Keresés

Részletes keresés

frakkx Creative Commons License 2019.05.10 0 0 3610

Köszi

Előzmény: Gaborkik (3609)
Gaborkik Creative Commons License 2019.05.10 0 0 3609
Előzmény: frakkx (3608)
frakkx Creative Commons License 2019.05.10 0 0 3608

Azt Hiszem Kömkel  néven volt itt. Tudja valaki a tel számát??   Elérhetőségét?

frakkx Creative Commons License 2019.05.10 0 0 3607

Tavaly beszéltem itt egy építésszel, akit keresek, mert elveszett a telefonszáma, elérhetősége.  Műszaki ellenőrzést, és ilyesmit vállalt . Aki tud  (vagy Ő ) segítsen már légyszíves.    Sűrgős.

Törölt nick Creative Commons License 2019.04.27 0 0 3606

Ez engem is érdekelne, ugyanígy palatetőt és tetőszerkezetet cserélnék

Előzmény: -carcass- (3605)
-carcass- Creative Commons License 2019.04.26 0 0 3605

Elég lett volna a Járáshoz bemenni.

---

Mi az a "nemzeti"?

Előzmény: knabzs (3604)
knabzs Creative Commons License 2019.04.26 0 0 3604

Köszönöm. Kérdeztem Őket. A két hatóság egymásra mutogat. Járás azt mondja nem kell semmi, nem engedélyköteles. Nemzeti meg azt mondja hülyeséget mond járás, kell minden. e-naplótól kezdve tervezésig. Fogalmam nincs kinek higgyek.

Előzmény: -carcass- (3603)
-carcass- Creative Commons License 2019.04.23 0 0 3603

Szerintem menj be a hatósághoz és ott kérdezd meg. Gyanús, hogy legalább egy településképi véleményezést le kell folytatni.

A pala meg veszélyes hulladék...

Előzmény: knabzs (3601)
-carcass- Creative Commons License 2019.04.23 0 0 3602

No problem. ;-)

Nagyobb gond, ha a tervező nem tudja és a legnagyobb, ha a hatóság sem.

Mindenkinek a mentségére szóljon, hogy ilyen elb@szott, sz@r szabályozás, ennyire követhetetlen rendeletekkel szerintem nem volt mióta világ a világ...

Előzmény: Torökk sZultaan (3600)
knabzs Creative Commons License 2019.04.23 0 0 3601

Sziasztok!

Tetőszerkezeti cserét tervezek. Két kutyaólas megoldás van jelenleg. Kutyaólat már nem engedélyeznek, ezért azt egy harmadik köztes ablakkal összekötném, az azbesztes palát cserépre cserélném. Nem igazodom el a szabályozásban. Erre vonatkozik bejelentési kötelezettség, e-napló, mérnöki terv, akármi, vagy kezdhetem a felújítást?

Torökk sZultaan Creative Commons License 2019.04.18 0 0 3600

Ezesetben elnézést kérek, akkor én értelmeztem rosszul.

Előzmény: -carcass- (3599)
-carcass- Creative Commons License 2019.04.17 0 1 3599

Nem a homlokzati szélesség lesz az...:-)

Az épület lehet hosszfőfalas és harántfalas is. 

Kb semmi köze a homlokzathoz.

A 191-es rendelet szerint 5,4m fesztávnál és fölötte (egyszerűsített) kiviteli terv kell.

Előzmény: Torökk sZultaan (3598)
Torökk sZultaan Creative Commons License 2019.04.17 0 0 3598

Valamelyik épitész emlitette hogy az engedély nélkül építhető felépítmények esetén az épület homlokzati szélessége (fesztávolsága) maximum 5.4m lehet. 

Előzmény: Poc2 (3597)
Poc2 Creative Commons License 2019.04.09 0 0 3597

Ezt az 5 méter fesztávot még nem olvastam.Ezt hol találtad?

Előzmény: Torökk sZultaan (3592)
Torökk sZultaan Creative Commons License 2019.04.09 0 0 3596

Szerintem bele ,és így is felette vagy a maximálisan előirt légköbméternek  legalább úgy kb 25 légköbméterrel .Szerintem próbáld csökkenteni az épület hosszúságát ;-)

Előzmény: sxfan (3595)
sxfan Creative Commons License 2019.04.08 0 0 3595

Teljes épület magasság lenne 3,5m nem jól fogalmaztam...

