Keresés

Részletes keresés

Ambree Creative Commons License 2008.10.05 0 0 30
kár, hogy NTSC...
Előzmény: vnyóc (29)
vnyóc Creative Commons License 2008.09.16 0 0 29
Sony DCR-VX2100 és egy Sony DCR-VX2000 eladó,minden tartozékával,papirok stb..
Usából,ergo NTSC-s mindkettő!

350eft ha valakit érdekel,makulátlan karcmentes állapotban vannak!

06204101851

Csere-bere bármilyen értelmes dologra jöhet!!

Briko Creative Commons License 2008.02.20 0 0 28
Hahó, küldtem...
Előzmény: PawK (27)
PawK Creative Commons License 2008.02.10 0 0 27
Mennyiért adnád? Kérlek küldj mélt, érdekel a dolog!
Briko Creative Commons License 2007.12.18 0 0 26
Az enyém eladó - rengeteg gyári tartozékkal együtt...
Előzmény: Ambree (25)
Ambree Creative Commons License 2007.08.31 0 0 25

Kifutó modell lett... hát jön a HD világ :-)

én már kinéztem magamnak a Sony HVR-Z1-et :-) de egy kicsit  várok még vele míg közelít egymáshoz a pénztárcám és az árcédula, ugyanis most a pixmania.hu-n kb 1.350e Ft-ert árulják.

Addig is, ha valaki eladna VX2100-et keressen meg, vennék még egyet :-) komolyan.

Ambree

Előzmény: dsly (23)
assign Creative Commons License 2007.05.15 0 0 24
Sziasztok!

Nekem egy ősrégi Sony VX-1000-em van, jól leharcolva, frame hibákkal, bizonytalan mechanikával. Hiába no, megette a kenyere javát. Ez még a legelső széria, amikor megjelent, egy cimborám hozta Németországból 600.000 Ft-ért, akkor 1.000.000 Ft volt az itthoni ára. Jó pár tudósítás készült vele a tv2-nek a jó estét Magyarországba, Szolnokról és Szolnok Megyéről. Gondolkodom rajta, hogy felújíttatom, rendbe hozatom. Tudtok-e ajánlani olyan szervizt, ahová nyugodt szívvel bevihetem és értenek is hozzá és nem észveszejtően drágák?
Vagy lehet, hogy veszek egy Panasonic AG_DVX 100-at, most hogy már 650.000 ft-ért is meg lehet venni.
Akkor viszont eladom, ha valakit érdekel egy jelképes 100.000 Ft-ért.
dsly Creative Commons License 2007.05.10 0 0 23
Tudtátok hogy a vx2100 kifutó modell lett?? De lehet még kapni a digitalko.hu -nál 600e-ért. De van még jobb a kategóriájában: panasonic ag-dvx100 650e-ért (panashopnál 1.100.000:))!!
CiluHS Creative Commons License 2006.10.27 0 0 22
a canonxl1s-re ilyet nem mondanék. Lehet, hogy a piros szín valamivel szebb rajta a tesztek szerint, de a felbontására a CCD-je rányomta a bélyegét, az elmarad attól, ami itt meg vagyon követelve! (úgy 5 évvel marad el). Az xl2-ben pótolták ezt a súlyos bakit.
Előzmény: jitter (17)
tnb Creative Commons License 2006.04.14 0 0 21
Mostanában szeretnék venni, második gépnek, már van DSR-PD 170-es, ha jól tudom nincs rajta gain ami pedig néha jól jön sötétebb helyeken.A többi nagyjából megegyezik. Ja igen, az XLR csatlakozók arra gondoltam, hogy vennék hozzá egy diboxot megtalálod a google-val xlr pro adapter néven v van még beachtek márkájú is, igazából ez érdekelne mármint a dibox, hogy milyen minőségű hangot kapok vele, lesz olyan ugyanazzal a mikivel használva mintha a 170-essel használnám?
Ambree Creative Commons License 2006.04.03 0 0 20

Szia Zoli,

Ilyen hívásnak nem tudok ellenállni ;-) ... itt vagyok kicsit, igyexem itt lenni...

üdv,

Ambree

Előzmény: Zoli_2 (19)
Zoli_2 Creative Commons License 2006.04.02 0 0 19

Szia Ambree!

