Lehet hogy a török demokrácia még nem elég fejlett.
Lehet hogy a török nőknek kevesebb joga van mint európa többi részén szokásos.
Lehet hogy a törökök többsége muszlim vallású.
De hát ettől még beléphetnének az unióba.
üdvözlettel PinaBubus
Sutabéla! Ez a "Kovács elvtárs" meg hunnét is? Ha lehetne néhány kandelányival világosabban, ha szabad esdekelnem!
Ifjú ember, egy működő, egyenjogúságon, törvényeken alapuló BÁRMIFÉLE kapcsolat lényege az, hogy a zsarolásnak ott semmi keresnivalója. Nem ártana, ha nyílt tekintetű, egyenes gerincű ifjúságunk is képes lenne idáig eljutni - 15 évvel a "létező" nyiffanása után. Elég volt már ebből a balkáni baksisvadász, oda-vissza zsarolgató vircsaftból. Vedd tudomásul, hogy amennyiben egy szőlészet megfelel az uniós előírások szerinti regionalitási követelményeknek, akkor használhatja a "Harkakötönyi Guggolós" márkanevet. Ha nem - NEM! Még "Hárkakotányi Gaggulás" néven sem. Ennyi. Magyar tömény sem használja még a "konyak" nevet sem, mert a borpárlatra a "cognac" és klónjai a fhanszoáknak van fenntartva.
Egy bejáratott bürokráciára ÉPPEN AZ a jellemző, hogy a hivatalnok szarik rá, ki is van éppen kormányon, őt csakis a szakmai előírások érdeklik. Már pedig az EU-nak EZ a része igenis szépen működik. Ne keverd ide a mi balkáni fogalomzavarainkat. (amúgy még az olasz hivatalnok is toronymagasan áll a magyar felett)
Te valójában veszítesz azzal,hogy nem én vagyok az aki eldönti azt ,hogy valójában mire is van szükséged mert akkor garantáltan lényegesen kevesebb hülyeséget írnál ,de jelenleg ezt megítélni nem tudod,hiszen nem én döntöm el, hogy valójában mire van szükséged.-sajnálatos paradoxon!
Bátorkodom azonban megjegyezni ,korábbi hozzászólásodban Te próbálkoztál azzal,hogy meghatározd,hogy nekem mire volna szükségem .
Tudod egy klasszikus filozófiai alapvtésa helyes reakció erre: OK-OKOZAT tudod ezt a" négy szó(tago)cskát vésd jól eszedbe"
>>a VallásFilozófia részben tedd fel a kérdéts és válaszolunk rá. Ha nem, akkor maradjunk annyiban, hogy jól esett megkérdezni, egészségedre!
Nem. Maradjunk abban, hogy ha nem itt válaszolsz arra, hogy a muszlim nők örökölhetnek - e, akkor gyáván elsunnyogod a választ. Vagy azért mert te sem tudod, vagy azért mert nagyon is jól tudod. Egyébként jobban jársz, ha itt válaszolsz, mert nemsokára úgyis beírom. Bármi is legyen az igazság.
Szerencsére nem Te döntöd el, hogy mire van szükségem. Furcsa is lenne. A gazdasággal válaszoltam a kérdésedre, a kérdésed másik részét megválaszoltad saját magad, szóval ezt lezárhatjuk.
Ne terelj Kovács elvtárs! Felőlem beszélgethetünk a maláj autóiparról is, de a példa lényege az volt, hogy zsarolható helyzetbe kell hozni az olaszokat. Akkor lemondanak a Tokaji névről. Most még mindig nincs lejátszva a meccs, nem nyugodtak bele az átnevezésbe, nyáron jönnek ide tárgyalni. Szinte biztos, hogy kapnak valami engedényt az FM - től.
>>Az uniónak NEM a bürokrácia a gyenge pontja. Az qrvahatékony, még annak ellenére is, hogy a franszoáknam és a digóknak is van közük hozzá. Ugyanis a svábok szervezték.
A sváboknál éppen kormányválság van. Az Unió egészének pedig legnagyobb gyengéje a rossz hatékonyság, beleértve a hivatali apparátust is. Lehet, hogy ha a bürokráciában csak svábok lennének, akkor nem így lenne, de most sajnos így van.
....néked is komoly szellemi küzdelemre van szükséged ha arra a következtetésre jutottál hogy én gazdasági előnyökről írtam ,szerintem inkább rossz de ha ez az ára a török nemnek akkor mégis jó
Nyugodj meg kivétel nélkül műkődő stabil demokráciák jó volna már tudomásul venni!
Milyen puccs is volt 82-ben spanyolországban ugye te legalább tudod hogy itt sokakat félre akarsz vezetni mert semmilyen sem volt vagy remélem nem arra a félhülye ítejerora gondolsz aki berohant a spanyol parlament épületébe lövöldözni (a mennyezetbe)majd 20 perc múlva a börtönbe találta magát miközben estére az vezérkari fönök is önként nyugdíjba vonult :) - ..... nem illendő a fiatalabb topictársakat így félrevezetni:(
Kb ilyen hiteles a hozzászólásod törökországgal kapcsolatos állítássora is -sajnos :(
Egyértelműen fogalmaztam. Nem akarok külön Neked egy változatot készíteni, ha meg akarod érteni meg kell birkóznod a bonyolultabb mondatok értelmezésével. Drukkolok. A francia nem pedig gazdaságilag jó Magyarországnak.
