Keresés

Részletes keresés

ScanDriver Creative Commons License 2005.04.26 0 0 54
Igy van.
Maguk házatáján nem apritják a bolsi népet.
Előzmény: PJP (52)
u.gral Creative Commons License 2005.04.26 0 0 53
400 ezer új munkahely? Nekem elég lenne egy is...!
PJP Creative Commons License 2005.04.26 0 0 52

A kormányzati szférában már így is sokan dolgoznak,

Igen, ennek a kormánynak az egyetlen foglalkoztatáspolitikai teljesítménye az volt, hogy rögtön a kormányváltás utáni hónapokban több tízezernyi klientúrájának, gyakran funkcionális anafabéta vazallusainak zsíros állásokba helyezésével 30 ezerrel növelte a közszférában dolgozók számát.

Előzmény: Nagyonszép jobbos (49)
PJP Creative Commons License 2005.04.26 0 0 51
Ez számomra a szemét dolog, minkét részről. Rövidtávú pártértdekek miatt belehajszolják az országt a hosszútávú trutymóba.

Ezzel az általános helyzetértékeléssel egy kissé ugyan elkanyarodtál a topik témájától, de nagyobb bajom van az álobjektív megközelítéseddel.  Az „arany középút” távolról sem jelenti minden esetben az igazságot, mint ahogy most sem.

Témánknál maradva, az Orbán kormány idején 230 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma. Zárójelben: nem álltak elö olyan baromsággal, mint a Gyurcsányék, hogy tulajdonképpen 600 ezer új munkahelyet teremtettünk, de közben 370 ezer meg is szűnt.

Ezzel szemben az elmúlt 3 évben, évi kb. 3,5%-os átlagos GDP növekedés mellett ez a magát szociáldemokratának csúfoló kormány arra volt képes, hogy nulla foglalkoztatás-növekedést produkáljon, arról nem is beszélve, hogy közben több tízezerrel nőtt a munkanélküliek száma. És mind a mai napig egyetlen épkézláb ötletük sincs, hogyan kellene ezt másként csinálni. E két teljesítmény között nincs középút. Az egyik a nemzet üdvére van, a másik a legjobb úton halad a katasztrófa felé.    

Előzmény: Ki(vagyok)_én (46)
Ferike Gábor Creative Commons License 2005.04.26 0 0 50
Átgondoltam.
Mit igért a pártod 2002-ben?
Hány új munkahelyet létesit a pártod és kormányod 2006-ig?
Előzmény: Nagyonszép jobbos (49)
Nagyonszép jobbos Creative Commons License 2005.04.26 0 0 49

Nem is a kormánynak kell létrehoznia munkahelyet. A kormányzati szférában már így is sokan dolgoznak, lehet, hogy most a pozsgaiszűrőscsintalan vonalnak tetszene a gyáron belüli munkanélküliség- de nem engedhetjük meg magunknak. Gondold ezt át kérlek.

Előzmény: Ferike Gábor (48)
Ferike Gábor Creative Commons License 2005.04.26 0 0 48
Sajnos.
Akiket kirugnak hová mennek dolgozni?
Nincsenek új munkahely, a kormány 0 munkahelyet hozott létre 2002 óta.
molar Creative Commons License 2005.04.26 0 0 47

100 lépés, 10000 rúgás.

Előzmény: zömi (-)
Ki(vagyok)_én Creative Commons License 2005.04.26 0 0 46

Nem mosdatok senkit.

Viszont az általad feltételezett rosszindulatúság sem kenyerem.

Egyetértek az impotenciával, de ez nem feltétlenül jelent nemzetellenességet.

Ámokfutás:

Az általad tisztelt Viktor, szerinted mit csinál? Ámokfut, jó magyarosan.)))

Tudod, nekem a jelenlegi pol. elitből van elegem.

Mindkét oldalon. Sajnos ismerem mindkét oldal prominenseit. Jobbról: Viktor, régi ellenfél fociból. Balról: gy.f. a sógorom volt üzlettársa, a sógor jelenleg bősz fideszes.))))

