Sziasztok! Keresek egy fordítást. Akaratok csatája vagy valami ilyesmi a címe.... de nem találom... tudna valaki segíteni hogy melyik oldalon van fent? köszönöm!
Belenéztem valamelyik itt említett sztory egy későbbi fejezetébe; az hogy a két főhős tipikus 'Marty Stu' még csak nem is kezdi leírni a helyzetet... Talán a 'vágyteljesítő fantázia' lenne a jó kifejezés.
Közben rájöttem, melyik fordításra gondolsz, de az teljesen más jellegű. Itt Harry Potterékkel nő fel, csak akkor van Pitonnal, amikor a szülei és a testvére épp nem érnek rá vele foglalkozni - szóval aránylag gyakran. Amikor meg már foglalkoznának vele, addigra Harry nem nagyon kér belőlük.
De érdekes egybeesés, hogy az említett történetben is ugyanúgy hívják Harry ikertestvérét, mint amit fordítani készülök. Meg még ezeken kívül egy csomó más hasonló történetben. Vajon miért van ez? Nincs más név az írók tarsolyában. Ez már legalább az ötödik "Harrynek van egy ikertestvére" történet, ahol a másik fiút Adrian Potternek hívják. Az ember tényleg félve lát neki egy ilyen történet olvasásának.
Az általad említett történetben James Potter (az apa) ráadásul még bunkó is!
Fordításban még nem olvastam, csak arról tudok, amit anno szavazásra bocsátottam ^^, de azért nem egyedi egy ilyen történet. Ha esetleg eszedbe jut, melyik az, rám írsz? Nem hiszem, hogy ugyanarról lenne szó, de azért jobb meggyőződni. Ez egy aránylag friss írás.
Egy teljesen sablonosan induló történetről van szó, ahol a Potter szülők nem halnak meg, és Harrynek van egy ikertestvére, akiről a világ azt hiszi, hogy a kiválasztott. Persze a szülők azt a gyereket pátyolgatják és Harryt elhanyagolják. És amíg az egyik gyereket kicsi korától kezdve arra képzik, hogy egy nap majd szembe kell szállnia Voldemorttal, a másik gyereket gyakorlatilag Piton neveli. De aztán már nem lesz olyan sablonos, mint amire az ember számítana, bonyolítja a dolgokat Merlin és egy másik prófécia, amit Morgana Le Fay mondott, és egészen érdekesen megkavarja a dolgokat. Még íródik, de már 4000 fölött van a vélemények száma, és 66 fejezet készült el belőle. Minden hétvégén (eddig legalábbis) frissíti az írója. Family Bonds címen található, és most fejeződött be Harryék negyedéve.
Kicsit megszenvedek vele, mert a csaj görög, és időnként roppant érdekesen fogalmaz :D
Még 5 fejezet erejéig nagyjából 2-3 hetenként lehet számolni rá. Utána utolérjük a franciát is :( Bár egy, állítólag (keina_snape szerint) gigahosszú fejezet nemrégiben került bétázás alá.
És nagyjából másfél hónap múlva egy új severitus fordítással jelentkezem - elvileg. Az engedélyem mindenesetre megvan rá.
köszi, lehet, hogy elolvasom... végül is nem rossz, egy kicsit talán sokat lovagol a ruhákon, de talán csak azért, hogy metroszexuálisnak látszódjon az egyik karakter.
Karácsony előtt nem sokkal beszéltem vele (megkerestem ugye mélben), akkor azt mondta, hogy él még, kissé máshogy alakult az élete, nem igazán tud visszahangolódni, mint ahogy ideje sem igazán van - de majd megpróbálja, mert neki is rossz, hogy félbemaradt.
Na igen, azóta eltelt pár hónap... ;-(
De most, hogy írtál... majd újrapróbálkozo nála, max nem fog válaszolni, vagy közli, már végképp úgy marad. :-(
Author: S'TarKan The war is over. Too bad no one is left to celebrate. Harry makes a desperate plan to go back in time, even though it means returning Voldemort to life. Now an 11 year old Harry with 30 year old memories is starting Hogwarts. Can he get it right? Rated: Fiction T - English - Adventure/Romance - Harry P. & Ginny W. - Chapters: 39 - Words: 390,734 - Reviews: 11,135 - Favs: 11,655 - Follows: 10,067 - Updated: 10-19-12 - Published: 10-28-05 - id: 2636963
Én is hozok egy kis HP ajánlót, ha valakit érdekel egy többszörösen meghasadt személyiségű Harry Potter. Nagyon érdekes történet, jópofa v. épp ijesztő hasadt személyiségekkel, előbb mentor Piton, végül severitus lesz belőle, sok-sok folytatással. Az egyik folytatástól már drarry is! (Csak úgy figyelmeztetésképp)
Nemrég olvastam egy szerintem nagyon jó sztorit. Érdekes, hosszú, csak nem tudom olvasol e slash-t? Mondjuk a 18. fejezetik fel se merül a dolog, meg aztán ki is lehet hagyni azokat a részeket, amik nem tetszenek. De amúgy volt benne pár érdekes ötlet.
Hát pont ezt akartam írni: elolvastam a One more time-t, ami nekem WIP-nek tűnik, de hogy egyre melegszik a helyzet, az tuti. És ettől nem lettem túl boldog.. Pedig sztem bőven elég lenne, ha csak Piton kezének volna szüksége melegségre.