Keresés

Részletes keresés

Százbolha Creative Commons License 2005.05.16 0 0 33

Szeritem az lenne a legnagyobb segítség, ha elsőként raknánk fel fokhagymás képeket PÁLYÁZATI céllel.

Szerintem az sem baj ha kezdetben nem túl jókat, lesz még idő..

És nincs képszám megkötés.

Százbolha

Előzmény: VANDOR (30)
Százbolha Creative Commons License 2005.05.16 0 0 32

jó lesz ez a fokhagyma....

kategória...

Nem ismerem a futobab-birdie levélváltást, de valószinüleg nem adott rá engedélyt az üzemeltető.

Illetve a Pályázat kategóriát a korábbi szisztéma használta és lehet hogy a jövőbeni is fogja használni.

A futobab által indított pályázat jelenleg nem integráns része a fotozz.nak.

De ez nem baj.

Annál érdekesebb.

Százbolha

Előzmény: n0teasy (31)
n0teasy Creative Commons License 2005.05.16 0 0 31

Örülök, hogy beindult a pályázat, köszönjük!

A témáért ezek szerint engem kell - és lehet - szidni. Az ötlet csak részben született hirtelen felindulásból, legalább fele részben komolyan gondoltam.

Ezt viszont nem értem:

"A pályázat kategória az admin számára van fenntartva, oda ne tegyetek fel képet!"

Ha több héten át szétszórva, különböző kategóriákba kerülnek a képek, nem látják át az értékelők, és nem is találják meg őket. Miért ne használhatnánk ezt a kategóriát?

Előzmény: futobab (9)
VANDOR Creative Commons License 2005.05.16 0 0 30
Udv,

igen, a hirtelen otlet utan kb ezek az aggodalmak merultek fel bennem is.

Akkor valami mason fogok gondolkodni, mert szeretnek tenni az ugyert en is valamit.

a Vandor
Előzmény: Százbolha (29)
Százbolha Creative Commons License 2005.05.16 0 0 29

Szintem nem jó ötlet.

Rengeteg fotós cuccom van...

De nem hinném hogy megfelelő díj lenne.

Gondolj bele mit kezdenél egy vadiúj digikompakttal (vagy távmérős orosz géppel).

Én speciel udvariasan megköszönném.

Számomra haszontalan díj lenne. és sajnálnám kidobni.

A fotóalbum talán jobb ötlet.

Gépfüggetlen és témafüggetllen.

(a hogyfotózzunk c. könyvek már nem annyira..)

Százbolha

Előzmény: VANDOR (27)
mutty.hu Creative Commons License 2005.05.16 0 0 28
Én pályáznék érte. :)
Előzmény: VANDOR (27)
VANDOR Creative Commons License 2005.05.16 0 0 27
Udv,

arra gondoltam, hogy felajanlok egy SLR gepet a dijak soraba.
De elbizonytalanodtam, talan buta otlet, mert:

- csak filmest tudok ajanlani, mert masom nincs
- csak Nikont tudok ajanlani, mert masom (mar) nincs
- csak hasznaltat tudok ajanlai, es ez lehet, hogy ciki
es legfokeppen:
- aki megnyerne, mar valoszinuleg sokkal jobb geppel rendelkezik, tehat degradalo lenne ...

Velemeny?

a Vandor
Százbolha Creative Commons License 2005.05.16 0 0 26

maultier

Szerintem ez rosszabb téma, mint a gyufa.

Szerintem nem.

Mivel a gyufánál erős megkötések voltak, hogy más nem lehet a képen.

A fokhagymánál úgy értelmeztem a kiírást, hogy bármi lehet.

Pl. fokhagyma szagú épület is, ha a képről erre lehet asszociálni.

Az értékelők nyilván a téma idegen dolgokat alacsonyabb pontszámal értékelik majd.

