Keresés

Részletes keresés

AradiGábor Creative Commons License 2005.02.11 0 0 29
Cinikus vagy és kissé sovén, nem zavar?
Előzmény: kavkaz (26)
fingel Creative Commons License 2005.02.11 0 0 28
((O))
Előzmény: taltam (25)
AradiGábor Creative Commons License 2005.02.11 0 0 27
Júj, de jó neked! Hol lehet ilyen bögrét szerezni Pesten? Ecserin esetleg? :-) Áh, ott biztos nem!
Előzmény: Turulmadár (24)
kavkaz Creative Commons License 2005.02.11 0 0 26
De nem veszik föl Törökországot és Ukrajnát se, mint ahogy Albánia vagy Szerbia se lesz soha a NATO tagja. Vagy ha igen, legföljebb megint beléptünk egy, vagy több olyan szervezetbe, amely szétesett alattunk.

Tehát milye is van ukrajnának népe irántunk érzett szimpátiáján és egy milliárdos szöszin kívül, ami érdekes lehet nekünk? Mert ugye szép, szép, az a szép ami érdek nélkül... de nemzetközi kapcsolatok nem népdalok...
Előzmény: AradiGábor (20)
taltam Creative Commons License 2005.02.11 0 0 25

Eza Ferenc humora, nem az enyém.

És az MSzP-kongresszus résztvevőinek 9/10e röhögne rajta.

Persze csak ha a Magas Ember adja elő!

Előzmény: nyitnikék (21)
Turulmadár Creative Commons License 2005.02.11 0 0 24
Nekem Tak Juscsenkó-bögrém & -jegyzetfüzetem van, s nem a megnyert választások után kaptam, hanem még 2003 őszén, bebeeee. :p
Előzmény: AradiGábor (22)
Turulmadár Creative Commons License 2005.02.11 0 0 23
Kijev izgalmas hely, no és az ukrán lányok, mmm... :))
Előzmény: AradiGábor (18)
AradiGábor Creative Commons License 2005.02.11 0 0 22
Hát igen... Eleinte nem vitték túlzásba a támogatást:-) Most meg a narancssárga "TAK JUSCSENKO"-s sálban vírított Timosenko asszonynál.
Előzmény: Turulmadár (14)
nyitnikék Creative Commons License 2005.02.11 0 0 21
Mondták már neked, hogy a vicceiden csak te tudsz nevetni? Egyébként így legalább nem kell társaság, akiknek meséld.
Előzmény: taltam (19)
AradiGábor Creative Commons License 2005.02.11 0 0 20

Ezzel a nemzeti jövedelemmel EU tagok? Valljuk be, ez a 60 milliós ország annyira szegény, hogy az összes forrást elszipkázná..

Ez igaz, de nem is beszél senki rövid átfutású csatlakozásról. De ha Törökországot 20 év múlva felveszik, akkor Ukrajnát sem lehet kirekeszteni Európából, melyhez tartozik.

Ki fogja megmagyarázni a parasztnak Szabolcsban, hogy öreg, azért nincs hitel traktorra, mert az ukránok jobban rászorulnak.

A mi csatlakozásunk előtt ki magyarázta meg a portugál, görög parasztnak...?

Előzmény: vlacko (12)
taltam Creative Commons License 2005.02.11 0 0 19
"Hölgyem, Magyarországon Ukrajnáról sokaknak a maffiózók jutnak eszébe; mondja, a maga kormányában hány van? Maga esetleg egy keresztanya? Hehe."
Előzmény: anzix (16)
sin x Creative Commons License 2005.02.11 0 0 17
Ejha, na végre egy szép polityikus. :)
Előzmény: AradiGábor (0)
AradiGábor Creative Commons License 2005.02.11 0 0 18

Egy kis háttérinfó Ukrajnáról:

Az ukrán nép és nyelve igen közel áll az oroszhoz és a fehéroroszhoz, mégis több évszázados önálló kultúrával rendelkezik. Az orosz birodalmi érdekek miatt nem lehetett független állam, de már a cári hódítás előtt sem, amikor litván, majd lengyel uralom alá került.

Bogdan Hmelnyickij kozák (ukrán népi) felkelőinek köszönhetően kikristályosodott az ukrán nép identitása, melyet kezdetben maga a hetmán (kozák vezér) is az orosz néppel való közös állami keretben kívánt megerősíteni. Sajnos, az ukrán nép csak másodhegedűs lehetett saját országában, Sztálin rémuralma alatt pedig sok millió ukrán halt éhen a központosított "agrárrablás" következtében. Ukrajna volt a Szovjetunió éléstára, s eközben lakossága éhezett.

