Keresés

Részletes keresés

Derek Creative Commons License 2005.03.12 0 0 43

"És ezen mi itt a billentyüzet mellett ücsörögve nem segíthetünk . De talán mégis : ha mások is olvassák a szócsatánkat , talán nem vágják ki a vén diófát az udvaron . "

A fakat azert ultetjuk,hogy elobb utobb kivagjuk, en is kivagtam az oreg diofat a birtokomon es eladtam egy asztalosnak ,mert mar elofakent nem volt jo semmire se diot nem termett se rendesen nem lombosodott fel, de van mar helyette masik ;.

Az erdok kiivagasa az 09onmagaban nem baj, az a baj ha nemtelepitenek helyere ujat.

Előzmény: Törölt nick (42)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.12 0 0 42

Hát nem volna baj , ha néha egy-két csemetét a földbe is szúrnának . Nem halnának bele .

Tök mindegy mit gyártanak belőle , fogy a faállomány és kész . Nem hinném , hogy Magyarországon nőne . 90 és 94 között nem csak a szántóföldeket , hanem az erdőket is szétosztották . Csak a mi megyénkben óriási erdők tűntek el pillanatnyi haszonszerzés reményében . Most ne dobálózz azzal , hogy nálatok már az önkormányzat udvarán is akácfákat ültetnek .

És ezen mi itt a billentyüzet mellett ücsörögve nem segíthetünk . De talán mégis : ha mások is olvassák a szócsatánkat , talán nem vágják ki a vén diófát az udvaron .

Már megérte .

Előzmény: Derek (41)
Derek Creative Commons License 2005.03.12 0 0 41

"Az Amazonas medencéjében pedig már több mint felét kiirtották . Ne egy falu erdőterületében gondolkodj "

De abbol eppenhogy nem papirt gyartanak,de szolj a brazil kormanynak.Ajanlj nekik valami mas beveteli forrast.pl vagy bulizz ki az ottaniaknak par millard dollart evente az ENSZ-tol vagy van valami otleted?

Előzmény: Törölt nick (38)
Derek Creative Commons License 2005.03.12 0 0 40

"kedves Derek..én megpróbáltam a bótomba bevezetni a papíz zacskót ...egyrést k.rva drága volt, de ennyit megér a környazatvédelem,viszont ha esett a megázott zacsó kiszakadt, és  a kedves vevőm kissé nehezteltek rám..:O("

En a magamn reszerol utalom, es ha megkerdezik a boltban,hogy plastic ,vagy paper en mindig a plasticot valasztom. Egy bolt van ahol csak papiracsko van de oda nem is szeretek jarni nagyon,csak ha cseh vajra ,es bolgar fetara vagyom vagy magyar borra es eredeti cseh Budweiserre,mert nekik eleg jo az importarukeszzletuk europabol.

Előzmény: Törölt nick (34)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.03.12 0 0 39

Luby,

a dolog sokkal egyszerűbb mintsem gondolnád.

Ezzel a jelenséggel én már decemberben találkoztam, ugyanis hozzánk legközelebb csak a MOM park béli Match van, oda szokok járni, ha a férjemnek nincsen ideje elfurikázni valami bevásárlóközpontba (Tesco, Auchan fuj.)

Már akkor ez volt, és ennek az a magyrázata, hogy a Match árai nem versenyképesek, és szvsz. döglődnek. És ilyen pitiáner dolgokon próbálnak spórolni. Én azóta be se teszem a lában a Match-ba, mióta a nylonzacskókat a vásárolt áruk értéke szerint adták ki nagy kegyesen.

Helyes, menjen a Match a francba és jöjjön helyére a Lindl.  

Előzmény: Luby (-)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.12 0 0 38

Az Amazonas medencéjében pedig már több mint felét kiirtották . Ne egy falu erdőterületében gondolkodj .

Előzmény: Derek (35)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.12 0 0 36

A neylont én általánosságban használom , nem mint vegyészeti , kémiai meghatározás . Nem a szakmám .

Olvastam valahol , hogy minden műanyag elégetésekor rákkeltő anyagok szabadulnak fel . Már önmagában a széndioxid és a korom keletkezése káros . A CO2 az üvegházhatást erősíti , a korom belélegezve káros . A többi anyagot nem tudom követni , ha leírod , szívesen tanulmányozom .