Tavaly nyártól jómagam is VX2100 tulajdonos vagyok, bár én nem tudok annyi pozitívumot elmondani róla, mint amiket itt írtatál a topikban.
Amennyiben még látogatod a topikot, kérlek dobj egy mailt a bobalz@vnet.hu címre.

Előzmény: Ambree (18)
Ambree Creative Commons License 2006.03.22 0 0 18
döglött topik bűze űz el... niente VX-2100... viva la HD!
Előzmény: Ambree (12)
jitter Creative Commons License 2005.07.04 0 0 17
canonxl1s a csucs a három közűl. xm2 a legolcsóbb. és a sonyvx2100 a legújabb konstrukció. teszteltem 1 vx2000és canonxm2. uolyan fényviszonyok között a canon zajmentes lágy filmszerűképet csinált mig a sony zajosabb és videósabb képeket.
nem tudom miert profi volt az operator mindkét esetben és a sonynak nagyobb a ccd-je is. lehet h. az obj. az oka. nehez döntés lesz
oldmumus Creative Commons License 2005.07.03 0 0 16
szteff Creative Commons License 2005.07.03 0 0 15

Üdv!

Komolyabb 3CCD-s kamera vásárlásán gondolkozok. Ezek között van a VX2100, a Canon XM2 és az XL1s. Ennek a 3-nak az ára közti különbség kb. 100e Ft-on belül van.

A Canon az optika miatt is vonzó, a Sony meg ... sok mindenért.

Rendezvények filmezése és utazások alatti filmezés lenne a cél.

Ha valakinek van összehasonlítási alapja, akkor ossza meg velem.

Kössz

Szteff

KőnigZ Creative Commons License 2005.06.10 0 0 14
Tény, hogy VX-2100-tól kezdve nevezhetjük azt a rakás gombot, műanyagot, üveget és elektronikát (videó)kamerának, amit több ezer €-ért kapunk - de nem szabad elfelejteni, hogy amit a CNN-riportoknál, vagy a ZDF stúdiójában (minden politikus fotelja előtt 1 kamera, állványon...) látunk, azok valszeg nem a VX-2100-ek, hanem a megszólalásig hasonlító DSR-PD 150/170/170P DVCAM-ek, amiket már nehezebb kifizetni, mint a véikszet (pedig, az sem épp iskóta...)!

A hasonlósággal gyakran visszaélnek a forgalmazók is, amikor félprofi ill. (gyakrabban) profi kameraként vetik lábaink elé a véikszet...

A félprofiba már nyelvtanilag se mennék bele (még eldől az ólban, mint a fél disznó - stb. :) - a profi pedig biztosan nem igaz!

- Bocskai van? - kérdezi a hentesnél a nyugdíjas tata.
- Bocskai nincsen bácsika, csak bácskai! - szól a hentes.
- Akkor, bocsika - szól a bácsika.

(...aki nem hisz az öreg videós bácsikának, annak ott a Goooooooooogle!!)
Előzmény: Dark Future (10)
oldmumus Creative Commons License 2005.06.07 0 0 13
Tisztelt hozzaertek, kerdesem a kovetkezo:
SONY kamera beharangozojaban ez van:
i.LINK™ (DV-kimenet)

Utananeztem 1394-es csatlakozas, a kerdes az, hogy a kameran is olyan csatlakozo van mint a PC-n? Tehat egy barhol fellelheto nem speci kabellel menni fog.

Mik a tapasztalatok ezzel, tanacsok, javaslatok?
Ambree Creative Commons License 2005.06.02 0 0 12
döglött topik szag... bár nem kell csodálkozni, hah?
Előzmény: Ambree (11)
Ambree Creative Commons License 2005.04.27 0 0 11

Igen, igen... az optika és a CCD-k a profi sony kamerából valók.

Ez mind igaz, ezeket el is felejtettem mondani:

igen jó az optikai stabilizátor, már-már észre sem veszem, teljesen természetessé vált hogy nagyon stabil képek készülnek...

A hanggal eddig nem nagyon volt gondom, de lehet, hogy nincs igazi összehasonlítási alapom.

A válltámasz nekem is hiányzik, még tervezem hogy veszek egyet, amikor sokáig folyamatosan kell felvenni valamit folyamatosan akkor nagyon kellene.

tényleg öröm vele dolgozni...