Tehát a tetőter beleszámit a legkobmeterbe? 

Előzmény: Torökk sZultaan (3594)
Torökk sZultaan Creative Commons License 2019.04.07 0 0 3594

A nyeregtetőd légtere 5x8x3.5   ami kb 70m3  .Ez még hozzáadódik a garázs légteréhez akkor az úgy eggyütt már kb 170m3  .  Nem tudom, nekem kicsit soknak tűnik neked nem? :-Đ Sztem úgy csak cirka 70légköbméterrel lépted át az engedélynélkül építhető  felépítményekre vonatkozólag  előirt  megengedett max összlégteret, nem beszélve a maximális gerincmagasságról  azt meg úgy mindösszesen csak  1.5méterrel ,szerinted? ;-Đ Jóhogy már nem építesz egyből egy  "kilátót" a kertbe  .   ;-Đ 

Előzmény: sxfan (3593)
sxfan Creative Commons License 2019.04.06 0 0 3593

Sziasztok, bocsi hogy ide írok, de ez a max 100m3 nem értelmezhető számomra: a tetőt is beleveszik? Vagy csak a hasznos teret, a tetőteret nem??

pl 5x8m alapterületű és 2,5m magas dupla garázs pl 100lm, ha ezen van 3,5 magas nyeregtető már engedélyköteles?

Előzmény: Torökk sZultaan (3592)
Torökk sZultaan Creative Commons License 2019.04.02 0 0 3592

Maximum 100légköbméter beltér,maximum 5.méter fesztáv és maximum 4.5 m gerincmagasság esetén nem kell rá épitési engedély ha mondjuk műhelynek építed ;-)

Előzmény: nihill01 (3242)
Torökk sZultaan Creative Commons License 2019.04.02 0 0 3591
Torökk sZultaan Creative Commons License 2019.03.29 0 0 3590

Köszönöm választ . Nem, én nem házépitésbe gondolkodok hanem mindössze csak egy 100m3es (30/40nm körüli)  vasszerkezetes nem emberi lakhatásra szolgáló bódéba vagy szükséglakásba felépitésébe amiben van wc zuhanyzó villany stb .és nem kell hozzá épitési engedély meg semmiféle bonyolult engedély  .De még az se lenne biztos hogy beszigetelném bár sztem a nagy magyar TNY szerintem nem tiltja meg a magyarországon kapható, mondjuk például közetgyapot gipszkartono festék stb egyéb anyagok beépitését beépitését .Egyébként csendben elárulom hogy pl konténerekre is megszünt ÉME .

Előzmény: jégkirálynő (3589)
jégkirálynő Creative Commons License 2019.03.28 0 0 3589

Ez nem azt jelenti, hogy bármi (műbizonylat nélküli) xart beépíthetsz:D

Jópár éve már megváltozott a jogszabályi szövegezés, az ÉME helyett a "teljesítmény-nyilatkozat" lépett érvénybe.

Bármelyik építőanyag gyártó honlapján a beépítendő anyagok műbizonylatait TNY-ként fogod megtalálni.

Előzmény: Torökk sZultaan (3588)
Torökk sZultaan Creative Commons License 2019.03.27 0 0 3588

Üdv.

Állitólag megszünt az ÉME engedély .

Ez igaz?

https://www.emi.hu/emi/web.nsf/pub/eme_osszes.html

Szákosi Sámson Creative Commons License 2019.03.26 0 1 3587

Budapesti kerület.

Előzmény: Törölt nick (3586)
Törölt nick Creative Commons License 2019.03.26 0 0 3586

Ez hol van helyileg, úgy értem melyik város  /falu?

Előzmény: Szákosi Sámson (3585)
Szákosi Sámson Creative Commons License 2019.03.25 0 1 3585

Meg vagyunk lőve, de rendesen.

Adott egy 15 méter széles telek. A ház szabadon-álló, azaz egyik telekhatártól 3, másiktól 3,5 méterre van a ház. '76-ban kapott lakhatási engedélyt nyeregtetőre, de a gyakorlatban -valamiért- sátortető lett belőle.

