Mivel +lehetősen ritkán járok Bp.-re,azonban érdekelnek az ottani fejlemények ezért nyitottam eme topikot. Ide várunk híreket, képeket Bp.vasúti életéről minden mennyiségben! úgy gonolom van létjogosultsága ennek a topiknak.
Egyébként ez az első topiknyitási akcióm:-)
Csak az uccsó hozzászólásokat olvastam, de én is mindenképpen okos dolognak tartanám, ha a BP-i pu.-k és vonalak localbahn ként lennének kihasználva.
Kilehetne például az Újpesti vasúti hidat is használni egy Északbuda-Óbuda tömegközlekedési forgalom részére.... Meg amit lejebb okosan kidolgoztak azok is nagyon jó 5letek....
PL. +álló Káposztásmegyernél, ott, ahol 1 patak folyik át a vasút alatt. KB: ott van a lakótelep közepe. Onnan a Nyugatiig (belváros széle), biztos gyorsabb lenne mint most.
Tényleg volna ráció egy olyan elővárosi vasút kialakításában bp.-n ami egy hatékonyabb tömegközlekedést tenne lehetővé. Talán nem is lenne túl bonyolult kialakítani.
Aha!,akkor nem montázs volt az a kép amin egy dácsia volt a villamos síneken a belvárosban. Ilyen képek nagyon érdekelnének ha v.ki tud akkor tegyen fel mozdonyos képet belvárosi környezettel. Érdekes lenne egy dácsia v. bobó pl. a Vörösmarty téren:-)
Jelen esetben igen.Éppen ezért előfordulhat a városi villamoshálózaton is nagyvasúti mozdony.Na nem Szergej,inkább Bobó.Jó néhány vágánykapcsolat is van Budapest-szerte a városi-,és nagyvasút között.
Ezek a MÁV-nál csak a helyet(vágányt) foglalják. A legjobb kávé eladta őket az Ereconak +semmisitésre. Annak + valszeg nincs helye, mert a Gránátos u.-ban a telep elött áll az 5.ik.