Keresés

Részletes keresés

airchild Creative Commons License 2005.04.29 0 0 14
Azt hiszem a látás is támaszkodik más érzékekre. Pl. ha halljuk vminek a hagját, valósabbnak gondoljuk vizuális ottlétét. Mert ugye belép a fantázia. A zene esetében meg vizuális élmény hiányában (kivéve koncert, klip stb.) a fantázia kiemelt szerepet kap. És az érzékek kiélesednek rá. Én ezért nem szeretem a legtöbb klipet! Beszűkítik az ember képzeletét és legközelebb már csak a klip jut eszedbe a zenéről. Bár nagyon ritkán találkozik a klip a zenével. De az már felsőfokú művészet!
körömpörkölt Creative Commons License 2005.04.29 0 0 13
És vajon miért hat jobban a tudatra, mint a látás? Pedig az összes érzék közül mindenki a látást érzi legnagyobb prioritásúnak, és mégsem ő az.

milgra
airchild Creative Commons License 2005.04.29 0 0 12
Vajon a zenészek között vannak pszichológusok? Tudtok ilyet?
airchild Creative Commons License 2005.04.29 0 0 11
Igen! ebben lehet valami. Valami ősi érzék. De az érdekes az, hogy a hatás igaz a modern hangszerekkel felvett zenére. Az "ősi" ösztönök igazodnak a korhoz? Vagy ugyanúgy átjön a hatás és nekigyűrkőzik az Id-nek(az ösztönénnek)?
elefantkillah Creative Commons License 2005.04.29 0 0 10

szerintem a zene az a primitív ösztönökre hat. ezért húzodik össze a hasad!!

airchild Creative Commons License 2005.04.29 0 0 9
Hát ha te mondod...bár a címe furán hangzik. Mi van a kiscicával? Utálja a barázdát. És mi az a Fuck?
Megatron Creative Commons License 2005.04.29 0 0 8
Mondjuk hallgasd meg a Pussy Galore Groovy Hate Fuck című lemezét a változatosság kedvéért.
Előzmény: airchild (7)
airchild Creative Commons License 2005.04.29 0 0 7
Akkor mit hallgassak?
Megatron Creative Commons License 2005.04.29 0 0 6
Nagyon értenek ezek a pszichikai manipulációhoz, az már biztos. Vigyázz velük.
Előzmény: airchild (5)
airchild Creative Commons License 2005.04.29 0 0 5
a jó, annyira még nem vészes, görcsben még nem maradtam....:-) De pl. ámulva hallgatom, mikor egy moll hangnemű szólót átvisznek felsőbb fekvésbe és az ember azt érzi, mintha minden pattanásig feszülne, de a összhatás mégis nyugodt marad. Leoldják a téma végét és elfelejődik a feszültség. De ott volt!
Megatron Creative Commons License 2005.04.29 0 0 4
Szerintem jót tenne neked, ha kicsit kevesebb Spiró Girát hallgatnál, ez az izomgörcs elég aggasztóan hangzik.
Előzmény: airchild (3)
airchild Creative Commons License 2005.04.29 0 0 3
Nem merek orvoshoz menni, mert esetleg eltiltana a nagy lélaktani hatású zenéktől. Főleg, ha tudná, hogy gyakran az összes izmom megfeszül.....Pl. Spyro Gyra - Unknown Soldier, P.F. - Comfortably Numb...
Megatron Creative Commons License 2005.04.29 0 0 2
Azért azt éneklik rá, mert prozódiailag az passzol a zenéhez. A problémádra azt tudom mondani, fordulj orvoshoz, ez a gyomorösszeszorulás esetleg komoly betegség tünete is lehet.
Előzmény: airchild (1)
airchild Creative Commons License 2005.04.29 0 0 1
Sokszor próbáltam kersgélni a zene és szöveg összhatását. Hogyan fűzik azt a bizonyos dallamot, és miért azt éneklik rá. Vagy pl. egy instru zenében mitől szorul össze a gyomrom?
Megatron Creative Commons License 2005.04.29 0 0 0
Hát ja! Ideje volt megnyitni ezt a topicot, csodálkozok is, hogy eddig senkinek nem jutott eszébe. Én is sokat gondolkodtam már a kérdésen! mega
Előzmény: airchild (-)
airchild Creative Commons License 2005.04.29 0 0 topiknyitó
Gondolom sokan gondolkodtak máér azon, hogy egyes zenék miért hatnak úgy az emberre. Mivel váltják ki azt az érzést, hangulatot? Hát ez az! airchy

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!