Százbolha

Előzmény: maultier (22)
mutty.hu Creative Commons License 2005.05.16 0 0 25

"Nem lesz vita, mert diktatúra van!"

Azt hiszem működni fog ez a pályázat :)

Előzmény: futobab (23)
futobab Creative Commons License 2005.05.16 0 0 24
Köszönöm a jövendő pályázók nevében! Kezdek megtörni a díjjazással kapcsolatban, térjünk vissza rá.
Előzmény: KirRoyal (21)
futobab Creative Commons License 2005.05.16 0 0 23
> És milyen az a fokhagymafenekű nő? Mert ez a megfogalmazás pályázati feltételként elég képlékeny. Sok vita lesz.
Nem lesz vita, mert diktatúra van! A kiírásban az áll, hogy az a fokhagyma, amit én annak fogadok el. ;-)

> Pl. fokhagymaszagú épületfotót elfogadsz?
Nem, erre utaltam a Kisherceg féle megközelítéssel. Emlékszel az elefántot nyelt kígyó rajzára? A hagymakupola már határeset, ha berogyott, jöhet!

> Szerintem ez rosszabb téma, mint a gyufa.
Ezt vitassuk meg a pályázat lezárása után. Ne felejts ki a vámpíros vonalat, marha jó képeket lehet ebből kihozni. A gyufa téma megközelítése kissé gyerekes volt, pedig milyen jó lett volna például Humphrey Boggart híres rágyujtós képét látni!
Előzmény: maultier (22)
maultier Creative Commons License 2005.05.16 0 0 22
És milyen az a fokhagymafenekű nő? Mert ez a megfogalmazás pályázati feltételként elég képlékeny. Sok vita lesz. Pl. fokhagymaszagú épületfotót elfogadsz? Szerintem ez rosszabb téma, mint a gyufa.
KirRoyal Creative Commons License 2005.05.16 0 0 21
A pályázat jó ötlet, én is szívesen hozzájárulnék a díjazáshoz egy albummal, melynek címe: "Színes Magyarország".
Százbolha Creative Commons License 2005.05.16 0 0 20

A finom reklám ott éri el a célját, ahol kell. Pályázati képek kellenek ide, minél több, minél előbb.

Ezzel megint egyetértek!

Akkor legyen így.

Amint tudok készítek foghagymás képet.

Sajnos öttlettelen vagyok szokás szerint, de hadd induljon a téma.

Ha jól emléxem, akkor a képet felrako személy idegen linket nem helyezhet el.

Pedig szivesen utalnék a (9)-es hsz-edre.

Százbolha

Előzmény: futobab (19)
futobab Creative Commons License 2005.05.16 0 0 19
> Nekem nem titkolt célom volt, hogy guruljatok be, és csináljátok meg.
Szerintem nem, de ez valószínűleg a kutyát sem érdekli.

> Masszív reklámot neki! mindegy milyen áron.
Nem, számomra a buta, vagy feleslegesen ismételt reklám zavaró, nem javaslom! A finom reklám ott éri el a célját, ahol kell. Pályázati képek kellenek ide, minél több, minél előbb. A fórumot olvasok már értesültek a dologról, ők lesznek az első fecskék. Szándékosan olyan a leírás, hogy bármikor lehet feltenni képet, akár már most is. A suttogó reklám ismert és sokszor bevált fogás. Érdekes, sikertelen kampányról még nem is hallottam!

> Birdie támogatása nélkül még annyi publicitást se fog kapni, mint eddig, anno se vitte túlzásba.
Pont ezt akarom kikísérletezni! Szerintem a hírek között egy pársoros, sablonos iromány érdektelen, én például csak a képeket nézem az oldalon, de azt szinte mindet. Sokan vagyunk így!