Előzmény: Dark Future (9)
Dark Future Creative Commons License 2005.04.27 0 0 10
Ja, és a VX-2000 volt az a kamera, miből pl. a BBC is vett vagy százat: ha ment valaki Irakba vagy valami afrikai fejlődő országba, kapott egyet a kezébe. Az sem volt katasztrófa, ha esetleg nem hozta vissza egészben...  4000 USD körüli árából a profi kamerákhoz egy középkategóriás zoomobjektívet lehetett venni akkoriban...
Dark Future Creative Commons License 2005.04.27 0 0 9

Én egy VX-2000-rel dolgoztam több éven keresztül. Kategóriájában persze lealázott mindent. Nem is csoda: ugyanezzel a CCD-vel és optikával készült egynémely prof társa is.

Elképesztően jó felvételeket csinált viszonylag kis fényben is (ahol más kamera már csak kék-lila foltokat vett, ott a VX-2000 még dolgozott), nayon jó szolgálatot tett az optikai stabilizátora, a kétfokozatú, beépített ND filtere, a 12x optikai zoomja. Korrektül össze is volt rakva, öröm volt vele dolgozni.

Árnyoldalai:

-- az ára

-- a hangja elég zajos volt, főleg mikrofonról

-- nem volt Canon mic. bemenete

-- kényes volt a kazettára (ha szart raktam bele, gyakran dropoutolt), viszont villám gyorsan azonosítani lehetett vele a hamisított TDK-kat :-)

-- nekem nagyon hiányzott hozzá a válltámasz.

Ambree Creative Commons License 2005.04.26 0 0 8

Hali,

Természetesen több dolgot tudsz állítani mint az olcsóbb kamerákon. Szerintem egyik legfontosabb a fehér-egyensúly, sokat hasnálom a kézi zoom gyűrűt (kicsit meg kell szokni, mert valójában a motort vezérli), manuál fókuszt (ahoz is van kézi gyűrű) és a manuál irisz-t. A fókuszhoz van pillanatnyi autofókusz gomb. Nagy segítség a manuál írisznél a zebra visszajelző, ami a keresőben vagy a 2.5" kijelzőn csíkozza a 70 vagy 100%-os exponált részeket.

Hihetetlen szép a képe, amihez hozzájárul a 3CCD mellett a nagy 58mm-es szűrőméretű lencse :-) - én még nem láttam ilyen tiszta képet "olcsóbb" kamerákon. A másik pedig, hogy klassz alacsonyra tudod venni a mélységélességet ha kell, jóféle makrót lehet lőni pár centi tárgyakról is akár. Mondjuk kötelező egy wide adapter, én megvettem a hozzá való 0.7x sony-t, állandóan rajta van, de én nagyon sokat videózok beltérben.

Nagyon jó munkát végez a rajta levő vesekarakterisztikás mikrofon is, széen összeszedi a hangot, jól vezérli az automatika, hamar lehúzza, nem torzult még üvöltő hangafalak előtt 2 m-re sem :-)

Az adatátvitel nem gyorsabb, azt realtime meg kell nézni evvel is :-) szerintem abban nem sok különbség lehet.

Masszív egy darab az tuti, ezért a súlya is megvan: kicsit több mint 1.5 kg. Kell hozzá venni 1 vagy 2 NP-F960 akkut és akkor nem lehet meglepetés, darabjával elmegy akár 10-12 órát.

Nagyon jó, hogy többféle képpen meg lehet fogni, 3 rec gomb van, 2 room rocker az egyik a fogantyú tetején 2 sebességes a másik egy finoman szabályozható, illetve egy zoom ring manuál zoomoláshoz... valami mindíg kézre esik.

Végül egy pár apróság ami nem tetszett: kár hogy nem FF a kereső (ez a legkisebb gond), néha jól jönne a negytesón (PD170) levő funkció, hogy megy a kereső és a display együtt (hülyén hangzik, de felvétel közben kicsit kürölményes kihajtani a display-t) és a legnagyobb gondom pedig, hogy kicsit hülyén oldották meg a kazetta kidobó részt, ha kicsi a tenyered (nem húsos :-))) akkor szűkre veszed a tenyér leszorítószíjat és akkor nem tud rendesen kinyílni a kazetta kidobó fészek...

Én imádom ezt a kamerát, megint ezt venném!

Ha még lenne kérdés szólj,

üdv,

Ambree

Előzmény: gabor123456 (7)
gabor123456 Creative Commons License 2005.04.22 0 0 7
Hello!