Az ukrán irodalom igen gazdag, nemzetközi szinten is ismert Tarasz Sevcsenko vagy Lesza Ukrajinka munkássága.

Ukrajna a kilencvenes évek elején független állam lett, de a moszkovita apparátcsikok korrupt uralma miatt csak most, a Nasa Ukrajina mozgalom hatalomra jutásával érkezett el az igazi rendszerváltáshoz.

Maga az ország hatalmas, nagyobb Franciaországnál, több mint ötven millió lakossal. Az orosz nyelvet az ország keleti és déli részében élők beszélik, és az ukrán mellett ez a nyelv is hivatalos.

Gazdasága hatalmas potenciállal rendelkezne, ha sikerülne átstrukturálni és modernizálni a nehézipart és más ágazatokat. A Timosenko-kormánynak valószínűleg ez lesz a legnehezebb feladata, csakúgy mint az ország EU-hoz való közelítése.

Ukrajna fővárosa Kijev, mely kb. 3 millió lakossal rendelkezik, és híres csodá-

latos műemlékeiről, zöld belvárosi területeiről, széles útjairól. Szépsége már a szovjet időkben is Moszkváéval vetekedett, sőt egyes vélemények szerint Kijev szebb is mint az orosz főváros. Kijev a "Minden orosz városok anyja" nevet is viseli, mely arra utal, hogy az orosz államiságot megelőzően, a három keleti szláv nép különválása előtt Kijev volt az első "ó-orosz" város, s egyben a Kijevi Nagyfejedelemség székhelye. Ennek a középkori államnak széles kapcsolatrendszere volt a Magyar Királysággal, és dinasztikus kapcsolatok is erősítették mindezt.

Kijev

1. Picserszka Lavra kolostor

2. Bogdan Hmelnyickij nagyhetmán szobra a Szófia székesegyház előtt

3. A Függetlenség tere este

anzix Creative Commons License 2005.02.11 0 0 16

Timosenkot nem kínálta meg valami humorbonbonnal a Vicces?

Előzmény: Turulmadár (14)
anzix Creative Commons License 2005.02.11 0 0 15
Nem beszélve arról, hogy igencsak "tudathasadt" ország...
Előzmény: vlacko (12)
Turulmadár Creative Commons License 2005.02.11 0 0 14
Timosenko nyilván megköszönte a magyar kormánynak bátor kiállását Janukovics mellett. :]]
Előzmény: AradiGábor (-)
anzix Creative Commons License 2005.02.11 0 0 13

Figyelj gázból, vagy még általánosabban szénhidrogénekből senki nem gazdagodott meg itt kelet-eu-ban úgy hogy ne kellene szégyenkeznie Szt. Péter előtt..

Előzmény: AradiGábor (11)
vlacko Creative Commons License 2005.02.11 0 0 12

Ezzel a nemzeti jövedelemmel EU tagok? Valljuk be, ez a 60 milliós ország annyira szegény, hogy az összes forrást elszipkázná. Nekünk az egyik legfontosabb érvünk a belépés mellett az volt, hogy olyan forrásokhoz jutunk hozzá, amiket nem mi termeltünk meg, de segítenek felzárkózni. Ha Ukrajna belép, akkor ezek a források elapadnak. Ki fogja megmagyarázni a parasztnak Szabolcsban, hogy öreg, azért nincs hitel traktorra, mert az ukránok jobban rászorulnak.

Aztán a források meg a velejéig korrupt bürokráciát hízlalnák.

Szerintem előbb tegyenek le valamit az asztalra, ami jelzi azt, hogy érdemes oda forrásokat biztosítani.

A krím mellett van olaj, ásványkincs van dögivel. Tranzitdíjakat szednek az olajért és gázért. Mitől mégis olyan alacsony a nemzeti jövedelem? A bürokráciájuktól. Azt a kérdést pedig CSAKIS ők tudják megoldani, ha más próbálná meg, akkor jogosan fel lennének háborodva.

