. Az ilyen kijelentések /az említett/ nem erősítik a két ország amúgy sem felhótlen kapcsolatát. Te jobban ismered a történelmet, tudod, hogy utálnak minket. Nem kicsit. Tehát az előzetes kommunikáció nélküli "határrevízió" sejtetése /talán kicsit erős kifejezés/ teljesen hibás kijelentés.
Mindenesetre a románok biztos, hogy gyűlöltek érte. A szerbek is.
Ergo : nem használt.
Sőt. Az ilyen kijelentés vajon mire jó? Kinek használ? Már csak az emlegetése is hülyeség, mert csak feszültségre ad okot. Vagy a szavazatgyűjtésre??
Majd az utókor eldönti.
Ui. Soltika valamelyik topikban írta, hogy a kijelentés után orosz csapatösszevonás volt a román határnál. Ha félreértettem, bocs. De mintha így hangzott volna. Kérdezzétek meg, érdekes szituáció.
Valóban rosszul idéztem. Luby helyesen rá is világított erre.
De számomra az a lényeg, hogy ezt a jobboldalról máig nem cáfolták meg. Lehet, hogy ez csak egy szimbolikus kijelentés volt, de nem használt az országnak. Ez tény.
Lehet ezt kimagyarázni, megmagyarázni, de számomra hiteltelen a jobboldal határontúli politikája. Valahogy ebből az állításomból keveredtünk ide. Több indokot is felsoroltam, de csak ez maradt meg mindenkiben /az ominózus kijelentés/.
De az biztos, hogy ha a polgári körök általam egyáltalán nem becsült tagjai /finom voltam!/ ezt a kijelentést bibliaszerűen nyilvántartják /idéztem/ , akkor a másik oldalnak ez értelemszerűen problémás.
napjaink zűrös politikai történései között nehéz hideg fejjel ítélkezni és közbeszól a szimpátia is. De meg kell védenem az országomat, mert vele együtt engem is támadnak. S ezt nem hagyom.
Szentmihályi Szabó Péter: Ballada az új rendről
Ki tízmilliónál többet ellopott, jutalma több száz millió legyen.
Ha szomszédaiadat meggyilkolod, ne osztozz senkivel a telkeken. Paraszt vagy ? Légy földönfutó bitang ! Munkás voltál ? Sarokra koldusnak állj ! Ha daloltál, most ne szóljon semmi hang, és ha gyilkos voltál, most lehetsz király. Ha tanár vagy, ne oktass semmi jóra, ha orvos vagy, emészd el beteged, ha órás vagy, ne járjon semmi óra, ha vendéglős, öld meg, ki nem fizet. Ha miniszter vagy, áruld el hazádat, ha képviselő, hát választóidat, ha katona, csókold meg, rád ki támad, ha ügyész, legyen hamis a vádirat. Ha újságot írsz, a magyart ne kíméld, ha asszony vagy, hát gyermeket ne szülj, üldözd, ki túl sokat, vagy még alig élt, s miniszterelnök leszel feltétlenül. S ha mindezt betartod, szemed lezártán Legjobb üstjében főz főnököd, a Sátán .
AJÁNLÁS
Herceg, javaslom, ne szüless magyarnak, itt annak van becsülete, aki más - aki nyugatról jön, s nyugatra tarthat. Ha erre jársz, nem lesz kéjutazás.