Keresés

Részletes keresés

Yogi Creative Commons License 2011.07.09 0 0 84

Valószínűleg nem a mikrofonoddal van a gond, hanem a számítógéppel, pontosabban csak a beállításával.

Előzmény: Spanci (83)
Spanci Creative Commons License 2011.07.09 0 0 83

Vettem egy gépet és skype használatánál azt mondja nincs mikrofon, pedig van, mert bedugtam. Echonál hangkártyát hiányol a mikrofonhoz.

Létezik, hogy egy szipi-szupi új gépnél nincs kimenő hang? Az előző két gépemnél csak bedugtam és tudtam beszélni.

Van valami ötletetek, hogy mi lehet a gond a mikrofonommal szkájpilag?

Thomasmanus Creative Commons License 2011.07.04 0 0 82

Igen vevő is van.

Előzmény: tere (81)
tere Creative Commons License 2011.06.01 0 0 81

Csak adó+mikrofon, vagy vevő is van?

Előzmény: Thomasmanus (80)
Thomasmanus Creative Commons License 2011.06.01 0 0 80

Sennheiser ew100 csíptetős mikroport eladó. (újszerű, kifogástalan állapot) 40 e. FT.

hetven 311 harminchét 40.  Kecskemét

Yogi Creative Commons License 2011.05.15 0 0 79

Hamarabb választ kapsz egy számítástechnikai szaktopikban, azt hiszem.

Előzmény: Morgó Sapiens (78)
Morgó Sapiens Creative Commons License 2011.05.15 0 0 78

Az volna a vaprósz, hogy ha 4db USB mikrofont kötünk egy elosztóval 1 bemenetre, fog-e működni?

ijjen nincs Creative Commons License 2010.09.14 0 0 76
Helló!

Ha már ez a totyik címe...

Nem tudja valaki, hogy mi a különbség a panasonic wm-61a és a wm-61a102a között?
Annyit találtam, hogy a 102a ajánlott tápfesze 1,5V a sima 2V helyett.

Köszi!
adinova9 Creative Commons License 2010.09.11 0 0 75
Sziasztok!!!!!!!!!!!!
Vettem egy fejhalgatos mikrofont!!
Játékban szeretném leginkább használni!!!
Hallok is mindent de amit mondok azt mondják hogy nagyon halk!!!
Mit csináljak???????????????
SGÍTSETEK!!!!!!!!!!!!
pagrus Creative Commons License 2010.09.03 0 0 74
Ki kellene próbálnod, a Hit Space-ban ki lehetett amikor vettem. Szerintem mind a kettőt érdemes megvenni, nem vagy-vagy, ezek inkább egymás kiegészítői.
A Behringert hagyd ki, volt vele gond haveri körben.
Előzmény: Gamer007 (72)
Yogi Creative Commons License 2010.09.03 0 0 73
A time code ahhoz kell, hogy a kép és a hang együtt fusson. Anélkül nincs mihez igazítanod a hangot.
SMPTE TC
Előzmény: Gamer007 (72)
Gamer007 Creative Commons License 2010.09.03 0 0 72
Sziasztok, köszönöm a válaszadást!

"time code csatlakozás nem ártana" Yogi ez alatt mit értesz?
Tehát ha összekötöm magát a cuccost, mikrofont a mixerre, onnan a gépre stb., előfordulhat apróbb csúszás?

...és USB-s hangkártya terén sem célszerű? (Behringer UCS202 USB)

pagrus az jó, és mi az eddigi véleményed az E-MU 0202 USB-ről? (Mert sokáig azon az állásponton voltam hogy célszerűbb lenne azt megvenni, hogy utána ne kelljen külön szórakozni a hangkártyával, mert így egyből gépre csatlakoztatható, és egyben fantomtápként is szolgál.
Az előerősítője milyen, jól erősít?)

Most Mackie 402 VLZ3 vagy E-MU 0202 USB, nem tudom....,
de ha Mackie akkor be kell hozzá szerezni valami USB-s (vagy belső) hangkártyát vagy valamit...