Nos koszonom. Szerintem is maradok ennel a kisebbnel...
Azert erdekelne, hogy mennyire es foleg miben erzekelhetoek a kulonbsegek az olcsobb es az ilyen profibb kamerak kozott? Az arban nyilvan:) Egyszeruen tobb dolgot tudok allitani az ilyeneken manualisan, vagy a kep szebb, vagy a hang? Vagy minden? Az adatatvitel a gepre jobb, gyorsabb?
Nem akarok feltetlenul tul sok penzt kiadni, de ha mar mindenkeppen sokba kerul az ilyenfajta kiadas, akkor nem erdemes a jo gep 95%-ert egy vacakot venni, akkor inkabb rateszem azt az 5 %-ot. Viszont ha az ember nem tudja, hol a hatar, akkor nincs megallas.....es akkor jon a vx-2100-es:)
Előzmény: Ambree (6)
Ambree Creative Commons License 2005.04.21 0 0 6

Hello,

A VX2100 szeritem is kicsit nagy hegymászásos videózáshoz, és amit kinéztél biztosan jobb lesz - bár nem ismerem, a megadott linken levő infók alapján jó kis kamera lehet, és én még nem is hallottam CMOS-os kameráról, mindjárt 3 db-bal :-)))

üdv,

Ambree

Előzmény: gabor123456 (3)
Ambree Creative Commons License 2005.04.21 0 0 5

nekem vx-1000 van...

nem hiszem h sokan rohangálnának ien kamerával itt a fórumon...neked van?

vagy csak dejólennehalenne topic...amúgy létezik digitális videókamerák topic, ajánlom figyelmedbe...

Szerintem sem sokaknak van VX2000/2100 kamerája itt az index fórumain, én nagyon rég óta "vágytam" rá, és kerestem a véleményeket, teszteket de nem találtam (magyarul)- a digitális videokamerák topicban sem.

Találtam pár nagyon jó tesztet külföldi oldalakon, de a kérdéseimre végül nem kaptam választ...

Szerencsémre nekem van egy VX-2100 már, és ebben a topikban nagyon szivesen megosztom bárkivel a vele kapcsolatos tapasztalataimat, mivel azt gondolom hogy talán többen is elálltak már ennek a kamerának a megvásárlásától, mivel nem kaptak választ a kérdéseikre...

Szóval szívesen válaszolok kérdésekre - hátha más is kedvet (pénzt?!) kap hozzá, hogy ilyen kamerát vegyen. :-)

üdv,

Ambree

Előzmény: tommmmas (2)
Ambree Creative Commons License 2005.04.21 0 0 4

Mi az a "kaemra"? - kamera akart lenni
Mi az, hogy "kinen"? - kinek akart lenni
0 vagy? - hát amikor írtam közel voltam hozzá...
:-)

Sajnos én sem tudom, van-e igazából gyakorlati haszna ennek a topiknak, de amikor én kerestem, nem nagyon találtam magyar oldalon infót ehez a kamerához... végül is sikerült ürügyet gyártanom ahoz hogy elkölthessek ilyen sok pénzt erre a kamerára...

Előzmény: Törölt nick (1)
gabor123456 Creative Commons License 2005.04.21 0 0 3
Sziasztok, nekem lenne nehany kerdesem:

A VX2100-es nekem is tetszik, csak kisse draganak tunt:) Meg mivel eleg nagy is, ami ha az ember profi biztos jo, de nekem hegymaszasos videozashoz kellene es ott kisse utba lenne-inkabb a kovetkezo mellett dontottem:

DCR-PC1000E

itt van az osztrak sony-s link is:
http://www.sony.at/ShowProduct.do?site=odw_de_AT&category=CAM+MiniDV&product=DCR-PC1000E

Mindenfele adat es segitseg erdekelne a vasarlassal kapcsolatban, mire kellene figyelni, hogyan hasznalni...stb..stb mert eddig inkabb fotozassal foglalkoztam.

Kosz
Gabor
tommmmas Creative Commons License 2005.04.20 0 0 2

nekem vx-1000 van...

nem hiszem h sokan rohangálnának ien kamerával itt a fórumon...neked van?

vagy csak dejólennehalenne topic...amúgy létezik digitális videókamerák topic, ajánlom figyelmedbe...

Törölt nick Creative Commons License 2005.04.20 0 0 1
Mi az a "kaemra"?
Mi az, hogy "kinen"?
0 vagy?
:-)
Előzmény: Ambree (0)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!