Keresés

Részletes keresés

Röné Creative Commons License 2005.03.22 0 0 42
Dehogy buknak.

Az adatbázis lemásolására se emléxik már senki, pedig ennél nagyobb trükköt még nem láttam...

vazila Creative Commons License 2005.03.22 0 0 41

Ezek akkóis elbuknak ha az apeh nem csinál semmit.

Vagy véresen vagy vértelenűl.

Tapicska forgalmista Creative Commons License 2005.03.22 0 0 40

Ez így nem feltétlenül APEH trükközés.

Egyeztetni kell velük, lehet, hogy valamit (befizetést) nem neked írtak jóvá.

Figyelni kell az elévülésre is. A túlfizetés is el tud évülni, és akkor hiába számolsz vele.

Sok oka lehet, elvileg a könyvelőnek tudnia kell.

Bár szerintem egy nagy könyvelő cégnek egy mezei egyéni vállakozó nem a szíve csücske (nem lehet sokat kérni tőle), de azért ezzel illik foglalkoznia.

Tapicska forgalmista

Előzmény: toloba (-)
toloba Creative Commons License 2005.03.22 0 0 39
Ez pozitív...
Előzmény: HanG99 (38)
HanG99 Creative Commons License 2005.03.22 0 0 38
nekem egy hete utalták vissza amit kértem, én számításaim szerint korábban mint a múlt évben, és 3 nappal korábban mint kellett volna (nem bíztak a bankok gyorsaságában :))
Tamás Creative Commons License 2005.03.22 0 0 37

Nem, az az igazságnak az mno-féle hiszterizált nemzethalálos, "mind meghalunk a komcsik miatt"- jellegű változata, bocs. :-))))

Beadástól számított 30 nap, de legkorábban március 30.

Előzmény: Wic (36)
Wic Creative Commons License 2005.03.22 0 0 36
nem így gondolja. valami májusra emléxem az új rencer szerint vagy hogy is van ez...
Előzmény: Turulmadár (26)
CSamu Creative Commons License 2005.03.22 0 0 35

Apeh amikor inkasszosat jatszik akkor az osszes szamlarol emel le penzt.

Viszont munkatarsnomet megleptek azzal, hogy fizessen be valami regi elmaradt hatralekot. Csakhat beleszaladtak a bicskaba, penzugyesnel osszes befizetesi szamla megvan. :)

Előzmény: kiski (11)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.22 0 0 34
1% KK?
Ha csak annyi lenne?!
Előzmény: Turulmadár (32)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.22 0 0 33
"...A vállalkozások és magánszemélyek összesen 5917 md forint adót és járulékot fizetettek..."

Mennyi a költségvetési kiadási főösszeg?
Előzmény: Röné (30)
Turulmadár Creative Commons License 2005.03.22 0 0 32
Összesen nem 100%, hanem csak 99. :) De biztos a kerekítés miatt van. Esetleg a korrupciós kiadások teszik ki a hiányzó 1%-ot. :p
Előzmény: Röné (30)
toloba Creative Commons License 2005.03.22 0 0 31
Akkor tedd ezt a topikot ideiglenesen is akár a kedvencek közé...
Előzmény: Turulmadár (26)
Röné Creative Commons License 2005.03.22 0 0 30
"MIRE KÖLTJÜK AZ ADÓFORINTOKAT? 2003-ban az átlagos adózó 753 ezer forint kövedelemadó(sic! - Röné) és járulék befizetésével járult hozzá a közös kiadások finanszírozásához. A vállalkozások és magánszemélyek összesen 5917 md forint adót és járulékot fizetettek. A 2004 évi tervek szerint ezt az összeget a kormány és a helyi önkormányzatok a következőképpen használják fel:

Nyugdíjak ||||||||||||||||| 17 %
Családi, munkanélküliségi és más támogatás és szolgáltatás ||||||||||||||||| 17 %
Oktatás ||||||||||||||| 15 %
Egészségügy |||||||||||| 12 %
Mezőgazd. és ipari beruházás és vállalati támogatás ||||||||| 9 %
Államigazgatás ||||||| 7 %
Államadósság kamatai |||||| 6 %
Rendőrség, bíróság, tűzoltóság, honvédelem |||||| 6 %
Közlekedési és távközlési beruházás és vállalati támogatás ||||| 5 %
Kultúra és környezetvédelem ||||| 5 %
Összesen 100 %

Az ablakban közölt információ az Ön tájékoztatását szolgálja: köszönjük figyelmét!"

