Nem azt mondtam, hogy megbukott, hanem hogy megbukna, ha most kellene letennie. Legalábbis a népszavazási kampányból számomra az jött le, hogy fogalma sincs az alkotmányról.
Az Isten gyermeke nem dönthet születése helyéről, elődeiről etc. Csak a legritkább esetben: így a magyar állampolgárságom érdekében én tettem meg a szükséges adminisztratív lépéseket. Szerintem többre nincs is szükségem.
Éppen arra járt Bolyai János, karöltve Wesselényi Miklóssal és Brassai Sámuellel és így szóltak a szembe jövő Mátyás királyhoz, akit Pápai Páriz Ferenc és Misztótfalusi Kis Miklós, illetve a szobrász Kolozsvári testvérek kísértek: "Te mocsok, tolvaj, koldus erdélyi, nem kapsz állampolgárságot!" Mire Kolozsvári György így vágott vissza: "Ti magyarság söpredéke, mosdatlan, primitív ősemberek, erdélyi odúlakók azt merészelitek remélni, hogy jussotok a magyar útlevél?" Ady felvisított: "Jönni fog majd a dicső 2004-es esztendeje a magyarok istenének, midőnmajdan hajdan a hajadonnak más lesz a fekvése!"
Durayt nem nevezném szarnak. Gondolj bele: egy olyan személyiséget titulálsz eképpen, aki - ha tetszik-ha nem neked - igen tiszteletreméltó életművet tett le az asztalra, bátran ellenállt a terror idején, kiállt a sovén, magyargyűlölő szlovák politika ellen, vásárra vitte a bőrét, mellesleg kitűnő szakember, mérnök. A gyűlöleted nem indok arra, hogy ilyen minősíthetetlenül és gyáván viselkedj. Egyébként, mi az a rettenetes személyes sérelem, melyet neked Duray okozott? Tán szlovák nacionalista vagy, Slota úr híve?
Miért van az, hogy a Felvidékről csak pár idióta kérné? Akiktől egyébként is egyedi döntéssel meg kellene tagadni, mert megbuknának az áp-vizsgán, mint pl. a szar Duray.
Tán keress 1 jobbos 1920-ast, aki "elárultí". Mit is kérsz számon a mostaniakon, mire fel?? Juss visszaadása , kinek?? Akartam én világháborúzni?? Menj máááááááár!!
szerintem ez egy miszitizált kép, aminek a valósághoz semmi köze nincsen. az emberek, s a nemzetek tagja alapvetöen azonosak, függetlenül attól, hogy hol és milyen körülmények között élnek. Persze, vannak bizonyos szocializációs különbségek, de a lényeg az mindenütt azonos: mindenki igyekszik elsösorban a saját érdekét nézni. Ami teljesen logikus, ha a darwini alapokat veszem elö. SZVSZ itt is, ott is van mindenféle ember.
ma már megírtam, hogy ez az egész levél egy nagy marhaság. a magyar kormány elsöként ajánlott fel konkrét segítséget az árvíz károsultaknak. Az egész levél okafogyott, tiszta öngól. semmi értelmét nem látom. Egy nagy 0.