Keresés

Részletes keresés

kettőötegy Creative Commons License 2004.11.10 0 0 14

Pont akartam kérdezősködni, hogy milyen állapotú a gép, ilyen kedvező áron. Na most már tudom.

Nálam sem fűtött a  garage, úgyhogy én is csak a jó időt várom:-) Arra azért volt még erőm, hogy az utolsó langyi napon szétkapjam a gépezetet, mert ráfér egy kis retus. Nem nagy dolgok ( blokkhoz, komolyabb cuccokhoz nem nyúlok, mert nem értek hozzá) idomjavítás, fényezés, fékbetét csere, első indexek cseréje 2-2 eldőlés után, tisztogatás, légszűrőcsere. A legfontosabb a karbi meg a légszűrőház közötti gumcájok "kilágyítása", mert előszeretettel lemásznak a porlasztók csecseiről:-) Most itt melengetem a jó meleg szobában, hátha használ neki, vagy van erre megoldás? Mert nincs kedvem 20 ezret kipengetni reá. Akartam javasolni, hogy szereld ki a blokkot oszt a melegben szépen ráérősen lehet tunyingolni. Én csak a légszűrőház elejét tároltam a szobába, de már azért ki akartak vágni, hogy milyen büdös. Én nem is éreztem pedig:-)

GPX-en hogyan lehet ellenőrizni az olajszintet a telókban/utántölteni, meg mennyi a mennyisége, milyen kell (ajánlott) bele? Mert azt sem ártana megnéznem két szezon után, hátha okosodik tőle valamit az eleje.

Kawabiker Creative Commons License 2004.11.10 0 0 13
a "kopogost" ugyértem hogy mintha ugrálna valami fém,de ugrálás közbe beleér valami mozgo fémbe.
Tehát nem a fötengely és hajtokar csapágyai,mert melete csörög is csak kopogva csörög,meg ugye
egy fötengely moci egyik pilanatrol a másikna nem csak néha csinála és a csörgés meg mondom
kifejezetten olyan mintha egy láncba beleérne valami.
Kawabiker Creative Commons License 2004.11.10 0 0 12
251:
Szerinitem nyár végére készül el mert:

Garázsba se és a nyárikonyhában sincs fütés,igy nyárig nemkezdek bele.
Ami eddig tuti:
-uj gumik
-rendszámtábla világitás
-hengerfej külseje egyhelyen berepedve,ici picit olajkönnyes(félek nem hegeszthetö anyagu,akkor
marad a 2komponensü fémragaszto),pont az egyik csavarnál de csak a teteje épp hogy.(nem a szelepfedélt
mondom hanem magát a hengerfejet pont a legtetején a szelepfedél alatt a hengerfejet rögzitö csavar
tövébe)
-néha fémes csörgés mintha valami beleérne a vezérmüláncba,és kicsit olyan "kopogos" ezres fordulat
alatt mint egy 2t ami hajtokaros,de az érdekes hogy hol elöjön hol eltünik,de nagyon ritkán produkálja
-idomon haszáálrepedéseket javitani,hogy ne repedjen tovább
-bukogomba készités
-nemártana még egy vezérmülánc csere is mert elégé csörög
-tankban ici pici rozsdafoltok,ezt kezelni kell,még konkrét 5letem nincs,de nem kifejezetten rozsdás,csak
kezdödö rozsdásodás jele,szoval tiszta a benzin,de egy belsö tank takaritás és valamivel lekezelni nemártana
-szokásos éveleji dolgok(olaj,szelephézag,stb)

Ami zavar hogy semmi kedvem jövöre szétszedni a blokkot,igy elsö lépésbe az lesz ha jön a joidö,hogy
1.szelepfedél leszed
2.olajteknö leszed
3.kukucskálo lámpa,nagyito,mágnes,stb körbevizsgálom,mert hallotam már motorba felejtett hézagméröt is :))))
Ha nagyobb megbontás nélkül javithato ez a ritkán elöjövö csörgés akkor kijavitom és ha
a vezérmülánc nemtünik tul kopottnak akor marad és év végén szedem szét.

Blokkot ismerve tippem sincs mi lazulhatott volna ki ami csörög néha :(
Vezérmülánc,blokk eleje felöl hallani,és jobb oldalán erösebben,és olyan csörgés mint amikor egy
láncba valami beleér egy fém kis apro dolog.

Kimozdult himbárol már hallotam asszem cbr1000f n,de ez emelötökés és a H1 hengerfejét nemismerem,
ugye a tied még az F az himbás,kérdés hogy a hengerfejböl valami bele eshetett e a vezérmülánchoz
ennél a emelötöésnél.
Ugye itt még himba állito kontra anya sincs(ezzel már én találkoztam be esve mocin a vezérléshez)
A vezérmülánc feszitöje meg nemtudom mennyire ismered de nincs apro dolog ami szétesne,van egy
tengely amin elfordul az egyik feszito de az a tengely a hengersor alatt van simán a hengersor és blokk
felsö darabjában.