Előzmény: Turulmadár (29)
Turulmadár Creative Commons License 2005.03.22 0 0 29
Hmmm, nálam nem ugrott fel ablak. Nem mert? Esetleg tudta, hogy reménytelen eset vagyok? :)
Előzmény: Röné (27)
toloba Creative Commons License 2005.03.22 0 0 28
Kösz.
Mivel minden banki átutaláson keresztül megy, nem lesz nehéz a dolog. De az évenkénti egyenlegközlő papírjukon is ott van szépen, mi, mikor és honnan érkezett, mi mikor vált esedékessé, mikor emelték le, stb. Nem nehéz....és eddig is így úgyanígy működött.
Előzmény: Wic (25)
Röné Creative Commons License 2005.03.22 0 0 27
Ha az internetkapcsolattal bíró polgár úgy dönt, hogy az APEH honlapjáról tölti le a 0453 sz. (magámszemélyek) bevallási nyomtatványt és segédletet, akkor a kitöltés közben, mikor a születési idő mezőről a születési hely mezőbe lép át, hirtelen felugrik egy kis ablak, amelyben (akár szeretném, akár nem) megszólít a kormány...

Megható ez a tájékoztatási vágy. Hüpp... Hüpp...

Ha már vették erre a fáradtságot, tényszámokat is írhattak volna, nem csak a 2 évvel ezelőtt született tervet (2005. márciusában).

:-PPP

Turulmadár Creative Commons License 2005.03.22 0 0 26
Nálam pár nap múlva jár le a 30 napos határidő, elvileg jár visszatérítés, kíváncsian várom, az APEH hogy gondolja. :)
Wic Creative Commons License 2005.03.22 0 0 25

"adminisztrációs hiba." utánajársz, sorbanállsz, meglobogtacc mindent, minnyá kijavítják. ha meg hiányzik egy papírod, mexívtad.

Nekem is kihoztak eccer többszázezer tartozást. bevittem mindent... nahát, ők is rögtön megtalálták (nem irattár, ilyesmi, meg utánanéznek napokig...), ott volt náluk is az, amit addig hiányoltak.

Az APEH MAQA. 

toloba Creative Commons License 2005.03.22 0 0 24
Könyvelő csinált mindent...komplett iroda, komoly cégnek számít...és komolyabb cégeknek dolgozik...persze tévedhet. De az ellenőrző programok is rendben találták a bevallást...
Eddig én sem csalódtam az APEH-ben. De én messzi vidéken élek papíron, ahol még az ügyfél ember és nem csak egy akta, más hatóságban sem volt csalódásom /na a rendőrségben kicsit/. Szóval emberi hozzáállás és segítőkészség...utána egy szál virág az ügyintézőnek, legközelebb csodákat tesz...
Előzmény: Törölt nick (22)
toloba Creative Commons License 2005.03.22 0 0 23
Hát azért asztalt nem borogatok, ahhot az én hivatalomban túl rendesek az ügyintézők...de mint az előzőekből kitűnt, 99%-ban pontosan fizetek. Nem nagy kunszt egy-egy összeg valahány %-át kiszámolni....a vállakozás sem nagy....az augusztusi túlfizetés örömködéséről már rég leszoktam. Ha valki pontosan fizet, az tudja, hogy csak hiba lehet abban az értesítésben...pótléklistám sincs...
Febr. 15.-ig badtam a bevallást, semmi hátralék...ezért nem értem. És ezért gondolom, hogy az ÁFA-hoz hasonló mizéria lehet...és ezért kérem, hogy akik hasonlót tapasztalnak, írják meg ide, fröcsögéstől mentesen. Aztán, ha kiderül a feltételezésemről, hogy igaz, együtt agyonütjük őket...:))
Előzmény: Törölt nick (20)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.22 0 0 22
Számolja ki a könyvelőd is, hogy a számok rendben vannak-e. Ha igen, akkor véletlenről van szó, vagy ő ezt kiszámolta előre és majd beadjátok az adónemek egymás közti átmozgatása iránti kérelmet.

