Nos, a topik elején már ott egy lista az eddigi mentelmi ügyekről, melyekben vélhetőleg az alkohol is szerepet játszott...egy részében egészen biztosan. Így aztán sem a fidesznyik, sem a FIDESz-es már nem állta meg a helyét. Jöttél. láttál, szóltál...én is szóltam, a moderatúra meg hegesztett a topikon. Rendjén is van...bár tény, eredetileg fideszesekre hegyeztem a topikot...
nem mondom, hogy így viszont nem jön le a topikcímből, hogy ezek a részeg képviselők mind fideszesek voltak, mert akkor meg aszondod: hogy ennek a pannonbetynek semmi sem jó, meghogy a f...d nem kéne?
Schmitt Pál, a Fidesz alelnöke is elítélte tegnap, hogy országgyűlési képviselők közlekedési vétségek esetén mentelmi jogukra hivatkoznak, és nem hajlandóak megfújni a szondát. A kérdés Vincze László fideszes képviselő esete kapcsán került ismét fókuszba.
Schmitt Pál, a Fidesz-MPSZ alelnöke tegnap határozottan elítélte, hogy az országgyűlési képviselők a közlekedési vétségek esetén is mentelmi jogukra hivatkoznak, és egyebek között nem hajlandóak megfújni a szondát sem. Schmitthez hasonlóan Kerényi János, az Országgyűlés mentelmi bizottságának elnöke is úgy vélekedett: a képviselőknek ilyen esetekben nem lenne szabad mentelmi jogukra hivatkozni.
A kérdés Vincze László csongrádi fideszes honatya esete miatt került ismét az érdeklődés középpontjába: a politikus a múlt héten gépjárművével árokba hajtott, és a kiérkező rendőröknek nem volt hajlandó megfújni a szondát.
Ha ekkora eltérés van, akkor vagy az egyik vagy a másik pártra óriási nyomás hat:
1. Az alkoholbarátok nagy része a fidesszel szimpatizál, belőlük lesznek képviselők is.
2. A rendszerváltás legnagyobb vívmányaként az MSZP testületileg elvonókúrán vett részt.
Ezek persze csak lehetséges magyarázatok. De a mért eredményekben mutatkozó ekkora eltérésre valami magyarázatot kell találni. Itt nem 5-10% különbség van a gyakoriságban, hanem hússzoros!
Amikor a kisfiam az előbb tejet akart tölteni nekem, és kicsit melléfolyt, nem haraxom rá, mert bár az eredmény kellemetlen, a szándék jó volt. Egy miniszterelnöknek azonban felelős döntéseket kell hoznia, sok ember sorsának alakulására van hatással, esetében a szándék szinte mellékes, az eredmény az, ami fontos.
Horn Gyula sok hibája mellett is tehetséges miniszterelnök volt, mert -- különösen a mai gárdához viszonyítva -- határozottan eredményesebben dolgozott.