Összességében a gond a követkző:

A Bokros csomag pályára állította az országot. Ezt a 98-as felpuhult költségvetéssel Hornék eltérítették. (Bukték is a választást)

Viktorék  fasza szlogenekkel a Bokros által megtermelt pénzből 2001-ig egy populista szlogenekkel megtűzdelt, de összességében szigorú ktgvetést folytattak.

(Azért nézz vissza: 2001-ig mit építettek? Ahogy most mondják, dumát.) Majd 2001-től felpuhult az egész, és elkezdték az pénzt kifolyatni: belső fogyasztás aránytalan növelése, megfelelő teljesítménynövekedés nélkül. A nagyképűség miatt bukták a választást. A másik (hülye) oldal pedig a semmi ktgvetésre osztotta a 100 napos áldásokat. Ezek után a fidesz, ellenzékből, még több áldást kér a polgároknak. A semmiből.

Ez számomra a szemét dolog, minkét részről. Rövidtávú pártértdekek miatt belehajszolják az országt a hosszútávú trutymóba.

Ha ezt te máshogy látod, hajlandó vagyok akár személyes találkozón is meggyőzni a mai magyar pol. elit alkalmatlanságáról.

UFF, ennyi... 

Előzmény: PJP (45)
PJP Creative Commons License 2005.04.26 0 0 45
Nem volna ideje abbahagyni ezt a szerecsenmosdatást?  Most itt az udvari bolond szerepét akarod játszani? Vagy komolyan gondolod, hogy ennek a hazugságokkal hatalomra jutott kormánynak impotenciáját, katasztrofális kudarcait leplezni lehet a Medgyessy idióta szlogenjeivel vagy Gyurcsány verbális ámokfutásaival?

Előzmény: Ki(vagyok)_én (43)
PJP Creative Commons License 2005.04.26 0 0 44
A görcsös ragaszkodás a vélt vagy valós igazsághoz, inkább hitbéli dolog. Ez még nem bunkóság

Szerinted hitbéli ügy, amikor az egyértelmű tényeknek az ellenkezőjét akarja elhitetni veled egy felelős politikus? Te hitbéli tévelygésnek tartod, ha téged a miniszterelnök arról akar meggyőzni, hogy a Nap nem keleten, hanem nyugaton kel fel?

Azt hiszem elég érthetően leírtam a 33-ban, ezért nem ismétlem meg, hogy miért képtelenség a jelenlegi kormányzati propagandának az az állítása, hogy teljesítik a 400 ezres „új munkahelyteremtésről” szóló ígéretüket. Amikor bunkóságnak minősítem a folytonos hazudozásaikat, akkor még nagyon is diplomatikus vagyok. Mert hogy minden héten arcátlanul belehazudják a pofánkba azt ami a napnál világosabb, dokumentált ígéret volt. Erre legutóbb a Katona Tamás pol.-i államtitkár (volt KSH elnök) vetemedett egy hete, méghozzá a Parlamentben, hülyének nézve a képviselőket, s tágabban minden picit is gondolkodni képes, nem 100%-ig amnéziás polgárt. Ilyen gátlástalan hülyítésre talán csak Rákosi-korszakban volt példa a magyar történelemben!

Előzmény: Ki(vagyok)_én (39)
Ki(vagyok)_én Creative Commons License 2005.04.26 0 0 43

Persze, csakhogy az mondja "kíván változtatni". Vagyis a megszűnésekkel nem számolt. A leépítésről meg persze, hogy nem beszél. ki az a marha, aki kormányprogramban munkahelymegszűnésről beszél, állami segédlettel?

Mert itt van a kutya elásva. A megszüntetésben a kormánynak akkor van szerepe, ha állami munkahelyeket épít le. (Erre is volt sok példa, csak előtte 2002-ben felduzzasztotta.)

