Keresés

Részletes keresés

Sorridente Creative Commons License 2004.12.20 0 0 150
sziasztok, további jó mocskolódást! érezzétek jól magatokat!
Sorridente
Előzmény: Hitet Lenke (149)
Hitet Lenke Creative Commons License 2004.12.19 0 0 149

akik annak idején feloszlatták a rendeket, börtönbe zártak papokat, néhány "nagyon veszélyeset" meggyilkoltak, és az egyháztól szépen és erőszakosan elvettek mindent, amivel fenn tudták tartani magukat, soroljam még, hányféle módon akadályozták a munkájukat, amivel valamiféle közösséget próbált összetartani?

Elég sokszor olvastam már ehhez hasonlókat. Nos nem hatódok meg tőle. Annál is inkább mert szvsz egy igazán radikális egyházellenes politika feloszlatta volna az egyházat, lerombolta volna a templomokat és az összes papot kapálni küldte volna.

De nem tették, még az oroszoknál sem.

Nem úgy mint az a "szeretetegyház", akik anno mikor hatalom volt a kezükben még az irmagját is kiirtották más vallásoknak. Templomaikat, szent helyeiket felgyújtották, papjaikat megölték, hiveik vagyonát elrabolták, magukat a hiveket meg erőszakkal szoljágukká tették.

Ugyanők mai napság követelődznek, pénzre és hatalomra ácsingóznak és nem átallanak mindezek érdekében bármit és bárkit kihasználni. Holott a valóban keresztény hivő emberek talánha 10-15 százalékot tesznek ki a lakosságból és tapasztalataim szerint ezeknek is egy jó része utálja az egész egyházi handabandát, paposul, püspököstül, pápástul.

Előzmény: Sorridente (148)
Sorridente Creative Commons License 2004.12.19 0 0 148
"az általa folyamatosan birált és megzsarolt kormány" = szegény kormány, szegény állam, szegény MSZMP, szegény kommunizmus, szegények, akik annak idején feloszlatták a rendeket, börtönbe zártak papokat, néhány "nagyon veszélyeset" meggyilkoltak, és az egyháztól szépen és erőszakosan elvettek mindent, amivel fenn tudták tartani magukat, soroljam még, hányféle módon akadályozták a munkájukat, amivel valamiféle közösséget próbált összetartani?... szegények... erről biztosan nem hallottál... erről miért nem beszél(het) senki? ez miért nem jut el hozzátok? miért nem lehet a múlttal együtt értékelni a jelent? mert én még előzmények nélküli helyzetet nemigen láttam.

--------

amúgy pedig az egyház szerintem nem szokott politizálni = akkor szólal meg, amikor az őt és a hitét érintő dolgokról esik szó, és ez általában nem szokott túl pozitív lenni. így mindenre rá lehet húzni, hogy "ez politika", még az abortuszra meg a magyar állampolgárságra is, pedig egyszerűen ezek csak az életről szólnak...

mindig azt hiszem, hogy lehet ezekről értelmesen beszélgetni, de az a nagyképű, gúnyos, minden más véleményt leugató stílus, ami eluralkodik az ilyen témájú topikokban, az nagyon lehangoló... mindegy, azért megpróbálok újra bízni bennetek.
Előzmény: beowolf (144)
narancsbukta Creative Commons License 2004.12.18 0 0 147
Mint tudjuk az o vilagnezet nem valtozik.
Lehet, hogy abban a vilagnezetben meg fel sem fedeztek Amerikat, ugyhogy ne eroltesd nagyon magad, ugysem, erti :)))))))))))
Előzmény: dolphin (146)
dolphin Creative Commons License 2004.12.18 0 0 146
Okoska-torp, Amerikaban aki "ultraliberalis", az kemenyen balosnak es mint ilyen pacifistanak, halalbuntetes ellenesnek es fegyver-kontroll partinak szamit. Pont az ultra-konzervativok (koztuk is kulonosen a "born-again" keresztenyek), akik fegyverbuzik es ellenzik, hogy a kormany barmiben is bele szoljon az eletukbe, ezert kozuluk sokan otthon "oktatjak" gyermekuket pl. akar kreacionizmusra.... Bar mondjuk, barcsak ez lett volna az egytelen targyi tevedesed ebben a topicban....
Előzmény: Magyarpolgár (121)
beowolf Creative Commons License 2004.12.18 0 0 145
Szegény megtévesztett isten báránykája:-))))
Előzmény: narancsbukta (143)
beowolf Creative Commons License 2004.12.18 0 0 144
Még egy lépcsőházi gondolat. A politizáláson kivül épp elég feladata van az egyházaknak. Csak egyet emlitek: teremtse elő a szükséges forrásokat a karitativ és oktatási feladatai ellátásához, ne az általa folyamatosan birált és megzsarolt kormánytól várja el.
narancsbukta Creative Commons License 2004.12.18 0 0 143
Jah, olvasgatja a Biblia nevu partkiadvanyt :)))))))))))))))
Előzmény: beowolf (142)
beowolf Creative Commons License 2004.12.18 0 0 142
Bizos felkészül a holnapi politikai-lelki gyakorlatra.
Előzmény: narancsbukta (141)
narancsbukta Creative Commons License 2004.12.18 0 0 141
Na ugylacccik Magyar ( ki nem szarja le) Polgar kartacs visszavonulot fuuujt :))))))
beowolf Creative Commons License 2004.12.18 0 0 140
Köszönöm a választ, de megdöbbentett. Nem gondoltam volna, hogy hivő ember azért jár templomba, hogy ott politikát hallgasson. Hanem azért, hogy a hitét megerősitse, megnyugvást találjon, önvizsgálatot folytatasson. Egy papnak sok lelki-pasztorális feladata lehet,de hogy ebbe nem fér bele a politizálás, és nincs is rá szükség, hiszen minden médiumból az árad, az egészen biztos. Orbán Viktor is hozzád hasonló téveszmék miatt járja a templomokat, de ez az én fogalmaim szerint összeférhetetlen a templomok szellemével és szerepével.
Előzmény: Magyarpolgár (134)
narancsbukta Creative Commons License 2004.12.18 0 0 139
- Atyam! Ilyen meg olyan bajok gyotornek! Ez meg az meghalt, es ezem meg azom a hozzatartozom sulyos beteg. Kerlek, adj nekem lelki tamaszt!
- Ki nem szarja le...