Előzmény: Derek (31)
Derek Creative Commons License 2005.03.12 0 0 35

"A fákért azért soha nem lehet eleget aggódni . De erről majd később . Kb. 20 év múlva . Amikor késő ."

Mo -on az erdoterulet ha jol tudom az elmult 30 evben novekedett.Az USA-ban ma nagyobb ,mint amikor begyuttek az elso telepesek a Mayflower-en 

Előzmény: Törölt nick (32)
noway Creative Commons License 2005.03.12 0 0 33
A bajom röviden az volt, hogy vagy reklámhordozó vagyok KÉNYSZERBŐL

Lelki szemeim előtt megjelent a kép, ahogy három markos biztonsági ember körbeveszi Lubyt, és közlik vele, hogy mostantól pedig jobban teszi, ha reklámhordozó lesz, mert ha nem... :-)
Előzmény: Luby (23)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.12 0 0 32

A fákért azért soha nem lehet eleget aggódni . De erről majd később . Kb. 20 év múlva . Amikor késő .

Az újrahasznosítás az egyik legjobb dolog , amit eddig kitaláltak .

Előzmény: Derek (30)
Derek Creative Commons License 2005.03.12 0 0 31

. "A neylon évtizedek alatt bomlik el , de többnyire elégetik , s ekkor rákkeltő anyagok szabadulnak fel "

Maradjunk annyiban ,hogy nem nylon vagyis poliamid,hanem polietilen plusz a lagyitoanyagok ami valami ftalsaveszter es a festekek. Minden gond nelkul elegetheto megfelelo kazanban.

Előzmény: Törölt nick (15)
Derek Creative Commons License 2005.03.12 0 0 30
Azert a fakert sem kell annyira aggodni ,emrtr ezeket a papirzacskokat szinte kizarolag papirhulladekok ujrafelhasznalasabol gyartjak,marmint az alapanyagot hozza.
Előzmény: Törölt nick (24)
Derek Creative Commons License 2005.03.12 0 0 29

Nem ertem ezt a sirast rivast , tegye fel a kezet aki raallt a papirzacskok gyartasara,amikor meghallotta hogy a plasztik acskokat kivonjak ,vagy betiltjak.Mert en kb 6 honapja kuldtem haza par ilyen mintat fuleszacskot es fulnelkulit mintanak olyannak aki azota vigan gyartja.es nem sir.

Törölt nick Creative Commons License 2005.03.12 0 0 27

Bizonyos értelemben a szakmámhoz kötődik a reklám .

Laci

Előzmény: Luby (26)
Luby Creative Commons License 2005.03.12 0 0 26
Mindig örömöt szerez, ha valaki érdemben mond véleményt. Még akkor is, ha az én véleményemmel ellentéte. Pláne akkor, ha megerősíti a véleményem.  Üdv.: Gábor
Előzmény: Törölt nick (24)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.12 0 0 25
Most jutott ezyembe . hogy a svédek kitaláltak valamilyen neylon anyagot , ami 6 hét alatt lebomlik . Ez lenne jó , ha elterjedne .
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.12 0 0 24

Csak itt van egy tényező , amit nem szabad elfelejteni : a tudat alatti reklám . Nem biztos , hogy így hívják , de a lényeg , hogy ha nem is koncentrálsz rá , látod más kezében és már rögzült is , tudat alatt . Szerintem senki nem mered rá tanulási céllal egy szatyorra , de a pillanatnyi látvány elég a rögzüléshez . Így már elérte célját .

A fát először is nem biztos , hogy meg kell ölni , van hogy benne hagyják a tuskót , arról még hajt , bár már nem faanyagnak megfelelőt . Azonkívül újat lehet ültetni helyette , csak az a baj , hogy ezt szokták elfelejteni .

A neylon megsemmisítése a legkomolyabb környezetvédelmi problémák közé tartozik . A papírral való helyettesítése a következő generáció érdekében létérdek .

Előzmény: Aval (20)
Luby Creative Commons License 2005.03.12 0 0 23

Hí!

Nem értem az összefüggést, persze bennem van a hiba.