A munkahelyek létesítése, szerintem nem igazán az állampparátus felduzzasztását jelenti, hanem pl. támogatást adni vállalkozóknak munkahelyteremtő beruházáshoz(pl.zöldmező stb.), vagy ebben az esetben tb kedvezményt ad. Persze a klasszikus az adó és jáulékcsökkentés, vagyis az élőmunka összköltségének a csökkentése.

És ez a probléma. Az első évben nem a termelő beruházást preferálták, hanem bért emeltek. Ez elvitte a pénz a beruházás ösztönzésből, és ez gyűrűzik azóta is. Egyszerűen, és ezért írtam azt, hogy a kormány töketlen, mert hagyta magát belelovalni a választási ígéretdömpingbe. Ez egyrészt köszönhető a pártjuk apparátusának, másrészt az ellenzék politizálásának. És én ezt nem tartom felelős, az országra odafigyelő, felelős politizálásnak. Az egyik oldalon sem. Tipikusan rövidlátó szemléletmód.

Előzmény: Wic (42)
Wic Creative Commons License 2005.04.26 0 0 42
az 1. dehogynem jó. ugyanis, ha 400.000 új munkahelyről beszélne, 400.000 leépítéssel, akkor az idézet második felének nem lenne semmi értelme.
Előzmény: Ki(vagyok)_én (39)
Ki(vagyok)_én Creative Commons License 2005.04.26 0 0 39

Már egyszer leírtam: mea culpa

1. az első idézet nem jó

2. a második téged igazol

Csak a tisztesség kedvéért. A politikusi dumákat én általában nem bunkóságnak tartom, ahogy ezt sem. A bunkóság nálam más cselekedeteket takar. A görcsös ragaszkodás a vélt vagy valós igazsághoz, inkább hitbéli dolog. Ez még nem bunkóság. Példát nem hozok fel, mert nem szeretném megsérteni a hívő embereket.

Előzmény: PJP (38)
PJP Creative Commons License 2005.04.26 0 0 38
Az idézet forrását megtalálhatod a MeH honlap archívumában. De mint említettem, „scripta manent - az írás megmarad”, számtalan dokumentum van az eredeti 400 ezres ígéretről, úgyhogy kimondottan bunkóság kell ahhoz, hogy az MSZP megpróbálja letagadni a tényeket.

Ez talán hihető??

A kormány új foglalkoztatáspolitikával, ezen belül 3-400 ezer új munkahely létrehozásával kíván változtatni azon az áldatlan helyzeten, hogy csaknem minden második embernek nincs biztonságos megélhetést nyújtó állása – mondta a miniszter.” (Kiss Péter: A foglalkoztatáspolitika új irányairól, Népszabadság Online - 2002. augusztus 23.)

vagy éppen ez:

Őry Csaba (Fidesz) bizottsági alelnök arról érdeklődött, hogy a 400 ezer új munkahelyre szóló ígéretét miként kívánja teljesíteni a kormány. Burány Sándor válasza szerint az eddigi trend alapján, miszerint fél év alatt 30-40 ezerrel bővült a foglalkoztatás, a 400 ezres célkitűzés reális a kormányzati időszak egészére szólóan.” (FigyelőNet 2003. febr.26.)

Elég lesz??

Előzmény: Ki(vagyok)_én (37)
Ki(vagyok)_én Creative Commons License 2005.04.26 0 0 37

Négy év múlva 10 százalékkal (400 ezer fővel) több lesz a foglalkoztatott, és a foglalkoztatási szint eléri a 64%-ot” (Kiss Péter 2002. novemberi sajtótájékoztató)”.

Ez alapján mea culpa.

De azért beírnád a forrást is?

Off

Neked is szarxik a fórum?

On

Előzmény: PJP (35)
Ki(vagyok)_én Creative Commons License 2005.04.26 0 0 36

Mindkét pontodat  kikérem magamnak.

Egyébként elég hülyeséget írkálsz. Szerinted lehet tudatlanul hazudni?)))

A vastagításaidhoz:

a többlet-munkahelyről forrást kérek, én újra emléxem.

