Ilyen Istvántelki csoportos kirándulás terve már 2009. ösz óta idönként felmerül, ugy látom többeket érdekel. Tényleg valaki "belsö" szervezhetne egy teljesenszabályos sétát. , mint talán 3 éve Fradin is végigmentünk, kb 8-an voltunk.
Igen, tudom, hogy elkerültek, csak kb egy hónapja hallottam olyat, hogy bevitték Istvántelekre a balesete után.. csak azóta már Szentes felé is volt, és most nem tudom merre lehet, mert a 110-es csörgő váltotta arra :)
IVT-ről elkerültek a piros mozdonyok májusban. Csak akkor halunk róluk ha Desironak kell gyorsan-hamar kimenni helyetük, mint ma is. A 2056-os szerelvénye ment el 2936-nak.
Az Istvántelki Főműhelyre való belépés mikéntje engem is nagyon érdekel. Aki már járt ott (akár legálisan, akár nem) és olvassa a fórumot, megtenné, hogy ad ezzel kapcsolatban némi infót? Kinél, hogyan és milyen engedélyeket kell beszerezni? Hol lehet bejutni a területre?
Illetve nincs-e tervbe véve oda egy kiscsoportos "kirándulás"?
Régebben - ha minden igaz - volt nyílt naphoz hasonló alkalom a bejárásra... Ilyesmire vajon lehet még számítani, vagy ez már elvetélt gondolat?
Jártam ma a helyszinen! kerítésen átpattantam fogtam kb 15emberrel találkoztam és besétáltam a helyre! a kutya nem kérdezte hogy mit akarok én ott! a másik hogy mikor beléptünk az elhagyatott helyre egy kicsinek nem éppen mondható rotweiler tipusú kucsa jött velem szemben mrogva úgyhogy csak szemrevételeztem az épületet futás közben belülről! kifelé menet fényképeztem a porta előtt akkor jött a portás hogy ki engedélyezte a fényképek készítését.. és megbeszéltem vele kifelémenet hogy a 13. kerületben lehet valami igazgatóságról engedélyt kérni. ennyit sikerült kideríteni! 80as évek végén készült érdekességet is sikerült lencsevégre kapni egy mig hajtómű egy mozdony elején ez volt a váltó olvasztó szerkezet! :)
Sziasztok! Szinten az Istvántelki Főműhellyel keresek kapcsolatot, az eletveszelyesnek nyilvanitott csarnokban szeretnenk fotozni, felszerelessel es termeszetesen hivatalos, teljeskoru felelossegvallalasi nyilatkozat atadasaval miszerint kizarolag mi felelunk mindenfele egeszsegi allapotban, vagy felszerelesben bekovetkezo karert es az uzemeltetot semilyen felelosseg nem terheli. Szeretnenk korrekt fotokat kesziteni ami idoigenyes - es mindezt legalis keretek kozott. A fotokat termeszetesen ok is megkapnak sajat felhasznalasra, hatha tudjak hasznalni valamihez, ami a gepek restauralasat szolgalja.
Ha lenne konrakt, ide kernek egy emailt: zoltan.pocza@gmail.com
Az Istvántelki Főműhellyel keresek hivatalos kapcsolatot egy másik, felújítással kapcsolatos társaság nevében. Egyáltalán dolgoznak most? Teljesen elérhetetlenek.
Azért írok, mert engem is érdekel, hogy hogyan juthatok, be istvántelkre fotózni. Engem viszont inkább az említett "putri" hely érdekelne. Azok a vonatok amik le vannak pusztulva és el vannak hagyatva. Láttam már pár képet a neten, egy csarnok szerűben álldogálnak Oda be lehet jutni valahogy? Köszönöm
A levél ott sincsen, már néztem. Jönne vagy 15 ember, akik járműfelújítással foglalkoznak. Lehet ott most valami érdekeset mutatni? Őket nem a romos járművek érdeklik, hanem az emberi tevékenység
Jaj azt nem mondtam, hogy a vonton ismerkedtek meg, ugyhogy vonat kell, en mar a keletin is gondolkozom, de a kek mozdonyok, meg a tomeg, az sem az igazi...
sziasztok, en abban szeretnek segitseget kerni, hogy hogyan lehet elintezni, hogy egy alkalommal bejussak Istvantelekre fotozni? Persze az utolso pillantban derult ki, hogy az a helyszin amit szerettunk volna az nagyon putris, es semmikeppen sem megfelelo. Kovetkezo opcio volt a vasuttorteneti park, de mivel hetfon lesz a fotozas, es hetfon muzeumi szunnap van ezert az sem jon ossze :(( Szoval, szerintetek hogyan lehetne? Koszonom szepen! ivett