Na most asszem itt szó sem volt a cigányságról, én a törökökről szóltam. Egyébként nem engedném őket beköltözni a házamba. Demokrata vagyok, nem irgalmas nővér.
Én abban is biztos vagyok, hogy a velünk több száz éve együttélő, korábban kisebb konfliktusoktól eltekintve a társadalomba -ha marginalizáltan is- de betagozódó cigányság felemelésében is legalább ennyire lelkes drukker vagy. Nekik is a megváltozott körülmények szorítása közepette kell(ene) megtalálniuk helyüket az új Magyarországon, Európában. Ugye egyetértesz? Segítenünk kell őket, hogy ledolgozzák hátrányukat, hogy megtalálják új feladataikat, hagyományaik, kultúrájuk lehető minél nagyobb részét korszerűsítve, az új helyzethez alkalmazva megőrizhessék és hasznos tagjai legyenek az európai népek nagy családjának.
Ugye nem tévedek, ez a véleményed?
És HOLNAP ENGEDED BEKÖLTÖZNI A HÁZADBA A NYÍRADONYBÓL MOST ÉRKEZETT KALÁNYOS CSALÁDOT, A BÖRTÖNBŐL (fejszés kéregetés miatt) MOST SZABADULT 9 FELNŐTT FIÚTESTVÉRREL EGYÜTT?
Na, akkor most fogódzz meg! Igen, szeretett hazánk IS stabil demokrácia. Igen, 15 éve. Ahogy a lengyeleké is. Meg a szlovéneké, meg pár évvel rövidebb ideje a baltikum államaié is. És a tót atyafiaké is stabil demokrácia, cca. 5-éve. És gondolkodj csak amíg csikorogni nem kezd az agyad, igen, Spanyolország is demokrácia. Meg Portugália is. És rosszul emlékszel, NEM VOLT PUCCS! Kísérlet, az igen. Tartott vagy másfél óráig.
És az eddigi EGYETLEN arab (viszonylagos) demokrácia is ott működött -cca.25 évig- ahol a kivonuló csúf gyarmatosítók (a franszoák) egy működő szisztémát hagytak hátra és volt egy jelentős keresztény arab kisebbség. Hah, minő meglepő. És akkor esett szét, amikor Husszein az őt kinyírni szándékozó palesztín testvéreid közül azokat, akiket életben hagyott pont északnyugati és nem ellenkező irányba rúgta valagba. Ők meg szegény hülyék hagyták az ártatlan áldozatokat betelepedni. Rá is qrtak.
A törökországi demokrácia? Ha te azt ami ott van TÉNYLEG demokráciának tartod, akkor a kádári magyarország ellen ('65 után!) ne legyen egy szavad se, mert ahhoz képest...
A többi okosságot meg teljesen egyedül ollóztad össze, vagy segített a mullah is?
Tudod, én nagyon szeretem a kutyákat, értek is hozzájuk, semmiféle okból nem okoznék szenvedést egyetlen ebnek sem, de sajnos vannak olyan TOTÁLISAN tönkretett kutyák, akiket emberi, pláne naív gyermektársaságba kizárólag zárt szájkosárban, befelé fordított szöges nyakörvvel mernék bevinni.
Igazából kettős mércének tartom, hogy míg az európai jobboldal "kereszténydemokratának" vallja magát vagyis a nevében egy vallást használ jelzőként, rendszeresen hivatkozik Istenre és törvényeire, a Bibliára (különösen kis hazánkban), a kereszténység értékrendjére, ráadásul az állam a költségvetésből támogatja az egyház intézményeket, aközben itt Európában teljesen kiakadunk azon, ha egy török politikus kiejti a száján Allah nevét, egy török iskoláslány önszántából csadort húz vagy egy török párt nevében ott az iszlám.
Nem hiszek abban, hogy az iszlám világban, vagy akár Irakban is létrejöhetnek rövidtávon belül teljesen nyugati mintájú, abszolút szekuralizált demokráciák. Nem léphetünk át több évtizednyi történelmi utat, amin a iszlám államok többsége még nem vagy még nem teljesen ment végig, különböző, de nem faji, etnikai sajátosságoknál fogva. Európa még a nagy francia forradalom után is hosszú ideig forgolódott a klerikalizmus ágyában, nem is beszélve a katolikus egyház spanyolországi befolyásáról anno. Nem várhatjuk el a törököktől, hogy modern államuk létezésének kevesebb, mint 90. évében hipp-hopp áttérjenek a francia mintára, amit egyébként kevesen követnek a kontinensen. Időt kell adnunk nekik, valamint lehetőséget a szekuralizmust erősítő gazdasági fejlődés erősítésére. Erre nagy lehetőséget adhat az EU-csatlakozás.