Nem csak az egyenleg számít szerény véleményem szerint. Számít a minőség is. Nem mindegy hogy 1 segédmunka vagy egy orvosi munka.

Ilyen stat. pedig létezik. Nézz utána a KSH honlapján.

A közbeszéd ben az új munkahely új munkahelyet jelent, nem pedig öbblet-munkahelyet. De hát szerinted a közbeszéd az, amit te annak gondolsz.

Ennyit a te szavahhetőségedről.

Előzmény: PJP (33)
PJP Creative Commons License 2005.04.26 0 0 35
De, mint tudjuk más választási duma és más a kormányzás

Sajnos ez a szokásos mentegetődzés sem jött be. Nemcsak a kampányban mondták azt, hogy 400 ezerrel több munkahely lesz, hanem akkor is amikor kormányon voltak. Ezt számos dokumentum bizonyítja, pl. ez is:

Négy év múlva 10 százalékkal (400 ezer fővel) több lesz a foglalkoztatott, és a foglalkoztatási szint eléri a 64%-ot” (Kiss Péter 2002. novemberi sajtótájékoztató)”.

Akkor pedig gy.f. monnyon le.)))- ebben egyetértünk!

Előzmény: Ki(vagyok)_én (34)
Ki(vagyok)_én Creative Commons License 2005.04.26 0 0 34

Tényleg ez már elhangzott?

Én meg okosnak gondoltam magam.))))

"A dolog ugyanis úgy áll, hogy kormányváltáskor azt ígérték, hogy a ciklus végére 400 ezerrel több munkahely lesz, mint amennyi 2002-ben volt. "

Öreg vagyok, én arra emléxem: 400 ezer új munkahelyet....,

de lehet, hogy neked van igazad. Akkor pedig gy.f. monnyon le.)))

És tényleg nem védem, védi ezek szerint magát.

Az a nagy igazság, hogy az elhangzott 2002-es bejelentés kell idézni, és mellétenni a mai szövegeket. Aztán lehet számonkérni.

De, mint tudjuk más választási duma és más a kormányzás. (by urbán, volt fidesz pm jelölt)

Előzmény: PJP (30)
PJP Creative Commons License 2005.04.26 0 0 33
hidd el 100 ezres mértékben képződtek új munkahelyek

(A 20.hsz-ban adott magyarázatod is nevetséges.)

Két eset lehetséges: 1. nagyon tudatlan vagy, és bekajáltad a kormánypropagandát; 2. tudatosan hazudsz.

Jelenleg, 3 évi kormányzás után a foglalkoztatottak száma gyakorlatilag ugyanannyi, mint 2002-ben volt. Amivel a kormány manipulálja a közvéleményt - nevezetesen, hogy betartják az ígéretüket, és a ciklus végéig 400 ezer új munkahelyet hoznak létre, de sajnos lehet, hogy ugyanannyi meg is szűnik - több ok miatt is az nyilvánvaló hazugság, mert:

-  az ígéret többlet-munkahelyekről szólt

- csak a létrejövő és a megszűnő munkahelyek egyenlege, tehát a foglalkoztatás bővülése számít,

- a foglalkoztatottak számán kívül más statisztika nem is létezik, tehát nem lehet megmondani, hogy egy adott időszakban hány munkahely szűnt meg. A szakmában, de a közbeszédben is az "új munkahely" mindig azt jelenti, hogy a korábbinál többen dolgoznak. 

- ha helytálló lenne a kormánypropaganda, akkor éppenséggel azt is állíthatnák, hogy messze túlteljesítették az ígéretet, mert egymillió munkahelyet teremtettek, de sajnos ugyanannyi meg is szűnt.

Ennyit a kormány szavahihetőségéről!

Előzmény: Ki(vagyok)_én (26)
zömi Creative Commons License 2005.04.26 0 0 32

üdv.

A választásokon az ellenzék 16.100 szavazat előnnyel indul...