Röviden ennyi van vele.
kettőötegy Creative Commons License 2004.11.09 0 0 11

Kawabiker

Ahan akkor mán tudom ki is vagy:-) Totál nem gondoltam volna.  Reménylem te is elkészülsz tavaszra, nem csak a motorka. Hajrá!

ria_ch Creative Commons License 2004.11.09 0 0 10
Bocsix, de Riacska egyre oregebb es feledekenyebb :( Arrol nem is beszelve, hogy hany srac kuldott nekem motorkepeket :))))

Ha esetleg itt nem akarod leirni a trefortos nickedet, akkor kuldj e-mailt :)
Előzmény: Kawabiker (9)
Kawabiker Creative Commons License 2004.11.09 0 0 9
Tudom,hogy Svájcba motorozol,még mindig nem esik le?ki vagyok,csak a trefis nevem itt foglalt,mert régen
regisztráltam itt azon a néven de nemtom mi a jelszom,és régi email cimem nincs már meg :(
Küldtem trefin képet a piros zxr röl :)
Nem emléxel,még néztük is azon a weboldalon hogy svájcba is drágák ami rendbe van rakva.
Svájc nekem 1hamar kilöve,örülök ha annyira rendbe szedem magam és a mocit,hogy 3-5e km t jövöre egész évbe fogok gurulni országon belül.Szerszámok,motor,jogsi bövités,lakás felujitás,meg szokásos dolgok.
ria_ch Creative Commons License 2004.11.09 0 0 8
Vegulis a motor kerdesre nem valaszoltam...

Egyenlore nem tudom. Keptelen vagyok eldonteni mind a meretet mind a tipust :(
Az utolso "dontesem" az volt, hogy februarig nem is vagyok hajlando foglalkozni a kerdessel :) Felesleges idegesiteni magamat amig ugysem tudok masikat venni...
Előzmény: Kawabiker (5)
ria_ch Creative Commons License 2004.11.09 0 0 7
Kawabiker, ugy tunik nem ismersz :) En nem motorozok Magyarorszagon. Pontosabban eddig osszesen 2x egy hetet voltam ott motorral. Eloszor ZR-7S 2003 augusztusban aztan ZZ-R 1200 iden majusban.

Igy ha motorozni akarsz velem esetleg, akkor szivesen latlak Svajcban ;) Csak vard meg amig veszek egy olyan gepet amivel nem fogok minden jobbkanyarban elesni :(

Treforton voltam regebben, mostanaban nem jellemzo.

A topic nevet nem lehet megvaltoztatni utolag?
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.09 0 0 6
Azt nem mondtam, h hagyjuk elsullyedni:) Kawasok még vannak ám boven, pl. Siorac a kontrás topikbol, neki is 7-ese volt korábban:)
Kawabiker Creative Commons License 2004.11.09 0 0 5
Ria: nem mondtad,hogy zx7r n ültél :)
piros-fekete-ezüst szinü zxr nem ismerös?
Trefire idönként less fel :)
zzr1.1 t nézelödtél?FJ vel mi a helyzet?

Ketőötegy:Tudom,régen leveleztünk,nekem is mz volt,utána meg az ami neked,most meg ez :)
Igaz még nincs motorozható állapotban meg még a nevemen sincs,de jövöre rendberakom és remélem hüséges
társam lesz.Ez csak idö és anyagiak kérdése,illetve még a csodás kawasaki alkatrész ellátás :)
Ami vigasztal,hogy messze még a május és a jóidö.
Utána meg 3,4év mulva talán lecserélem egy K modellre(tudod 92es 1üléses).

Rnie: csinááljunk kawás topicot,ezt meg hadjuk elsülyedni? nekem mind1,mert ha összes kawás ebbe a topcba
ir akkor kawárol szol és nem csak a 750sorozatrol :)

Törölt nick Creative Commons License 2004.11.07 0 0 4

Kár hogy nem simán kawa topik, vagy Ződ az isten, igy attol tartok hamar el fog sullyedni, pedig egy kawa topikra én is irogatnék:)

rnie@Z10.00

ria_ch Creative Commons License 2004.11.07 0 0 3
Hello

8 hetig tulajdonosa voltam egy ZX-7R-nek. Tanulomotornak nagyon kellemes volt. Szerettem :) 8000 km-t kapott ezalatt, de nem volt vele semmi gond...

RIA
kettőötegy Creative Commons License 2004.11.06 0 0 2

Halihó!

Gondoltam betekintek erre a novi topickba.  Már megérte, jók a linkek, végig is nyálaztam őket nyammm:-)  Bár gépezetem nem a topik névben szereplő típus, de mint ezen gépek apukája, valami rokoni vonás azért felfedezhető velük. Főleg a H1-el.

Kawabiker Creative Commons License 2004.11.06 0 0 1
http://www.zxr750.de/
http://www.corvex.hu/~fred/zxrsite/zxr.html
Kawabiker Creative Commons License 2004.11.06 0 0 0
Itt van két link,az egyiken magyarnyelvü teszt is.
Kawabiker Creative Commons License 2004.11.05 0 0 topiknyitó
Kinek van ilyen mocija?
Tapasztalatok?

Jó lenne ha pár tulaj lenne a forumtagok között :)
Nekem egy 1989es ( H1 széria) van.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!