Nem azért ágáltam, mert pénzt kellett kiadnom. Valószínű rosszul fogalmaztam. A bajom röviden az volt, hogy vagy reklámhordozó vagyok KÉNYSZERBŐL, és akkor ne adják pénzért a zacskót, ami megint csak nylon volt(!); vagy adják annyiért amennyit kalkuláltak, de ne legyek reklámhordozó.  És még egy probléma volt ezzel a rendszerrel: miért nem plakátolták ki, hogy március 12-től csak és kizálólag 25 forintos zacskó lesz a boltban , a környezetvédelem szempontjainak megfelelő nylon!! Gábor

Előzmény: soltika (22)
soltika Creative Commons License 2005.03.12 0 0 22
Hi, Gabika
Azok a gonosz multik még pénztárcát sem adnak neked, pedig oda hordod hozzájuk a pénzecskédet:-)))
De cipőt se vesznek neked pedig koptatod hogy odamenj:-)))
Előzmény: Luby (14)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.12 0 0 21
Újrahasznosított papírból készíthető zacskó,én a zöldségespultnál szoktam beletenni a kosárba,napi bevásárlás belefér.Baj csak az,hogy nincs füle,így csak kézben lehet cipelni.
Előzmény: Aval (20)
Aval Creative Commons License 2005.03.12 0 0 20

Szia!

Én akrhogy töröm a fejem, még sosem jártam úgy, hogy azon gondolkodtam vala, hogy vajh mely boltba menjek el bevásárolni, és akkor megláttam egy coop-os szatyrot, és, bár nincs nálunk coop, de én a zacsi miatt csak és kizárólag oda mentem!

De most komolyan! Szerintem ezek még tudat alatt sem manipulálnak, már csak azért sem, mert nem szoktam azt nézni, hogy kilnek milyen zacsi lóg a kezében. De lehet én vagyok egy kivételes ember.

A papírszatyihoz meg sok-sok fát kell kivágni, szóval nem jobb környezetvédelmi szempontból.

Av

Előzmény: Luby (19)
Luby Creative Commons License 2005.03.12 0 0 19
Köszönöm, van értő olvasó is. Gábor
Előzmény: Törölt nick (15)
Aval Creative Commons License 2005.03.12 0 0 18

Szia!

Navégre! Épp itt az ideje, hogy legalább egy áruházlánc felvállalja, hogy nincs ingyenzacsi!

Szerintem nem túl megerőltető dolog magunkkal vinni mindig egy vagy két műanyag szatyrot mikor bevásárolni megyünk.

Nekem spec. égnek áll a hajam, hogy minden kis nyavajás dologért adni akarnak zacsit. Az első boltban elfogadom, és utána abba pakolom a többi cuccot.

Hidd el, van értelme ennek a dolognak! Apránként kell elkezdeni a környezetvédelmet, és épp ideje!

Av

Törölt nick Creative Commons License 2005.03.12 0 0 17
Ugyan nem nekem válaszoltál, de azért pár sorban reagálnék erre.

Egyfelől, mint ezt valaki már írta, nem biztos, hogy 25 forint fedezi a szatyor önköltségét. Akkor a reklám fejében a cég dotálja a szatyrot.

Másfelől, mint azt már írtam valahol, mindenhol így van, ha veszel szatyrot, arra rá van nyomtatva a szatyorvásárlás színhelyének (a boltnak) a neve. Svájcban pl. Migros, vagy COOP. És ez eddig is így volt, pl. azt hiszem a Tescóban az ingyenes sz@r szatyrok mellett voltak pénzért megvehetőek is - azok is Tesco felirattal.

Harmadrészt, ha bármit veszel, akkor azzal esetleg reklámozod a terméket. Pl. ha veszel egy Mercedes-Benz-et, akkor a kocsit orrán ott lesz a háromágú csillag a karikában, úgyhogy akkor ezek szerint DaimlerChrysler-ék sem ösmerik az üzleti morált, merhogy itten reklámozod nekik az autójukat - már persze ha van neked. Mercedes behelyettesíthető Suzukival, Trabanttal, akármivel.