A válaszadásokat előre is nagyon szépen köszönöm!
Előzmény: pagrus (71)
pagrus Creative Commons License 2010.09.02 0 0 71
Ezekből nekem két AT2020 és E-MU 0202 USB van. A mikrofon jó ár/érték arányú, az E-MU 0202 bemenetei szoftverből nem állíthatók csak az előlapi potikkal, egyébként rendben van.
Előzmény: Gamer007 (69)
Yogi Creative Commons License 2010.09.02 0 0 70
Az AT2020 rendben van, a Behringert a helyedben elkerülném.
Keverőpultnál megintcsak kihagynám a Behringert, és ott ráadásul nem ártana egy olyan, aminek tolópotis féderje van - ezzel a forgópotissal szeinte lehetetlen finoman, pontosan dolgozni. A Mackie amúgy jó lenne.
A hangkártyát nem tudom, de ha szinkronizálásról van szó, akkor valahogy meg kell oldani a képpel és a külső eszközökkel való együttfutást, szóval valami time code csatlakozás nem ártana.
Előzmény: Gamer007 (69)
Gamer007 Creative Commons License 2010.09.02 0 0 69
Sziasztok, Üdv mindenkinek!

Egy kérdést szeretnék feltenni a témával kapcsolatosan, és a véleményetekre lennék kíváncsi.
...én egy amatőr "otthoni stúdiót" szeretnék majd összehozni, (nem csillagászati összegekből.) Amelyet legfőképpen, Szinkronra szeretnék használni...
Ki is néztem egy-két dolgot. De nem tudok köztük egyenlőre konkrétan dönteni...

Rode NT1-A
Behringer C1
Audio-Technica (AT2020)

E-MU 0202 USB
Behringer Xenyx 802
Mackie 402 VLZ3

Van esetleg személyes tapasztalataitok a termékekkel kapcsolatban?
Jelenleg leginkább e termékek közt vacillálók:

Audio-Technica (AT2020)
Mackie 402 VLZ3
Behringer UCS202 USB

A válaszadást előre is nagyon köszönöm!
Üdv: Ádám
sonyv1 Creative Commons License 2010.09.01 0 0 68
Sziasztok!

Még nagyon új vagyok mikrofon témában ezért lenne pár kérdésem ha szabad :)
Szóval külső mikrofont szeretnék venni leendő "tükörreflexes" fényképezőgépemhez ami FullHD videót tud felvenni. 3,5-es Jack mikrofon dugasza van.

Az lenne a kérdésem, hogy ehhez milyen mikrofont érdemes venni?
Jó lenne 20-25.000Ft-ból kijönni.

Köszönöm!!! :)
Rode Mikrofon Creative Commons License 2010.06.14 0 0 67
8-as karakterisztikát is tud a Rode NT2-A és az NT200 mikrofon. Az áruk webáruházban megrendelve - egyenlőre - 77eFt és 106eFt. Az előbbi kapcsolható iránykarakterisztikás (gömb, 8-as, vese) csillapítós és mélyvágós, az utóbbi mindezt fokozatmentesen tudja, tehát pl. be tudsz állítani félig 8-as félig gömb karakterisztikát is. Mindkettőre 10 év a gari.
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.23 0 0 66
Keressek 8-as karakterisztikára is kapcsolható, nem horor árú mikrofont
Tudtok gyártmány, modellszámot küldeni ? esetleg árat is ?
blacknoise Creative Commons License 2009.05.29 0 0 65
Egyszer egy "szeánsz" keretében kipróbáltunk egy csomót. És tényleg a Tungsram ECC82 volt az egyik legjobb. De abból nem akart adni a smucig dög :)))
Akkor ezek szerint nem lehet semmi baj ha használom az ECC82-t? köszi!!!
Előzmény: Jolida (64)
Jolida Creative Commons License 2009.05.29 0 0 64
Attól, hogy egy csöves fokozat kimenő ellenállása kisebb, mint a másiké, még nem ment tönkre semmi. :-)

Amúgy az ECC82 erősítése kisebb, mint az ECC83/12AX7-é, valamint nem teljesen ugyanolyan a karakterisztikája.

Ha hozzájutsz Tungsram ECC82-höz, feltétlenül próbáld ki. Szerintem jobb hangja van, mint a RFT-nek.
Előzmény: blacknoise (62)
blacknoise Creative Commons License 2009.05.29 0 0 63
Mármint nem RTF, hanem RFT ECC82
Előzmény: blacknoise (62)
blacknoise Creative Commons License 2009.05.29 0 0 62
Ja az mondjuk igaz, hogy az eredeti kínai csőnek nagyon lapos hangja volt és zajos is volt egy kicsit, szal csere az kellett. A táp még megy :)
Egyébként vagy 3-4 fajta csövem van hozzá, de ez a Tung-Sol a kedvencem. Van Electro-Harmonix, annak kicsit "zárt", tompa a hangja, mondjuk lehet hogy gitárhoz ideális lenne. Egy rádióamatőr ismerősöm, meg adott régi még NDK-ban gyártott RTF ECC82-es csöveket. Azoknak nagyon selymes a hangja, de félek sokat használni, mert kisebb az ellenállásuk kicsit, mint a 12ax7-nek (12ax7 = ECC83).
Előzmény: Yogi (61)
Yogi Creative Commons License 2009.05.29 0 0 61
ez mindegyik ilyen mikinél így van
Nagyjából igen.