> Esetleg kéne tőle engedélyt kérni a pályázat kategória használatára! Elvégre az erre van!
Nem akarok. Olyan a szabályzat, hogy szerintem nem lehet neki belekötnie, de nincs is az adminra szükség, hogy sikeresen legyen. Ráadásul ellenkezne az alaptermészetemmel:-)

A kategóriák külön izgalmasak, például aki légifotó kategóriában pályázik, különdíjra számíthat a felsorolt keretből!
Előzmény: mutty.hu (18)
mutty.hu Creative Commons License 2005.05.15 0 0 18

Futobab!

Nekem nem titkolt célom volt, hogy guruljatok be, és csináljátok meg.

Ténlyeg nem történt semmi több mint fél év alatt.

Masszív reklámot neki! mindegy milyen áron.

Birdie támogatása nélkül még annyi publicitást se fog kapni, mint eddig, anno se vitte túlzásba.

Esetleg kéne tőle engedélyt kérni a pályázat kategória használatára! Elvégre az erre van!

Hihetetlenül rühellem a fokhagyma szagát, úgyhogy asszem kimaradok a nevezésből, hacsak nem találok valami asszociációt :)

Százbolha Creative Commons License 2005.05.15 0 0 17

Közben látom, hogy már linkelted a pályázatot.

Jobb, mint a copyzás

Százbolha Creative Commons License 2005.05.15 0 0 16

Ezt értettem elsőre is.

És igazad van!

Előzmény: futobab (14)
Százbolha Creative Commons License 2005.05.15 0 0 15

OK!

SMS-t pihentessük. Mindenesetre, akinek ez nehézséget okoz, az jelentkezzen.

A fotóalbumot tren-vel tárgyaljátok meg.

Igazából nem hinném hogy mézesmadzag lenne, de egy pályázat díj nélkül nem 100-os.

Reklám..

Százbolha

Előzmény: futobab (13)
futobab Creative Commons License 2005.05.15 0 0 14
Szerintem jöhet, kreditem nekem is dögivel, szerintem ketten már gusztustalanul sok reklámot tehetnénk fel, de én inkább a jó képeket látom a legjobb reklámnak, ötletadónak. (Itt is igaz, hogy nem az első megvalósítás a legjobb, hanem a másolat.)
Előzmény: Százbolha (12)
futobab Creative Commons License 2005.05.15 0 0 13
Nem zárok ki semmit, az ajándék ilyen formája tetszik! Aki már regisztrált és van már fenn három képe, az egy hónap alatt szerintem tud még feltenni. Te persze felajánlhatod, amit csak akarsz erre is, de itt esetileg kell szerintem fellépni.

A reklámot Kula már intézi:-) Szerintem az elnyúlt periódus alatt felkerülő képek adják folyamatosan a reklámot, ezért is kértem a kötött címsort. Ha nem így van, hát majd csapunk.

Bocs, de csak éjfél után tudok majd válaszolni.
Előzmény: Százbolha (11)
Százbolha Creative Commons License 2005.05.15 0 0 12

futobab:

talán nem lenne céltalan, ha a PÁLYÁZAT meghírdetésed bemásolódna  fotozz.hu topicba is.

Persze mindjárt linkelem a leírásod is....

A pályázat hírdetésére elég sok kreditem van, de mint a többi kérdésemnél is, csak a szervezők egyetértésével vagy kérése okán aktívizálnám magam.

Százbolha

Százbolha Creative Commons License 2005.05.15 0 0 11

futobab:

Abszolút kizárod, hogy az első (három?) helyezet valamilyen díjban részesüljön?

Mint korábban említettem, szívesen felajánlanék fotóalbumot.

Arra is találhatnánk megoldást, hogy akinek nincs elegendő kreditje mégis pályázhasson.

(pár SMS-t magamra vállálnék)

Milyen formában értesülnek a potenciális pályázók?

Százbolha

Százbolha Creative Commons License 2005.05.15 0 0 10

OK!