Negyedrészt, egyáltalán nem kötelező szatyrot venned - lehet vinni is szatyrot is, táskát is, hátizsákot is, stb. Kiszolgálnak akkor is, ha pl. Mecsek ABC vagy Tesco feliratú szatyorral mész a Match-ba - javaslom a bosszantásukra, bár szerintem őket ez tizedannyira sem érdekli, mint téged.

Üdv
Aragorn Creative Commons License 2005.03.12 0 0 16

érzem, hogy sokan nem vevők azokra a kérdésekre, melyeknek valahogy közük van az üzleti morálhoz. Mert nem tudják, hogy mi az... Gábor

Azér te nem vagy semmi, hallod!!!

Megsértőcc mer a döglött kutyát nem érdekli a téma, 1-2 jószándékú nick elmondja, amit az ügyről tud, erre te kijelented, hogy nem tudják, mi az üzleti morál.

Öcsike! Kapjál már a fejedhez két szenesvasalóval!!

Törölt nick Creative Commons License 2005.03.12 0 0 15

Pontosan nem tudom , hogy vajon környezetvédelem szempontjából háborodtál fel , vagy a reklám miatt .

A környzetvédelem szempontjából mindenképpen erőltetni kellene a papírzacskókat . A neylon évtizedek alatt bomlik el , de többnyire elégetik , s ekkor rákkeltő anyagok szabadulnak fel . Iszonyúan káros , s mivel rengeteget termelnek belőle , előbb-utóbb hatalmas károkat okoz mindenütt , főleg a fejlett világban . Egy afrikai néger nem nagyon látott még ilyet :) . A papírzacskó újrahasznosítható , elégetése után minimális égéstermék keletkezik , elhanyagolható .

Kereskedelmi felhasználását az hátráltatja , hogy ötször annyiba kerül . Tehát a vállalkozók inkább a neylon mellett maradnak .

Reklám .

Itt most az a kérdés , hogy a 25 forint fedezi-e a szatyor költségét ? Ha nem , mondjuk 35 , akkor a reklám jogos . Ha annyi , vagy kevesebb , akkor lehet mondani . hogy nem jogos az önreklám . De végül úgyis megveszik , tehát ezen rágódni majdnem felesleges , bár értem , hogy miért tartod ezt piszokságnak .

Lehetne ugyebár a reklám fejében ingyenes is .

Passz .

Luby Creative Commons License 2005.03.12 0 0 14

Köszönöm a felsötétítést. De nem a termékdíjjal volt bajom. A módszer, az ami nehezen egyeztethető a tiszteséges versennyel. És miért van az, hogy a baloldali netezők saját érdekeik ellen is a multikat védik. Vagy nem saját érdekeik ellen mégsem?

Ez akkor lenne tiszteséges, ha lenne felirat nélküli és feliratos zacskó 25 forintért. Én dönthessem el, hogy akarom e reklámozni a Matchot. De érzem, hogy sokan nem vevők azokra a kérdésekre, melyeknek valahogy közük van az üzleti morálhoz. Mert nem tudják, hogy mi az... Gábor

Előzmény: soltika (13)
soltika Creative Commons License 2005.03.12 0 0 13
Hi, termékdíjat fizetsz Gabika. Külön alapba megy az újrafeldolgozáshoz.
Kb. olyan mint a betétdíj.
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.12 0 0 12
Az utolsó mondat vége lemaradt, úgy hangzik:

"...reklámfelirat található: COOP, Migros, stb., és azért is fizetni kell."
Előzmény: Törölt nick (11)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.12 0 0 11
Az egésznek az az értelme, hogy ha fizetni kell érte (bármilyen keveset is), az ember visz magával zacskót (többnyire), és nem vesz (vagy csak ha mégis elfelejtett magával hozni). Ezért sokkal kevesebb zacskó fogy, mint ha ingyér van.

Ez szerintem elég logikus.

A kedvedért a Match talán nem fogja bevezetni, de én a helyükben bevezetném, hogy nem 25, hanem 55 forintért felirat nélküli zacskókat árusítanék, azoknak, akik nem akarják a Match-ot reklámozni. Ellenberger a vastagabb nejlonból vagy pl. Svájcban papírból készült masszívabb zacskókon éppúgy reklámfelirat található: COOP, Migros, stb.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!