Egyébként nekem az a véleményem, hogy az adott keretek közt az APEH a legjobban működő intézmény. Azonban, ha mint jogalkalmazóval, politizálni kezdenek a segítségével a jogalkotók, akkor szegények meghülyülnek, habár nem igazán ők tehetnek erről.
Előzmény: toloba (17)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.22 0 0 20
Ha visszaigényeltél, nyilatkoznod kellett, hogy nincs hátralékod. Namármost:
1. Ha mégis volt, örülj, hogy nem perelnek hamis nyilatkozatért.
2. Ha biztosan nincs, akkor menj be és borítsd rájuk az asztalt.
3. Az augusztusi túlfizetéstől csak a kezdő vállakozók ájuldoznak az örömtől.
4. Ha az augusztusi túlfizetés ellenére van pótléklistád, akkor bizony nem határidőben
fizeted az adókat. Nagy adóösszeg esetén, komoly összeg lehet a késedelmi
pótlék mértéke is.
5. Ha egyéni vállalkozó vagy, akkor febr. 15-re be kellett adnod a a vállalkozói
bevallást is. abból egyértelműen látszik a hátralékod is.
Előzmény: toloba (18)
toloba Creative Commons License 2005.03.22 0 0 18
No meg az irdekes ám, hogy ha az adóév jan. 01.-től dec. 31.-ig tart, miért nem a következő jan. febr.-ban már befizetett pénzekből vonnak?
Előzmény: Törölt nick (15)
toloba Creative Commons License 2005.03.22 0 0 17
Oké, de tkp. én arra hegyeztem ki a dolgot a nyitómban, hogy a tartozásom fura mód, gyakorlatilag megegyezik a visszaigénylésemmel. És azt is írják, hogy a visszaigénylés fedezi a követelésüket...édi ez szerintem.
És ez a - szerintem - visszatartás az ami érdekelne, hogy mások esetében megvalósul-e?
Előzmény: Törölt nick (14)
toloba Creative Commons License 2005.03.22 0 0 16
Erre én is gondoltam, meg a könyvelő is...sőt, ő tuggya is...:)) Viszont évről évre emelkedik a túlfizetés, akkor amikor a kivétnek megfelelő pontos összegek TB, stb./ vannak rendszeresen befizetve...
Az augusztus környéki értesítésen ragyogóan ott vannak a tartozik-követel rovatokban azok az időpontok amikor fizetve lettek a pénzek és azok is amikor a kötelezettség keletkezett...most pontosan nem emlékszem, nincs itt előttem, de talán két-három évre is visszamenőleg. Megjegyzem, soha korábban ilyen levelet nem kaptam, hanem csak a banktól az értestést: toloba úr fáradjon be, vegye fel a pénzt és egészséggel igya el...:))
Előzmény: Indián (12)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.22 0 0 15
Köszönöm a szakszerűbb magyarázatot.
Előzmény: Indián (12)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.22 0 0 14
Kartácsam!
Amennyire én tudom, regisztrálja az APEH a befizetéseidet, de az az augusztusi "túlfizetés" abból adódik, hogy az APEH maga "nem könyveli el" a befizetéseket augusztusban még, azaz a bevallásodat nem veti össze a befizetési kötelezettségeiddel. laikus lévén nem tudok jobb szót az APEH metódusra, de ílyentájban bevalláskor már rendezi a dolgokat, tehát a bevallásodat összeveti immáron a befizetési kötelezettségeiddel. Egyébként a könyvelők eltájékozódnak ebben.
Előzmény: toloba (8)
toloba Creative Commons License 2005.03.22 0 0 13
Gondoltam, hogy nem érted ennyi infóból és persze Te sem vagy távgyógyász...
Amióta elkezdtem az ipart, rendesen fizetek...arra mindig ügyeltem. Csak olyanok voltak, hogy néhány napos csúszás a határidő után, de abszolut nem jellemző ez sem. A jellemző a pontos időben és összegben való fizetés és az, hogy én a januári összeget is már mindig az újabb évnek megfelelően adtam fel. Tudod mire gondolok?
Előzmény: wizes (10)
Indián Creative Commons License 2005.03.22 0 0 12

A konkrét eset ismerete nélkül csak annyit tudok mondani, a befizetési többlet abból szok eredni, hogy az éves bevallások feldolgozása rencerint késni szok a befizetett adóelőlegek elszámolásához képest - ezért van láccólag túlfizetés.

Sok ügyfelem szok hallelujázni, hogy kérjük csak vissza a pénztet, oszt amikor elmagyarázom, a bevallás március december 31-ikei állapotot tükröz, a bevallás március 20-ikai határidejű, a befizetések, meg nem sokkal a folyószámla-kivonat előtti állapot. Az egyik oldalán a fizetési kötelezeccség olvasható, a másikon a tényleges befizetések.

Tehát egy augusztus környéki folyószámla-kivonaton szerepelnek a január-július közötti befizetések, de nincs hozzájuk tartozó bevallás - lévén éves bevalló vagyol -, ezért mindig túlfizetést mutat a pénzügyi egyenleg.

Előzmény: toloba (3)
kiski Creative Commons License 2005.03.22 0 0 11

Tavaly két alkalommal lepett meg az Apeh azzal, hogy egyik cégem minden bankszámlájáról azonnali inkaszóval -egyszerre- leemelte ugyanazt az összeget.

Az első esetben egy asztalosipari cég helyett talált meg minket, a másodikban egy egyszer "adminisztrációs hiba" folytán.

Az Szja visszatérítést időben megkaptam.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!