Törölt nick Creative Commons License 2005.04.26 0 0 31

én egy munkahelyteremtő hullámra várok, de félek, hogy 2006-ig hiába várok...

jóléti rendszerváktásról és 400.000 munkahelyről volt szó, ehelyett  egy nagy 0 -t kaptunk

PJP Creative Commons License 2005.04.26 0 0 30
Nem védve a jelenlegi kormáynt,

Dehogynem véded, méghozzá a 400 ezer új munkahelyről szóló legalpáribb hazugságát ismételgeted érvként.

A dolog ugyanis úgy áll, hogy kormányváltáskor azt ígérték, hogy a ciklus végére 400 ezerrel több munkahely lesz, mint amennyi 2002-ben volt. Miután rövid időn belül kiderült, hogy a Kiss, Burány, Csizmár vezette impotens foglalkoztatáspolitika nemhogy 400 ezerrel, de gyakorlatilag semmivel sem tudta növelni a foglalkoztatottságot, akkor álltak elő ezzel a primitív hazugsággal, hogy ők megtették, amit vállaltak, csak rajtuk kívül álló okok miatt ugyanannyi munkahely meg is szünt.

Előzmény: Ki(vagyok)_én (20)
Első Polgár Creative Commons License 2005.04.26 0 0 29
hmm ennekem csak anekdotalis ismereteim vannak.
egy idoben volt egy csomo berrabszolgagyar bezaras es attelepules Romaniaba, Kinaba, pl Xbox, meg valami monitorgyarto, etc, etc.
viszont az allami szektorba legalabb egy ismerosom ment at a versenyszektorbol.
olyat nem ismerek, aki vadiuj ceghez vagy vadiuj munkakorbe kerult volna at.
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.26 0 0 28
Hol? Valami forrás?
Ki(vagyok)_én Creative Commons License 2005.04.26 0 0 27
De ez szerintem rém egyszerű: Munkahelyteremtő beruházásra az állam adott x ft-ot. Ennek van nyoma. Annak is ez hány db munkahelyet segített létrehozni. Valszeg ennnyi az egész.
Ki(vagyok)_én Creative Commons License 2005.04.26 0 0 26

Ez is lehet egyrésze, de azért hidd el 100 ezres mértékben képződtek új munkahelyek. Az a kérdés, hogy volt-e mögötte állami támogatás (munkahelyteremtő), vagy nem.

Mert,ha nincs, akkor azt nem az állam teremtette.

Előzmény: Első Polgár (23)
gunyoros Creative Commons License 2005.04.26 0 0 25

Névsor?

Vagy legalább forrás?

Miért higyjek neked?

A Matáv nem állami cég.

Miért foglalkoztatna felesleges munkaerőt?

Bár az a baj, hogy az állami cégek foglakoztatnak felesleges munkaerőt:-(

Előzmény: Törölt nick (21)
Ki(vagyok)_én Creative Commons License 2005.04.26 0 0 24
Ki is tudnának. De az én számaim csak a példa kedvéért íródtak le. Abban viszont biztos vagyok, hogy nem állnak messze az igazságtól. A fluktuáció úgy tudom az egy adott munkahelyen megfordult új munkavállalókat jelenti. Ha tök új munkahelyre új munkavállalót vesznek föl, közben egy régi munkahely megszűnik az nem az.
Előzmény: ex_lx (22)
Első Polgár Creative Commons License 2005.04.26 0 0 23
sztem inkab meg ez a valoszinubb
2002-2003ban felfujtak az allami szferat.
egy csomo uj zabhegyezo munkahelyet teremtettek a miniszteriumokban, itt ott. a versenyszferabol atmentek egy csomoan. 2004tol kezdve rajottek, hogy nincs love, es szepen rugdossak ki az embereket, akik mar nem tudnak visszamenni a versenyszferaba, mert dekonjuktura kovetkezett be az exportpiacok befagyasa miatt.
belso keresletelenkitesre meg mar nincs love.
Előzmény: Ki(vagyok)_én (20)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!