A témáért ezek szerint engem kell - és lehet - szidni. Az ötlet csak részben született hirtelen felindulásból, legalább fele részben komolyan gondoltam.
Ezt viszont nem értem:
"A pályázat kategória az admin számára van fenntartva, oda ne tegyetek fel képet!"
Ha több héten át szétszórva, különböző kategóriákba kerülnek a képek, nem látják át az értékelők, és nem is találják meg őket. Miért ne használhatnánk ezt a kategóriát?
arra gondoltam, hogy felajanlok egy SLR gepet a dijak soraba. De elbizonytalanodtam, talan buta otlet, mert:
- csak filmest tudok ajanlani, mert masom nincs - csak Nikont tudok ajanlani, mert masom (mar) nincs - csak hasznaltat tudok ajanlai, es ez lehet, hogy ciki es legfokeppen: - aki megnyerne, mar valoszinuleg sokkal jobb geppel rendelkezik, tehat degradalo lenne ...
> És milyen az a fokhagymafenekű nő? Mert ez a megfogalmazás pályázati feltételként elég képlékeny. Sok vita lesz. Nem lesz vita, mert diktatúra van! A kiírásban az áll, hogy az a fokhagyma, amit én annak fogadok el. ;-)
> Pl. fokhagymaszagú épületfotót elfogadsz? Nem, erre utaltam a Kisherceg féle megközelítéssel. Emlékszel az elefántot nyelt kígyó rajzára? A hagymakupola már határeset, ha berogyott, jöhet!
> Szerintem ez rosszabb téma, mint a gyufa. Ezt vitassuk meg a pályázat lezárása után. Ne felejts ki a vámpíros vonalat, marha jó képeket lehet ebből kihozni. A gyufa téma megközelítése kissé gyerekes volt, pedig milyen jó lett volna például Humphrey Boggart híres rágyujtós képét látni!
És milyen az a fokhagymafenekű nő? Mert ez a megfogalmazás pályázati feltételként elég képlékeny. Sok vita lesz. Pl. fokhagymaszagú épületfotót elfogadsz? Szerintem ez rosszabb téma, mint a gyufa.
> Nekem nem titkolt célom volt, hogy guruljatok be, és csináljátok meg. Szerintem nem, de ez valószínűleg a kutyát sem érdekli.
> Masszív reklámot neki! mindegy milyen áron. Nem, számomra a buta, vagy feleslegesen ismételt reklám zavaró, nem javaslom! A finom reklám ott éri el a célját, ahol kell. Pályázati képek kellenek ide, minél több, minél előbb. A fórumot olvasok már értesültek a dologról, ők lesznek az első fecskék. Szándékosan olyan a leírás, hogy bármikor lehet feltenni képet, akár már most is. A suttogó reklám ismert és sokszor bevált fogás. Érdekes, sikertelen kampányról még nem is hallottam!
> Birdie támogatása nélkül még annyi publicitást se fog kapni, mint eddig, anno se vitte túlzásba. Pont ezt akarom kikísérletezni! Szerintem a hírek között egy pársoros, sablonos iromány érdektelen, én például csak a képeket nézem az oldalon, de azt szinte mindet. Sokan vagyunk így!
> Esetleg kéne tőle engedélyt kérni a pályázat kategória használatára! Elvégre az erre van! Nem akarok. Olyan a szabályzat, hogy szerintem nem lehet neki belekötnie, de nincs is az adminra szükség, hogy sikeresen legyen. Ráadásul ellenkezne az alaptermészetemmel:-)
A kategóriák külön izgalmasak, például aki légifotó kategóriában pályázik, különdíjra számíthat a felsorolt keretből!
Szerintem jöhet, kreditem nekem is dögivel, szerintem ketten már gusztustalanul sok reklámot tehetnénk fel, de én inkább a jó képeket látom a legjobb reklámnak, ötletadónak. (Itt is igaz, hogy nem az első megvalósítás a legjobb, hanem a másolat.)
Nem zárok ki semmit, az ajándék ilyen formája tetszik! Aki már regisztrált és van már fenn három képe, az egy hónap alatt szerintem tud még feltenni. Te persze felajánlhatod, amit csak akarsz erre is, de itt esetileg kell szerintem fellépni.
A reklámot Kula már intézi:-) Szerintem az elnyúlt periódus alatt felkerülő képek adják folyamatosan a reklámot, ezért is kértem a kötött címsort. Ha nem így van, hát majd csapunk.
A pályázat témája a fokhagyma, ennek bármilyen közvetlen vagy közvetett képi megjelenésével. Elfogadok a fokhagymefenekű nőtől kezdve a héj makrójáig bármit, ahol a képen általam is elfogadható módon ott van a fokhagyma, vagy annak asszociációja. A Kisherceg féle módszer nem elfogadható.
Pályázhat bárki, aki 2005.05.14. éjfélig legalább három képet töltött fel a fotozz.hu oldalára. Ha lesz mivel, én is indulok.
A pályázat lebonyolítása egyszerű, legkésöbb 2005.06.15. éjfélig kell a képnek megjelennie a fotozz.hu rendszerében. Mindenki a saját neve alatt tölt fel annyi képet, ahányat csak akar. A cím kötött: Pályázam a fokhagymára, a kategória tetszőleges. A pályázat kategória az admin számára van fenntartva, oda ne tegyetek fel képet!
A pályázati kép azonosítóját emailben kell elküldeni az itteni címemre. A címben legyen benne a fokhagyma szó, a szövegrészben pedig a képe azonosítója (FotoID), vagy a teljes elérése (URL). Ez számít az adott kép tényleges nevezésének, ezt a bírálati határidőig bármikor meg lehet tenni, de javasolt azonnal.
A pályázat értékelésébe a 2005.06.20. éjfélig beérkezett kritkák számítanak, ha már nem lehet a fotozz.hu rendszerén belül értékelni a képet, akkor kérem a szöveges részben feltüntetni a pontszámot. A kép fotozz.hu átlaga nem számít. Csak olyan értékeléseket veszek figyelembe, ahol az értékelő megfelel a pályázat indulási feltételeinek.
Az értékelést és az eredményhirdetést itt teszem közzé a Bayes-féle módszert használó súlyozás alapján. A részletes leírást a trennel való konzultáció alapján itt teszem közzé 2005.06.01. éjfélig.
A kiértékelést legkésöbb 2005.06.22. éjfélig végzem el, a pelenkázás függvényében.
Díjazás nincs, szerintem erkölcsi elismerés se sok, de jó játék.
A mostani pályázat ötletét az adta, hogy Dr. Kula és mutty.hu felbosszantott. Javaslatom technikailag Százbolha ötletén alapszik, a témaötlet n0tesay javaslata. A pályázat hivatalos fóruma ez, aki nem regisztrált, az kérje a felvételét. A jelen pályázattal kapcsolatos minden jogot fenntartok. A pályzat semmilyen módon nem kötődik a fotozz.hu vagy az index.hu tulajdonosaihoz, üzemeltetőjéhez vagy annak alkalmazottaihoz.
Birdie válasza tömören: nem támogatja a jelenlegi keretek között, mert egy fotópályázat lebonyolításán belül elkészül a V2.0, abban pedig már menni fog magától is.