Ez korrekt!

futobab Creative Commons License 2005.05.15 0 0 9
Fotópályázat

A pályázat témája a fokhagyma, ennek bármilyen közvetlen vagy közvetett képi megjelenésével. Elfogadok a fokhagymefenekű nőtől kezdve a héj makrójáig bármit, ahol a képen általam is elfogadható módon ott van a fokhagyma, vagy annak asszociációja. A Kisherceg féle módszer nem elfogadható.

Pályázhat bárki, aki 2005.05.14. éjfélig legalább három képet töltött fel a fotozz.hu oldalára. Ha lesz mivel, én is indulok.

A pályázat lebonyolítása egyszerű, legkésöbb 2005.06.15. éjfélig kell a képnek megjelennie a fotozz.hu rendszerében. Mindenki a saját neve alatt tölt fel annyi képet, ahányat csak akar. A cím kötött: Pályázam a fokhagymára, a kategória tetszőleges. A pályázat kategória az admin számára van fenntartva, oda ne tegyetek fel képet!

A pályázati kép azonosítóját emailben kell elküldeni az itteni címemre. A címben legyen benne a fokhagyma szó, a szövegrészben pedig a képe azonosítója (FotoID), vagy a teljes elérése (URL). Ez számít az adott kép tényleges nevezésének, ezt a bírálati határidőig bármikor meg lehet tenni, de javasolt azonnal.

A pályázat értékelésébe a 2005.06.20. éjfélig beérkezett kritkák számítanak, ha már nem lehet a fotozz.hu rendszerén belül értékelni a képet, akkor kérem a szöveges részben feltüntetni a pontszámot. A kép fotozz.hu átlaga nem számít. Csak olyan értékeléseket veszek figyelembe, ahol az értékelő megfelel a pályázat indulási feltételeinek.

Az értékelést és az eredményhirdetést itt teszem közzé a Bayes-féle módszert használó súlyozás alapján. A részletes leírást a trennel való konzultáció alapján itt teszem közzé 2005.06.01. éjfélig.

A kiértékelést legkésöbb 2005.06.22. éjfélig végzem el, a pelenkázás függvényében.

Díjazás nincs, szerintem erkölcsi elismerés se sok, de jó játék.

A mostani pályázat ötletét az adta, hogy Dr. Kula és mutty.hu felbosszantott. Javaslatom technikailag Százbolha ötletén alapszik, a témaötlet n0tesay javaslata. A pályázat hivatalos fóruma ez, aki nem regisztrált, az kérje a felvételét. A jelen pályázattal kapcsolatos minden jogot fenntartok. A pályzat semmilyen módon nem kötődik a fotozz.hu vagy az index.hu tulajdonosaihoz, üzemeltetőjéhez vagy annak alkalmazottaihoz.

Fantáziadús, ötletes képeket várok!
Előzmény: futobab (5)
mutty.hu Creative Commons License 2005.05.15 0 0 8

"lesz"

Pedig tényleg csak elgépeltem.

Előzmény: mutty.hu (7)
mutty.hu Creative Commons License 2005.05.15 0 0 7

A v2-s pályázatos dolgot nekünk a Vers pályázat kapcsán említette anno Birdie. Ugyanígy, hogy szükség se lessz már ránk aztán,d e azért tervezzük...

Anno, 2004 május-június ...

Persze azóta eltellt egy év, lehet hogy valóban közelebb került a v2...

Meg ahogy érzed...

apca Creative Commons License 2005.05.15 0 0 6
És az még mennyi idő?
Esetleg érdemes lenne elgondolkodni egy semleges terepen?
futobab Creative Commons License 2005.05.15 0 0 5
Birdie válasza tömören: nem támogatja a jelenlegi keretek között, mert egy fotópályázat lebonyolításán belül elkészül a V2.0, abban pedig már menni fog magától is.
Abrash Creative Commons License 2005.05.13 0 0 4
csak egy felvetés. minden digigépet át lehet konvertálni. Ha ellenszer, annál jobb.
Előzmény: futobab (1)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!