Ha mindegyik ilyen, akkor kell hozzá egy csendes szoba/stúdió.
Vagy egy koncert.

Úgy tűnik a mic200 a behringer egyetlen jó terméke.
Há'nemtom, nekem van itthon egy Mic100 véletlenül, annak mindenhez képest borzasztó szar* hangja van, meg hipp-hopp elszállt belőle a fantomtáp. De mondjuk lehet, hogy a 200 más.

* Elnézést, de ez a megfelelő szakkifejezés.
Előzmény: blacknoise (60)
blacknoise Creative Commons License 2009.05.29 0 0 60
Én pont ma vettem egyet :) (Rode nt1-a)
Nagyon részletes, pontos a hangja. Viszont valami fura, nem tudom, hogy ez mindegyik ilyen mikinél így van vagy csak az enyémmel: nem valami szelektív, felveszi a környezetben lévő hangokat, ha résnyire nyitva az ablak, akkor a szél zúgását is hallani. Ha mindegyik ilyen, akkor kell hozzá egy csendes szoba/stúdió.

Én egy megbuhárlt MIC200-as erősítővel használom. Abban ki lett cserélve az eredeti kínai elektroncső egy Tung-Sol gyártmányú 12ax7-re: Nagyon zajmentes így! Most még akkor sem jelentkezik semmi zaj, ha maxra tekerem! Úgy tűnik a mic200 a behringer egyetlen jó terméke.
Előzmény: Törölt nick (57)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.23 0 0 59
Főleg fúvós hangszerek felvételéhez.

50.e ft körül
Előzmény: Yogi (58)
Yogi Creative Commons License 2009.03.22 0 0 58
Mire szeretnéd használni és mennyiért kínálják?
Előzmény: Törölt nick (57)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.22 0 0 57
RODE NT-1 mikrofont ki ismeri, és mi a véleménye róla?
Yogi Creative Commons License 2009.03.20 0 0 56
megtudtam, hogy csak a vásárlás után ilyenek a mikrofonok és idővel csökken az érzékenységük.
Az elég gáz lenne, ha igaz lenne. De nem az. (Nyilván hosszú évek, még inkább évtizedek alatt a fizikai elváltozásoknak köszönhetően nagyon keveset csökken, de attól még a szájhangok ugyanúgy meglesznek).

senkinek sem ajánlom a Behringer C-1 mikrofont (meg a többi mikrofonjukat se).
Meg egyáltalán, semmilyen Behringer terméket se. Nem sznoboskodásból, de az egyik kellemetlen tulajdonságuk a borzasztó nagy alapzaj, a másik meg hogy perceken belül képesek elromlani. Még nem találkoztam ennyire megbízhatatlan márkával.
Előzmény: blacknoise (55)
blacknoise Creative Commons License 2009.03.20 0 0 55
köszi. közben megtudtam, hogy csak a vásárlás után ilyenek a mikrofonok és idővel csökken az érzékenységük.

egyébként senkinek sem ajánlom a Behringer C-1 mikrofont (meg a többi mikrofonjukat se). A specifikációnak köze sincs a valósághoz. Ultra zajosak, részletszegények. A frekvencia menetüket egy véletlengenerátorral lehetne leírni.

A mic200 jónak tűnik az árához képest.
Előzmény: Yogi (54)
Yogi Creative Commons License 2009.02.15 0 0 54
A popfilter nem erre van, hanem a száj felől érkező „szél” fölfogására.
A leírtad hangokra én két módszert alkalmaztam: megkértem a beszélőt, hogy igyon egyet, mert minél szárazabb a száj, annál több az ilyen nyammogás, illetve utólag kézzel kivagdostam a nagyon zavaróakat.
Szoffer biztos van, talán ingyenes is, az enyém hasonló célokra fizetős (Diamond Cut és Cedar). Szerintem a declick szóra érdemes keresni.
Előzmény: blacknoise (53)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!