2003-ban költöztünk ide. Időközben megváltoztatták a szabályt oldalhatárra való építésre. Dél-kelet felé merőleges telekhatártól 6 métert kell elhagyni, a másiktól egyet. Így a házunk "rossz helyre került az évtizedek alatt". Nem lehet hozzá építeni, csak nagyon vállalhatatlan módon. Eladni nem tudjuk, mert a tényt nem hallgathatjuk el, hogy a ház időközben törvényen kívülre került és csak fennmaradási engedélye van = az egyébként nagyon masszív, fél méter vastag falú kádárkocka ház bontandó, ha át nem alakíthatóvá vált aminisztratíve...

A fogadott tervező a megkötések miatt nagy kínnal egy nagyon sötét szobát tervezett, (a melléképület árnyékol) a mennyezete ferde lenne, mert nem engednek módosítani a sátortetőn (a környék összes épülete nyeregtetős…) 

A legjobb megoldás az lenne, ha kivételes engedéllyel megengednék, hogy megemelve a tetőt egy nyeregtetőt rakjunk rá. Ez szinte kizárt.

Beleegyeznénk a sötét helyre kerülő szoba hozzáépítésébe, de szeretnénk ha nyeregtető kerülne fölé, hogy ne kelljen ferde mennyezetet nézni a sátortetőhöz való -szerintem értelmetlen- ragaszkodás miatt.

Pechünkre a fogadott tervezőt nem tudjuk kikerülni, nem részletezem.

Tud valaki megoldást, hogyan lehetne mégis átlépni ezt a megoldhatatlannak tűnő esetet? Nem akarunk a hatalmasokba belekötni, csak egy valamilyen szinten élhető házat, ha már pénzt fordítunk rá.

Törölt nick Creative Commons License 2019.03.25 0 0 3584

Ennyire "sziszifuszi szőrszálhasogató kákán is csomótkereső" építési szabályozás mint a magyar nincs sehol a világon.

Nagyvárosi kertvárosias övezetben pl; a tégla v gázbeton sorházak esetében van egy bizonyos  előirt  egységes homlokzati kép kialakitás egy előirt nagyjából  azonos tetőszerkezet formai kialakitás(tehát még tetőformai kialkítása is változha akár házanként ,még ezt is meg lehet csinálni) illetve a egységes építési magasság ,és ennyi .Ezenkivül azt csinálsz amit akarsz

Contryside-on pedig még ennyi sincs. Ott havan egy saját tulajdonú land-od vagy plot-od azt és úgy épitesz rá ahogy és amit csak  akarsz bármi lehet akár  gumiabroncs vagy akár pillepalack ház is . Amire a pénzedből futja . :-)

Előzmény: -carcass- (3583)
-carcass- Creative Commons License 2019.03.24 -1 1 3583

Ez komoly? Egy 15 éves posztra válaszolsz? Kééééész....:-DDDD

Egyébként rosszul tudod. :-P)

Előzmény: Törölt nick (3580)
Törölt nick Creative Commons License 2019.03.24 0 0 3582

Azt keresheted . Amerikában nem létezik se épitési hatóság sem pedig építésjogi szabályozás olyan lehetetlen elbaszott formában mint magyarországon.

Előzmény: NeomatiK (25)
Törölt nick Creative Commons License 2019.03.24 0 0 3581

Az egészabályozás egy rakás szar  egy nonszensz röhej  kabaré ami itt folyik.Szomszéd bzmg .Mi f@sz köze van ahhoz hogy mit a ferde faszt építesz a saját telkeden.Amerikában oroszországban ha veszel vidéken egy épitési telket  a kutyát se érdekli mit épitesz rá .Senkinem nem tartozol bejelntési kötelezettséggel (mivel semmi közük hozzá) azt és akkor úgy épitesz a telkeden ami ahogy és amikor csak akarsz(könnyűszerkezet ,rönkház mobilház,lakó konténer, téglaház a-frame cabin ,tinyhouse stb bármit épithetsz amit csak akarsz) nem létezik épitési magasság egységes homlokzat  nincs épitési ellenőr v hatóság szóvalazt csinálszamit akarsz aki meg belép engedély nélkül a magánterületedre és akadékoskodik vagy utasitgat v beleszül hogy ezt nem vagy ne ugycsináld vagy eröszakoskodik akkor lelőheted magánlak sértésért.

Előzmény: sacperkb (16)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!