Nem szeretem a címkézgetést és a mindenáron kategóriába gyömöszölést, de egy fórum címében jól jön az egyszerűsítés. Szóval várok mindenkit a topikban, akit érdekel a stílus - akár könyvben, akár játékban (pl. Thief, Arcanum), vagy esetleg ilyen stílusban ír, fest, szerez zenét :-)
Nekem is van egy urban fantasy/scifi határmesgyén játszódó regényem, a címe Városmély. Még 2002-ben írtam, de az előző regényem kiadása körüli hercehurca miatt csak mostanában kezdek kiadót keresni neki. Valakitől egy ötlet, hova vihetném? ;)
Az elso egy hamarosan megjeleno magyar urbanus fantasy:
Ugyan a stilus eddig meg csak jol elrejtozott mindenfele "szepirodalom" cimke moge (;)), meg novellakkal, forditasokkal kepviseltette magat, most azt lehet mondani: megerkezett. Remeljuk, marad is.
A masodik pedig elso pillantasra talan kicsit fura link:
A Guardians of Order szerepjatekkiado, amiert azonban megis idekivankozik, az a Dreaming Cities c. kiadvanyuk, amelynek celja osszefoglalni es jatszhatova tenni az "urban fantasy" mufajat.
Ami ebbol nem-szerepjatekosoknak is erdekes lehet: a honlapon megtalalhato (ingyenesen letoltheto) elozetesek kozul az elso tartalmazza annak a fejezetnek a reszletet (majdnem az egeszet), mely a "mi az urban fantasy" temajat jarja korul.