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Előzmény: narancsbukta (137)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.18 0 0 138
a csak teszteli a Tan-t: "Jaj a megbotrankoztatoknak"
Előzmény: narancsbukta (137)
narancsbukta Creative Commons License 2004.12.18 0 0 137
"Ki nem szarja le?"
Mondtad te...

Most nem ugrik be, melyik vallas is az, amelyik az embertarsaikhoz valo viszonyulasnak ezt, az altalad preferalt modjat hirdeti?
NICK Creative Commons License 2004.12.18 0 0 136

abban az esetben lenne teljesen igazad, ha anyagilag nem az államot terhelnék, hanem 100%-ban önállóak lennének...

Előzmény: Magyarpolgár (-)
narancsbukta Creative Commons License 2004.12.18 0 0 135
Ha a cigaretta karos szenvedely,
ha az alkohol ol es butit,
akkor a vallas es hit "aldasos" hatasara itt vagy te nekunk eleven bizonyiteknak :)))))))))
Magyarpolgár Creative Commons License 2004.12.18 0 0 134
igen
Előzmény: beowolf (133)
beowolf Creative Commons License 2004.12.18 0 0 133

Drága magyarpolgár!

Olvasgatom itt a topicodat, de valahogy egy fontos kérdésre nem leltem a választ. Válaszolnál egy kérdésre? Te hivő ember vagy?

Platon Creative Commons License 2004.12.18 0 0 132
De bizony.

Nézd a híreket.
Előzmény: Magyarpolgár (127)
Magyarpolgár Creative Commons License 2004.12.18 0 0 131
további jó csevegést
Előzmény: Magyarpolgár (130)
Magyarpolgár Creative Commons License 2004.12.18 0 0 130

sok "sikert" Neked is, nem veszitek észre, hogy országot és értékeket dúltok széjjel?

Szart a kereked alá ahogy a kamionosok mondják.

Előzmény: Kampánycsend (128)
Kampánycsend Creative Commons License 2004.12.18 0 0 128

Kedves magyarpolgár !

Terelgesd csak a nyájat, meg a 6 éves fiadat, osszad csak azt a kevés észt, ami még megmaradt - alkotmányos jogod !

Istenítsd csak az egyházat, ócsárold csak azt a néhány százezer pedagógust, aki nem egyházi iskolában tanít és emeld nyugodtan piedesztálra azt a pár ezret, akiknek megadatott, hogy nyájat csináljon a birkákból - alkotmányos jogod !

Rúgd csak szét mindenkinek a fenekét, nézd csak le aki más mint Te, kiáltsd ki magad nyugodtan a nemzet teremtőjének, vállald csak a közösséget azokkal a sok esetben szélsőségesen irredenta fütyikkel, akik adják alád a lovat - alkotmányos jogod !

Nekem meg alkotmányos jogom jót röhögni azon a sok baromságon amit összehordotok itt :-)))) De azért érezzétek csak jól egymást - alkotmányos jogotok ! :-)

Előre a nyáj szellemében - világ birkái egyesüljetek !!!!!

beeeeeeeeeeeee-beeeeeeeeeee-beeeeeeeeee

Magyarpolgár Creative Commons License 2004.12.18 0 0 127
na igen. Közelkeleten. De nem az USA-ban 13 évesen.
Előzmény: Platon (126)
Platon Creative Commons License 2004.12.18 0 0 126
Ugye tisztában vagy vele hogy általában inkább ultra vallásos emberek szoktak inkább géppisztolyal ámokfutni?!
Előzmény: Magyarpolgár (121)
Juan Primo Creative Commons License 2004.12.18 0 0 125

Engedd a gyerekedet nyetezni egy kicsit, mindannyian jobban járunk! :o)

Előzmény: Magyarpolgár (123)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.18 0 0 124
A hagyjad, volt egyszer itt egy jobb ....nem tudom milyen nicku foszer, az tuntetett, hogy a 13 eves lanyat elfenekeli. De azert kivanom neki, hogy a gyerekei ertelmesebbek legyenek, mint amit o itt produkal
Előzmény: Törölt nick (118)
Magyarpolgár Creative Commons License 2004.12.18 0 0 123
téged ki kérdezett józsi?
Előzmény: Juan Primo (120)
Magyarpolgár Creative Commons License 2004.12.18 0 0 121

Ilyeneket mondhattak az ultraliberális szülök amerikában, mielőtt a gyermekük legyilkolta gépfegyverrel a fél osztályt meg a tanárnőt.

Egyébként én is.

Bizonyos keretek között.

Ezt hivják identitástudat és világnézet alakitásnak.

Vagy másképpen nevelésnek.

Előzmény: Törölt nick (117)
Juan Primo Creative Commons License 2004.12.18 0 0 120

Á a mádzsárpógár kölkének már mádzsárságtudata van... meg egy szar apja!

:o)

Előzmény: narancsbukta (110)
csak_egy_senki Creative Commons License 2004.12.18 0 0 119

"Nekem a világnézetem állandó"

Azt látom, csak valamikor a középkortól kezdődik.

Előzmény: Magyarpolgár (116)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!