Mindent ide,ami az idei balatoni nyárral kapcsolatos!
Programok,jó helyek,rossz helyek,party-k,házibulik,sztorik,szállások,németek,angolnák...
Hisz kezdődik a nyár!
Nem találtam Csopak-topicot, ezért ide tenném fel a kérdést:
Csopakon, az általános iskola közelében szeretnék 2 fő részére magánszálláson helyet találni, aug. 13-21 között. Néztem a csopak.hu-n lévőket is, de azok közül kevés van az iskola közelében, gondoltam, megpróbálok ílyen módon is keresni.
Semmi különös igényünk nincs, csak az, hogy különálló ágyak legyenek.
Hát el kell,hogy keserítselek,nem én leszek az az ember,aki olyan okosat fog mondani ezzel a témával kapcsolatban,ami téged is meggyőzne.
Megnéztem a Magyar Turizmus Rt. és a Balaton Fejlesztési Tanács honlapját is,egyiktől sem ájultam el,ellentétben a balaton.hu-t,egész jónak tartom.Ha egy Mo.-ra érkező turista lennék,akkor mindenképpen egy ilyesmi honlapnak örülnék,ami egész tűrhetően összefoglalja (sokkal tűrhetőbben,mint a másik kettő) a Balaton körüli dolgokat.Persze nekünk,magyaroknak is jobb egy ilyen információban gazdag weboldal.
Szerintem az általad említett "Lapunk a Turizmus Rt. és a Bft. támogatása nélkül jött létre" felirat ismét a jól ismert "magyaros" specialitás- a "nem tudunk megegyezni semmiben" - eredményeképp jött létre.
Mondom,semmi rálátásom nincs az egészre,de gyanítom,hogy valami ilyesmiről lehet szó.
A baj az,hogy itt van ez a tó,Európa legnagyobb tava,ami idegenforgalmi szempontból egy aranybánya lehetne és képtelenek összehangolni a céljaikat a Balatonért bármit is tenni akarók.Évek óta megy a szabad rablás,lepukkant szálláshelyek,csillagászati árak a vendéglátátásban,mindez kétes minőségű szolgáltatásokkal párosítva.Látható,hogy meg is lett az eredménye.
Remélem azonban,hogy még idejében eszméltek az érintettek ahhoz,hogy újra egy jó hely legyen belőle.
Az,hogy meg újra jó a vízszint és a vízminőség-ha jól tudom-erősen súrolja az isteni csoda kategóriáját.Nem tudom,enélkül mi is lenne idén?
Azt viszont tudom,hogy akárhányszor odaérek a Balatonhoz,mindig tök jó kedvem lesz,ha nyaralni megyek,ha csak arra van dolgom.Feldob az egész,a látvány,a hangulat,no meg persze a fürdőrucis csajok is.
hello Ali70! jó, hogy szóba hoztad a balaton.hu-t, mert pár napja foglalkoztat egy téma: a főoldalon látható a "Lapunk a Turizmus Rt. és a Bft. támogatása nélkül jött létre" felirat. A honlap fórumán már folyt erről egy kisebb vita, hogy jogos, vagy nem jogos ezért a Turizmus Rt-t hibáztatni, de még nem lettem meggyőzve egyik oldalról sem :o) Szerinted, szerintetek?
Tud valaki az északi parton kiadó,medencés,normális házat?Csak olyan érdekel,ahol nincs senki más,csak az éppen aktuális vendégek,a medence pedig "rendes" medence legyen,ne olyan összerakhatós,műanyag brico-s.Kb. 6-8 főre kellene a szállás.
Remélem,idén jobb szezon lesz,mint az előző években,a vendéglátók és a vendéglátósok is tanultak a saját hibáikból.Megvan az esély rá,hogy újra a magyaroké is legyen a tó,talán helyreáll a megbecsülése a magyar vendégeknek is.