Előzmény: AradiGábor (9)
AradiGábor Creative Commons License 2005.02.11 0 0 11

És a "gázos ügyekből" mit bizonyítottak? A vád megalapozatlan volt állítólag, ejtették is az ügyet, a vizsgálati fogságot pedig megszűntették. És ki is kezdte a cirkuszt? Kucsma volt ukrán elnök és korrupt köre. Most éppen Albániában bújkál...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

"No matter what post did Yuliya Tymoshenko hold she has always strived to achieve the most effective results. Due to this fact many national and international experts acknowledged her as one of the best crisis managers. In 1997 under her leadership Ukraine’s major energy provider, the United Energy Systems of Ukraine, succeeded in solving the most complicated national problem, which neither the President nor the Cabinet of Ministers could tackle: in 1995 -1996 and early 1997, Ukraine’s several billion debt to Russia for natural gas was cleared; Ukraine’s international business ties in machine building, pipe industry and housing construction were renewed; Ukrainian industrial import to Russia almost doubled.

The corporation’s growing success was gradually transforming into a political factor, which ensured stability of Ukrainian economy, trust of foreign partners to the representatives of Ukraine’s new business elite, improvement of Ukraine’s reputation at the international level. However, the corporation was ruined and its heads were pressed political charges by order of President Kuchma, who was maniacally afraid of anything that he could not take under his control.

(...)

On February 13, Yuliya Tymoshenko was arrested on charges brought by the Prosecutor General’s office against her. General public regarded this fact as a savage punishment of the democratic movement.

In March, Kyiv's Pechersk District Court found charges brought against Tymoshenko groundless and cancelled the warrant on her arrest."

Forrás: http://www.tymoshenko.com.ua/eng/about

Előzmény: vlacko (8)
dartH mauL Creative Commons License 2005.02.11 0 0 10
Tény , hogy szebb mint a Gyurcsány.
AradiGábor Creative Commons License 2005.02.11 0 0 9

Igen, az ügyben várom a véleményeket, ami a topiknyitó beírásban szerepel.

Szükség van-e stratégiai partnerségre a két ország között? Milyennek látjátok a posztszovjet térség és Magyarország kapcsolatait (ezenbelül Ukrajna szerepét a jövőben)?

Mi a véleményetek Juscsenkóról és a Tyimoscsenko kormányprogramjának korrupcióellenes pontjairól (őt magát is köröztették az oroszok korrupcióval vádolva)...

Elképzelhetőnek tartjátok-e Ukrajna EU tagságát...stb!

Előzmény: kavkaz (5)
vlacko Creative Commons License 2005.02.11 0 0 8

Külsőre nekem is, de üzletelni nem nagyon mernék vele. Egy miniszterelnököt nem a külseje alapján kell megítélni.

Voltak gázos ("GÁZOS" hehehe Értik ugye, GÁZOS) ügyei.

nyitnikék Creative Commons License 2005.02.11 0 0 7
Nem keresem a rosszindulatot, csak egy kicsit ironikusnak találtam a hozzászólást, ha nem így van akkor sory.
Előzmény: AradiGábor (6)
AradiGábor Creative Commons License 2005.02.11 0 0 6
Nem, dehogy... Így illik, tudom! Nem kell minden mögött rosszindulatot keresni.
Előzmény: nyitnikék (4)
kavkaz Creative Commons License 2005.02.11 0 0 5
Jó, tehát szimpatizálnak velünk. Ok, jó a szôke is. De ezenkívül van még valami?
Előzmény: AradiGábor (-)
nyitnikék Creative Commons License 2005.02.11 0 0 4
Remélem nincs semmi bajod azzal, hogy Gyurcsány Ferenc virágot vitt az ukrán kormányfőnek.  Ő legalább tudja, hogy egy nőnek ha kormányfő, vagy csak háziasszony jólesik ha virágot kap.
Előzmény: AradiGábor (3)
AradiGábor Creative Commons License 2005.02.11 0 0 3

Mást is elbűvült a hölgy, úgy látom:-)

Előzmény: a_yose (1)
AradiGábor Creative Commons License 2005.02.11 0 0 2

Szerintem is, minimum horthysta lenne, aki képtelen "megjavulni" és a múltba réved:-)

Előzmény: a_yose (1)
a_yose Creative Commons License 2005.02.11 0 0 1

Ahogy sejtem, rásütnék, hogy magyarkodik.

(Nekem teccik ez a Timosenko) :-))

AradiGábor Creative Commons License 2005.02.11 0 0 0

Elképzeltem mit szólnának hozzá egyesek, ha mondjuk Magyarországnak is egy ilyen vonzó miniszterelnökasszonya vagy köztársasági elnöke lenne, aki magyaros viseletben jelenik meg a nyilvánosság előtt :-)

Julija Tyimosenko Ukrajna miniszterelnöke nemzeti hajviselettel

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!